Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

krompir in bučke x:px

 

Kaj to pomeni? V hladilniku mam namreč dve bučki in ne vem, kaj bi z njimi. Sem se jih do zdj izogibal, kt hudič križa. A ve kdo kak tok normalen recept, da bi blo celo užitno (pa niem drgač glih izbirčen, sam bučke ...)

 

la

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj to pomeni? V hladilniku mam namreč dve bučki in ne vem, kaj bi z njimi. Sem se jih do zdj izogibal, kt hudič križa. A ve kdo kak tok normalen recept, da bi blo celo užitno (pa niem drgač glih izbirčen, sam bučke ...)

 

la

 

 

vloži jih!

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pa saj z buckami lohk nardis nestete stvari!!

 

npr. ce so majhne, brez semen, jih naseckas na kolutke in sam popeces na mikro olivca. In je spon!

Lohk das gor mal cesencka pa petersiljcka na konc in je super.

 

ce majo semena, pa sicer kompaktno meso, izrezes semenisce ven, naseckas na koscke, poprazis na cebuli, lohk dodas kako kislo smetano (na konc), vmes pa x zelenjav se, ki so ti vsec.

Bucke namrec nimajo mocnega okusa, niti niso tok sveze pa socne pa kiselkaste kot kumare, pa se naredijo jed tako maslenkasto in jih lokt das povsod. Lohk jih tud z gobami kombiniras, pa si nardis tako omakco npr., lohk pire krompircek zraven, lohk pecenga, lohk riz....

 

lohk nardis take 'ushtipce':

naredis maso za palacinke (nekaksno), pa not na tavelko naribas cvrsto buco, pa fliknes na olje - in so taki socni ustipci, mega dobr za zdej.

 

lohk jih nardis kot v prvem primeru, da jih mal popeces, pol jih pa lohk das v skledcko, pa gor mal z olivcem pokapljas, mal cesna das gor in petersilja, mal limonce po zelji, lohk pa nalozis se kolobarje kaksne druge zelenjave, recimo melancani ful pasejo v taksno kombinacijo. pa je taka hladna jed, jo lohk se pol skoz hod mal pikat. x;)x

 

jaz si vcas narezem krompir na kolobarje, ga popecem, dodam bucke, prav tako na kolobarje, na koncu pa se paradajz na kolobarje, in po zelji in moznosti dodam se kako mocarelco al kaj tacga.

 

In zacimbe gor posujem mal....

 

mah, miljon receptov z buckami...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bučkin štrudl :palec: the best

 

Naribamo bučke, jih posolimo, zmešamo z jajcem in kislo smetano, lahko skuto in dodamo kakšne nam ljube začimbe, zavijemo, še prej poškropimo s segretim maslom ali margarino in v pečico 40 min. na 200°C. (Lahko pa še prej naribane in ožmekjene bučke popražimo na olju in čebuli).

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj to pomeni?

hm. neka odlična omaka iz bučk. samo pojma nimam, kak se naredi. kuhala mami.

sicer pa, kot že napisala Marsa, bučke pa ostala zelenjava. pa mal eksperimentiraj. da bo nastala omaka x:o)x

 

danes pa tople kumare x:px

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvaležni in razneženi Nosorog

xDDx x:px

 

oh k bi vedla, da bos printal, bi pa mal leps napisala (bl po slovensk x;)x x:o)x - sm sibala ven pa ne mela cajta prebrat za sabo, pa vidm da je ful napak, upam da si desifriral xDDx)..

 

*v 1. primeru ni nujno na kolutke - lohk podolgovate narezes, pa so taki ozki *zrezkci*, se boljs je pa na zaru in mega v pecici (sam men zanic dela pa rajs kr na plati pa v ponvi)...

 

lohk pa seveda naredis tud polpetke, to je tud fejst. xDDx

sam za vezivo mors pol nujno kak jajc dat zraven, sicer ti razpade, k je presocno.

 

Jaz jih vcas dam zraven h kosmicevim (tako da jih na cebulci najprej mal preprazim in dodam mal naseckanga cesna, pa jih pol, k se vse skp mal ohladi, vmesam v namocene kosmice) - da so bolj kompaktni in ne tok sam zelenjavni.

 

Jaz maram pecen nacin, pa jih mam najrajs tko, najbl simple, sam popecene na olivcu.

 

eni k marajo pireje pa omake, pa ne morjo brez buck omake dobre jest (k so take maslene res, tko tak zmoht dajo, brez da bi blazno vplivale na okus, zlo hvalezna in dobrodosla zelenjava skratka, pa se ful je tega, pa zdravo je xokx)

 

~

 

js mam pa koncno precej zelenjavce doma (xokx), pa se sardelce sem si dons kupla, ze nekaj casa jih pogresala, hotla, rabla... ze zadnjic bla na trznici pa jih ni blo, no dons so pa ble. x8Dx tko da bom dons sardelce.

