Aliana 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 Hm, Tinka, men se pa zdi, da je koromač zelenjava, ki je vedno v trgovini ( za zihr vem za Tuš in Interspar na Viču), tud ko čist navadnega zelja nimajo... sam moraš gledat pod janež (pa nimam pojma kar se kvalitete tiče, to kar Cookie govori... ) jaz pa čist navdušena nad eno minešštrico, ki sem si jo na pol sama zmislila.. oziroma skombinirala par idej.. v glavnem, čist simpl, dve pesti leče daš kuhat, ene 15 minut, pol dodaš svežo ali zmrznjeno zelenjavo, mix, karkol že je, kuhaš še ene pet minut, vmes vržeš not eno žličko tiste ekobio zelenjavne mešanice za juho, pol čist na konc pa dodaš še eno veliko pest ovsenih kosmičev.. in še par minut pustiš, da se fajn napijejo.. jem tole v variacijah že cel teden.. pa sezam ful paše not, da mal poklja med zobmi pol.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 ja, se strinjam, tele so dobre, mineštrice... glede koromača:vem, da je janež in da je svež trenutno uvožen, jaz bi ga rada v drugi obliki, verjetno nisem bila jasna,ker tistega ni: rabim *perje*, zeleni del, za okus, gre noro dobro z dušenim grahom, je moja nona stalno delala...samo tistega pa ne prodajajo. Za rezervo imam idejo, da bom koromač podušila skupaj z grahom, samo tega je preveč potem....bolje bi bilo v prahu, cvetovi zmleti, to se dodaja tudi, ko delaš jetrca...ampak tega nimam nikjer na oku, kot začimbo...ne vem, zakaj. Hvala vsem Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 zeleni del (perje) koromača sem vidla na koseški tržnici; ne verjamem, da ga majo tut med tednom, ker nekateri primorci se sam za vikend vozjo v LJ prodajat. Mrbit na lj.tržnici vsekakor to ni neka stalnica, morš met srečo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 aja... tega pa res še nisem zasledila.... razen kot začimbo od maestra, sam tist so semena, ne listi... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 hvala! res me vedno bolj mika, da bi se preselila na primorsko, kar se teh zadev tiče Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 Lososa pa kuhan krompir pa ... nekaj bom še čez napocala, pa ne vem še kaj ... ... ker ... bi mela zej točno tacga lososa s krompirjem kakor sem ga nekoč nekdaj v eni nemarno dragi restavraciji v Stockholmu uničla, pa ...pozabila kelnarja za recept prašat Pa dober tek! Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 ta je pa taka čisto dvojčkasta izjava.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 a ni Namaar un, k čist prewč je vsaj tako se govori... Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 Po dolgem cajtu spet na LNF...me heca comp :xx!: , ja se vedno...mi pa danes za kosilo mlad krompir z lisickami ....krompir skuham v oblicah, olupim in narezem na ploscice...na cebuli preprazim lisicke, dodam cesen in ko so gotove, jih zmesam s krompirjem...na koncu dodam petersiljcek...vse sveze iz vrta in njive ....malcek pa ni jedel lisick, pa sem mu skuhala mlad grahec in korencek...jutri pa verjetno kaksna ribica in mladi krompir ...Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čarli 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 Tinka, koromač lahko kupiš tudi v mečkatorju, med pakirano zelenjavo. Sam če je to tak, kot bi ga ti rada. Citiraj OM MANI PADME HUM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 Tinka, koromač lahko kupiš tudi v mečkatorju, med pakirano zelenjavo. Sam če je to tak, kot bi ga ti rada. hvala Čarli, bom preverila, če bo prilika. Drugače sem se že odločila, da dam malo zmletega janeža.prav blazno drugače ne more bit. Premalo hodim očitno v Merkator Evo. Včeraj sem si po dolgem času sovraštva do hrane (iz čisto ekoloških razlogov) naredila juho zvečer. Utrujena od svojih prepričanj. Stročji fižol s krompirjem, popraženo na (čem drugem kot na) čebuli. Zalito in zgoščeno z zmletimi pelati, začinjeno s poprom, česnom, šetrajem in muškatnim oreščkom. Zdravilno