Mitra 27. julij 2008 Prijavi Deli 27. julij 2008 Je včeraj še veliko ostalo, pa bo danes krompir pečen in "ostanki".Pice včeraj zvečer ni bilo, je bil kruh zadosti. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 27. julij 2008 Prijavi Deli 27. julij 2008 Spala do 11.11. Pozajtrkovala kot vedno, me prav zanima, kdaj se bo želodeč spet oglasil; običajno kosim ob enih Cookie , iz kumar naredi Tzaziki, se dobro ohrani v hladilniku kak dan! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 27. julij 2008 Prijavi Deli 27. julij 2008 Dobila fuuuul kumar; pa ne vem več, kako bi jih pripravila (če verjameš) kumare same v solati sm že, pol v solati s krompirjem tut, v omaki tut (murke), pa šobska tut, kaj še ostane? Ej Cookie --- jst jih pa jem kar tko, cele grizem.... samo olupim, pa malo posolim, in ugriznem... pri meni bi hitro zmanjkale so mi pa dobre tudi v solati z navadnim jogurtom, tko ful osvežilno zdej za poleti... ___bučke ---jst jih včasih naribam kar surove v solato med ostalo zelenjavo -- radič, paradižnik, paprika, malo sira (po možnosti brie), in bučke, lahko še olive... --- al pa na kockice na olivnem olju - z malček česna, popra in sveže bazilike (lahko tudi posušena), pa največ 3 minutke, da ne ratajo premehke... kot priloga k vsemu - pašta, riž, pire krompir al pa tenstan (pražen) krompir, pomfri, bela polenta, ribe, meso, vege polpetki recimo iz soje... --- pa polpetki iz bučk --- večje bučke polnjene z mletim mesom, ali krompirjem in sirom - izdolbeš seme da rata oblika kot od kanuja, napolniš z maso in daš v pečico na 200°C......ma ja sej sta že tinka in marsa večino povedali *** Danes nisem pa še nič jedla --- si bom potem eno skledo mešane solate napravila, pa bo Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blanš 27. julij 2008 Prijavi Deli 27. julij 2008 zajtrk- marmalad ( gozdni sadeži), mleko kosilo- riž, dunajski zrezek, omaka iz kumarc, paradižnikova solata Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 ...Cookie , iz kumar naredi Tzaziki, se dobro ohrani v hladilniku kak dan! hejjj, a veš da glih včeraj sem na pikniku pripravila ogromno skledo tzazikija in je vse šlo zdej ga pa ne bom jedla par dni, me je pa Marsa shecala s temi uštipci, da bom dons pripravila kar te. Sem v petek od očeta dobila fuuul buč raznoraznih, tako da danes so uštipci in kumarična solata, čez par dni pa spečem bučaro ("slan" - v bistvu ne bom nič solila, niti sladkala - zavitek iz buč in skute+jajce) Ej Cookie --- jst jih pa jem kar tko, cele grizem.... samo olupim, pa malo posolim, in ugriznem... pri meni bi hitro zmanjkale ...hehe, tkoel jih pa jst tuky v službi grickam včer se mi je spet neky peklo, beličniki so glih tapravi, tko da sem pripravila dve piti: mešano (beličniki + presne brezokusne breskve) in klasično jabolčno (beličnik in veeeelik cimeta); je zelo dobro izpadlo, oboje, komaj sem uspela rešit dva kosa jabolčne za sodelavki (k mi tut zmer nosita domačo robo). pa v soboto sem na blejski noči (provzaprov je bil še dan) kupila nadfantastične olive, ene so ble pikantne (peperoncini + olivc), druge pa z sesekljanim česnom, baziliko in olivcem, pol me je pa premamila še v olivcu in baziliki vloženi posušeni paradižniki; je bilo vse na rinfuzo direkt iz J Italije (Kalabrije, morda Puglia?) ne