Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

spooky...paprike filane, namrec...sem jih danes tudi mel :O:

pa kako stran nazaj zasledil precej govora o buckah...sem jih te dni v skoraj vseh moznih oblikah ze jedel - pohane, pecene, v omaki, v musaki... x:px

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

Deli na socialnih omrežjih

opažam, da danes 3 bejbe kuhajo polnjene paprike in 3 gredo v petek z motorjem na krk xDDx

hahahah ne boš verjela tud jz premišljujem o krku za vikend..sam ne z motorjem xDDx

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

opažam, da danes 3 bejbe kuhajo polnjene paprike in 3 gredo v petek z motorjem na krk xDDx

ena gre z motorjem na Pag... jedla je pa danes o ti šment vodo vodod kavo vodo vodo am ja en paradajz... zdej grem pa tečt ;)

x:o)x ena gre pa očitno z motorjem na Lošinj :)

jedla pa ostanke od včeraj... in se mi na tretjini čist ustavilo meso, prav nisem ga več mogla vase spravt... in sem pač pojedla zelenjavo in mlince, z mesom pa moj dragi in mačkon nimata problemov.. sam se mi zdi, da je blo en teden salam in še dva dni govedine, čez in čez preveč za nekaj časa...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Pa še to.

Vsi kupujejo neke kosmiče s tem in onim.

Meni jenkrat zapasal polnozrnat posladek.

Pšenica v žaklju, koruza v boksu, malo ječmena....

Kamen in opa po semenih.

Malo je bilo čudno za pogledat, še malo bolj čudno za pojest, najedla sem se pa zelo.

Mogoče bi morala namočit za en dan v vodo.

Domače, ampak redilno, pardon povno energetsko.

x:Dx Mitra si me nasmejala....mogoče bi bilo bolje, da stvari zmelješ...grobo bi dobila polnozrnat zdrob..fino pa polnozrnato moko......in vsaj prelit z vročim mlekom... xDDx .

zajtrk je pri meni vsak dan enak- sojin šejk, kosilo pa je bilo prav bogato : miljonska juhica, piščančja jetrca, skutin štrukeljc, priloga : rukola, omaka iz turkov, solata pa mešana poletna(paradižnik, paprika, kumare, olive, mlada čebula)...bilo je prav njami - vsega po malo, a čisto zadosti...ljubim poletje, ko je vse z vrta xsrcx

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

evo po sto letih se nas danasnji jedilnik xDDx

dva mulcka svinjski golaz, en mulcek puranji golaz, midva z mozem lisickov in jurckov golaz, zraven polenta za vse :switz: ...vsaj ena stvar, ki smo jo jedli vsi... pa zelena solata ...

zvecer vsak ala carte, jaz pa sem bila v MS, tak da sem zdaj z velikim uzitkom spila pivce...pridruzil se mije tudi mozek xcheersx ....ja, kalorije na taksen nacin x:Dx ....

jutri pa nimam pojma :inocent: .... si moram nekaj zmislit....mogoce kumaricni zos, pa krompir...bom se videla, kaj me bo popadlo xideax ...

Zajterk kislo mleko, kruh.

Kosilo???'

Pa kaj za boga naj skuham?

Ko bi šle kumarice v promet pri drugih članih, bi bila stvar že kuhana.

Meso!! Pa kakšen?

To je že tista faza "povna rit vsega"!

Grem malo po skrinji in vrtu pobrskat.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Mitra, predlagam pohane sirove luknjice. Pol bojo šle tut kumare v promet xDDx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ni švoh ideja.

Tudi kumare sem naredila (solato), pa so bile že neke pritožbe.

Ko jih šmirgla.

Ko sem enkrat naredila piščanca z makaroni (nalašč), sem pričakovala da bodo zavihani nosovi.

Presenečenje. Ful jim je bilo dobro.

Samo to tako malokrat pali, da je nekaj čisto novega dobro in se ne kritizira.

Jutri pridem na svoj račun. Bučke, paprike, paradižnik.....

