Amis 11. september 2008 Prijavi Deli 11. september 2008 ...čakamo..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. september 2008 Prijavi Deli 11. september 2008 Spet delam ogromne količine tzazikija ,Kumare na gost ribežen direktno v cedilo naribam in malce posilim, da spustijo vodo. Potem jih kar z roko ožemem. Dam v posodo, not pol tiste ljubljanske pogruntavščine- light kisla smetana od ljubljnskih mlekarn in malo kompaktnega jugurta, da se naredi tak gost zos. In seveda malo mikro količine na prafaktorje sesekljanega česna . Ampak tu ste vsi česnarji pa en gir popra. Včeraj zvečer prišla iz plaže-paf- in se pošteno osvežila s cacikijem * A je v sladoledu gluten? Vem, da ga v tisti bedni lučkni od lj mlekarn-ni aaaa... kaj sem zdajle sčarala s temle tzatzikijem delala po receptu, sam da sem dala navadno smetano in lahki jogurt.. in očitno mal preveč divje mešala in je stvar ratala vsa penasta.. tko kot en mousse dala v hladilnik in upam, da se bo odpenilo... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
luckica 11. september 2008 Prijavi Deli 11. september 2008 Jaz sem se pa danes za kosilo napokala s štirimi mareličnimi knedli, z enim kupom kisle smetane in prepraženih drobtin, in zdaj se čudim, zakaj se ne morem niti premikat... To pa je to, ko so me same oke, in se ne znam kontrolirat pri stvareh, ki jih mam tak rada... Citiraj Življenje je to, kar se zgodi, medtem ko načrtuješ druge stvari. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. september 2008 Prijavi Deli 11. september 2008 Evo, končno res do rib prišla.. kupila 2 oradi za 3€ in ju spekla v toasterju-grillu, kakorkol se že reče tej mašini..čist super pa krompirček pečen zraven in penasti tzatziki Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 Lačna postala, ko takole berem vse dobrote. Danes za kosilo ješpren, ali ričet če ga gdo bolj poza, sam da je ješpren brez fižola notri umešanega. Za zraven pa kisev krompir in kranjske klobase (za delavce), saj je petek in mesek ni glih za danes. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 uh, ricet! noben ga ni maral, jaz pa ful. sicer se je tud men zdel neatraktivno, ko je mat rekla, da bo, sam pol sm ga vedno z uzitkom jedla.pr nas je ricet pomenil brez fizola, sam jespren oz. jesprenjcek pa zelenjava pa to.potem sm ga tud sama kuhala (dobrega), a zdaj ze poldrugo desetletje ne (al pa parkrat), k tamal ne mara, tega pa ne mors za dve osebi al pa za 1 narest...ce pa ze packarm corbe, pa pol rajs joto nardim, pa jo potalam pa za par dni jo mam. aliana - super za ribce. ce not peces, pa da ne smrdi tok, das pa vejco rozmarina not. ne da cist nc ne bi smrdel, sam definitivno pomaga. velik manj smrdi (da noute februarja v puhovkah na vrtu jih pekl da nou not smrdel )... jaz pa sem 2 dni jedla testenine z eno omako, k sem jo scmarla (k ma tud tamal ful rad), enkrat s polzki (tko je on hotel), 2. s spageti (tko k sm js hotla). pa ful parmezana gor. ribe so ble pa tud dobre, pa nc ni smrdel, to tud zato, k vse takoj pocitsim, pomijem, preluftam. pa se rozmarincek. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 A so zadnje cajta vsi otroc narejen na testenine in Bog ne daj na kakšne mineštre.Da ne govorim o ričetu. Makaroni, štrukli, knedli.... ocvrt sir, pomfri, kepač (kao kečap), pica.....No ja, kšn dunejc tud sede, sam če je belo meso.Grrrrrrrrrrrrr Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 ne zadnje cajte, ze skoz. makaroni, pice, krompir. ja, in pohan sir. kar je pa tud jasn.. otroc se vec gibljejo in tud umsko skoz telovadjo, rastejo.... pa jim pasejo ogljikovi hidrati plus majo radi preproste okuse. vecina. najdes pa seveda take, k vse jejo. no pr nas to ni primer, in sm tle lohk lepo vidla, da sam zvgoja in zgled pa le nista cist vse. da obstaja tud individualni okus pac. in kot je po 1 strani mimo, da se vsak po svoje