vem, božansko dobro, en prodajalc je govoril zelo polomljeno slovenščino, tadrug je bil pa iz Gorice, pa ne Nove anyway, ne vem, kako sta zašla na Bled, k v LJ sploh ne hodita, žal, roba je prvovrstna, olive pa tok velike, kot kake drobne slive je pa nabavil kozji sir (so meli ful štantov) jst pa valda da brez domače bohinsjek suhe klobase ne bom šla domov tak da sva zvečer tolkla olive, posušen paradižnik in kozji sir, klobase pa še ljubosumno čuvam v hladilniku Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 Super jedilnik ni kaj. Jaz bom naredila kar klasične polnjene paprike z rižem in mletim mesom, samo da bom del mesa zamenjala s sojinimi kosmiči. Zraven bo pire krompirček, za solato pa mešana solata s kumaricami, paradižnikom, papriko, mlado čebulo. Zmešana pa bo s prelivom iz kombuče, olivnim in bučnim oljem, svežo baziliko in česnom. Lepo se imejte, Andreja Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 jaz tud maram pico, ampak mam najrajs margarito lepo. pa kaksen dodatek recimo; najrajs jo mam z dodatnimi kaprami in olivami, vcas narocim dodatne beluse gor - tle v Olivi je ful dobra taka pica - margarita z belusi - al s kaksno mocarelco al cim, tud melancani mi pasejo na pico, ampak ne taki 'kuhani' pa da je kot omaka al pa juha - mora bit pac pica! no redko redko redko si morsko narocim (mi je prebogato in taksno, in isto redko s kakim prsutom.... ostalega mesovja, vkljucno s tuninami itd., na pici ne maram, mi ni za na pico, tud gob na pici ne maram. pica je zame testo, sir pa paradajz. to je edino kar je nujno... potem pa seveda tud razne bazilike, pa jaz dam oz. hocem ful origana gor, mi nad pase na pico... in taksno. no, gobe pa ne. gobe so za gobje jedi. al pa za k drugemu zraven... se posebej pa kaksne take 'mokre', debele, se napol zdrizaste pa sluzaste)....pica je kot slovenska pogaca, v bistvu. mora bit cist simpl. Pol pa razne kisle smetane pa svasta gor folk hoce!zakaj pol pica, ce majo gor prakticno skor se krompir, zrezek pa solato? vcer sem si eno bucko na olivcu na hitrico popekla in ko sem vsak kolutek posebej obrnila in ugasnila elektriko, sem na vsak kolutkec dala mini in tenkcano rezinco sira, na konc pa se mal sveze bazilike. njami. pa prec je blo... se mi ni dal cesa druzga packart. (zraven pa se mal paradajzove solate z olivcem, kamor sm tud dala baziliko - mi jo je frenda prnesla, pa je ful sipam, k maram )pol sem mela pa se mamin strudl, k ga tradicionalno pece ob nedeljah (in na katerega sploh ne shizim, se ga se branim in tko, a sem se nekak prisilila ga navadit jest in da mi celo zapase kak pis... sicer pa ga podelim s frendi pa tko. pomislim, 1x mi bo pa zal, k nou vec tega strudla najboljsega (kot pravjo frendi).... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 Ful mi je luštno to, ko ma vsak eno mamo/teto/nono, ki dela najboljši štrudl...pa jaz tudi ne šizim, pa ko je moja nona umrla, sem ga ful pogrešala...oz. v njenem primeru potico. (na katero tudi ne šizim, ampak...pogrešala sem okus njen). Pizza je baje totalno dobra tudi s krompirjem. Čakam na Rim, da poskusim!