Še riž zraven, solato... njami.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Ma kaj jaz vem... sicer res svaka čast Tipki in podobnim, ki delajo golaž na tri različne načine, da so vsi zadovoljni, sam jaz pa vseen mislim, da tole preseravanje folka kaj bo jedu in kaj ne bo, sploh če nekdo drug kuha, ni glih najlepš.

mater, jim vsak dan kuhaš, cel dopoldne razmišljaš kaj bo za kosilo, se clo nekaj novega spomniš, pol pa tričetrt omizja viha nosove. marš :xx!: pojej, če hočeš, če nočeš bod pa lačen al si pa sam skuhaj.

popizdila zadnjič čist, ko bla na obisku pri babici... 35 let star sine še zmer živi doma, pride ob 12h iz postle, pogleda po loncih, se mal zmrdne in pokritizira, pol se pa vsede za mizo in čaka, da bo postrežen.. grauž :xx!: za zbrcat, golazen :vragec:

(upsi x:Ix )

loesje

Spet nazaj -

Ma kaj jaz vem... sicer res svaka čast Tipki in podobnim, ki delajo golaž na tri različne načine, da so vsi zadovoljni, sam jaz pa vseen mislim, da tole preseravanje folka kaj bo jedu in kaj ne bo, sploh če nekdo drug kuha, ni glih najlepš.

mater, jim vsak dan kuhaš, cel dopoldne razmišljaš kaj bo za kosilo, se clo nekaj novega spomniš, pol pa tričetrt omizja viha nosove. marš :xx!: pojej, če hočeš, če nočeš bod pa lačen al si pa sam skuhaj.

popizdila zadnjič čist, ko bla na obisku pri babici... 35 let star sine še zmer živi doma, pride ob 12h iz postle, pogleda po loncih, se mal zmrdne in pokritizira, pol se pa vsede za mizo in čaka, da bo postrežen.. grauž :xx!: za zbrcat, golazen :vragec:

veš to pa tud mene ful razkuri...moj tud ful stvari ne je (sem seveda ne spada meso :o|o: )...je pa res, da če si naredim kaj tazga kar ne je, si pol brez komentarjev pripravi tisto kar mu pač paše...sem pa že mela dece k bi najraje, da jim vse k rit zneseš pa še pol žlico v usta rineš HALO...sej smo se pa zato skoz glede tega kregal...men je to čist adijo zato, ker ti s tem pokažejo, da ne cenijo tvojega truda...

sam brco v rit takim :xx!:

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

opala, o takih tipih se pa menimo v eni drugi sex.temi; kdo bl obvlada :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

men gre tud na jetra to... sam se znajdem(o).

npr. vsi mamo radi makarone, sam da kksn pa hoce take 'suhe', pa jih pol odcedim, pa za nas nastimam poljubno, za unga k hoce pa suhe, pa jih na maslu pa mezgi popecem...

hocm rect, TOK se potrudm. vec pa ne.

ampak itak v glavnem z unimi, k jem, mamo enake okuse...

~

zdajle pa kuham minestro. x8Dx

ful mam teh buc in ceprav sm si tok zelela necesa druzga (koncno mal), se odlocla, da to scmarm, ker frendi kao jutr pridejo od dalec, pa shizijo na tele moje zhupe razne... (pa pac kao za dobrodoslico, pa da mal *slovenske hrane* dobijo ko uletijo, pa tud, men tud pase taka hrana, najbolj, v bistvu)...

pa se zdej koncuje (sem jo ze ugasnila). xDDx

(sem pa vmes dobila obvestilo, da ne pridejo jutr, pac pa pojutrisnjem, skoda, k sem krompir not vtaknila, en dan zihr pocaka, no mogoc tud 2).

In sem jo nardila tkole in taksno:

poprazla sem dve veliki cebuli (na olivcu), dodala 3 korencke naseckane, pol 3 krompircke naseckane, pol 3 pesti strocjega fizola naseckane, pol 3 bucke, na konc 3 paradajze naseckane pa 1 celo glavo cesna sm dala not... potem sem zalila z vodo (mal, kvecjemu 3/4 l, ker itak ni blo placa vec x:o)x xDDx, k tok druzga, pa ceprav v velki kastroli, k tega nima smisla mikro delat)...

ene par cesnov sem celih ze prej not vrgla, ostalo na konc naseckala in fliknila not. potem sem dodala se 3 pise suhih gob, pol, k ugasnila, pa se vejco bazilike in eno vejco petersilja (k bom na konc sam ven vzela),

Zdej na konc sem dodala poper in sol, se mal majarona in setraja (katerga sem dala ze enkrat vmes, kot tudi lovor in rozmarin).