zmisljuje oz. da ful tega ne je, je pa tud mimo, ga/jih skusat prsilt.ne mara. ok.ceprav se da svasta zakamuflirat oz. zmutit, z lepo besedo rpepricat al pa stvarno (recimo ker je 'za zdravje'), pol se pa kr velik lohk jE'. recimo tamal moje kosmiceve juhe pa te (pa ceprav 'vse not plava raznoraznih barv' ) pa kr je. sploh ce je kej bolan al pa kej, slabotn, pa mi clo sam rece ce mu skuham kosmicevo juho. se v 'tardece' makarone (suhe, sam z mezgo, kar ma skor najrajs), mu vsaj majaron not podturim. (k nima tok mocnega okusa, pa zdrav je zlo pa za prebavo je dobr)... tko da vsaj mal snovi dobi.tko no, se mal pac znajdem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 Sej se znajti ni problem.Problem (vsaj meni) nastane, ko mi vse lepo servira na mizo in pokaže kaj in koliko je tisti dan pojedel. Tako občutljiv želodec, da je ceneje nekaj dodatno skuhat, kot bruhke pucat iz mize. Kje sem ga v kamen ne vem, saj je kot "dojenček", malo dete jedel vse in še več.Edino kar se lahko pohvalim, da ga zasučem da je belo meso, samo malo bolj pečeno in je zaradi tega spremenil barvo v svinjino. Se nekaj pritožujem da "noče" jesti vsega, lahko sem vesela, da lahko.Zrastel bo ravno tako, zbirčen bo (ker je že sedaj), naj ga žena potem spreobrne če želi, jaz ga bom že nahranila.Malo za tolažbo meni sami. :!: Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 Vidim, da komentirata izbirčnost otrok. Po mojih izkušnjah jih bo minilo, ko bo puberteta v vsej svoji veličini udarila na plano, vsaj pri fantih. Takrat začnejo jesti tudi tisto kar prej niti pod razno nebi niti pogledali. Lakota na kubik. No z dekleti je malo drugače. te se držijo bolj nazaj. Prekrške kompenzirajo s sadjem za večerjo. Tudi sama sem se jezila, pa se še jezim, pomaga pa tako nič. Bolje pa je, da jih ne silit s hrano. To se lahko hitro prelevi v kakšno motjo hranjenja. Anoreksija, bulimija, pa tudi prenažiranje imajo marsikdaj korenine v takšnem, včasih dobronamernem ali pa tudi ne, siljenju s hrano. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 ja, mi pa danes za kosilo sataras, pa pire krompir, midva z malckom in mozek zraven prekajen tofu, otrocka pa puro...za vecerjo pa sem ubodla dve prazeni jajcki, zmesani s satarasem, otrocki pa mleko in krispije, mozek pa slivove knedle, ki jih je mama kuhala za kosilo...ja pa kompot sem poslinila, mi je zapasalo sladko za jutri pa nimam pojma, verjetno bodo padle kaksne testenine, pa pesto bom probala naredit, sestavine sem si ze nabavila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 jaz pa rada kuham sem ugotovila, danes sem pekla torto! in sicer:spodnji del iz orehovega testa, čez vanilijin puding, drugi del testa sem posebej naredila, ker se mi je prejšnji ponesrečil pri odpiranju kalupa, naredila sem ga iz kakava. čez pa filo oz. nadev iz orehov (zmletih) prekuhamo z mlekom, preliv oz. glazura pride izbeljakov in sladkorja vkuhamo skupaj, čez sem potresla kokosovo moko- presejala skozi sito, potem sem naredila srček iz kakava z maslom, je zakon.in naredila rdeče črte iz likerja rdečega, masla, sladkorja in slivove marmelade,... z žlico prelivala v črte na torti, da se rdeče preliva čez rob... in je zanimivo, rezali bomo že... malo se zmoči nož, najboljše od pršuta ali nož za kruh. imam stranko za sauno... Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 čak, a klobase niso meso? Ne, to pa ne bo držalo. Me je poduču pred precej leti takrat triletni sin. "klobase so klobae, meso je pa meso in naj mu ne prodajam "bučnic", da je to eno in isto." Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 13. september 2008 Prijavi Deli 13. september 2008 Evo Cookie, Amis, obljuba dela dolg. Skutno pecivo Sestavine:-3 jajca,-9 žlic sladkorja,-2 vanilin sladkorja, -3 kisle smetane,-2 navadna jogurta,-50 dag skute,-7 žlic moke,-1 pecilni prašek./žena da še par kapljic ruma v maso/ Priprava:Sladkor, jajca in vanilin sladkor penasto zmiksaš. Pol počas vmešaš kislo smetano, jogurt in skuto. Na konc primešaš še moko in pecilni prašek /in par kapljic ruma al pa tud ne/. Pečeš v na 180 stopinj predogreti pečici 45 minut. Iz pekača streseš na dilo, počakaš da se ohladi, posuješ s štaub cukrom /al pa tud ne/, razrežeš na kocke in voila. Ješ /tko kt jst zdele/.Simpl a ne. Dober tek Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Klobase so bile mišljene za delavce, za mene ne.Se malo zadržim v petkih, kar pa ni pravilo. Zvečer sem tako napadla tisko klobaso ki je ostala, da sem se lepo požvižgala na petek.Delavci naj jejo kar jim paše, pa očitno tudi klobasa v petek. Kako so bile dobre. Danes pa pečena rebrca, pražen krompir..... skleda paradižnikove solate. Kaj naj pa za zajtrk? Grem hladilnik odpret.Vrjetno bo kar kislo mleko in še kaj zraven. :madpro: Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 En dober recept iz mojih logov za pomidorjevo salso V glavnem, čakam na avion in se zaklepetam z eno fino gospo iz Sicilije.Gospa čaka avion za Fuerteventuro, sinu, ki dela tam- nosi polno boršo dobrot. Pravi gospa, vam povem en super recept za super salso za na špagete, 15 minut in vsi se bodo oblizovali. Ko smo se vrnili iz dopusta smo takoj sprobali zadevo in jo uvrstili kot sobotno kosilo, mljask! -vzameš tisti nizek rjav pekač, ki ga dobiš s pečico in vžeš pečico ' na infra' - ga tapeciraš s peki papirjem- nanj lepo na koščke narežeš pomidor, jaz dam kar češnjičar ali daterin, sveži pelati so tudi super, sicer pa bi bilo treba iz navadega pomidorja malo stisniti vodo- pomidor potem posoliš, potreseš z listki bazilike, stisneš gor en česen (jaz dam res malo, ker ne maramo preveč), pokapljaš z dobrim olivnim oljem in potem potreseš še s SLADKORjem (ki gre v vsaka pomidorjevo jed)- flikneš v pečico na najvišjo pozicijo- 16-17 minut.-Vmes daš gret osoljeno vodo za pašto. Najbolj pašejo špageti, včeraj so bili sicer makaroni (žal vse brezglutensko )- vzameš pekač iz pečice, cuker mora bit malo karamelca in vse skupaj spasiraš v skledo.- vanjo potem streseš odcejeno pašto AL DENTE skuhano - zraven ponudim še grobo nariban plemeniti in dobro zorjren kozji sir- in jasno ogromno solate Hvala dobri gospe iz Sicilije, ne poznam niti njenega imena , ampak naj jo moja dobra misel dohiti kjerkoli je že! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Evo Cookie, Amis, obljuba dela dolg. Skutno pecivo Sestavine:-3 jajca,-9 žlic sladkorja,-2 vanilin sladkorja, -3 kisle smetane,-2 navadna jogurta,-50 dag skute,-7 žlic moke,-1 pecilni prašek./žena da še par kapljic ruma v maso/ Priprava:Sladkor, jajca in vanilin sladkor penasto zmiksaš. Pol počas vmešaš kislo smetano, jogurt in skuto. Na konc primešaš še moko in pecilni prašek /in par kapljic ruma al pa tud ne/. Pečeš v na 180 stopinj predogreti pečici 45 minut. Iz pekača streseš na dilo, počakaš da se ohladi, posuješ s štaub cukrom /al pa tud ne/, razrežeš na kocke in voila. Ješ /tko kt jst zdele/.Simpl a ne. Dober tek x:Xx ...za butla in gospo....in napisan recept.....THX.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Oho butl..bom sprobala tole enkrat, pa javim kako ratalo.jaz zadnjič bananino pecivo delala - evo recepteka.Temen biskvit(5 jajc - sneg posebej, pol šalce sladkorja, 1 pecilini 1 vanilin sladkor, 1 šalca moke, 1/2šalce olje, 3/4šalce mleka 5 žlic kakava ali pa več..po želji) spečešpečenega preliješ s malo sladkano vodo(jaz dodam sok oranže). Ohladiš.krema:4 navadni jogurti, 2 dcl sladke smetane 1 1/2 želatine fix, malo sladkorja v prahu, 1 flaška bananinega ekstrata(nadomestim jaz tole z oranžnim sokom-tudi paše). Zmešaš, preliješ po biskvitu.ter preliješ s čokolado (čokolado v prahu raztopiš v malo margarine ali masla)Narežeš in poješ. Danes čisto nedeljsko kosilce. Goveja juha(ful zelenjave not