preprosta juha. Vse kupljeno v M. ju. Od kod in kako so v moj lonec stvari prišle nočem vedet. Sem že vse pojedla. Jebem ti život in moja načela. hja...je treba preživet. če ne drugega, se tako utrdiš. kam pa pridemo s samo bioekointegralnokompostno pridelavo, če je ves svet okrog nas na antibiotikih in ostalih superlativih ne se sekirat, ker to dokazano bolj škodi kot vse, kar si pojedla Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 17. junij 2008 Prijavi Deli 17. junij 2008 Po dolgem cajtu spet na LNF...me heca comp :xx!: , ja se vedno...mi pa danes za kosilo mlad krompir z lisickami ....krompir skuham v oblicah, olupim in narezem na ploscice...na cebuli preprazim lisicke, dodam cesen in ko so gotove, jih zmesam s krompirjem...na koncu dodam petersiljcek...vse sveze iz vrta in njive ....malcek pa ni jedel lisick, pa sem mu skuhala mlad grahec in korencek...jutri pa verjetno kaksna ribica in mladi krompir ...Mojca x:px js bi tudi Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. junij 2008 Prijavi Deli 17. junij 2008 Včeraj mlad krompir in solato.Danes pa belokrajnsko cvrtje in solato. Pa poprava šarlote bo..Naj omenim kakšno katastrofo od šarlote uspela skup spravit??Raje ne.Ugotavljam pač, da polpismenim žal ni pomoči. ampak vaja dela mojstra in ni hudir, da mi enkrat ne bo ratalo. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 17. junij 2008 Prijavi Deli 17. junij 2008 Včeraj mlad krompir in solato.Danes pa belokrajnsko cvrtje in solato. Pa poprava šarlote bo..Naj omenim kakšno katastrofo od šarlote uspela skup spravit??Raje ne.Ugotavljam pač, da polpismenim žal ni pomoči. ampak vaja dela mojstra in ni hudir, da mi enkrat ne bo ratalo.in kaj je to belokranjsko cvrtje? Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. junij 2008 Prijavi Deli 17. junij 2008 A ma kdo kakšne izkušnje s španskim vetrom- slaščico? Bi se jo lotila. jaz sam španske vetrce poznam dva beljaka, ene 50g sladkorja( najboljš v prahu), in narediš fajn trd sneg.. daš v uno vrečkico platneno za stiskat in na pladenj narediš oblike razne, načeloma vetrce, ampak mi smo za novo leto delali krogce, da smo pol na jelko obesili...pol pa v pečico na minimum in sušiš, dokler ne postanejo čist trde... sam to verjetno ni to, a ne? Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 17. junij 2008 Prijavi Deli 17. junij 2008 O hvala Aliana Tole je recept za meringe ; variacija; kupiš od ta črne čokolade kaplje (kakšen nemški priozvajalec- za pogledat v Mullerju v SLO) in jih previdno vmešaš v maso beljakov, (še kak vanilin je teba zmlet skupaj z cukrom za v beljake) in pol daš v peč sušit. Dobiš odlične stracciatella meringe Španski veter pa je torta. Sem dobila na eni srbski spletni strani recept, bom probala narediti, z vsemi spremembani in potem, če rata- - tule gor obesim. Pismo, v Srbiji 'nema torte bez namanje 14 jaja' Evo en nasvet, če bo kdo meringe delal- se odlično ohranijo v škatli lep čas.Peč je treba najprej pošteno ogret na 250 C, potem pa zmanjšati na 100 in potem šele dat sušit meringe al oblate. * Tinka ; dvakrat tedensko mlatimo koromač/finočoAli ga kar na ribežen za tartufe na laske naribam v solato (namesto zeljnate glave) ali pa ga skupaj s mladim gomoljem od zelene, korenjemin morebiti krompirjem shuham na pari. Jaz vso zelenjavo čim jo poravnam na situ za parno kuho -posolim. Ko je kuhano, na krožniku dodam samo malo olivnega čez- dol padeš, ke fino Najboljše mlačno, sicer te počaka v hladilniku.