Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

hejj, kaj pa če nardiš malo manj mineštre, stročnice pa samo skuhaš in dodaš še kak paradajz, bučko in maš krepko solato? Sam ideja x;)x

ideja ni slaba x:)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Gluhi so kuhan kruh

 

Zamesiš kot za kruh, nasečkaš na majhne štruklčke in skuhaš na supari.

Mogoče malo bolj osoliš kot kruh in po želji še kakšno jajce notri da se ti ne drobijo preveč,

ker je le lahko samostojna jed, ki je suha kot kruh.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

..pa so ti štruklji dobri.... xscratchx

sam če si orenk lačen, al pa če so fajn zabeljeni oz. maš zraven še kaj konkretnega (=meso) x:o)x

 

****

dans bom pašto s paradižnikovo/bazilika omako, pa veeelik naribanega parmezana gor x^x

 

pol letim pa na morčita x:px xsrcx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sam če si orenk lačen, al pa če so fajn zabeljeni oz. maš zraven še kaj konkretnega (=meso) x:o)x

 

pol letim pa na morčita x:px xsrcx

mi smo jih jedli sladke - zabeljene z drobtina prepraženimi na maslu in posute s sladkorejem

ampak dandanes bi tole težko spravila vase. so precej "težka malica" :bomb: x:Dx

 

pa lepo se mej na morčitu

vaja dela mojstra, če mojster dela vajo
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mi smo jih jedli sladke - zabeljene z drobtina prepraženimi na maslu in posute s sladkorejem

ampak dandanes bi tole težko spravila vase. so precej "težka malica" :bomb: x:Dx

 

pa lepo se mej na morčitu

ja hvala, no x:Ix

bo kratko, a sladko x^x

 

pondelk=služba.press

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Gluhi štruklji so dobri, če imaš zraven fuuulll solate, da niso presuhi.

Ponavadi je kombinacija z zrezki v omagi, tako da štrukel pomočiš v omako.

 

Karkoli, samo da jih ne ješ same samcate, se ti lahko od suhote zataknejo v grlu.

Čeprav so tudi odlični suhi.

 

>Za zajtrk sem jih namazala z marmelado, kot en sendvič, tudi odlično.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

si danes za zajtrk privoščla eno koruzno štručko s semeni in jogurt x:o)x

ko odhodla svoje, mi tak zadišal kruh, pa šla kupit štručko.

ker navadno kruha sploh ne morem jesti zjutraj

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kako se pa naredi hobotnica, da ni žvekasta?

Vem da se jo mora skuhat in olupit (omajt), pitaj boga kako se prav napiše.

 

Potem mi manjka še en dober recept.

Mam zelo rada take zadeve, pripravit jih ne znam.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hobotnica v solati ... s krompirjem, artičokami, olivami in kaprami xhypnox :yumy:

in kozarec refoška :inocent:

oooo jeti, ti si nasa x:px ...

za hobotniico pa sem slisala, da dajo zraven kuhat koscek stekla :eek: , pa nisem nikoli vprasala, zakaj tako kuhajo....

***

mi pa danes zelenjavno juhico z knedlcki, pa dve oradici popeceni, pa otroci puro na omakci, pa krompirjeva solata za krompirojede in paradiznikova za nas, ki nam krompir dol visi x:Dx ... ja, pa se malo pora sem nama z mozekom podusila, ker se mi je glih zlustal....

 

za jutri sem pravkar skuhala juhico iz korencka in zdroba, ker dobim obiske dopoldan, pa ne vem, ce bom uspela pravocasno skuhat, malcek pa je ob 11.30 lacen ko volk...

bom pa ocvrla osliceve fileje in zraven lentivo z krompirjem ( v sledeh x:Dx )...ja, pa po kosilu deci refoska x^x ...da robe zaplavajo...

 

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x^x sem si privoščila, ja ... k na morju bo bolj celinska hrana xrolleyesx ... no, saj si bom šla tudi kaj morskih dobrot privoščiti x;)x

 

Valjda. Ribe je treba jest na celini, ker jih Primorci pogosto ne znajo nardit (v Kp recimo že nisem naletel na dobre), posledično pa pol tam ješ celinsko hrano. K smo že pr ribah - dons se mi je nekaj zjebala orada; pa mi ponavad dobr rata ...

 

(zdj sam še čakam, da me Ruby apizdi k vola)

 

 

Kako se pa naredi hobotnica, da ni žvekasta?

Vem da se jo mora skuhat in olupit (omajt), pitaj boga kako se prav napiše.

