Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

no hehe, jaz pa lohk povzamem macke s tem da smo spet pri temi :sniky: xyesx

 

namrec:

skoz nekaj jem dons in odkrijem da mam se mal kokosovega cipsa.

pa za stos mimi dam (k nism bla zihr ce sm si prav zapomnila da je ze 2x shizila, in res) cist se ji je meshal. ful kokosovga cipsa je pojedla. x:o)x x8Dx

 

prej pa eno olivo, k ji jo dam, in jo pol rola okol kot zogco iz stanjola. xDDx kao plen varianta. x:o)x x:px

boga oliva pa vsa nemocna tm. :D

(sam za to pa itak vem, da shizi (olive), k so vse moje macke). xDDx xcivx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ravno pokončala :eek: dve skutini palačinki in kozarec kiselga mleka.

jih pekla včeraj, pa jih nekaj ostalo. jih je treba pojest. in s tem začela že za zajtrk :o|o:

 

riž z zelenjavo bo za kosilo.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V kateri kuhinji se dobiva :palec:

 

 

A zdej dame volijo in izbirajo?

Predlog dam, odločiva se skupaj. V tvoji.

 

 

 

Panga

Odlična riba, boljša od sarel, lososa......

Bolj belo meso, mehko....

Ko sem še delala, je bila večkrat za malico.

Smo jo scvrli v ogromnih količinah, ne upija olja ali masti, ni pacasta, ne skrči se preveč.....

Sami plusi.

Je pa podobno kot s hobotnico (zdej bom pametna, ni je Nosko povedal da je hobotnica prej kuhana če je zmrznjena), fino če je riba zmrznena, je sigurno tako narejeno, da je zdravo in neoporečno, boljšega okusa pride, za odtenek svetlejše barve in ne razpade.

Pazite se kosti (če kupujete svežo in ne fileje) ima ene dve caki, podobno kot škarpena, vendar ne strupene.

Pa res stanovanje ne smrdi tako močno.

 

Aja. Pa še to. Če jo boste cvrli, jo pred tem povaljajte v moki (na tanko), da se slučajno ne prime na dno posode, je drugače mehka kot druge in potem boste imeli žaganje in ne lepega kosa.

Toliko mojih izkušenj s Pangami, sem jih precvrla in napekla sigurno okoli ene tone.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...

Marsa, men so Pečjakovi štruklji dost ok...

...

Men so "Zagorski štruklji" okusnejši/boljši, sam so pa tut mal dražji kt Pečjakovi - ki so sicer v redu, sam nemarno razpadejo pr kuhanju.

 

Še najboljši so mi pa doma narejeni skutni - iz skute, zdroba, rumenjaka, sladkorja, limon.lupinice (ni muss) pa rozin. Kuhajo se v prej namočenem prtiču. Če se sladkajo + rozine so sladica, če pa ne, so pa glavna jed/priloga. Pr teh pa dol padem x:px x:px

 

panga ribe ste omenjal...mam nekak iste pomisleke kt Aliana - odplake in tko, poleg tega Azijci skor ne verjamem, da futrajo ribe z bananami (k so denar!) in rižem (ajde, tole clo kupim), ampak z bohvetčim xrolleyesx Azijci so znani po tem, da požrejo svašta, da je vse užitno, vse je denar in vse se da prodat x:o)x

 

že za piranske brancine dvomim, da je ribam vse supadupa xcivx pa je zihr čistejša voda, kt v enmu Mekongu.

 

Sicer pa pol kile svinjarije na leto požret, pa je pol manj antibiotikov treba hamsat x;)x

 

****

aja, pr teh zmrznjenih riba jst ne vem, al jih je treba prej odtajat (niso pomokane/podrobtinane) al kr zmrznjeno daš v vroče olje? Kaj pa če so podrobtinane? Al jih je treba odtajat, al kr zmrznjene rukneš v razgreto olje (podobno kt pr pomfriju?) Nism nikol teh zmrznjenih zadev pekla, pa nimam pojma. x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Najbolje je kupit natur fileje.

Pomokaš sama.

Če so v drobtinah (kupleni), bodo žvekasti.

 

Malo odtališ, ne čisto.Ttoliko da se prične voda spuščati od njih.

Seveda jih je potrebno še posolit.

 

Če jih sama paniraš, je najbolje spanirat in direkt v olje, drugače drobtine dol padejo ali se olušči cela plast.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

panga ribe ste omenjal...mam nekak iste pomisleke kt Aliana - odplake in tko, poleg tega Azijci skor ne verjamem, da futrajo ribe z bananami (k so denar!) in rižem (ajde, tole clo kupim), ampak z bohvetčim xrolleyesx Azijci so znani po tem, da požrejo svašta, da je vse užitno, vse je denar in vse se da prodat x:o)x

 

Mam eno zanimivo izkušnjo s postrvmi. Ko sem še živel v Litiji, sem jih vedno kupoval v bližnji ribogojnici in vedno so bile odlične. Potem pa jih enkrat spet kupim in doma pečem, pa so bile takšne, kot bi jih skuhal, ne spekel. In potem sem pri naslednjem nakupu lastnika pobaral, da prejšnjič z njegovimi postrvmi ni bilo vse o.k. No, pa je dedec povedal, da najprej ribe futrajo z enimi pizdarijami za rast, tri tedne pred prodajo pa jih dajo v drug bazen in na povsem drugo hrano, po kateri ratajo "normalne". In takrat ga je nekaj zjebalo, da so šle v prodajo potem, ko so bile na spremenjeni hrani le teden dni. Svašta ...

