Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

jaz pa sem si ravnokar naredila široke rezance z rakci in smetanovo omako

full je blo dobro, česen ni smel manjkati x:px

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

"Panga ali pangasius je sladkovodna riba iz družine somov.

Izhaja iz Azije. Na naš trg in v EU, pa prihajajo skoraj izključno zamrznjena.

Največje ribogojnice so v Vietnamu, v delti Mekona. Ribe hranijo pretežno z riževo moko in bananami.

Ker so praktično brez koščic, po okusu spominjajo na morskega lista, imajo čvrsto meso, kar omogoča raznolike načine priprav, je vedno bolj priljubljena."

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nekaj iz družine lososov je.

Se pravi, če losos gre iz slane v sladko vodo in obratno, panga ni daleč stran.

Verjetno so jo umetno podredili sladki vodi.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ker sem morala skočit pod mus poslovno v Banjaluko, sem v povratku, da bi bila vsaj kakšna korist od poti- kupila žakelj babur in žakelj rdečih paprik. :palec:

 

Danes pa me je čakala obdelava :o|o:

( malo sem jih tudi potalala naokoli x:Dx )

 

Iz rdečih sem naredila en ogromen pekač pečenih, s sirom napolnjenih paprik x:px , si bom nesla en tuperwere še jutri za kosilo v službo.

Iz rumenih in rdečih sem naredila lonec odlične peperonate, bom zamrznila.

 

Iz nekaj rumenih paprik, pomidorja,kumar in fete pa eno veliko skledo šopse solate na Velikanovo veliko veselje.

 

Poln kufer paprik xrolleyesx

 

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Naj mi kdo prosim pove recept za testo za palačinke!!!!! :cry:

So mi zadišale zdej, pa vsakič ko jih delam mi ne ratajo. :o|o: Al so pretrde, al je testo pregosto al pa preredko, nikoli ni prav. xrolleyesx

 

Sm šla gledat po receptih na netu, pa je vsak drugačen... :vragec:

 

Krompirjeva musaka

Recept? :inocent: x:px

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ale, ne komplicirat..

 

vzami eno jajce, ga stepi zelo nežno, dodaj dva deci mleka in ščep soli, mal premešaj (tole zato, ker se men zadnje čase, če mam bolj toplo v kuhinji, začne penit tale jajce+mleko kombinacija in je pol vse mal čudno, mehurčkasto..), in potem po žlicah dodajaj moko.. načeloma 8-10 žlic.. tolk da je testo tako.. kremasto.. da ga lahk še vedno čist izi mešaš, ampak da ni ful tekoče..

da bolj mehke narediš lahko pol deci mleka zamenjaš z radensko..

pol pa lahk tud belo moko zamenjaš za kako polnozrnato, sam tiste so pa ponavad res bolj debele in trde pa še trgat se znajo...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

vzami eno jajce, ga stepi zelo nežno

xscratchx jaz pa nikoli ne stepem jajca posebej. jaz kar vse sestavine dam skupaj, če imam radensko jo dam, sicer pa dam kar ščep pecilnega praška. in ko se ravno prav tekoče zlije iz zajemalke, je nared. :inocent:

 

sicer pa 4 zajemalke jote. če bi bil želodec večji bi jih tam nekje 9. :vragec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O hvala Aliana, bom probala... x:px Grem zdej še po Radensko, ostalo pa mam doma. :)

 

xscratchx jaz pa nikoli ne stepem jajca posebej. jaz kar vse sestavine dam skupaj, če imam radensko jo dam, sicer pa dam kar ščep pecilnega praška. in ko se ravno prav tekoče zlije iz zajemalke, je nared. :inocent:

Pa daš iste količine?

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa daš iste količine?

sploh ne vem kakšne količine naj bi se dalo. dam eno jajce in po želji tekočine, ščep soli in potem moko, zmešam, če je preredko dodam še moke, če je pregosto dodam mleko. in na koncu še pecilni prašek. če jih želiš naredit ogromno večaš količino jajc in vsega ostalega. x:o)x verjela ali ne, prav zadišale so mi tele tvoje palačinke. pa saj včasih smo res jedli najprej joto in potem palačinke za kosilo. :vio:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sploh ne vem kakšne količine naj bi se dalo. dam eno jajce in po želji tekočine, ščep soli in potem moko, zmešam, če je preredko dodam še moke, če je pregosto dodam mleko. in na koncu še pecilni prašek. če jih želiš naredit ogromno večaš količino jajc in vsega ostalega. x:o)x verjela ali ne, prav zadišale so mi tele tvoje palačinke. pa saj včasih smo res jedli najprej joto in potem palačinke za kosilo

Ja, to kombinacijo sm tudi jst navajena iz otroštva. xDDx

Pa jota je ponavadi drugi dan še boljša. x;)x

 

 

Ali pa palačinke s špinačnim nadevom. Njami! :yumy:

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O, jaaaa :2src: jota!! zima je, torej čas za joto xsrcx :palec:

(sam mislim da je še en kup zelenjave v hladilniku, je treba najprej tole mal pospravit..

nič, šibam domov, gledat kaj bomo jedli :)

 

ale, saj jaz tud sestavine dost na uč, tole sem ti zdajle tko, na približno napisala... ampak bi moralo uspet, no...

