Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Spet delam ogromne količine tzazikija x:px ,

Kumare na gost ribežen direktno v cedilo naribam in malce posilim, da spustijo vodo. Potem jih kar z roko ožemem. Dam v posodo, not pol tiste ljubljanske pogruntavščine- light kisla smetana od ljubljnskih mlekarn in malo kompaktnega jugurta, da se naredi tak gost zos. In seveda malo mikro količine na prafaktorje sesekljanega česna xrolleyesx . Ampak tu ste vsi česnarji x:Dx pa en gir popra.

 

Včeraj zvečer prišla iz plaže-paf- in se pošteno osvežila s cacikijem x:px x^x

*

 

A je v sladoledu gluten? Vem, da ga v tisti bedni lučkni od lj mlekarn-ni :vragec:

aaaa... kaj sem zdajle sčarala s temle tzatzikijem x:o)x x:Dx

delala po receptu, sam da sem dala navadno smetano in lahki jogurt.. in očitno mal preveč divje mešala in je stvar ratala vsa penasta.. x:o)x tko kot en mousse x:o)x dala v hladilnik in upam, da se bo odpenilo...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem se pa danes za kosilo napokala s štirimi mareličnimi knedli, z enim kupom kisle smetane in prepraženih drobtin, in zdaj se čudim, zakaj se ne morem niti premikat... xDDx To pa je to, ko so me same oke, in se ne znam kontrolirat pri stvareh, ki jih mam tak rada... x:px
Življenje je to, kar se zgodi, medtem ko načrtuješ druge stvari.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo, končno res do rib prišla.. kupila 2 oradi za 3€ :eek: in ju spekla v toasterju-grillu, kakorkol se že reče tej mašini..

čist super :palec:

pa krompirček pečen zraven in penasti tzatziki x:o)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lačna postala, ko takole berem vse dobrote.

 

Danes za kosilo ješpren, ali ričet če ga gdo bolj poza, sam da je ješpren brez fižola notri umešanega. :rolleyes:

Za zraven pa kisev krompir in kranjske klobase (za delavce), saj je petek in mesek ni glih za danes. :blink:

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

uh, ricet! noben ga ni maral, jaz pa ful. sicer se je tud men zdel neatraktivno, ko je mat rekla, da bo, sam pol sm ga vedno z uzitkom jedla.

pr nas je ricet pomenil brez fizola, sam jespren oz. jesprenjcek pa zelenjava pa to.

potem sm ga tud sama kuhala (dobrega), a zdaj ze poldrugo desetletje ne (al pa parkrat), k tamal ne mara, tega pa ne mors za dve osebi al pa za 1 narest...

ce pa ze packarm corbe, pa pol rajs joto nardim, pa jo potalam pa za par dni jo mam.

 

aliana - super za ribce. :palec:

ce not peces, pa da ne smrdi tok, das pa vejco rozmarina not. ne da cist nc ne bi smrdel, sam definitivno pomaga. velik manj smrdi (da noute februarja v puhovkah na vrtu jih pekl da nou not smrdel x;)x xDDx)...

 

jaz pa sem 2 dni jedla testenine z eno omako, k sem jo scmarla (k ma tud tamal ful rad), enkrat s polzki (tko je on hotel), 2. s spageti (tko k sm js hotla). pa ful parmezana gor.

 

ribe so ble pa tud dobre, pa nc ni smrdel, to tud zato, k vse takoj pocitsim, pomijem, preluftam. pa se rozmarincek. xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A so zadnje cajta vsi otroc narejen na testenine in Bog ne daj na kakšne mineštre.

Da ne govorim o ričetu.

 

Makaroni, štrukli, knedli.... ocvrt sir, pomfri, kepač (kao kečap), pica.....

No ja, kšn dunejc tud sede, sam če je belo meso.

Grrrrrrrrrrrrr

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne zadnje cajte, ze skoz. makaroni, pice, krompir. ja, in pohan sir. xDDx x:px

kar je pa tud jasn.. otroc se vec gibljejo in tud umsko skoz telovadjo, rastejo.... pa jim pasejo ogljikovi hidrati plus majo radi preproste okuse. vecina. najdes pa seveda take, k vse jejo. no pr nas to ni primer, in sm tle lohk lepo vidla, da sam zvgoja in zgled pa le nista cist vse. da obstaja tud individualni okus pac.

 

in kot je po 1 strani mimo, da se vsak po svoje zmisljuje oz. da ful tega ne je, je pa tud mimo, ga/jih skusat prsilt.

ne mara. ok.

ceprav se da svasta zakamuflirat oz. zmutit, z lepo besedo rpepricat al pa stvarno (recimo ker je 'za zdravje'), pol se pa kr velik lohk jE'. xDDx x;)x

recimo tamal moje kosmiceve juhe pa te (pa ceprav 'vse not plava raznoraznih barv' x:o)x) pa kr je. sploh ce je kej bolan al pa kej, slabotn, pa mi clo sam rece ce mu skuham kosmicevo juho.