In zdej sm ugasnila.

Boma vidl. x;)x xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa tale mineštrica je pa dobra ideja...tud jz se vsake kvatre spomnim kej tazga skuhat sam je res, da bi to bolj jesen in spomlad paše....je pa res, da zdej lahko več dobiš domačega iz vrta...

jz sem pa danes čist brez idej...mogoče bom sam bučke na žaru naredila pa mal sirčka gor kokr si zadnjič ti govorila, da vidmo če je za kej ;)

ja sej - a nis ti skorpijon? xDDx

k jaz mam s skorpijoni najbl enake okuse, tko splosno (recimo tele chorbe razne pa simple da je... itd. morska hrana, sam na najbl mozno simpl varianto - in ne recimo pohani kalamari x;)x - ceprav 1x na 2 let pa tud to zapase xDDx x;)x) itd.

tko da jaz sem pri hrani najrajs cist simple, po drugi strani pa dam vse zivo skup, k morda za ene 'ne pase', sam folk prisega na moje corbe (tud picajzli razni pa ostali kritizerznezhi xDDx) in recimo ravno zdajle se je 'potrdilo'..

mi frenda sms poslje, da ce uletim (jaz pa se skoz nekak ogibam in se mi nikamor ne da in skor ze 'tekmujeva', da katera uleti h kateri, k se men ne da pa k se njej ne da - parkiranja razna, casi itd.), pa ji nazaj jaz sms posljem (prepricana da se ji vseen nou dal in razne izgovore ubode), da ce uleti, k minestrco kuhcam. xDDx x;)x

in sms nazaj: uletim. x;)x xcivx (itak) xDDx

tko da, za *to* "sem" pa res. x;)x (a ves k drugac "nisem za" - razne stvari xDDx x;)x x:Dx)

ceprav so me pa eni *na jobu* vprasal: "a ti KUHAS??" :eek: (x;)x hehe xDDx x:Dx)

aja tele bucke so super, na zaru s sirom, sam ne morm tok navduseno navijat, k mi ze od povsod gledajo... tele bucketine... x:o)x x:Dx xDDx

no juhastih pa ze nekaj cajta nisem, glih dbest, komaj cakam da frenda uleti, da sprobamo to cudo. x;)x x:px xcivx

kaj je ze reku Boby nekje?

cele avtobiografije. :D :P ;)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:P

to si pa povedala v stilu prvoborke na barikadah: a za to smo se boril(e)?

se pa strinjam :palec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Včeraj sm na olivnem olju spekla zrezke morskega psa, posula z drobno sesekljanim česnom, solila... in dala v hladilnik. Danes pa samo še limonin sok čez... in je super okus. Nisem pa delala po nobenem receptu, kar po filingu. Danes pa še bučke popekla, pa skuhala paradižnikovo omako s svežo baziliko, in pašto (mali polžki).
http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

mame (x;)x x:Dx :vragec:)

Lukec ne mara skampkov, ampak samo un kaviar za 500 usd posodica, k je res cist nad natur, Jakec pa obozuje skampke, sam je alergicen nanje, ce niso iz ultra neonesnazenega morcka, Lojze pa hoce klobase, jaz pa sem na solatki in herbalajfu. x:Dx

in pozrtvovalna mati kuha, svica, pripravlja - za vsakogar nekaj, pa da bojo vsi zadovoljni.

ne pa tud prvoborke: tle mas mineshtro s fizolom, buckami, poprom in cilijem in mas da jes! :D ;) :P

Picasso

mame (x;)x x:Dx :vragec:)

Lukec ne mara skampkov, ampak samo un kaviar za 500 usd posodica, k je res cist nad natur, Jakec pa obozuje skampke, sam je alergicen nanje, ce niso iz ultra neonesnazenega morcka, Lojze pa hoce klobase, jaz pa sem na solatki in herbalajfu. x:Dx

in pozrtvovalna mati kuha, svica, pripravlja - za vsakogar nekaj, pa da bojo vsi zadovoljni.