 

Pri hobotnici bistveno skrajšaš čas kuhanja, če jo najprej zamrzneš. Če daš kuhat svežo, je pa res pogosto kot žvečka.

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jooj, kaj sem pogruntala.. da so na sojinem mleku kuhani ovseni kosmiči sviiiinjsko dobra večerja x:px

zakaj men tega niso delal, ko sem bla majhna :o|o:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri hobotnici bistveno skrajšaš čas kuhanja, če jo najprej zamrzneš. Če daš kuhat svežo, je pa res pogosto kot žvečka.

res je :palec:

 

al pa, če daš k hobotnici kuhat še plutovinasti zamašek.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glihkar gruntala, da moram porabit bučko :palec:

 

 

Pri hobotnici bistveno skrajšaš čas kuhanja, če jo najprej zamrzneš. Če daš kuhat svežo, je pa res pogosto kot žvečka.

Kaj pa če si tak fajn gospodinja in ne premoreš ekonom lonca x:Ix ..torej hobotnico najprej zamrzneš in kuhaš kako dolgo?

(gledala zadnjič fajn recept za solato s hobotnico in krompirjem in preslišala kako dolgo kuhali)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

..Kaj pa če si tak fajn gospodinja in ne premoreš ekonom lonca x:Ix ..torej hobotnico najprej zamrzneš in kuhaš kako dolgo?

(gledala zadnjič fajn recept za solato s hobotnico in krompirjem in preslišala kako dolgo kuhali)

dokler ni kuhana x:o)x (preveriš z vilco)

baje se jo pa kuha tok dolgo, kolikor je težka x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri hobotnici bistveno skrajšaš čas kuhanja, če jo najprej zamrzneš. Če daš kuhat svežo, je pa res pogosto kot žvečka.

 

 

res je :palec:

 

al pa, če daš k hobotnici kuhat še plutovinasti zamašek.

 

 

Kaj pa če si tak fajn gospodinja in ne premoreš ekonom lonca x:Ix ..torej hobotnico najprej zamrzneš in kuhaš kako dolgo?

(gledala zadnjič fajn recept za solato s hobotnico in krompirjem in preslišala kako dolgo kuhali)

 

 

dokler ni kuhana x:o)x (preveriš z vilco)

baje se jo pa kuha tok dolgo, kolikor je težka x;)x

 

 

Hobotnice so ene najbolj inteligentnih prebivalcev morja.Imajo možgane in razvejan živčni sistem, tri srca, kri je modre barve... x^x

 

 

Pa še recept iz azijskih držav: živi hobotnici odrežeš lovke, jih olupiš in poješ.Lovke še nekaj minut migetajo, so pa mehke! Dober tek :vragec:

 

:o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aj lajk čajniiiiz x:o)x x:)x

mami rekla, da se ji ne da kuhat pa smo šli po kitajsko..

 

(očitov komentar - kaj, a si spet sama doma, ko pri nas ješ? x:o)x x:Dx )

 

zvečer bom pa verjetn ponovila tiste ovsene kosmiče..

 

pa še eno hudo kombinacijo z marmiteom sem odkrila.. popečen toast, precejšnjo dozo masla, marmite in 4 polovičke ta malih mocarelic gor x:px

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Torej najti hobotnico.

Tukaj okoli je to lahko tudi loterija.

 

Ljubljana in tržnica vabita.

Izgleda, če hočem nekaj zares (približno) svežega in lepega, kar spominja na hobotnico.

Ko bom že ravno tam, še morskega psa nabavim.

 

Ga bom na vrvico privezala in privlekla domov xDDx :o|o: xsuperx

 

 

Danes nič posebnega za kosilo. xg:Dx Gvavnik xangx

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Gvavnik

Ni sladko zelje, ni posiljeno zelje....

Zelje (sladko) naribaš, prekuhaš in z malo vode daš nazaj kuhat.

Kolikor zelja, toliko krompirja, ki ga narežeš na kcke in posebaj skuhaš.

Ko je kuhan ga pretlačiš z vodo vred kjer se je kuhal, dodaš zelju.

 

Zabeliš lahko z ocvirki in čebulo, na koncu dodaš žlico moke , popražiš še malo in flok v zelje.

Lahko pa z oljem, čebulo in moko.

 

Prevreš in je kuhano.

Za prste polizat, vsaj meni.

Ne pozabi na zelene začimbe.

 

ta jed je stara ............ ne vem. Včasih so to zelo pogosto imeli na mizi.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...