 

se v 'tardece' makarone (suhe, sam z mezgo, kar ma skor najrajs), mu vsaj majaron not podturim. x:px (k nima tok mocnega okusa, pa zdrav je zlo pa za prebavo je dobr)... tko da vsaj mal snovi dobi.

tko no, se mal pac znajdem. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sej se znajti ni problem.

Problem (vsaj meni) nastane, ko mi vse lepo servira na mizo in pokaže kaj in koliko je tisti dan pojedel.

 

Tako občutljiv želodec, da je ceneje nekaj dodatno skuhat, kot bruhke pucat iz mize.

 

Kje sem ga v kamen ne vem, saj je kot "dojenček", malo dete jedel vse in še več.

Edino kar se lahko pohvalim, da ga zasučem da je belo meso, samo malo bolj pečeno in je zaradi tega spremenil barvo v svinjino.

 

Se nekaj pritožujem da "noče" jesti vsega, lahko sem vesela, da lahko.

Zrastel bo ravno tako, zbirčen bo (ker je že sedaj), naj ga žena potem spreobrne če želi, jaz ga bom že nahranila.

Malo za tolažbo meni sami. :!:

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vidim, da komentirata izbirčnost otrok. Po mojih izkušnjah jih bo minilo, ko bo puberteta v vsej svoji veličini udarila na plano, vsaj pri fantih. Takrat začnejo jesti tudi tisto kar prej niti pod razno nebi niti pogledali. Lakota na kubik. No z dekleti je malo drugače. te se držijo bolj nazaj. Prekrške kompenzirajo s sadjem za večerjo.

 

Tudi sama sem se jezila, pa se še jezim, pomaga pa tako nič. Bolje pa je, da jih ne silit s hrano. To se lahko hitro prelevi v kakšno motjo hranjenja. Anoreksija, bulimija, pa tudi prenažiranje imajo marsikdaj korenine v takšnem, včasih dobronamernem ali pa tudi ne, siljenju s hrano.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, mi pa danes za kosilo sataras, pa pire krompir, midva z malckom in mozek zraven prekajen tofu, otrocka pa puro...za vecerjo pa sem ubodla dve prazeni jajcki, zmesani s satarasem, otrocki pa mleko in krispije, mozek pa slivove knedle, ki jih je mama kuhala za kosilo...ja pa kompot sem poslinila, mi je zapasalo sladko x:px

za jutri pa nimam pojma, verjetno bodo padle kaksne testenine, pa pesto bom probala naredit, sestavine sem si ze nabavila x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz pa rada kuham sem ugotovila,

 

danes sem pekla torto!

 

in sicer:

spodnji del iz orehovega testa, čez vanilijin puding, drugi del testa sem posebej naredila, ker se mi je prejšnji ponesrečil pri odpiranju kalupa, naredila sem ga iz kakava. čez pa filo oz. nadev iz orehov (zmletih) prekuhamo z mlekom, preliv oz. glazura pride iz

beljakov in sladkorja vkuhamo skupaj, čez sem potresla kokosovo moko- presejala skozi sito, potem sem naredila srček iz kakava z maslom, je zakon.

in naredila rdeče črte iz likerja rdečega, masla, sladkorja in slivove marmelade,... z žlico prelivala v črte na torti, da se rdeče preliva čez rob... in je zanimivo, rezali bomo že... malo se zmoči nož, najboljše od pršuta ali nož za kruh. x^x

 

imam stranko za sauno... :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

čak, a klobase niso meso?

 

Ne, to pa ne bo držalo. Me je poduču pred precej leti takrat triletni sin. "klobase so klobae, meso je pa meso in naj mu ne prodajam "bučnic", da je to eno in isto." x:Dx

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo Cookie, Amis, obljuba dela dolg.

 

Skutno pecivo

 

Sestavine:

-3 jajca,

-9 žlic sladkorja,

-2 vanilin sladkorja,

-3 kisle smetane,

-2 navadna jogurta,

-50 dag skute,

-7 žlic moke,

-1 pecilni prašek.

/žena da še par kapljic ruma v maso/

 

Priprava:

Sladkor, jajca in vanilin sladkor penasto zmiksaš. Pol počas vmešaš kislo smetano, jogurt in skuto. Na konc primešaš še moko in pecilni prašek /in par kapljic ruma al pa tud ne/. Pečeš v na 180 stopinj predogreti pečici 45 minut. Iz pekača streseš na dilo, počakaš da se ohladi, posuješ s štaub cukrom /al pa tud ne/, razrežeš na kocke in voila. Ješ /tko kt jst zdele/.