ne pa tud prvoborke: tle mas mineshtro s fizolom, buckami, poprom in cilijem in mas da jes! :D ;) :P

x:Dx x:Dx x:Dx

tko nekak, ja :vragec:

ma ne no, itak ne greš delat neki, kar veš da folku ful ne paše, men je na primer po melancanih skor slabo in jih ne prenesem, valda mi ne boš tega na krožnik dajal (čeprav sem se pa tud že pomatrala in tri kolutke pojedla, ker se je mama od I. ful potrudla jih 'drugač' pripravt, kao sej taki ti bodo pa zihr boljš - sam pol sem ji vseen rekla, da ni nč boljš x:o)x )

sam da se pa to ful ponavlja in za ful različnih stvari... ki enmu pač sam ne pašejo in nima razloga.. pa sej ni problema, pač ne je, če mu ne paše.. sam ne bom pa jaz zdaj zarad tega si delala ful slabe vesti in oh, bogi, bo lačen in šibala kuhat nekaj tretjega.. sploh ne, če sem prej eno uro kuhala kosilo in si res vzela čas, da bi blo dobr.. pač, ni fer.

(pa ni to iz lastnih izkušenj, pri men vse pojejo, brat si je pa pač pico pekel vsake tolk.. ma bolj mami tele.. 'materinske' fore :o|o: )

loesje

Spet nazaj -

z mačkami in dojenčki vred

x:Dx x:Dx

ja sej, ves kolkrat se rezimo, k sem tamalmu cmarla tele bucke... x:o)x x:px x:Dx :8):

(k ni smel/mogel nc prebavljat, ga zato morala ves let dojit, pol leta pa brez vsakrsnega dodatka, k je na vse nekak bil alergicen... in sem nekje ubodla nek 'recept' oz. mnenje in nasvet strokovnjakov, da pac v takih primerih, ce otrok prebavlja sam materino mleko itd. in je vse pretezko, neprebavljivo skratka, da nad super uravnovesajo bucke, skuhane na vodi, z nageljnovimi zbicami. x:o)x x:Dx - ne sam to je res, sam smejem se, ker si rpedstavljam okus. x:o)x xDDx

kao to je pa res super za prebavo plus dobi nekaj teh snovi plus najboljsa mozna zadeva za "zacet dodajat" (ker ko sem banane - cela shtala)...

in pol kaksno zmrdovanje, upiranje, revez ubogi, in ni cudno, po mojem smo mu dozivotno zagrauzal tele bucke... mislm ker kaksen okus je pa to!!!! x:o)x :sick:

na vodi, z zbicami. bljek.

se zdej se rezimo. :D

tko da ne mors nobenga prsilt nc..

mene je presenetl, sem vedno bla neizbircna pa preprosta (vsaj kar s ehrane tice) in pol res vidis, kako je ze majhen forc osebnost oz. ma svoj okus.

kljub *vzgoji*, *zgledu* itd.

pac mas rad nekaj. in nekaj ti ni, pa ceprav vsi shizijo (tko k je bla mama skor uzaljena, k jaz pa strudl da ne tok zlo x:o)x xDDx).

ZATO.

*upostevas* okuse razne oz. se prilagajas, kot 'kuhar'.

s tem da je, kot povsod, treba razmerje najt: med tem, kar *ponujas* (moznosti, danosti...) in okusi...

in vlozenim casom in energijo.

jaz startam iz tega, da se prakticno z vsakim da razumno zment, sse z oso (vecinoma pridejo sam vodo pit in ne napadat, recimo).

sam ne prevzamem teh travm starsevskih, da ce pa en dan nou dobil dost Ca, bo pa shtala.

sej se da drugac. x;)x xcivx

kej tud jaz podturim tkole (praviloma pa tega itak ne maram - ne mros nategovat cloveka)... in itak ne kupjo...

npr. kopriv ni sans tamalmu za spinaco, niti blitve, podturit. x:px

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...