Guest VilaSonca 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 za večerjo sem dala rezince belega kruha v pečico, gor pa gavdo, parmezan, kapre in česen .. fajn zapečeno, hrustljavo ... in zraven svež paradižnik. njami. jutri bom ocvrte jajčevce z vrta ... pa bučke tudi čakajo, da jih ponucam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 jst pa včer spekla štrudel iz buče špagetarice, rabarbare in skute Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Hja...napišem kar sem: sem se vrnila iz Umbrije, natančneje Spoleta, in lahko povem, da sem jedla najboljše stvari v življenju, kar se tiče domačih ingredientov in mediteranske klasike.Vzamem nazaj vse, kar sem mislila o Italijanih, ker so me tokrat totalno presenetili...prijazni, mirni, res izica...zelo pozorni in hrane vsepovsod in v takih količinah in take kvalitete, da se mi je kar zmešalo. Pri sladoledu so mi popustile vse zavore in sem preko dokaj klasičnih variacij ala čokolada s pomarančo,meta s čokolado itd...preizkusila vse sadne variacije, kot so figa z orehi in medom, pa kraljica vseh kislic-fantastična limona....limoncello krema...itd. Skratka, povprečje okrog 9 kepic na dan. Jedilniki....za znoret dobro in večinoma vege, pa tako z domišljijo narejeno, da se samo čudiš, zakaj se vsega tega nisi sam spomnil...sistem pri fiksnih menijih je tak, da se vsedeš in samo nosijo...in so nosili Vsega pa ni bilo preveč, ampak ravno prav...npr.:pol polnjene bučke z ultra mladim sirom in tartufovo olje čez, en polnjen šampinjon, en pomidor z rižem in meto, ena porcija pire z gobami, praženi zukkiniji in malanzani z buffalo mozzarello in baziliko, 2 mini polpetka, pol ribjega filetka, solata, domači pesto iz rukolce na brusketi, fižoleti z meto, vsa pasta domača....no, v tem stilu.In tako vsak dan, cel dan. Olje je bilo božansko, tartufi tudi, siri vsi povrsti, skupaj z medi in marmeladami, da ne govorim o malih trgovinicah, kjer si stalno poskušal vse te genialnosti in bil itak sproti sit.Vino tudi zelo dobro, kozarec ob kosilu in prava pika na i. Skratka, vzamem nazaj dosti tega, kar sem do zdaj mislila o italijanih, predvsem so bili mirni, nehisterični in prijazni do amena, pa skepso do kvalitete hrane so mi razgradili že ob prvem grižljaju....in Umbrijo toplo priporočam za vse ljubitelje mirnih počitnic ob dobri hrani in super klimi (čez dan je toplo, ne vroče, in stalno pihlja, zvečer je okrog 20 stopinj, se lepo spi...še komarji so nekako človeški, tigrastih ni bilo videt). Verjetno so drugačni po pokrajinah, severnjake poznam bolje, pa kalabrijce tudi...ampak zdaj sem res pod vtisom.Sem se trdno odločila, da se naučim italijansko in grem za 1. november v Rim Če ne bo fino, grem lahko še vedno nazaj v Perugio ali kam tja...Umbrija uber alles! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Hja...napišem kar sem: sem se vrnila iz Umbrije, natančneje Spoleta, in lahko povem, da sem jedla najboljše stvari v življenju, kar se tiče domačih ingredientov in mediteranske klasike.Vzamem nazaj vse, kar sem mislila o Italijanih, ker so me tokrat totalno presenetili...prijazni, mirni, res izica...zelo pozorni in hrane vsepovsod in v takih količinah in take kvalitete, da se mi je kar zmešalo. Pri sladoledu so mi popustile vse zavore in sem preko dokaj klasičnih variacij ala čokolada s pomarančo,meta s čokolado itd...preizkusila vse sadne variacije, kot so figa z orehi in medom, pa kraljica vseh kislic-fantastična limona....limoncello krema...itd. Skratka, povprečje okrog 9 kepic na dan. Jedilniki....za znoret dobro in večinoma vege, pa tako z domišljijo narejeno, da se samo čudiš, zakaj se vsega tega nisi sam spomnil...sistem pri fiksnih menijih je tak, da se vsedeš in samo nosijo...in so nosili Vsega pa ni bilo preveč, ampak ravno prav...npr.:pol polnjene bučke z ultra mladim sirom in tartufovo olje čez, en polnjen šampinjon, en pomidor z rižem in meto, ena porcija pire z gobami, praženi zukkiniji in malanzani z buffalo mozzarello in baziliko, 2 mini polpetka, pol ribjega filetka, solata, domači pesto iz rukolce na brusketi, fižoleti z meto, vsa pasta domača....no, v tem stilu.In tako vsak dan, cel dan. Olje je bilo božansko, tartufi tudi, siri vsi povrsti, skupaj z medi in marmeladami, da ne govorim o malih trgovinicah, kjer si stalno poskušal vse te genialnosti in bil itak sproti sit.Vino tudi zelo dobro, kozarec ob kosilu in prava pika na i. Skratka, vzamem nazaj dosti tega, kar sem do zdaj mislila o italijanih, predvsem so bili mirni, nehisterični in prijazni do amena, pa skepso do kvalitete hrane so mi razgradili že ob prvem grižljaju....in Umbrijo toplo priporočam za vse ljubitelje mirnih počitnic ob dobri hrani in super klimi (čez dan je toplo, ne vroče, in stalno pihlja, zvečer je okrog 20 stopinj, se lepo spi...