Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Tista zelenjava iz domačega vrta, mi že malo gleda nekam.

Ful je dobra, ful je okusna........ ful ima črvov, povžev, mravel...........

Slaba stran domačega in nešpricanega, izgleda ne tako kot v trgovini...

Je pa zasigurno boljša in bolj zdrava in in in Fenomenalna je.

Hehe, I can only wish, da bi mi takale zelenjavca skoz ušesa gledala. Definitivno pa bi izbrala tole s polži. xpolzx Tistega, kar se po trgovinah valja, oni itak ne bi niti povohali. :o|o:

Gonna rise up

Burning back holes in dark memories

Gonna rise up

Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra

Deli na socialnih omrežjih

evo...pa imam dve ideji..... x:px ....vranja in pujsa hvala.... :palec:

pujsa...kakšen mehiški recept....? x:px

Amis kaj tocno te pa zanima? Tele quesadille so v bistvu enostavne. Potrebujes tortille, notri das pa recimo gobe - popecene na zaru in sir- v stilu mozarelle - nariban, vse skupaj se enkrat popeces (tortilla je prepognjena in sir in gobe nalozis gor) in to je to x:px

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Amis kaj tocno te pa zanima? Tele quesadille so v bistvu enostavne. Potrebujes tortille, notri das pa recimo gobe - popecene na zaru in sir- v stilu mozarelle - nariban, vse skupaj se enkrat popeces (tortilla je prepognjena in sir in gobe nalozis gor) in to je to x:px

o hvala, pujsa... x:Xx .....že delala nekaj podobnega, sam je blo več različne zelenjave

sicer so pa dobrodošli vsi mehiški recepti, ki so hitri in enostavni za izvedbo....bom vesela še kakšnega..... x:px

tortilje sem "odkrila" letos in ugotovila, da so super....pogledaš kaj maš v hladilniku ali na vrtu, opereš, narežeš, popražiš, zaviješ, v pečico za 15 minut in je zadeva rešena......

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Ravno včeraj sem gledala po TV oddajo kaj vse skombiniraš s tortiljami... fora je več al manj v nadevih, al kako je prepognjena, al še dodatno popečena s kakšnim dodatkom... in vsaka stvar ima pač drugačno ime. Nadevaš pa lahko kar ti srce poželi... tune, gobe, meso na koščke ali mleto, najrazličnejšo zelenjavo, sire, dodaš čili če želiš pikantno... ma na tisoče načinov kombinacij.

Kot da bi mi vsak sendvič imenovali drugače (no ja, sej v bistvu ga, ampak rečemo sendvič s tem, onim...)... ali pa pizzo.

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

a tako je to...thx ale'......no sej, tako kot eskimi, ki imajo menda 500 izrazov za sneg...... xDDx

sicer pa imajo gotovo še kakšno drugo hrano, ki nima zveze s tortiljami......

ma mene pa pr tej home made mehiški hrani matrajo tortilje:

une kupljene, a jih morš popečt na tefolnu z malo olja (sam pol so tko mastne, čist nič tak kt iz restavracije) al ne (sam pol so pa zažgane, se prav spet vse skp nič), al pogreješ v mikrovalovki (k je itak nimam), al v čem je keč :vragec: k to me izluduje xcivx

aja, enkat sm pomotoma naredila palačinke s koruzno moko (k ni blo nobene druge moke pr bajt), pa so ble po okusu dost podobne unim tortiljam, sam verjetn ne bi smela sladkat testa za tortilje :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

ma mene pa pr tej home made mehiški hrani matrajo tortilje:

une kupljene, a jih morš popečt na tefolnu z malo olja (sam pol so tko mastne, čist nič tak kt iz restavracije) al ne (sam pol so pa zažgane, se prav spet vse skp nič), al pogreješ v mikrovalovki (k je itak nimam), al v čem je keč :vragec: k to me izluduje xcivx

aja, enkat sm pomotoma naredila palačinke s koruzno moko (k ni blo nobene druge moke pr bajt), pa so ble po okusu dost podobne unim tortiljam, sam verjetn ne bi smela sladkat testa za tortilje :inocent:

popečt...ma ni šans.....čist mirno se jih nafila, zloži na pekač...pa v pečico na kakšnih 200 stopinj....ne dam nobenga olja...do zdej se mi še niso prilepile na pekač...tud na emajliranga ne.....

popečt...ma ni šans.....čist mirno se jih nafila, zloži na pekač...pa v pečico na kakšnih 200 stopinj....ne dam nobenga olja...do zdej se mi še niso prilepile na pekač...tud na emajliranga ne.....