Simpl a ne.

 

Dober tek

:yumy:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Klobase so bile mišljene za delavce, za mene ne.

Se malo zadržim v petkih, kar pa ni pravilo. :OoO:

Zvečer sem tako napadla tisko klobaso :palec: ki je ostala, da sem se lepo požvižgala na petek.

Delavci naj jejo kar jim paše, pa očitno tudi klobasa v petek.

Kako so bile dobre. :onfire:

 

Danes pa pečena rebrca, pražen krompir..... xDDx skleda paradižnikove solate.

 

Kaj naj pa za zajtrk? x?x

Grem hladilnik odpret.

Vrjetno bo kar kislo mleko in še kaj zraven. :madpro: :madpro:

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

En dober recept iz mojih logov za pomidorjevo salso :palec:

 

V glavnem, čakam na avion in se zaklepetam z eno fino gospo iz Sicilije.

Gospa čaka avion za Fuerteventuro, sinu, ki dela tam- nosi polno boršo dobrot. :palec: xDDx

Pravi gospa, vam povem en super recept za super salso za na špagete, 15 minut in vsi se bodo oblizovali. xyesx :rolleyes:

 

Ko smo se vrnili iz dopusta smo takoj sprobali zadevo in jo uvrstili kot sobotno kosilo, mljask! x:px

 

-vzameš tisti nizek rjav pekač, ki ga dobiš s pečico in vžeš pečico ' na infra' :inocent:

- ga tapeciraš s peki papirjem

- nanj lepo na koščke narežeš pomidor, jaz dam kar češnjičar ali daterin, sveži pelati so tudi super, sicer pa bi bilo treba iz navadega pomidorja malo stisniti vodo

- pomidor potem posoliš, potreseš z listki bazilike, stisneš gor en česen (jaz dam res malo, ker ne maramo preveč), pokapljaš z dobrim olivnim oljem in potem potreseš še s SLADKORjem (ki gre v vsaka pomidorjevo jed)

- flikneš v pečico na najvišjo pozicijo- 16-17 minut.

-Vmes daš gret osoljeno vodo za pašto. Najbolj pašejo špageti, včeraj so bili sicer makaroni (žal vse brezglutensko :sori: )

- vzameš pekač iz pečice, cuker mora bit malo karamelca x:Dx in vse skupaj spasiraš v skledo.

- vanjo potem streseš odcejeno pašto AL DENTE skuhano

 

- zraven ponudim še grobo nariban plemeniti in dobro zorjren kozji sir

- in jasno ogromno solate

 

x:px x:px x:px

 

Hvala dobri gospe iz Sicilije, ne poznam niti njenega imena :sori: , ampak naj jo moja dobra misel dohiti kjerkoli je že!

:palec: x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo Cookie, Amis, obljuba dela dolg.

 

Skutno pecivo

 

Sestavine:

-3 jajca,

-9 žlic sladkorja,

-2 vanilin sladkorja,

-3 kisle smetane,

-2 navadna jogurta,

-50 dag skute,

-7 žlic moke,

-1 pecilni prašek.

/žena da še par kapljic ruma v maso/

 

Priprava:

Sladkor, jajca in vanilin sladkor penasto zmiksaš. Pol počas vmešaš kislo smetano, jogurt in skuto. Na konc primešaš še moko in pecilni prašek /in par kapljic ruma al pa tud ne/. Pečeš v na 180 stopinj predogreti pečici 45 minut. Iz pekača streseš na dilo, počakaš da se ohladi, posuješ s štaub cukrom /al pa tud ne/, razrežeš na kocke in voila. Ješ /tko kt jst zdele/.

Simpl a ne.

 

Dober tek

:yumy:

x:Xx x:Xx ...za butla in gospo....in napisan recept.....THX.... x:px

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oho butl..bom sprobala tole enkrat, pa javim kako ratalo.

jaz zadnjič bananino pecivo delala - evo recepteka.

Temen biskvit(5 jajc - sneg posebej, pol šalce sladkorja, 1 pecilini 1 vanilin sladkor, 1 šalca moke, 1/2šalce olje, 3/4šalce mleka 5 žlic kakava ali pa več..po želji) spečeš

pečenega preliješ s malo sladkano vodo(jaz dodam sok oranže). Ohladiš.

krema:

4 navadni jogurti, 2 dcl sladke smetane 1 1/2 želatine fix, malo sladkorja v prahu, 1 flaška bananinega ekstrata(nadomestim jaz tole z oranžnim sokom-tudi paše). Zmešaš, preliješ po biskvitu.

ter preliješ s čokolado (čokolado v prahu raztopiš v malo margarine ali masla)

Narežeš in poješ.

