Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Solatko iz kumar in paradižnika..

sem si zaželela zelenjavno mineštro pa bila preveč lačna, da bi dočakala.. tko da je bila solata za predjed, juhica se pa počas kuha..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

grickam grancereale piškote x:px

 

pa v naši menzi so dans tut vampi na meniju, sam ne bom šla, sm nekam škrto razpoložena x^x

 

mam pa še mal belega grozdja s sabo, kupljenga, pa kaj čem x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest VilaSonca

njami, kaj vse tu pišete ... Mici lačna postala ... sem malo na njivi delala ... rabim energijo nazaj. grem iskat kaj. mam že nekaj skuhala. grem pogledat, kaj.

včeraj zmazala več kot pol torte. :inocent: x:Ix

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kosilo je bilo sestavljeno iz "ostnkov", se je malo skrinja izpraznila.

 

Za večerjo se mi tako ljubi jesti satarš, da ga bom verjetno skuhala (če bo čas dovoljevav)

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sam to je res. po hrani morš it mal zalegnt. to je edina slaba stran.

 

sicer pa dans čufti z omako, zvečer se bom nabasu pa skute, še prej si bom pa proseno kašo v mleki naredu, da mal testiram gorilnik. not pa seveda dve veliki žlici zdravega belega sladkorja. x:Dx

 

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, danes sem sicer pozno vstala, da bi temu lahko rekla zajtrk, pa tudi kosilo ni. No, palačinke glih delam... njami, obožujem jih, pa menda naredim odlične. x:)x

Ne jokaj za soncem, ki je zašlo; zaradi solza ne boš videl zvezd.

PARRA

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zdej grem pa mal poležat x:Dx sm jedla.... krompir x:o)x

 

x:Dx maš lenoritis... gremo u klanc... na dilo x:Dx

 

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pravkar naredla in dala pečit en velik pekač štrudla. Doma narejeno testo in domača bio jabolka sem

pokvarla s belim cukrom. Mi je rjavega zmanjkalo, pa prepozno ugotovila. x:o)x

 

Sam bo pa vseeno za zmazat. x^x

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ko delate proseno kašo, kakšno razmerje mleko:kaša date x?x

 

pa, a je normalno, da se mora in soliti in sladkati x?x

 

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Valjda. Ribe je treba jest na celini, ker jih Primorci pogosto ne znajo nardit (v Kp recimo že nisem naletel na dobre), posledično pa pol tam ješ celinsko hrano. K smo že pr ribah - dons se mi je nekaj zjebala orada; pa mi ponavad dobr rata ...

 

(zdj sam še čakam, da me Ruby apizdi k vola)

 

:o|o: Narobe si napisal dragi Nos; na Primorskem (skoraj ) ni lokalov, kjer bi ribje zadeve človek vsaj dostojno jedel. Na Primorsko so se začeli nareč na veliko priseljevati celinci vseh sort. V Portorožu cvrejo neke ribe 'na naglo' neki Celjani, fuj in fej, čez cesto imaš restavracijo Stara oljka- srbska restavracija, saj dobro, ampak-mesnina in šopska. Drugače pa je nekoč že naša Lia posvarila pred nadobudnimi kuharji, ki v ribje jedi stresejo vse, kar jim kuhinjski pult nudi :xxSicer pa Primorke zelo obvadamo kuharijo, tudi ribjo x^x

Pri hobotnici bistveno skrajšaš čas kuhanja, če jo najprej zamrzneš. Če daš kuhat svežo, je pa res pogosto kot žvečka.

Pri hobotnicah je hudič, ker običajno dobiš odmrznjeno varijanto, kar pomeni, da je pač ni več zamrzovati.

Drugače pa je ena fora anti-guma efekt- da se hobotnico, ko jo v npr v 20 min 3/4 kg težko skuhaš, in potem ohladiš kar v vodi, v kateri se je kuhala. Hobotnico flikneš v osoljen krop, kateremu dodaš en lovorjev list, par zrn celega popra, malo balsamičnega kisa in malo olivnega olja x;)x

Tle nekje v tej rubriki bi moral bit en moj recept za mlačno hobotnično solato x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ciao Noskow xsrcx ,

 

obožujem hobotnice x:px .