Čist tko out of... Papir za peko je kul, kar se prijemanja na pekače tiče.

x:)x

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

ajoj, a pol je treba pečico zakurit :vio: jst pa naivno delala tako, da se meso/zelenjavo popražila in nadevala tortilje. zej pa vidm, da bom kr pečico morala zakurt x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

za zmehčat in pogret jih sam za minutko daš na teflon ponev... tolk da so še mehke in tople... ne bi se smel po vseh pravilih nič nikamor prilepit :inocent:

ful pozitivno bila presenečena pri Mrlačniku danes.. smo delali do 4h pa pol šli s family vsi skup jest, ker so jim doma itak vodo odklopili in se ni dal kuhat..

v glavnem, zelenjavni krožnik je bil čist fajn, sam škoda, ker bila sam paprika, bučke in melancane (ampak popečene, nič olja, super :palec: tko da sem clo en kolutek melancana pojedla).. vse skupaj na rukoli in povrhu en kos popečenega brija ali camemberta, ne bi vedla z glave...

fora bla, da oči naročil karpačo in še mene neki zezal, pa sem rekla da surovo meso naj kar pri njem ostane.. je kelnar komaj zadrževal smeh zraven.. in pol prinese predjed očitu s komentarjem - evo, gospod, mal surovega mesa za vas x:o)x x:Dx smo se ful zabaval..

na koncu pa neke palačinke z vinskim šatojem, ful, ful dobre, res :palec:

hihi, pa liziko sem na koncu dobila x:Dx očitno sem mu bla ful simpatična.. no ja, on pa men x:)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

tnx, Aliana xDDx

Mrlačnik ima men ful dobro hrano - nekak v stilu Kavala (se pravi pašta & Co. ital.zadeve); pizze so mi tut x:px

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

banano x:px

za kosilo pa pire krompir pa špinačo x^x

za pop.malco pa paradižnikovo solato in to čist iz tapravih domačih paradajzov x:px smo si izmenjali home made/grown stuff, tak da menjalna trgovina dobrin rula, ko šljivi denar x;)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

provzaprov ne morta :vragec: xDDx

k če sta mislile na špinačo in pire, vaju moram razočarat - grem jest v našo menzo x:o)x

za paradajze se pa lah zmenmo, banano sta pa že zamudile x:Ix

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

provzaprov ne morta :vragec: xDDx

k če sta mislile na špinačo in pire, vaju moram razočarat - grem jest v našo menzo x:o)x

za paradajze se pa lah zmenmo, banano sta pa že zamudile x:Ix

to pa je čist pristop. nič ovinkarjenja, da človk točno ve, na čem je.http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

---

za zajtrk: melona http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/yuma.gif in beli sir

kosilo: zelena solata s paradižnikom ter piščančji file na žaru

večerja: zelenjavna enolončnica z ječmenom

ja, pa kakšna malca bo tud padla: dopoldan slive, popoldan pa morda radič

vaja dela mojstra, če mojster dela vajo

a takle pol, praviš, da nič ne bo s špinačo in krompirjem :C: je že vredu :vragec: x:o)x

banano pa jaz tudi malo prej pokončala v jogurtu, pa še štiri slive tudi x:px

pa neka melona se omenja :o|o: jaz bi jo tudi x:o)x

za kosilo še pa ne vem kaj bo, glede na to, da na to, da s kosilom pri Cookie nič ne bo x:o)x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

a takle pol, praviš, da nič ne bo s špinačo in krompirjem :C: je že vredu :vragec: x:o)x

banano pa jaz tudi malo prej pokončala v jogurtu, pa še štiri slive tudi x:px

pa neka melona se omenja :o|o: jaz bi jo tudi x:o)x

za kosilo še pa ne vem kaj bo, glede na to, da na to, da s kosilom pri Cookie nič ne bo x:o)x

ti naredim še malo slin. melona je bila nesramno dobra. po moje ena tistih, ki je dozorela na njivi.

ha, melonoa se omenja :eek:

provzaprov jo mam jst tut v hladilniku, pa bi jo blo smiselno zmazat x^x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

ha, melonoa se omenja :eek:

provzaprov jo mam jst tut v hladilniku, pa bi jo blo smiselno zmazat x^x

pol pa kar veselo nanjo - je glih čas za malco

eeeee...oprosti. si prej omenjala menzo. torej si najbrž v službi.http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/sorry.gif

sem dala včeraj 'mal' mešanice stročnic (dolenjska mineštra al kaj je) namočit, danes zjutraj je ni bilo več tako malo x:o)x tko da bom očitno naslednje 3 dni mineštro jedla, če ne najdem kake žrtve za povabit x:Dx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Prihajam na mineštro!

Za večerjo se bo kr pilegla.

Zajtrk standard

Kosilo - gluhi štrukli, zrezki v omaki, zelena solata

(važno da so štrukli in solata) za druge meso in omaka.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

sem dala včeraj 'mal' mešanice stročnic (dolenjska mineštra al kaj je) namočit, danes zjutraj je ni bilo več tako malo x:o)x tko da bom očitno naslednje 3 dni mineštro jedla, če ne najdem kake žrtve za povabit x:Dx

hejj, kaj pa če nardiš malo manj mineštre, stročnice pa samo skuhaš in dodaš še kak paradajz, bučko in maš krepko solato? Sam ideja x;)x

Prihajam na mineštro!

Za večerjo se bo kr pilegla.

Zajtrk standard

Kosilo - gluhi štrukli, zrezki v omaki, zelena solata

(važno da so štrukli in solata) za druge meso in omaka.

gluhi so uni, k so brez nadeva oz majo not kake drobtince na maslu?

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...