(Samo potem tudi nič sto stvari gor, krompir in malo česna in to je to. Vsaj tako si jaz predstavljam, tako bom zahtevala ) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 Ful mi je luštno to, ko ma vsak eno mamo/teto/nono, ki dela najboljši štrudl...pa jaz tudi ne šizim, pa ko je moja nona umrla, sem ga ful pogrešala...oz. v njenem primeru potico. (na katero tudi ne šizim, ampak...pogrešala sem okus njen). Pizza je baje totalno dobra tudi s krompirjem. Čakam na Rim, da poskusim!(Samo potem tudi nič sto stvari gor, krompir in malo česna in to je to. Vsaj tako si jaz predstavljam, tako bom zahtevala )ja tocn to! povsod so kake mame in babice in tete itd. ja a ne! moja mama tud potico nardi dobro, to mam rajs k strudl, sam tud ne shizim, js ji pravm, da mam najrajs njen kruh - tega se pa nikol ne branim!jaz sem za simple stvari pri hrani... no vcas vseen mal kompliciram. kaksnega moja mat nardi! neko super moko ji je sestra prinesla (sestra fura ful vse bio pa eko itd., zelo zdravo je, tud zarad nejca) in naredi iz rzene in pirine in/ali ajdove (slednjega dostkrat nardi z orehi) moke tak kruh, da dol pades!evo na to pa cist shizim! blazno mam rada kruhe razne (tud krompirjevga, verjamem da je pica dobra, si cist predstavljam ) in sploh pa od moje mat (jasno, bik, valjda da testnate jedi obvlada, medtem ko jaz pa se mase za palacinke ne znam narest in rata nekaksen smorn, katerga pa tud ne znam narest )... zadnjic mi je tok spinaca zadisala...o fino, sej mam se mal blitvice, k je zadnc nisem s sardelcami.jo s krompirjem naredim pa zmesam pa mal olivca dam gor, pa petersilja pa cesna, potem pa vse kar tko zgleda... ne prevec elegantno. sam men je bozansk oz. ce bolj elegantno zgleda, ni tok dobr, tko se pa vse nekak *prezhmaha* in je mega! (skuham krompir posebej in blitvo posebej - in jo ze prej narezem na manjse liste - potem pa nalozim eno plast krompirja, gor polagam blitvine liste, mal posolim, eno zlicko olivca zlijem in en scep naseckanega cesna, pa spet krompir, blitvo in vse to. pa se z limonco pokapam mal (al pa tud ne, kot se mi zazdi oz. mi zapase).In je super dobr!) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 Ko smo že glih pri mamah in nonah. Mama kot mama in nepotratni recepti.Oženeni žganci. Krompir na kocke, zaliješ s ful vode, čez usuješ (ko že zavre) moko (najboljša polnozrnata), kuhaš dokler ni voda motna oz ko je krompir kuhan, odliješ malo vode in zmešaš z velikimi vilicami.Če je presuho, nazaj doliješ še malo vode v kateri se je kuhalo.Po potrebi ali želji zabeliš z ocvirki.Njami. Potem drobnjakoviIsto krompir, katerega skuhaš (narezanega na kocke), potem samo potreseš drobnjak in spet premešaš z velikimi vilicami, tako da je krompir še v koščkih tistih čist tamalih.Po potrebi zabeliš z ocvirki. Ampak danes imam boranjo.Njami. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 dons bom nardila krompir v okusom mandarin, mmmm ~ nekam rpevec v tole temo zahajam zadnje cajte.... (k skoz pol neki lacna, kr gledam, kva bi se kej....)zdle sem en kos kruha s sirom pa mal jogurta (nekam prevec sira pojem zadnje cajte, sam mi ful pase, valjda rabm mal beljakovin pa tega, tud Ca najbrz pa tega, zato k sem ful sponala pa delala, pa se telovadm (in pr tibetancih se mi vedno poveca apetit! ) pa okol hodm (velik pes hodm), pa zato bl rabm.sam cutm, ce je rpevec, me hit nekak zabase...sam ne mors skoz buck pa tahinijev jest. pa kosmicev dons za spremembo nisem. da se mi noujo cist uprl do nadaljnjega. sam