 

pa se par listov blitve sem kupla pa mal paradajzov (k polet ne morm brez, to mora skoz bit in jaz surove jem praviloma, pa hocm da je Pravi paradajz, ne oni hidroponicni bledikav brez okusa)...

 

pol mam pa se solato nad dobro pa mal buck, k mi je oboje frenda prnesla, tko da mam ful za packart. xokx (:yumy:)

 

~

 

(DOBRA) hrana je zakon! xokx xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Amber.

Palični je zakon, tud za kakšno omako "spasirat", pire krompir naredit...

Raje daj tistih 10 evrčkov več in kupi takega ki ima zraven še posodici z nožkom.

Seveda je tudi pokrovček.

 

Za sokce, frapejčke, ...... ali za čebulo seseklat..........

Neomejeno variant.

Opereš seveda pod tekočo vodo in postaviš da se posuši.

Hecam se, malo mora zvenet kot na tv v Top shop.

 

Hvala! x:)x

 

Sem pogruntala danes, da je boljše paličnega s posodico kupt ja, samo še odločit se moram kje naj kupim in kakšnega x;)x Kle v Mb je preveč trgovin in prevelka izbira, ampak bolje kot en Merkur v Nm x8Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aja pozabla se tole komentirat:

men tud palicni zakon!

EDINA elektrika (taka), ki jo uporabljam v kuhni. nepogresljiv (zahvaljujoc eni lunatki mam zdej novga xsrcx - k mi je tastar crknil in to pa res uporabljam).

cist simpl, mal placa, pa nad ucinkovit, prakticno za VSE. xyesx xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

bučke :2src:

 

jaz jih delam tudi okisane v solati, primorci to jemo tako, da dokaj mlade narežeš na malo večje kose, kar po ene 5 cm, ali zelo mlade kar na pol, ali 3 kose...na hitro pokuhaš, zmešaš s trdokuhanim jajcem v okisani solati

(po želji dodaš mozarello, paradižnik, fižol, fižolete, sardine, tuno, hobotnico...itd karkoli od tega, ali le eno stvar in imaš super solatni obrok)

 

lahko jih pohaš

 

lahko jih narediš kot musako s plastmi krompirja

 

lahko kot lazanjo s plastmi makaronov, svežega paradižnika, skute.. ali z lističi za lazanjo, skratka- daš sir gor, malo mozzarelle npr in stopiš ali pogratiniraš

 

lahko juha, sploh s koprivicami je super

 

lahko jih vložiš v olivno olje skupaj z malancani ( ali brez ) in baziliko

 

lahko narediš super zavitek, kot je nekdo že omenil

 

lahko jih naribaš (ali nakolobariš), dodaš jajca in par začimb in imaš super omleto

 

plus vse tisto, kar je naštela Marsa...

 

bučke so genialne za vse probleme z mehurjem, predvsem v kombinaciji peteršilj/česen...

 

skratka: bučke! :2src:

 

slava in oda bučkam xcivx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dobila fuuuul kumar; pa ne vem več, kako bi jih pripravila (če verjameš) :o|o:

 

kumare same v solati sm že, pol v solati s krompirjem tut, v omaki tut (murke), pa šobska tut, kaj še ostane? :8):

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aja pozabla se tole komentirat:

men tud palicni zakon!

EDINA elektrika (taka), ki jo uporabljam v kuhni. nepogresljiv (zahvaljujoc eni lunatki mam zdej novga xsrcx - k mi je tastar crknil in to pa res uporabljam).

cist simpl, mal placa, pa nad ucinkovit, prakticno za VSE. xyesx xokx

 

Hvala tudi tebi xDDx !

 

Sem ga kupla včeraj zvečer. Močnejšega : 600w, s posodico x;)x :palec:

 

In sva ga takoj sprobala, ko sva prišla domov...Sva nardila frape: mleko, banana, lubenica in vanilijev sladoled.

 

Je bil res odličen in osvežujoč xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala tudi tebi xDDx !

 

Sem ga kupla včeraj zvečer. Močnejšega : 600w, s posodico x;)x :palec:

 

In sva ga takoj sprobala, ko sva prišla domov...Sva nardila frape: mleko, banana, lubenica in vanilijev sladoled.

 

Je bil res odličen in osvežujoč xDDx

da nisi mislila rečt...jaz delal...ti mazala x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dobila fuuuul kumar; pa ne vem več, kako bi jih pripravila (če verjameš) :o|o:

 

kumare same v solati sm že, pol v solati s krompirjem tut, v omaki tut (murke), pa šobska tut, kaj še ostane? :8):

kumaricna juha. xDDx

 

al pa hladna kumaricno paradajzova itd. juha....

 

Hvala tudi tebi xDDx !