Ti zaupam proceduro priprave, da jih boš brez greške z užitkom mlatil.

Čeprav je leta in leta veljalo, da je treba hobotnice kuhati skupaj s plutovinastimi štoplci, je stvar preživeta x;)x

Torej, kupiš svežo hobotnico, najboljše kilsko. Pred pripravo jo samo na hitro splakneš z mrzlo vodo.

Pripraviš krop, recimo 5 l lonec, soliš vodo, vržeš notri en lovorjev list, morda par cm vejice rožmarina in deci balzamičnega kisa (al pa jabolčnega, če nimaš teh laških štosov x:Dx ), par zrn celega popra.

Se pravi, ko zavre, flikneš not hobotnico in pokriješ lonec. Počasi naj brbota, če je kilska- slabo uro. GLAVNO in VAŽNO, da ko lonec odstaviš z ognja (al ugasneš plin x:px ) pustiš pokrito, da se hobotnjača v vodi, v kateri se je kuhala -ohladi.

Nakar jo izvlečeš z vode, odereš, nakomadiš- po žeji dalje. Tako narejena hobotnica bo ko puter. x^x

Ideja za fensi solato: skuhaj kak krompirček , ga nalistaj še vročega v skledo, dodaj malo narezanega rdečega radiča ali/in kake zelene solate, dodaj hobotnico in poljubno zabeli.

Tbest zadeva x:px x^x

 

Evo, celo Nosorogu sem recept pisala. xcivx Vmes sem ugotovila, da je reč bistveno prej skuhana- dovolj pol urce

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo, celo Nosorogu sem recept pisala. xcivx Vmes sem ugotovila, da je reč bistveno prej skuhana- dovolj pol urce

 

Ja, prjazna si bla. Sam pr Nosorogu je obsedenost s hobotnicam že mal mimo - zdej je aktualna obsedenost z oradami in brancini na žaru. Non stop nekaj zunaj cmarim x^x

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jest pa ne cmarim zunaj.

Žav.

Pa tako dobre so ribe na žaru. Sploh če jih kdo zna zares dobro speči.

 

Zakaj skoraj nihče ne mara rib v naši hiši.

Še hobotnica je v zmrzovalniku in čaka na dan, ko ne bo dolgih nosov doma.

 

Tako je danes na sporedu krača, pražen krompir, goveja juha in skleda paradižnikove solate.

 

Dobrtek vsem ribo jedcem

in ostalim

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kislo zelje mi ni dober , razen tenstan...opresen mi je pa vedno všeč,,samo mora bit precej krompirja xDDx

men je pa glih te dni zadisalo (:eek: - k je se pretoplo)...

sicer pa ga obozujem, sam najrajs mam surovega. x^x

 

Jaz pa pravkar ene 2kg

x:o)x x:Dx x;)x

 

strocjega fizola x:px

xokx (jaz ga tud predvcerajsnjim, mi ga je mat dala, ful ga maram, sam ga redko kupim pa sama kuham).

najrajs ga mam pa s krompirjem, petersiljem in kislo smetano. :yumy:

 

~

 

se strinjam, dobre ribe se redko je, na morju se redkejs (v gostilnah).

 

js bom pa dons ribce. xokx

 

~

 

Ruby, thanx za hobotniski info, nisem vedla. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz bom tud ribice danes :palec: sam iskat jih moram še it.. sva kupila lani jeseni tale grill za toastke in zato, da bova ribice zunaj na balkonu pekla, da ne bo not smrdelo.. pa nama še ni uspelo.. da vidmo danes, če deluje tole...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aaaaa, sam, ribe na morju jest je čist drug gušt kt pa tle na celini.

 

Na morju so bolše. Po mojem zarad okolja, pa dopust, klima, razpoloženje. Paaa, tud blj frišne dobiš dol kt pa tle.

 

x:px

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...