še komarji so nekako človeški, tigrastih ni bilo videt). Verjetno so drugačni po pokrajinah, severnjake poznam bolje, pa kalabrijce tudi...ampak zdaj sem res pod vtisom.Sem se trdno odločila, da se naučim italijansko in grem za 1. november v Rim Če ne bo fino, grem lahko še vedno nazaj v Perugio ali kam tja...Umbrija uber alles! Se bom rajši držal svoje rodne Ukrajine...tale opis me ni prepričal Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Se bom rajši držal svoje rodne Ukrajine...tale opis me ni prepričal a ti to resno? ukrajinec? sem zadnjič izvedela, da sem čist zaj** ker sem se vozila tam okol in nisem prinesla sončničnega olja.. ker je baje čist nekaj drugega kot to, kar v naših trgovinah prodajajao... Tinka, a to si imela čist turistično potovanje al si šla k poznanim? tole je ponavad pomembno, kar se dobre hrane tiče... jaz tud sladoled... v takih količinah, da bi se po vseh pravilih morala mal zredit... sam se bo najbrž moj dragi namesto mene Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Popolnoma turistično...samo sem se pozanimala prej in predvsem malo gledala okrog Saj so me ene 2x tudi malo prinesli naokoli, oz. vsaj poskušali, ma se nisem pustila...ker če kje, se tam lahko zmišljuješ glede hrane in doktoriraš iz kombinacije sestavin... Generalno gledano je bilo pa super. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 a ti to resno? ukrajinec? sem zadnjič izvedela, da sem čist zaj** ker sem se vozila tam okol in nisem prinesla sončničnega olja.. ker je baje čist nekaj drugega kot to, kar v naših trgovinah prodajajao... Tinka, a to si imela čist turistično potovanje al si šla k poznanim? tole je ponavad pomembno, kar se dobre hrane tiče... jaz tud sladoled... v takih količinah, da bi se po vseh pravilih morala mal zredit... sam se bo najbrž moj dragi namesto mene jup! Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 za ukrajinca nekam dobro obvladaš slovenščino, pa tut tole skakanje s padali je slovenski šport (slovenci smo baje zelo adrenalisnki narod), tak da...a maš kak certifikat, da si ukrajinec Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Imam korenine iz tam, če sem bolj natančen...Slovenščine ne obvladam mislim, pa da noben narod ni bolj adrenalinski od drugega...Certifikat?! Jaaaaaaaaaaa......čisti Ruski tip modela Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 prawjo da: misliti se pravi nič vedeti mal te dražim Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Imam korenine iz tam, če sem bolj natančen...Slovenščine ne obvladam mislim, pa da noben narod ni bolj adrenalinski od drugega...Certifikat?! Jaaaaaaaaaaa......čisti Ruski tip modela tle si zanalašč vejco narobe postavil, da dokažeš zgornji stavek btw, jaz bla ful navdušena nad Ukrajino, vsaj tist mali košček, ki sem ga vidla Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Ponavad polet ful velik pojem in se zelo zredim. Zdej pa skor nč ze cel poletje. Sploh m ine paše jest. Pojem mejčkn. Najraj grem na vrt po kšno malino al pa korenčk pa mam dost za cel dan. Sicr sm pa dons za kosilo jedla nekej kr sploh nevem kaj je blo. Nekej polhn zelenjave pa ful gosto. Zdla za večerjo pa bo padel en vegeterjanček iz pinkij Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 ma kaki Ukrajinec neki dej, to se sam dela, k misl, da če Slovenci padajo na Ukrajinke, da bodo Slovenke na ukrajince . Stara preizkušena fora še iz Policijske akademije 1.Sicer pa, dokaz da ni Ukrajinec?Če bi imel vsaj malo ukrajinskih genov, bi zagotovo prišel, vsaj pokukat, v temo Boks.Tko je pa nonstop na letalstvu, plezalstvu, jadranju, kar je dokaz 33 generacij Slovenceljnstva Haha porny...ampak je vseeno res Boks me pa nikdar ni zanimal.... Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 15. julij 2008 Prijavi Deli 15. julij 2008 Skratka, povprečje okrog 9 kepic na dan. sline se mi c e d i j o opis počitnic je objavla v kaj bomo danes jedli jaz bom pa zdaje mineštro, ker še nisem utegnila nič pametnega pojest do zdaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 tople kumare pa krompir.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 Tople kumare?Kako to narediš?Skuhaš, prepražiš....? Njami. More biti dobro. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 1.krompir soliš, skuhaš s paradižnikom, česnom in peteršiljem, ko je vse lepo skuhano pretlačiš/zmiksaš po želji seveda dodaš naribane kumare, ki si jih prej posolila, da se polulajo...prevreješ zraven žlica kisle smetane 2. svetlo prepražiš čebulo, dodaš česen, ko zadiši še narezan paradižnik..ko se paradižnik zmehča, dodaš polovico naribanih kumarc(posloljenih) podušiš, podmeteš, dodaš preostale kumare peteršilj, kislo smetano in še začiniš če je to potrebno Naša verzija je absolutno brez paradajza. V bistvu je bolj redki pire krompir, v katerega vkuhaš (na koncu, za minuto ali dve) naribane murke. Ja. Takšna je tudi naša verzija. KUmare so čisto na koncu in vrejo manj kot minuto. Pa kisla smetana tudi zraven. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 tudi mi delamo krompirjeve murke brez paradižnikasliši pa se zanimivo tole s paradižnikom jaz pa sem sama doma danes in sem si naredila pirine testenine s tuno, papriko, koruzo in paradižnikom (mezgo)zapasalo mi je kislo Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 evo, do zdele sem pomlatla pol vrečke študentfutra, narezane dve papriki in napalčkano kumaro. pol bom ostanek mineštre, zvečer pa pohane sirove luknjice Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 Hja...napišem kar sem: sem se vrnila iz Umbrije, natančneje Spoleta, in lahko povem, da sem jedla najboljše stvari v življenju, kar se tiče domačih ingredientov in mediteranske klasike.Vzamem nazaj vse, kar sem mislila o Italijanih, ker so me tokrat totalno presenetili...prijazni, mirni, res izica...zelo pozorni in hrane vsepovsod in v takih količinah in take kvalitete, da se mi je kar zmešalo.... * jaz mam tud rada kumaricno juho al pa omako s kislo smetano (in vcasih dam paradajz, vcas pa ne, kokr me pic, vcas mi pase sam belozelena scena), samo jih redko stimam, ker se mi mal peha vcas po njih (kljub vsem prej in pol ukrepom ). ta teden pa skor vsak dan jem ovsene kosmice za zajtrk! x!x(prvic da jem zajtrk, drugic pa kosmice, oboje je cist odstekano - no zajtrk jem ze nekaj cajta, kosmicev pa v 'sladki izvedbi' ne maram, torej jih furam sam na zelenjavni nacin, no zdej me je pa nekaj piclo en dan in sem jih zvecer namocila in pol mi je blo tok vsec, da si zdaj skor kar vsak dan to nastimam (jaz sem bikovka kar se hrane tice pa lohk jem vec dni zapored isto).In mi tok pasejo! dejansko prav cutm, kok energy vec mi dajo in tko zdravo, polno sita sem, nekak.ne polno polno (nabasana varianta), ampak tko... zhivo.pa dolgo sem pol sita in ne rabm skoz gledat, kwa je kej za jest. in cist najbl mozno simpl pa hitr (razen pac da jih mors zvecer namoct, a zjutraj pa sam med das not in zmesas in je to to - v 10 skundah je zajtrk nastiman) pa pocen.rabs sam kosmice, vodo in med. prima varianta! total so bogati s Ca in Mg in vsem mogocim jasno se, tako da me prav pomiri v bistvu, poleg okrepi, taka hranca.pa sm pozabla, kok so okusni.. tud tko, po strukturi, je fino taksno jest, ko grizes, uzivas, mas kaj od tega. Morm se katere druge probat na tak nacin (k drugac stimam sam kosmicevo juho in polpete - iz vseh mogocih kosmicev).. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 a vodo (višek) odliješ s kosmičev preč? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 ga ni - viska. k sem se navadla kok je mora bit. najprej sem pa, ce se mi je zdel, da je bo prevec, je v zacetku ze mal odlila (predno odnese kake snovi ven ). skratka, ne pretiravaj z vodo, sam tok da se mal napihnejo, vodo lahko vedno se dodas... pa tud ni fajn, ce je prevelka brozga. das pa lohk zraven kar ces (jaz sem v zacetku tedna se dajala kokosov cips, zdej mi ga je pa zmanjkal), pol lohk das orescke (men to frendi dostkrat prnesejo, k vejo da shizim na taksno, pa mam pogosto vsaj kej od tega doma): razne lesnike, orehe, mandlje itd.eni dajejo suhe slive itd., men pa sadje v takih variantah ne sede prevec, tko da dam sam med in/ali oreske - ce jih mam.(no suhe slive sicer maram pa se kero suho sadje, recimo fige, banane, ananas, dateljne, marelce, itd., sam pol pa sam same jem ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 Sry no.Možno bi bilo pa lahko.Tako malo pojesti?To nisem navajena. Če bi jaz to dosegla........Bi bila suha.Tako sem pa zdrava in vesela. Ne da imam kaj proti suhicam, samo ne poznam jih prav dosti ki nebi bile zamorjene s tem kaj in koliko pojesti. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 17. julij 2008 Prijavi Deli 17. julij 2008 eh, čist nezdravonamesto kosila pokončala eno riževo čokolado Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. julij 2008 Prijavi Deli 17. julij 2008 vampe sem v naši menzi. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.