(aja, pozabla še tole... če maš dobro teflonsko ploščo, lahko daš samo dve žlici olja direkt v maso in niti ne rabiš ponve vsakič oljit... jaz v bistvu zadnje čase kar čist brez olja, samo pred prvo palačinko dam eno mini kockico kokosovega..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ale, saj jaz tud sestavine dost na uč, tole sem ti zdajle tko, na približno napisala... ampak bi moralo uspet, no...

(aja, pozabla še tole... če maš dobro teflonsko ploščo, lahko daš samo dve žlici olja direkt v maso in niti ne rabiš ponve vsakič oljit... jaz v bistvu zadnje čase kar čist brez olja, samo pred prvo palačinko dam eno mini kockico kokosovega..

Imam tako:

http://shrani.si/f/2I/lt/qdcyrJo/1/elektricna-ponev.jpg

 

Bo ok? x:)x Po mojem ja. x:)x

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kar iz dveh jajc naredi maso... očitno jih boš kar nekaj potrebovala x:o)x

:inocent:

 

Sej danes ne bom s špinačo delala... lih malček za spremembo, pa da se naučim delat maso... x:)x

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zima je, torej čas za joto xsrcx :palec:

jaz dam srček samo joti. :o|o:

 

ale, saj jaz tud sestavine dost na uč, tole sem ti zdajle tko, na približno napisala... ampak bi moralo uspet, no...

(aja, pozabla še tole... če maš dobro teflonsko ploščo, lahko daš samo dve žlici olja direkt v maso in niti ne rabiš ponve vsakič oljit... jaz v bistvu zadnje čase kar čist brez olja, samo pred prvo palačinko dam eno mini kockico kokosovega..

aaaa... sem mislila, da odmerjaš vse sestavine. jaz sem zadnjč delala maso za vaflje tako, da sem vse nekaj tehtala... in se mi je tako sprijelo, da sem mislila, da bom ne samo maso, ampak tud "vafler" fliknila skoz okno. tako da merjenje odsvetujem od takrat.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz dam srček samo joti. :o|o:

 

Jst tudi x:px, kakšna zima :vragec:, mora bit še mal toplote x;)x

 

No, če je za joto en xsrcx, pol so pa za palačinke xsrcx xsrcx xsrcx

 

Še dobro, da sem že njoke z morskimi sadeži, čeprav niso tolk nasitni kot špageti

in bi lohk komot še kej, no pri naših so obiski iz Kanade pa mogoče kaj najdem x:px,

ko jih grem pozdravit x;)x Drugač pa mini rolade x:px

Izvukao je na kraju svog izlaganja.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma saj jaz tud ne dajem srčka zimi, kaj ste zmešani :eek: :xx!: :o|o:

x;)x

 

brskala po hladilniku in našla špinačo in en kup tortilj.. tko da... bom sčarala nekako torto oziroma lazanjo ššpinačno..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

in bi lohk komot še kej, no pri naših so obiski iz Kanade pa mogoče kaj najdem x:px,

ko jih grem pozdravit x;)x Drugač pa mini rolade x:px

kako kanadsko specialiteto. xDDx

mini rolad pa ne maram, ker njih polnilo pusti en tak zorpn priokus.

 

 

 

ma saj jaz tud ne dajem srčka zimi, kaj ste zmešani :eek: :xx!: :o|o:

x;)x

dobro, zdaj vemo, da smo na istem bregu. samo še ugotovit je treba a je te lev ali desen. x:o)x

una zadevšna s špinačo pa mnjami zveni. a je uspelo?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, ratal :palec:

nardila bešamel, špinačo skuhala in pol mal podušila na piki česenčku in s sladko smetano, naribala pol Jošta...

pol pa sam zlagala na tortilje, na vsako mal vsega, ene 6 tortilj porabla.. in dala za 10 minut na 200*, itak je blo že vse skuhan, tko da sam tolk, da se sir stopil...

 

dobr blo... x:px sam čist preveč nasitno.. tko da gremo zdaj spat do joge :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...