nataly 4. junij 2008 Prijavi Deli 4. junij 2008 Važička jaz pa lenitis podpiram. Bezeg noče sam v pisker, jaz pa ga tudi ne grem nabrat..mater...bo treba zmigat tole rit, sicer bo odcvetel prej. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. junij 2008 Prijavi Deli 5. junij 2008 jah, včer je bla pol kr solatka s koruzo, pa blazno sem si zaželela pečenih svinjskih rebrc , tak da sem še to spekla, pol je prišo pa še moj in maznil večino "karameliziranih" rebrc. Mesojed Dans mamo v služb.menzi na sporedu vampe madonca kok me mikajo no, bom še vidla Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 5. junij 2008 Prijavi Deli 5. junij 2008 danes: melancani, malo gobic, paradižnik, solatka... zelenjavni... sendvič... včeraj: en chio chips, tunin sendvič predvčerjašnjim: zelenjavna pizza -.- Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 5. junij 2008 Prijavi Deli 5. junij 2008 včeri je padla pašta z jurčki mmm je blo fino danes zaenkrat na sadju (češnje, jabolka ) - kasneje še kaj "bolj konkretnega" Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 Včasih se sprašujem, kako jim rata kkšne stvari tako zajebat. Pred časom sem v Tušu kupil krompir, iz katerega je ob lupljenju prav nenormalno tekla voda, danes pa v mercatorju mlado čebulo, ki ima okus, kot da bi lizal kak krogljični ležaj (zdaj vas bo verjetno zanimalo, kako vem, kakšnega okusa so krogljični ležaji). Sem jo glanc pobral ven iz jesih flajša in narezal staro. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 No, zakaj si polizal kroglični ležaj????)sreča pač, da ni bil igličasti:)) Gobja juha bo danes, gruntam ali bi ajdove žgance zraven ali polento?ajdove verjetno. včeraj pa sem lisičke, ki jih nabrala pod nami - spražila. tak, da bila testeninska solata in pražene lisičke:)) uf važna Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 aja, pa da se považim, skuhala sem (do zdej - kuharila pa kak teden mal po mal) 36 litrov bezgovega sirupa jaz tudi kuhala bezgov sok, malo po svoje..24 cvetov, pa sop melise, pa tri eko limone namakala 24 ur v treh litrih vode , pol pa not dala tri kg rjavega cukra, pa askorbinsko kislino in je fantastis ..daj cookicna, napisi nam se ti RP včeri je padla pašta z jurčki mmm je blo fino ja, gobe so ze, mi tudi klopali vceraj paprikas iz jurckov in polento Danes sem pa jedla po dolgem času palačinke , pa skledo zelene solate njami, bodo danes za vecerjo padle palacinke...luste.com Včasih se sprašujem, kako jim rata kkšne stvari tako zajebat. Pred časom sem v Tušu kupil krompir, iz katerega je ob lupljenju prav nenormalno tekla voda, danes pa v mercatorju mlado čebulo, ki ima okus, kot da bi lizal kak krogljični ležaj (zdaj vas bo verjetno zanimalo, kako vem, kakšnega okusa so krogljični ležaji). Sem jo glanc pobral ven iz jesih flajša in narezal staro.nosko, sem se morala nasmejat tvojim jestvinskim dogodivscinam ...ja, vmes majo res cklj in zblj robo :xx!: ajdove verjetno.uh, ajdovih zgancev pa ze dolgo nisem jedla , bodo en dan na sporedu danes pa blitva z krompirjem, pa ribica pecena, pa juha iz ovsenih kosmicev... jutri pa bo verjetno padlo kaj iz spargljev uzivajte, Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 mi tud danes juho iz ovsenih kosmičev.. smo na nekakšni.. makrobiotični al kak bi temu rekla.. dieti.. (moj dragi privlekel iz joge en jedilnik za 14 dni in se odločil, da bi pa tole poskusilll.. tko da sem solidarna in kuham(va) po jedilniku... (((pustmo, da se jaz medtem, ko njega ni, še mal z normalno hrano nažiram )))pa mi je ful všeč, ker pogruntala že kup novih stvari, kako se da zelenjavo in čudne vegetarijanske jedi pripravit (hudo dobra fora, ki zgleda hudo nagravžno je na primer gres na sojinem mleku, v katerega na koncu zamešaš dve pesti zmrznjenih višenj..) košeri recepta še nisem napisala... bom dons, sam zdajle sem še v službi... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 včeraj po dolgem času jedla špinačo, pire in sojekedanes pa polnozrnate testenine s šampinjoni in smetano, pa itak velik česna Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kala* 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 za kosilo so bili čufti s pire krompirjem in zelena solata z semeni (lan, sončnice, buče, ...) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 Ja res. Kakšni so se tebi zdeli? Meni so dišali. Ampak se nisi frnikulal z njimi? Morda sem se, ko sem bil majhen, res kdaj frnikull s kuglicami iz kakšnega velkega ležaja. Drgač pa - ne vem, kakšnega okusa so ležaji, ampak k sm dons ugriznu u tisto jebeno čebulo, je bla pač to prva asociacija. la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 7. junij 2008 Prijavi Deli 7. junij 2008 Iz krompirja se voda cedi zato, ker je iz Grčije, kjer dodajo mnogo dušika, potem prehitro zraste in je pizdarija če se hitro ne proda in skuha, ker zgnije.Če pa ne zgnije, se ti pa "polula" v ponvi. Malo lahko to umiriš z zelo zelo razgreto ponvijo, da ga zakrkneš, potem zmanjšaš, šele na koncu (zadnjih pet minut) posoliš. Čebula ima okus po ležajih iz zelo podobnega razloga, vendar je ta razlog v zemlji sami in o pripravi njive kot take. Sedaj grem pa na njivo, odkopat tistih nekaj krompirčkov, ribice si spečem, skleda solate (če so mi jo srnice kaj pustile), to bo za prste polizat dobro. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 7. junij 2008 Prijavi Deli 7. junij 2008 Iz krompirja se voda cedi zato, ker je iz Grčije, kjer dodajo mnogo dušika, potem prehitro zraste in je pizdarija če se hitro ne proda in skuha, ker zgnije.Če pa ne zgnije, se ti pa "polula" v ponvi. Malo lahko to umiriš z zelo zelo razgreto ponvijo, da ga zakrkneš, potem zmanjšaš, šele na koncu (zadnjih pet minut) posoliš. Čebula ima okus po ležajih iz zelo podobnega razloga, vendar je ta razlog v zemlji sami in o pripravi njive kot take. Sedaj grem pa na njivo, odkopat tistih nekaj krompirčkov, ribice si spečem, skleda solate (če so mi jo srnice kaj pustile), to bo za prste polizat dobro. Kok s' ti pametna ... A te smem dat med frende ?Žviš pa, kot kaže, glih tko u enih routah, kt jst. Ql Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 7. junij 2008 Prijavi Deli 7. junij 2008 Paradižnik ima dostikrat tak čuden vonj. Katranast. Pa pomaranča tudi. Hvala bogu da smrdita že na daleč, pa ni treba ugriznit. Danes sicer nisem lačna, ampak verjetno si bom proti večeru skuhala krompir, za pire in tako čist enostavno čebulno omako z gorčico in par drugimi začimbami.juhej, napisi nam recept, bere se dobro, verjetno tudi je dobro ...mi pa danes spargljevo juhico, pa koruzne makaroncke z preprazenimi buckami in sojino omako, pa nezna zelena solatka....sem ze vceraj zvecer vse pripravila, ker sva z najvecjim sinom imela sportni dopoldan ...sva trosila peneze in sva prisla domov komaj ob 12h....aja, pa gajba nasega piva v Avstriji stane 12 eurov uzivajteMojca ps; jutri mi kuha odpade, ker dobimo obiske in bomo piknikirali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 8. junij 2008 Prijavi Deli 8. junij 2008 Res živim tam nekje, kako bi se reklo, v hribih.Kar se krompirja in njiv tiče, sem pa lahko toliko pametna, kot kakšen drug v področju svoje profesije.Od tega živim. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. junij 2008 Prijavi Deli 9. junij 2008 jaz tudi kuhala bezgov sok, malo po svoje..24 cvetov, pa sop melise, pa tri eko limone namakala 24 ur v treh litrih vode , pol pa not dala tri kg rjavega cukra, pa askorbinsko kislino in je fantastis ..daj cookicna, napisi nam se ti RP ... ne znam podat linka, tak da sm kar copy/pastala iz zelišč (se dela isto z bezgom, sam brez sekanja): sesekana zelišča (v mojem primeru melisa s stebli, listi, morda celo cvetovi vred) namakam 24 ur (+ - ura); precedim, skupaj s sladkorjem zavrem, vre še kako min, dve. Ugasnem. Dodam citronko. Malo ohladim, glih tok, da se plastične pollitrske flaške ne stopijo. Nalijem v flaške. Uporabno vsaj leto dni, po odprtju flaške, hranim v hladliniku. Razredči se z vodo, servira se lahko (ni muss, je pa lepše, okusnejše, bolj fancy) z rezinami bio limone, 2-3 kocke ledu + vršiček melise pa slamca v kozarec. ****dans bo rižota iz špargeljnov in mladga graha Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 9. junij 2008 Prijavi Deli 9. junij 2008 Privoščil si bom sadni dan - nabavil lubenico, fige, pomaranče, jabolka in banane. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 10. junij 2008 Prijavi Deli 10. junij 2008 seveda z rižoto včer ni blo nič , moj me je povabu v Mečkatorjevo rest. in tam sem izbrala prov nagravžno reč (po videzu je bla sicer ok), naj samo povem, da je bil riž (basmati) popolnoma trd, pomoja ga tut skuhal niso do konca, pol se je pa na zraku sušil, torej izkušnja za naprej, da se tam pač NE prehranjuje. Pa že sicer ne maram jest po teh štacunskih restavracijah, no zdej mam pač potrdilo več, da tja se ne hodi. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 10. junij 2008 Prijavi Deli 10. junij 2008 Pijem drugi Fructalov Smoothie. Bom živela od tega danes.sej so dobri, sam ko me želodec pol vedno boli jaz bom pa zdajle pirine testenune z olivnim oljem, česnom in peteršiljempa zeleno solato iz vrta, svežo Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 10. junij 2008 Prijavi Deli 10. junij 2008 Več ali manj zadnje dni in po pričakovanju v naslednjih tednih:šparglji, bučke, mladi zeleni radič a.k.a primo tajo (bolj ko raste in bolj ko ga hočejo dat kokošim, ker je pregrenek, boljši je), rukolca, solata, mlada čebulica, mladi česen in kaka ribica na sto in en način. z veliko riža in domačega tofuja nekje vmes, večinoma... pa češnje Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 10. junij 2008 Prijavi Deli 10. junij 2008 še mladi zeleni radič a.k.a primo tajo (bolj ko raste in bolj ko ga hočejo dat kokošim, ker je pregrenek, boljši je),Da, meni tudi dbest . Mal kosmat. Moja pokojna nona je rekla, da mu je treba pri čiščenju izpulit hropt (hrbet)Sz pogetim fižolom in jajci , če ne sz pomidorjom *** So začeli fižoleti (stočji fižol), maslenca še ni, bo julja šele .Tole naredim, čisto simpl, sicer odlična slovenska kmečka jed.Mi imamo tole tako tadi, da ko nardim, izklopimo telefone in zvonec, in se mastimo do onemoglosti :- skuham fižolete al dente,- sočasno skuham krompir v kosih v malo osoljene vode- na olivnem olju pocvrem pršut narezan na rezance, ugasnem in dodam eno kislo smetano not. Malčič solim in popopram.Na taler dam najprej fižolete, gor krompir in potem izdatno zabelim s smetanovim zosom s pršutom V kontinentalni Slo uporabljajo namesto pršuta ocvirke. * sicer pa je bila danes povsem primorska polenta s sirom in ta kosmat radič sz pomidorjom.Za posladk par žlic nutelle na suho Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 10. junij 2008 Prijavi Deli 10. junij 2008 Več ali manj zadnje dni in po pričakovanju v naslednjih tednih:šparglji, bučke, mladi zeleni radič a.k.a primo tajo (bolj ko raste in bolj ko ga hočejo dat kokošim, ker je pregrenek, boljši je), rukolca, solata, mlada čebulica, mladi česen in kaka ribica na sto in en način. z veliko riža in domačega tofuja nekje vmes, večinoma... pa češnje x:px Da, meni tudi dbest . Mal kosmat. Moja pokojna nona je rekla, da mu je treba pri čiščenju izpulit hropt (hrbet)Sz pogetim fižolom in jajci , če ne sz pomidorjom *** So začeli fižoleti (stočji fižol), maslenca še ni, bo julja šele .Tole naredim, čisto simpl, sicer odlična slovenska kmečka jed.Mi imamo tole tako tadi, da ko nardim, izklopimo telefone in zvonec, in se mastimo do onemoglosti :- skuham fižolete al dente,- sočasno skuham krompir v kosih v malo osoljene vode- na olivnem olju pocvrem pršut narezan na rezance, ugasnem in dodam eno kislo smetano not. Malčič solim in popopram.Na taler dam najprej fižolete, gor krompir in potem izdatno zabelim s smetanovim zosom s pršutom V kontinentalni Slo uporabljajo namesto pršuta ocvirke. * sicer pa je bila danes povsem primorska polenta s sirom in ta kosmat radič sz pomidorjom.Za posladk par žlic nutelle na suho prava kuharica sidobro se bere Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. junij 2008 Prijavi Deli 11. junij 2008 So začeli fižoleti (stočji fižol), maslenca še ni, bo julja šele .Tole naredim, čisto simpl, sicer odlična slovenska kmečka jed.Mi imamo tole tako tadi, da ko nardim, izklopimo telefone in zvonec, in se mastimo do onemoglosti :- skuham fižolete al dente,- sočasno skuham krompir v kosih v malo osoljene vode- na olivnem olju pocvrem pršut narezan na rezance, ugasnem in dodam eno kislo smetano not. Malčič solim in popopram.Na taler dam najprej fižolete, gor krompir in potem izdatno zabelim s smetanovim zosom s pršutom V kontinentalni Slo uporabljajo namesto pršuta ocvirke. bemu, šele 9 je ura, jst pa že zdej sestradana, takoj bi čopnla tele fižolete Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 11. junij 2008 Prijavi Deli 11. junij 2008 Maline Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 11. junij 2008 Prijavi Deli 11. junij 2008 Maline maline jst bi jih tudi Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.