nametala.) V voku sem spekla na koščke narezanega piščanca in spet ful zelenjave not, pa restan krompir za našega, pa velka skleda solate.Pa jabolčni in grozdni štrudl za sladkor:)) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 ButlDobr tole, pa še hitro narejeno.Njamiiiiiiiiiiiiii Danes za kosilo filane paprike iz domačega vrta, nafilane z domačo govedino..Za mene pa nafilane z domačim krompirjem, smetano (ne domača) ter nariban dimljen sir za zapečt (domač).Pa ma da me raznese od kalorij in dobre papice. Se morm počas spravt napisat recept za kremšnite, če ima kdo željo pacat na kubik.Uriginal recept iz Bleda, kakršne so kuhal pred 20 in več leti. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 oj, butl tnx za super duper kalorično bombo - zato pa je dobra ob priliki sprobam in poročam *****jst sm pa dans na grozdju; mal domačem, mal pa uvoženem-turškem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 danes bojo panga ribice in mrzu krompirsem mojo mami navadila, da jih imamo zdaj 2x na tedenmmm, kk je to dobro Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 En dober recept iz mojih logov za pomidorjevo salso V glavnem, čakam na avion in se zaklepetam z eno fino gospo iz Sicilije.Gospa čaka avion za Fuerteventuro, sinu, ki dela tam- nosi polno boršo dobrot. Pravi gospa, vam povem en super recept za super salso za na špagete, 15 minut in vsi se bodo oblizovali. Ko smo se vrnili iz dopusta smo takoj sprobali zadevo in jo uvrstili kot sobotno kosilo, mljask! -vzameš tisti nizek rjav pekač, ki ga dobiš s pečico in vžeš pečico ' na infra' - ga tapeciraš s peki papirjem- nanj lepo na koščke narežeš pomidor, jaz dam kar češnjičar ali daterin, sveži pelati so tudi super, sicer pa bi bilo treba iz navadega pomidorja malo stisniti vodo- pomidor potem posoliš, potreseš z listki bazilike, stisneš gor en česen (jaz dam res malo, ker ne maramo preveč), pokapljaš z dobrim olivnim oljem in potem potreseš še s SLADKORjem (ki gre v vsaka pomidorjevo jed)- flikneš v pečico na najvišjo pozicijo- 16-17 minut.-Vmes daš gret osoljeno vodo za pašto. Najbolj pašejo špageti, včeraj so bili sicer makaroni (žal vse brezglutensko )- vzameš pekač iz pečice, cuker mora bit malo karamelca in vse skupaj spasiraš v skledo.- vanjo potem streseš odcejeno pašto AL DENTE skuhano - zraven ponudim še grobo nariban plemeniti in dobro zorjren kozji sir- in jasno ogromno solate Hvala dobri gospe iz Sicilije, ne poznam niti njenega imena , ampak naj jo moja dobra misel dohiti kjerkoli je že! Tole me je spomnl na najboljšo pico, kar sem jih do zdej jedu spljoh. Je blo v Neaplju v enmu takmu čumezu, kt da sem v filmu Grdi, umazani, hudobni od Ettora Scole /Ponti je producent/. Nor fajn ambient, pica pa svetska /ene 8 let nazaj pica + pivo= 800 lir/. Obiskovalci pa sami gospodini in ene par nas, turistov. Evo recept:-tenk testo,-pomidori,-mozzarella di bufala,-par svežih listov bazilike. Spečeno v krušni peči in mal pred koncem peke se plozne bazilika gor. Mislm, a ni simpl, a ne da je. Okus je pa, je pa, eee, božansko razvajanje brbončic. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 kaj je to pango... vrsta ribe? kaj sem jedla ...zelenjavni zrezek, pa solata in juha.ja, to je riba, ki jo uvažajo iz Vietnamako jo pečeš, bajta sploh ne smrdi, kot pri ostalih ribahnima kosti, prodajajo jo kot fileje, mesek pa je bel in sočenres dobra riba Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 oj, butl tnx za super duper kalorično bombo - zato pa je dobra ob priliki sprobam in poročam Jst smpa že sprobu tole Butologovo zadevo. Kar v redu, čeprav sem naredil mal po svoje. la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. september 2008 Prijavi Deli 16. september 2008 Kar v redu, čeprav sem naredil mal po svoje. laČe bi po moje, bi bilo še boljše Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.