pol sem pa skoz lacna, kosmici so pa res zakon, kar se tega tice. razni ti frapeji pa to mi pa tok ne sedejo, nekak mi ne pase vedno mix mleka z bananami pa tem.... z vodo je pa prevodeno.no vseen si vcas privoscim zmixano sadje z mlekom, samo zelo redko. ne pase mi mlek na sadje tkole.. nekaj mi rece not, da ni tok OK... al kaj. sam se prehranjujem tko, da gledam, kaj odtehta... nuja al morebiten stranski ucinek.recimo tko kot z mlecnimi zdelki. v bistvu mi je hitr dost, se mi zdi da me sluzijo, tega ne maram, sam al pa ce me vse mishice pa kosti bolijo, k sm recimo ful dejavna... in potem izberem 'manjse zlo' in kak dan vec sira in mlecnih jem, pa tvegam da bom mal zabuhla, ce bo kaksna luna tecna pa se kak neptun zraven.... sej itak skoz caje natepavam. se dost sprot pucam in itak mam dobro ciscenje in rpebavo. sam znam pa cutit kaj motecega. ful mi je pomembno, kaj jem.rajs skor nc ne jem, pa tisto, kar jem, dobro oz. kvalitetno, kot pa neka mashila k sam bashejo. in folk cist prevec poje!ok, sej jaz tud znam velik pojest, k pocas jem, sam mislim to vse: predjedi, medjedi, nadjedi, podjedi, pojedi, da glavnih jedi niti ne omenjam. blazota! pol pa vsi jamrajo pa diete. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 No dons se pa ufurala, k mam ful enih buck, pa nardila tole:zmesala sem (crno) moko + vodo, dodala 2 jajci, zacimbe (mal majarona in origana in mal sveze bazilike in petersilja), sol, mal olivca in na konc naribala bucko not.hwih, jaz sem si tudi že takole jed spacala, pa sploh nisem vedela, da jem uštipce. očitno sem taletirana za to jed pripravit brez recepta me je zamikalo, da bi jih danes tudi, kar vem kako se imenujejo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 ...mleko in sadje je ena najslabših možnih kombinacij.Ultra podjed! Čeprav jaz enkrat na dve leti ali pa dvakrat na leto vseeno pojem skodelico borovnic z mlekom in belim kristalnim sladkorjem Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 ko ravno berem o pizi... jst pa ne razumem zakaj neko omejevanje kaj naj bi moralo na pizzi bit. Pizza v bistvu izhaja iz revnih predelov Napolija... in gor so pač dali kar so našli, da so se lahko najedli... torej tanko testo, paradižnika itak dol raste tolko, da se lahko obmetavaš z njim, mediteranske začimbe na vsakem koraku, sir tudi ni bilo težko najt... potem pa pač kar si je gospodinja lahko privoščila, našla v hladilniku, in kolkor je imela domišljije... je pa res da je bila tista osnovna - testo, paradižnik in začimbe, pa mogoče sir... Meni je pizza podobno kot pašta al pa riž.... lahko kombiniram skoraj z vsem kar najdem v hladilniku, in bo vedno dobra. Zadnjič sem pa jedla pizzo v Gorici (IT), in sva naročilli s frendico pizzo z mešano zelenjavo... pa sva dobile gor tko na kupčke od graha, špinače, bučk, melancanov, paprike.... ma svašta je blo gor... ***Brusketa (recept) je tudi z juga Italije. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 hwih, jaz sem si tudi že takole jed spacala, pa sploh nisem vedela, da jem uštipce. očitno sem taletirana za to jed pripravit brez recepta me je zamikalo, da bi jih danes tudi, kar vem kako se imenujejo.aha, pac prckas. jaz tud vcas kej nastimam, pa ugotovim pol kje zunaj, da kaj si veckrat stimam. jaz sem si jih tud hiotla kr se 1x narest, k postekala, kwa bi se vse lohk, sam mi pa ni blo tok do teh jajcnih pa mokastih, kljub temu da sm dala crno (sam zarad tega pa tud nekak rahli niso bli dovolj - al pa jaz ne znam s to crno moko... in z nobeno, pravzaprav. )sam pac..... kot vse.... mal mesas, dodajas, se 1x mal ustejes, pa za drugic ves, pa tko.pa mal logiko uporabljas tud oz. ze vedeno oz. nauceno, preizkuseno.... sej je zanimiv... mal charas tko.... prav super.sam te ubije vcas, to vsakodnevno pripravljanje, skrbet kaj da bos, se mal organizirat ipak v zvezi s tem (ne glede na to, da sicer pravzaprav ne rabs kej dost)... pa tko... sm prekinla post dobila na vrtu ene par zrelih paradajzov valjdka, sej paradajz je poleg vsega tud cistilc in vsebuje velik K in ce torej mal jes, je izvrsten, ker skrbi, da srce normalno deluje kljub majhnemu vnosu ostalega.Js sem cist nora na paradajz, pleti ga tone pojem (sam mora bit Pravi, to skoz govorim. Komu recem da shizim na paradajz, pa prav ah sej niso vec dobri.. kako da ne? jaz ful dobre jem! zato k ne kupim vsacga pa povsod, tapravi so pa dbest! da je rdec, lep, mesnat in cvrst, povsem zrel, a se crvst in trden... tud ce je tko skor mal mehek.paradajz je zakon! (sm ga hotla si dat za ikonco, k sem ga enkrat fotkala k je bil nad prizorcek ) ...mleko in sadje je ena najslabših možnih kombinacij.Ultra podjed! Čeprav jaz enkrat na dve leti ali pa dvakrat na leto vseeno pojem skodelico borovnic z mlekom in belim kristalnim sladkorjem no vis, saj se mi je zdelo..se mi je zazdel, da se vse nekak skisa... pa kot eno bruhanje skor... sory. sam pac tako asociacijo sem dobila oz. mam... kr mi ne potegne.No sej pravm, lohk mi pa zadisi pa si 2 dni zapored nastimam, pol pa spet vec mescev nic... al kej. ja, verjamem, celo bi jaz tele borovnicke pojedla, ce bi mi jih pred nos postavil, s cukrom in to. k prav *pashe*, se prav z onimi kristalcki, k se zraven grickajo in je tak poseben okus in ze sploh obcutek, to jest. ko ravno berem o pizi... jst pa ne razumem zakaj neko omejevanje kaj naj bi moralo na pizzi bit. Pizza v bistvu izhaja iz revnih predelov Napolija... in gor so pač dali kar so našli, da so se lahko najedli... torej tanko testo, paradižnika itak dol raste tolko, da se lahko obmetavaš z njim, mediteranske začimbe na vsakem koraku, sir tudi ni bilo težko najt... potem pa pač kar si je gospodinja lahko privoščila, našla v hladilniku, in kolkor je imela domišljije... je pa res da je bila tista osnovna - testo, paradižnik in začimbe, pa mogoče sir... Meni je pizza podobno kot pašta al pa riž.... lahko kombiniram skoraj z vsem kar najdem v hladilniku, in bo vedno dobra. Zadnjič sem pa jedla pizzo v Gorici (IT), in sva naročilli s frendico pizzo z mešano zelenjavo... pa sva dobile gor tko na kupčke od graha, špinače, bučk, melancanov, paprike.... ma svašta je blo gor...se popolnoma strinjam, mislim cist isto. kar mas pac doma. kar ti sicer pase, pa skombiniras... ampak mislila sem na kompliciranje oz. kaj 'bi moral bit' vse gor...za ene pica margarita sploh ni pica, jaz pa sm hotla sam rect, da je TO osnovna pica. ostalo pa po zelji in moznosti. normalno, hvalabogu..... ampak po mojem mnenju je v kuhni prav tako pogosto kot v astrologiji in se kje 'manj vec'.Mi je brez veze 150 okusov dat, vse stlacit, po 2. strani pa tud jaz fliknem v minestro, vse kar najdem pa se mi zazdi..... v glavnem, ze prakticno skor brez vsega, pa je pica - in to najboljsa.to je bil moj point. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 ampak mislila sem na kompliciranje oz. kaj 'bi moral bit' vse gor...za ene pica margarita sploh ni pica, jaz pa sm hotla sam rect, da je TO osnovna pica. ostalo pa po zelji in moznosti. normalno, hvalabogu..... ampak po mojem mnenju je v kuhni prav tako pogosto kot v astrologiji in se kje 'manj vec'.Mi je brez veze 150 okusov dat, vse stlacit, po 2. strani pa tud jaz fliknem v minestro, vse kar najdem pa se mi zazdi..... v glavnem, ze prakticno skor brez vsega, pa je pica - in to najboljsa.to je bil moj point.Se strinjam. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 Ja, skisa se...najslabša kombinacija od vseh je pa banana z mlekom...to je ena sama sluz v telesu, pa če še tolk paše ljudem...ta hrana te omami na nek način, zastrupi skoraj...v tej kombinaciji.Upočasni te, ne da vitalne energije in kljub prijetnemu okusu v resnici utruja...čeprav je visokoenergetska ni visokoenergijska Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blanš 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 zajtrk - študl, mleko kosilo. pečenka, makaroni, zelenjavna omaka, goveja juha, solata, sladica - krema iz mascarponeja, jogurta + sadje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 ja sej, Ale'... sej mamo radi tele dobre stvari.. itak mas doma, kar mas... npr. jaz mam paradajz vedno doma - pozimi pa pac pelate al pa na posusene shizim al pa na domaco mezgo, sam tega ze par let nimam, ker sama nenazadnje nimam placa tega stimat, bi se pa cist lotla, vcas sem se clo jaz taka gospodinja, za 'spravilo' sem zlo in zlo skrbim, da se vse porabi, kaj se najprej porabi, osusim itd. tle sm pa kr natancna pa taka.ne pa spet sterilna. ce mi pade kaj na tla, poberem in pojem. (ne pa tud zunaj, jasno, tm se mi pa grauza, no odvisno kje. v naravi se mi praviloma ze ne )..no paradajz mam doma, cebulo in cesen, petersilj, sir... in to je ze to...potem je pa pac se vedno vsaj nekaj od zelenjave, kaj *univerzalnega*, kot so recimo bucke (ceprav jaz pozimi tega prakticno ne kupujem, ker jih pol leta jem in pozimi jem drugo zelenjavo, sam izjemoma jih kupim, kot tud kdaj pa kdaj kak paradajz ali papriko, sicer pa na papriko ne shizim, razen na chilije.. mi ne naredi dobr, paprika, sem nekak alergicna, zelodcno sluznicno al kaksno. )..no in olivca mam vedno doma, pa se kerga od drugacnih sirov, recimo mocarelo al feto mam tud pogosto.....kake olive, kapre..... itd. pa je pol vedno kaj za na pico....sicer je pa lohk sam s paradajzom, cesnom, baziliko, no brez sira pa mi res ni prevec dobra oz. ga pogresam, priznam. se mi zdi, da sir kr 'mora bit' na pici. mah, hrana..to je vedno tok fajn debata, lohk debatiram ure in ure, res je to nekaj odbrega, da mamo in lohk uzivamo (in ne da nas zgolj hrani - ces, snovi pa to itd.) Ja, skisa se...najslabša kombinacija od vseh je pa banana z mlekom...to je ena sama sluz v telesu, pa če še tolk paše ljudem...ta hrana te omami na nek način, zastrupi skoraj...v tej kombinaciji.Upočasni te, ne da vitalne energije in kljub prijetnemu okusu v resnici utruja...