 

Sem ga kupla včeraj zvečer. Močnejšega : 600w, s posodico x;)x :palec:

 

In sva ga takoj sprobala, ko sva prišla domov...Sva nardila frape: mleko, banana, lubenica in vanilijev sladoled.

 

Je bil res odličen in osvežujoč xDDx

o super :palec: (najprej pa nc blo jasn zakwa men hvala x:o)x xDDx)

 

jp, jaz tud dostkrat naredim mix z banano, vcas dam breskev zraven, zadnc pa marelce, k sem jih dubla.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

uh, jaz pa dons ful dobr papcam...

sm dobila nad dobre olive od frende, pa sem jih ze dopoldan 9 pojedla s sirom in kruhom (rzenim + pirinim od moje mat :yumy:), zdle pa se 4 z ustipci.

 

sem si spekla ushtipce dons. x:o)x xDDx

k je Nosorog zadnjic soraseval okol buck, pa sem se spomnila se zase...

jih nisem cca 4 leta stimala, pa tko al tko nisem za testnate jedi stimat, se mase za palacinke ne znam narest, k jih v bistvu ne pecem.

No dons se pa ufurala, k mam ful enih buck, pa nardila tole:

zmesala sem (crno) moko + vodo, dodala 2 jajci, zacimbe (mal majarona in origana in mal sveze bazilike in petersilja), sol, mal olivca in na konc naribala bucko not.

Pa sem jih ful spekla na olivcu in ze tud skor vse pojedla.

Zraven sem si nastimala pa blazotno skledo solate.

glede na to, da nisem za taksno, so bli ful dobri, lohk bi bli pa se bl socni pa zacinjeni (pa nisem hotla pretiravat, sam zdej vem, da lohk dam ful).

Na konc sem si se z unim Dukat namazom jih ene par mal namazala, da se je raztopil.

 

Ful dobra hranca, zdej mam know how pa bodo drugic ziher se 2x boljsi. xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zajterk sem spustila, potem za malico kislo mleko, klobasa, domač kruh.

Kosilo pečen piščanček, tenstan krompir, tri vrste solate (meso in krompir sploh do izraza nista prišla).

Večerja? Pica bi se prilegla.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

bučke :2src:

 

jaz jih delam tudi okisane v solati, primorci to jemo tako, da dokaj mlade narežeš na malo večje kose, kar po ene 5 cm, ali zelo mlade kar na pol, ali 3 kose...na hitro pokuhaš, zmešaš s trdokuhanim jajcem v okisani solati

(po želji dodaš mozarello, paradižnik, fižol, fižolete, sardine, tuno, hobotnico...itd karkoli od tega, ali le eno stvar in imaš super solatni obrok)

 

lahko jih pohaš

 

lahko jih narediš kot musako s plastmi krompirja

 

lahko kot lazanjo s plastmi makaronov, svežega paradižnika, skute.. ali z lističi za lazanjo, skratka- daš sir gor, malo mozzarelle npr in stopiš ali pogratiniraš

 

lahko juha, sploh s koprivicami je super

 

lahko jih vložiš v olivno olje skupaj z malancani ( ali brez ) in baziliko

 

lahko narediš super zavitek, kot je nekdo že omenil

 

lahko jih naribaš (ali nakolobariš), dodaš jajca in par začimb in imaš super omleto

 

plus vse tisto, kar je naštela Marsa...

 

bučke so genialne za vse probleme z mehurjem, predvsem v kombinaciji peteršilj/česen...

 

skratka: bučke! :2src:

 

slava in oda bučkam xcivx

 

 

 

hvala

 

svaka čast

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes- kyllah- jaz sem dolgo molila, torej zmolila in nato v tišini pojedla ...skupaj s psi, tia je krompir pečen, jaz pa tud ene 5 koščkov, in nekaj mese... in solato... torej mi tri smo se spravle na krožnik, ...

 

 

sej itak skos jem :) ne rabim povedat da tudi 4 kuhana jajca, ker ni redilno,lahko povem ;)

 

torej pšpšpššš.. hihihihi...

 

 

amen

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

je bla ja.

sploh nism bila tolk navdušena več potem; res da jem pico 1x na leto, sam, a zelenjavna pica pomen, da sta gor 2 ultra tanka kosa melancane, pa 3 koščki paprike in nekaj gobic, pa doza sira? x:o)x

pa predebelo testo. meh.

 

Pica ne pomen tega spljoh x;)x pomen tanko testo in vsaj 5 različnih vrst zelenjave, obvezen posip z baziliko in z kar dost sira x:px

Bi mogla prit k meni v goste, ker jo znam nad dobro narest po mnenju jedcev in delam jo skor vsak teden... x;)x

 

No jaz bom nardila vaflje sedajle, da vidim če bodo ratal tako kot je treba in bodo z nutelo ter posipani s kokosom... + frape z banano in breskvami :2src:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...