*Prišla domov na kosilo, ker moram potem v Kp gume balansirat Naredila šopsko po svoje;1 pomidor na kocke, 1 majhko kumaro na kocke, 1 majhno cuketo (bučko) na kocke in eno žlici paste iz črnih oliv . Potem pa nadrobila gor še eno tretino pakunge 'bolgarski bivolji beli sir', mal soli in olivno olje. Pa eno jajce na uč spekla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 En tak, preprost recept, ki je fulll dober. Same kalorije... Glava kolerabe in ravno toliko krompirja (mladega).Vse narežeš na kocke in daš kuhat v slan krop. Ko je krompir kuhan, odcediš, poliješ z mrzlo vodo (ohladiš).V ponvici popražiš čebulo, česen in dodaš kuhano kolerabo in kropir. Ker je krompir bolj mehek, se bo lepo razpustiv in speštal, koleraba ostane v kockah.Ko je to prepraženo, dodaš alpsko smetano, malo mleka, zelene začimbe, sol, poper, in kuhaš še toliko, da se primerno zgosti. Odlično se je s kruhom, če nisi vege z mesom, jaz osebno papcam s kuhano zelenjavo. Mljask, sem že lačna. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 samo sadje danes Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 Pred par minutami sem prišla izpod češnje... Sem si privoščila porcijo čisto sveže nabranih... Žal zaradi dežja niso tako sladke kot bi morale biti, pa pokajo tudi. Pri popoldanski malici sem imela pomagača, našega psa Nerota, je čisto nor na češnje in nimam teoretičnih šans, da pojem kakšno brez njega.Zobljeva jih po sistemu ena meni ena njemu. Mislim, da je bil v enenm od prejšnjih življen škorec Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 hmm... hujšam, včeraj sm mela požrtijo.dons sem nekaj waflow unih polnozrnatih z vlakninami ukradla in nekaj žličk pekočga ajvra. pa an per... Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 no prow Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 Danes smo jedli "gorenjske krape".Jed se je včasih kuhala zelo pogosto, predvsem v poletnem času, sama sem jo spoznala šele, ko sem se uvozila v te kraje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 18. junij 2008 Prijavi Deli 18. junij 2008 Danes smo jedli "gorenjske krape".Jed se je včasih kuhala zelo pogosto, predvsem v poletnem času, sama sem jo spoznala šele, ko sem se uvozila v te kraje.kaj pa je to gorenjski krapi, pa Rp nam napisi ***evo, da se pohvalim, danes z mojo majko in dvema otrokoma leteli k enemu ekoloskemu kmetu v Ljubecno ( by the way, jeben** tovornjake na poti ) :xx!: , kjer sva nabavili kosmicnik, pa ekolosko pirino moko, pa ajdovo moko, pa oves, pa kuruzni zdrob ...vse valjda eko... treba zalogo naredit za morje... no ja, kruha verjetno glih ne bom pekla, bodo pa zganci na sporedu,pa se kaj bi se naslo... navdusena total, vse disi kot le kaj... "najboljsi sosed" se ne more primerjati z temi eko ziti... ja, pa do torka moram kaksne kekse iz svezih ovsenih kosmicev probat spect, da bodo za po poti na morje...malcek jih sploh obozuje, tak da raje to, kot sladkarije ...****danes ribja juha z rezanci, pa beluseva rizota v katero so " padli " mladi grahci in korencki, ker malcek ne zna jest brez njih ... pa solatka, za malcka pa rdeca pesa iz eko kmetije... jo moram letos pod nujno sama vec vlozit, ker sem je lani ocitno premalo, pa jo imamo vsi radi...jutri pa bom verjetno naredila ognjicevo juho, ker sem prej nekaj brskala po vrtu, pa sem videla, da imamo polno ognjica , ker verjamem, da nic ni zaman, mi verjetno Mati Narava ponuja ognjic za nas , ostalo pa se nimam pojma...solatka definitivno, pa mogoce kaksna ajdova kasa z nevemcim...aja, pa soseda mi je pokazala polno kosaro jurckov, tak da bodo verjetno tudi goble v kratkem padle uzivajtemojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 sam to verjetno ni to, a ne? Brez ssoli je ziher na k... How are you, si OK Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 19. junij 2008 Prijavi Deli 19. junij 2008 in kaj je to belokranjsko cvrtje? Evo recepteka (po Nadi Pignarovi tole)mletemu mesu dodaš vsaj pet strokov na drobno naseckanega česna, soli, popra, kumine in vsaj 4-5 minut gneteš tole. Potem razbiješ 4 jajca - ločiš beljake in rumenjake, narediš sneg, vanj dodaš mleko, moko, vodo, sol in na koncu rumenjake.Iz mesa narediš kroglice - ne prevelike - ena dva cm, povaljaš v testo in jih ocvreš na vročem olju. to je to.Solata ful paše zraven:)) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.