čeprav je visokoenergetska ni visokoenergijska evo no vids,!sej sm vedla, in itak milijardkrat ugotovila, da najboljs kr sebe poslusat (oz. svoje telo, odzive itd.) natancno tko jaz to.... slutim.. s temi sadji pa mleki.In jaz sADJa v primerjavi z zelenjavo pojem vsaj 5x manj. limone 'moram met' (al vsaj v obdobjih), kaka jabuka (v obdobjih), cesnjam se vsaj 1x ne morem upret... kako grozdje poleti, pa tud ne vedno.skratka, nisem sadjevc. sm zelenjavar bl... pa plodovi so mi vsec pa orescki (olive, orehi, mandeljni ipd.).To jaz jem, ce je moznost in danost. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 Če bi se jaz obremenjevala s tem kaj in koliko moram pojest, bi bila verjetno suha.Tako pojem ko mi paše in kar mi paše.Ne bom rekla da je vse zdravo, ampak je skregano z logiko modernega prehranjevanja. Je pa res, da ko se napapcam grem to potrošit. Večinoma.Ne s telovadbo, z delom. Ker mi zadnje čase to ni najbolje uspevalo, pa še večerjala sem, se mi nekako pozna. V starih časih niso poznali celulitisa in prekomerne teže, vse so porabili. Da ne bom kruta, ampak je bila zaseka in klobasa bolj zdrava od današnje kocke, vegete, soli, umetnih dodatkov nasploh.Imam srečo ker uživam domačo hrano, zato mogoče izpadem kot "pametna" da nekateri komplicirajo v izbiri prehrane. Pa še to.Vsi kupujejo neke kosmiče s tem in onim.Meni jenkrat zapasal polnozrnat posladek.Pšenica v žaklju, koruza v boksu, malo ječmena....Kamen in opa po semenih. Malo je bilo čudno za pogledat, še malo bolj čudno za pojest, najedla sem se pa zelo.Mogoče bi morala namočit za en dan v vodo. Domače, ampak redilno, pardon povno energetsko. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 jz grem pa domov filane paprike delat, ker se mi že sline cedijo k vaše poste berem... pa dober tek vsem Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 opažam, da danes 3 bejbe kuhajo polnjene paprike in 3 gredo v petek z motorjem na krk Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 opažam, da danes 3 bejbe kuhajo polnjene paprike in 3 gredo v petek z motorjem na krk Dobro opažaš.Pozdravljam vse bejbe in dečke na Luna netu. Dolgo sem vas samo brala, sedaj pa sem morala malo dati glasu od sebe, ker vas imam vse zelo rada in vas rada berem..... Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 Če so pa paprike dobre. Pa tiste s krompirjem in še nekaj zraven morajo biti posebaj dobre. Krk je pa zakon. Za z motorjem je pa sploh. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 28. julij 2008 Prijavi Deli 28. julij 2008 O, Aandreja, te dolgo nismo videli Moram pohvalit tlele mojega dragega... v soboto ponoči me je na štedilniku čakal cel lonec dišeče, domače goveje juhe o tem sem sanjala zadnjih 10 let na koncu vsakega potovanja (tole pač najbolj paše po enem tednu konzerv in zmedene prehrane) pa vedno na koncu pristala na nek približek iz vrečke ob 1h zjutraj, ko so vsi že spali in doma ni bilo sledu o goveji juhi.. on si je pa zapomnil enkrat, ko sem tole nekaj omenjala.. in me je čakala xsrcx pa danes rekla, da ne bo nič s kosilom, ker grem z bratom na shoping.. prišla šele ob 5h domov, vmes grickala neke hrske.. doma pa: pečena kuhana govedina, mlinci in ena fina omakca iz bučk in ne vem česa še.. sem ga fajn pohvalila, da bo še kdaj Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.