 

Danes čisto nedeljsko kosilce. Goveja juha(ful zelenjave not nametala.) V voku sem spekla na koščke narezanega piščanca in spet ful zelenjave not, pa restan krompir za našega, pa velka skleda solate.

Pa jabolčni in grozdni štrudl za sladkor:))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Butl

Dobr tole, pa še hitro narejeno.

Njamiiiiiiiiiiiiii

x:)x x:Xx x^x

Danes za kosilo filane paprike iz domačega vrta, nafilane z domačo govedino..

Za mene pa nafilane z domačim krompirjem, smetano (ne domača) ter nariban dimljen sir za zapečt (domač).

Pa ma da me raznese od kalorij in dobre papice. :mezik: :onfire: :sick:

 

Se morm počas spravt napisat recept za kremšnite, če ima kdo željo pacat na kubik.

Uriginal recept iz Bleda, kakršne so kuhal pred 20 in več leti.

xDDx

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

oj, butl tnx za super duper kalorično bombo - zato pa je dobra x:px

ob priliki sprobam in poročam x^x

 

*****

jst sm pa dans na grozdju; mal domačem, mal pa uvoženem-turškem x:Ix

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes bojo panga ribice in mrzu krompir

sem mojo mami navadila, da jih imamo zdaj 2x na teden

mmm, kk je to dobro x:px

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

En dober recept iz mojih logov za pomidorjevo salso :palec:

 

V glavnem, čakam na avion in se zaklepetam z eno fino gospo iz Sicilije.

Gospa čaka avion za Fuerteventuro, sinu, ki dela tam- nosi polno boršo dobrot. :palec: xDDx

Pravi gospa, vam povem en super recept za super salso za na špagete, 15 minut in vsi se bodo oblizovali. xyesx :rolleyes:

 

Ko smo se vrnili iz dopusta smo takoj sprobali zadevo in jo uvrstili kot sobotno kosilo, mljask! x:px

 

-vzameš tisti nizek rjav pekač, ki ga dobiš s pečico in vžeš pečico ' na infra' :inocent:

- ga tapeciraš s peki papirjem

- nanj lepo na koščke narežeš pomidor, jaz dam kar češnjičar ali daterin, sveži pelati so tudi super, sicer pa bi bilo treba iz navadega pomidorja malo stisniti vodo

- pomidor potem posoliš, potreseš z listki bazilike, stisneš gor en česen (jaz dam res malo, ker ne maramo preveč), pokapljaš z dobrim olivnim oljem in potem potreseš še s SLADKORjem (ki gre v vsaka pomidorjevo jed)

- flikneš v pečico na najvišjo pozicijo- 16-17 minut.

-Vmes daš gret osoljeno vodo za pašto. Najbolj pašejo špageti, včeraj so bili sicer makaroni (žal vse brezglutensko :sori: )

- vzameš pekač iz pečice, cuker mora bit malo karamelca x:Dx in vse skupaj spasiraš v skledo.

- vanjo potem streseš odcejeno pašto AL DENTE skuhano

 

- zraven ponudim še grobo nariban plemeniti in dobro zorjren kozji sir

- in jasno ogromno solate

 

x:px x:px x:px

 

Hvala dobri gospe iz Sicilije, ne poznam niti njenega imena :sori: , ampak naj jo moja dobra misel dohiti kjerkoli je že!

:palec: x:)x

 

x:px

:yumy:

 

Tole me je spomnl na najboljšo pico, kar sem jih do zdej jedu spljoh.

 

Je blo v Neaplju v enmu takmu čumezu, kt da sem v filmu Grdi, umazani, hudobni od Ettora Scole /Ponti je producent/. Nor fajn ambient, pica pa svetska /ene 8 let nazaj pica + pivo= 800 lir/. Obiskovalci pa sami gospodini in ene par nas, turistov.

 

Evo recept:

-tenk testo,

-pomidori,

-mozzarella di bufala,

-par svežih listov bazilike.

 

Spečeno v krušni peči in mal pred koncem peke se plozne bazilika gor.

 

Mislm, a ni simpl, a ne da je. Okus je pa, je pa, eee, božansko razvajanje brbončic.

:yumy: xsrcbumx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kaj je to pango... x:)x vrsta ribe?

 

kaj sem jedla ...zelenjavni zrezek, pa solata in juha.

ja, to je riba, ki jo uvažajo iz Vietnama

ko jo pečeš, bajta sploh ne smrdi, kot pri ostalih ribah

nima kosti, prodajajo jo kot fileje, mesek pa je bel in sočen

res dobra riba x:px

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

oj, butl tnx za super duper kalorično bombo - zato pa je dobra x:px

ob priliki sprobam in poročam x^x

 

Jst smpa že sprobu tole Butologovo zadevo. Kar v redu, čeprav sem naredil mal po svoje.

 

la

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...