nosorog 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 krompir in bučke Kaj to pomeni? V hladilniku mam namreč dve bučki in ne vem, kaj bi z njimi. Sem se jih do zdj izogibal, kt hudič križa. A ve kdo kak tok normalen recept, da bi blo celo užitno (pa niem drgač glih izbirčen, sam bučke ...) la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 Kaj to pomeni? V hladilniku mam namreč dve bučki in ne vem, kaj bi z njimi. Sem se jih do zdj izogibal, kt hudič križa. A ve kdo kak tok normalen recept, da bi blo celo užitno (pa niem drgač glih izbirčen, sam bučke ...) la vloži jih! Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 pa saj z buckami lohk nardis nestete stvari!! npr. ce so majhne, brez semen, jih naseckas na kolutke in sam popeces na mikro olivca. In je spon!Lohk das gor mal cesencka pa petersiljcka na konc in je super. ce majo semena, pa sicer kompaktno meso, izrezes semenisce ven, naseckas na koscke, poprazis na cebuli, lohk dodas kako kislo smetano (na konc), vmes pa x zelenjav se, ki so ti vsec.Bucke namrec nimajo mocnega okusa, niti niso tok sveze pa socne pa kiselkaste kot kumare, pa se naredijo jed tako maslenkasto in jih lokt das povsod. Lohk jih tud z gobami kombiniras, pa si nardis tako omakco npr., lohk pire krompircek zraven, lohk pecenga, lohk riz.... lohk nardis take 'ushtipce':naredis maso za palacinke (nekaksno), pa not na tavelko naribas cvrsto buco, pa fliknes na olje - in so taki socni ustipci, mega dobr za zdej. lohk jih nardis kot v prvem primeru, da jih mal popeces, pol jih pa lohk das v skledcko, pa gor mal z olivcem pokapljas, mal cesna das gor in petersilja, mal limonce po zelji, lohk pa nalozis se kolobarje kaksne druge zelenjave, recimo melancani ful pasejo v taksno kombinacijo. pa je taka hladna jed, jo lohk se pol skoz hod mal pikat. jaz si vcas narezem krompir na kolobarje, ga popecem, dodam bucke, prav tako na kolobarje, na koncu pa se paradajz na kolobarje, in po zelji in moznosti dodam se kako mocarelco al kaj tacga. In zacimbe gor posujem mal.... mah, miljon receptov z buckami... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 Bučkin štrudl the best Naribamo bučke, jih posolimo, zmešamo z jajcem in kislo smetano, lahko skuto in dodamo kakšne nam ljube začimbe, zavijemo, še prej poškropimo s segretim maslom ali margarino in v pečico 40 min. na 200°C. (Lahko pa še prej naribane in ožmekjene bučke popražimo na olju in čebuli). Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 Hvala mati Marsa. Kok s' ti pametna ... Tvoj post si grem zdele sprintat ... Hvaležni in razneženi Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 Kaj to pomeni? hm. neka odlična omaka iz bučk. samo pojma nimam, kak se naredi. kuhala mami.sicer pa, kot že napisala Marsa, bučke pa ostala zelenjava. pa mal eksperimentiraj. da bo nastala omaka danes pa tople kumare Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 Hvaležni in razneženi Nosorog oh k bi vedla, da bos printal, bi pa mal leps napisala (bl po slovensk - sm sibala ven pa ne mela cajta prebrat za sabo, pa vidm da je ful napak, upam da si desifriral ).. *v 1. primeru ni nujno na kolutke - lohk podolgovate narezes, pa so taki ozki *zrezkci*, se boljs je pa na zaru in mega v pecici (sam men zanic dela pa rajs kr na plati pa v ponvi)... lohk pa seveda naredis tud polpetke, to je tud fejst. sam za vezivo mors pol nujno kak jajc dat zraven, sicer ti razpade, k je presocno. Jaz jih vcas dam zraven h kosmicevim (tako da jih na cebulci najprej mal preprazim in dodam mal naseckanga cesna, pa jih pol, k se vse skp mal ohladi, vmesam v namocene kosmice) - da so bolj kompaktni in ne tok sam zelenjavni. Jaz maram pecen nacin, pa jih mam najrajs tko, najbl simple, sam popecene na olivcu. eni k marajo pireje pa omake, pa ne morjo brez buck omake dobre jest (k so take maslene res, tko tak zmoht dajo, brez da bi blazno vplivale na okus, zlo hvalezna in dobrodosla zelenjava skratka, pa se ful je tega, pa zdravo je ) ~ js mam pa koncno precej zelenjavce doma (), pa se sardelce sem si dons kupla, ze nekaj casa jih pogresala, hotla, rabla... ze zadnjic bla na trznici pa jih ni blo, no dons so pa ble. tko da bom dons sardelce. pa se par listov blitve sem kupla pa mal paradajzov (k polet ne morm brez, to mora skoz bit in jaz surove jem praviloma, pa hocm da je Pravi paradajz, ne oni hidroponicni bledikav brez okusa)... pol mam pa se solato nad dobro pa mal buck, k mi je oboje frenda prnesla, tko da mam ful za packart. () ~ (DOBRA) hrana je zakon! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 Amber.Palični je zakon, tud za kakšno omako "spasirat", pire krompir naredit...Raje daj tistih 10 evrčkov več in kupi takega ki ima zraven še posodici z nožkom.Seveda je tudi pokrovček. Za sokce, frapejčke, ...... ali za čebulo seseklat..........Neomejeno variant.Opereš seveda pod tekočo vodo in postaviš da se posuši.Hecam se, malo mora zvenet kot na tv v Top shop. Hvala! Sem pogruntala danes, da je boljše paličnega s posodico kupt ja, samo še odločit se moram kje naj kupim in kakšnega Kle v Mb je preveč trgovin in prevelka izbira, ampak bolje kot en Merkur v Nm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 aja pozabla se tole komentirat:men tud palicni zakon!EDINA elektrika (taka), ki jo uporabljam v kuhni. nepogresljiv (zahvaljujoc eni lunatki mam zdej novga - k mi je tastar crknil in to pa res uporabljam).cist simpl, mal placa, pa nad ucinkovit, prakticno za VSE. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 bučke jaz jih delam tudi okisane v solati, primorci to jemo tako, da dokaj mlade narežeš na malo večje kose, kar po ene 5 cm, ali zelo mlade kar na pol, ali 3 kose...na hitro pokuhaš, zmešaš s trdokuhanim jajcem v okisani solati(po želji dodaš mozarello, paradižnik, fižol, fižolete, sardine, tuno, hobotnico...itd karkoli od tega, ali le eno stvar in imaš super solatni obrok) lahko jih pohaš lahko jih narediš kot musako s plastmi krompirja lahko kot lazanjo s plastmi makaronov, svežega paradižnika, skute.. ali z lističi za lazanjo, skratka- daš sir gor, malo mozzarelle npr in stopiš ali pogratiniraš lahko juha, sploh s koprivicami je super lahko jih vložiš v olivno olje skupaj z malancani ( ali brez ) in baziliko lahko narediš super zavitek, kot je nekdo že omenil lahko jih naribaš (ali nakolobariš), dodaš jajca in par začimb in imaš super omleto plus vse tisto, kar je naštela Marsa... bučke so genialne za vse probleme z mehurjem, predvsem v kombinaciji peteršilj/česen... skratka: bučke! slava in oda bučkam Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 Dobila fuuuul kumar; pa ne vem več, kako bi jih pripravila (če verjameš) kumare same v solati sm že, pol v solati s krompirjem tut, v omaki tut (murke), pa šobska tut, kaj še ostane? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 aja pozabla se tole komentirat:men tud palicni zakon!EDINA elektrika (taka), ki jo uporabljam v kuhni. nepogresljiv (zahvaljujoc eni lunatki mam zdej novga - k mi je tastar crknil in to pa res uporabljam).cist simpl, mal placa, pa nad ucinkovit, prakticno za VSE. Hvala tudi tebi ! Sem ga kupla včeraj zvečer. Močnejšega : 600w, s posodico In sva ga takoj sprobala, ko sva prišla domov...Sva nardila frape: mleko, banana, lubenica in vanilijev sladoled. Je bil res odličen in osvežujoč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 Hvala tudi tebi ! Sem ga kupla včeraj zvečer. Močnejšega : 600w, s posodico In sva ga takoj sprobala, ko sva prišla domov...Sva nardila frape: mleko, banana, lubenica in vanilijev sladoled. Je bil res odličen in osvežujoč da nisi mislila rečt...jaz delal...ti mazala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 da nisi mislila rečt...jaz delal...ti mazala ja tako je blo jaz sem dala pa idejo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 Dobila fuuuul kumar; pa ne vem več, kako bi jih pripravila (če verjameš) kumare same v solati sm že, pol v solati s krompirjem tut, v omaki tut (murke), pa šobska tut, kaj še ostane? kumaricna juha. al pa hladna kumaricno paradajzova itd. juha.... Hvala tudi tebi ! Sem ga kupla včeraj zvečer. Močnejšega : 600w, s posodico In sva ga takoj sprobala, ko sva prišla domov...Sva nardila frape: mleko, banana, lubenica in vanilijev sladoled. Je bil res odličen in osvežujoč o super (najprej pa nc blo jasn zakwa men hvala ) jp, jaz tud dostkrat naredim mix z banano, vcas dam breskev zraven, zadnc pa marelce, k sem jih dubla. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 ja tako je blo jaz sem dala pa idejo no...tolko o kreativnosti misli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blanš 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 zajtrk- kruh, margarina, sir kosilo- zelenjavna rižota, sladica- sadna krema ( rumenjak, sladkor, toplo zmleto sadje) , dušeno sadje na margarini in sladkorju mmmmmmm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 uh, jaz pa dons ful dobr papcam...sm dobila nad dobre olive od frende, pa sem jih ze dopoldan 9 pojedla s sirom in kruhom (rzenim + pirinim od moje mat ), zdle pa se 4 z ustipci. sem si spekla ushtipce dons. k je Nosorog zadnjic soraseval okol buck, pa sem se spomnila se zase...jih nisem cca 4 leta stimala, pa tko al tko nisem za testnate jedi stimat, se mase za palacinke ne znam narest, k jih v bistvu ne pecem.No dons se pa ufurala, k mam ful enih buck, pa nardila tole:zmesala sem (crno) moko + vodo, dodala 2 jajci, zacimbe (mal majarona in origana in mal sveze bazilike in petersilja), sol, mal olivca in na konc naribala bucko not.Pa sem jih ful spekla na olivcu in ze tud skor vse pojedla.Zraven sem si nastimala pa blazotno skledo solate.glede na to, da nisem za taksno, so bli ful dobri, lohk bi bli pa se bl socni pa zacinjeni (pa nisem hotla pretiravat, sam zdej vem, da lohk dam ful).Na konc sem si se z unim Dukat namazom jih ene par mal namazala, da se je raztopil. Ful dobra hranca, zdej mam know how pa bodo drugic ziher se 2x boljsi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 njami, tko bom jaz... smo jebli juho z gobami in govedino 3 polnozrnate(?) ždremlje, usput ćapli grozdje, košček sira, mortadele, košč kroha. to bo top. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 26. julij 2008 Prijavi Deli 26. julij 2008 Zajterk sem spustila, potem za malico kislo mleko, klobasa, domač kruh.Kosilo pečen piščanček, tenstan krompir, tri vrste solate (meso in krompir sploh do izraza nista prišla).Večerja? Pica bi se prilegla. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 26. julij 2008 Prijavi Deli 26. julij 2008 pica je bla Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 26. julij 2008 Prijavi Deli 26. julij 2008 bučke jaz jih delam tudi okisane v solati, primorci to jemo tako, da dokaj mlade narežeš na malo večje kose, kar po ene 5 cm, ali zelo mlade kar na pol, ali 3 kose...na hitro pokuhaš, zmešaš s trdokuhanim jajcem v okisani solati(po želji dodaš mozarello, paradižnik, fižol, fižolete, sardine, tuno, hobotnico...itd karkoli od tega, ali le eno stvar in imaš super solatni obrok) lahko jih pohaš lahko jih narediš kot musako s plastmi krompirja lahko kot lazanjo s plastmi makaronov, svežega paradižnika, skute.. ali z lističi za lazanjo, skratka- daš sir gor, malo mozzarelle npr in stopiš ali pogratiniraš lahko juha, sploh s koprivicami je super lahko jih vložiš v olivno olje skupaj z malancani ( ali brez ) in baziliko lahko narediš super zavitek, kot je nekdo že omenil lahko jih naribaš (ali nakolobariš), dodaš jajca in par začimb in imaš super omleto plus vse tisto, kar je naštela Marsa... bučke so genialne za vse probleme z mehurjem, predvsem v kombinaciji peteršilj/česen... skratka: bučke! slava in oda bučkam hvala svaka čast Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 26. julij 2008 Prijavi Deli 26. julij 2008 jagermeister... uf... gljjhj... kako se to napiše?aja pa celo neki sem jedla danes med drugim topel kruh njami pa paradajz pa torto ... papriko... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 26. julij 2008 Prijavi Deli 26. julij 2008 danes- kyllah- jaz sem dolgo molila, torej zmolila in nato v tišini pojedla ...skupaj s psi, tia je krompir pečen, jaz pa tud ene 5 koščkov, in nekaj mese... in solato... torej mi tri smo se spravle na krožnik, ... sej itak skos jem ne rabim povedat da tudi 4 kuhana jajca, ker ni redilno,lahko povem torej pšpšpššš.. hihihihi... amen Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 27. julij 2008 Prijavi Deli 27. julij 2008 je bla ja. sploh nism bila tolk navdušena več potem; res da jem pico 1x na leto, sam, a zelenjavna pica pomen, da sta gor 2 ultra tanka kosa melancane, pa 3 koščki paprike in nekaj gobic, pa doza sira? pa predebelo testo. meh. Pica ne pomen tega spljoh pomen tanko testo in vsaj 5 različnih vrst zelenjave, obvezen posip z baziliko in z kar dost sira Bi mogla prit k meni v goste, ker jo znam nad dobro narest po mnenju jedcev in delam jo skor vsak teden... No jaz bom nardila vaflje sedajle, da vidim če bodo ratal tako kot je treba in bodo z nutelo ter posipani s kokosom... + frape z banano in breskvami Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.