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Buhpumagi s tem ribam :ermm: sej ni nič več normalno, vse neky na hitr, vse na nekih hormonih xrolleyesx in pol se čudim, če mene meče x:o)x

 

Aja, tnx, Mitra, Marsa. Mrbit ob priliki sprobam; do sedaj sem kupovala sveže ribe (razn enkat zmrznjene sardele, k so ble pol "pusti me da vrisnem" okusa :o|o: )

 

Mah, od nečesa morš crknt :ermm:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

vse kar je iz ribogojnic, ni niti približno tako dobro kot tisto kar je ulovljeno direkt iz vode. Kar se pang tiče, že cena ti pove vse, enkrat sem jo kupil v Lidlu, kjer proletarci kupujemo, k zmanka keša, jo naredil in obžaloval, da sem se rodil. Še unih par evrov je bilo preveč.

pomiselk okrog Mekonga? Povsem neupravičen, to je ogromna rekurina z zelo malo onesnaževalci v bistvu na bregovih, filtracija vode je skor taka k pr nas morska, ko smo že pri nas na koncu piranske kanalizacije je največ brancinov, ciplov i ostale freškin produkcije.

Drgač pa tudi sam sumim, da jih hranijo z bananami in rižem.. niso ribe vegetarjanke.

 

Porny, če sumiš, potem se ti zdi, da verjetno jih hranijo z bananami in rižem. Če dvomiš, potem jih verjetno ne. Malo ozaveščam tvoj besednjak. x:Dx x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

riž pojedla, poleg pa kumarično solato, mi je sodelavka prinesla kumare

 

uf, včeraj se pa nekaj čudnega zgodilo

sem spohala dve :eek: piščančji bedrci za mojega xsrcx. pa riž in solato naredla.

pa je bil to zame velik podvig. ker se mi že od nekdaj gabi, da bi se dotaknila surovega mesa.

tak da sem si dala rokavice plastične gor, pol pa se spravla meso pečt x:o)x pa je bilo dobro, tak vsak rekel moj,

ki hitro pohrustal tisti dve bedri.

aja, pol zvečer sem pa še skutine palačinke delala. nek čuden dan je moral biti, da sem se spravla toliko kuhati :vio:

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V kateri kuhinji se dobiva :palec:

 

 

 

A zdej dame volijo in izbirajo?

Predlog dam, odločiva se skupaj. V tvoji.

 

 

 

Panga

Odlična riba, boljša od sarel, lososa......

Bolj belo meso, mehko....

Ko sem še delala, je bila večkrat za malico.

Smo jo scvrli v ogromnih količinah, ne upija olja ali masti, ni pacasta, ne skrči se preveč.....

Sami plusi.

Je pa podobno kot s hobotnico (zdej bom pametna, ni je Nosko povedal da je hobotnica prej kuhana če je zmrznjena), fino če je riba zmrznena, je sigurno tako narejeno, da je zdravo in neoporečno, boljšega okusa pride, za odtenek svetlejše barve in ne razpade.

Pazite se kosti (če kupujete svežo in ne fileje) ima ene dve caki, podobno kot škarpena, vendar ne strupene.

Pa res stanovanje ne smrdi tako močno.

 

Aja. Pa še to. Če jo boste cvrli, jo pred tem povaljajte v moki (na tanko), da se slučajno ne prime na dno posode, je drugače mehka kot druge in potem boste imeli žaganje in ne lepega kosa.

Toliko mojih izkušenj s Pangami, sem jih precvrla in napekla sigurno okoli ene tone.

 

js tud x:px

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jedla Elote spet. To je kuhana koruza, s katere se obere zrna. Napakira v loncek in na pol doze doda majonezo in bel nariban sir, doda se drugo polovico ponovi vajo, doda svezi sok limete in nepekoc cili in to je to x:px . Simpl in dobr x;)x
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bo objavleno na Piknikkkkkkk.

datuma še ne vem, bom pa sem dala pa mogoče še v dnevnik.... pa na?????

Boste zvedl, kdaj se pica je v kratohvilu.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj skuhala pasulj... pa ga je pol ostalo...

 

Danes pogrela, spregledala grdo gledanje :sniky: in veselo uživala v pospravljeni kuhinji :fiju: in prostem dopoldnevu.

 

Za povrh imajo pa štrudelj... jabolčni in sirov...

 

Tak da reklamacij ne sprejemam.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jedla Elote spet. To je kuhana koruza, s katere se obere zrna. Napakira v loncek in na pol doze doda majonezo in bel nariban sir, doda se drugo polovico ponovi vajo, doda svezi sok limete in nepekoc cili in to je to x:px . Simpl in dobr x;)x

u, tole bi pa bilo nekaj zame x:px

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...