Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

ja, ratal :palec:

nardila bešamel, špinačo skuhala in pol mal podušila na piki česenčku in s sladko smetano, naribala pol Jošta...

pol pa sam zlagala na tortilje, na vsako mal vsega, ene 6 tortilj porabla.. in dala za 10 minut na 200*, itak je blo že vse skuhan, tko da sam tolk, da se sir stopil...

dobr blo... x:px sam čist preveč nasitno.. tko da gremo zdaj spat do joge :)

pri meni pa sprememba plana, ker sem še lačna kuham mlečni riž, našla nekaj borovnic zmrznjenih, ko sem tlačila čemaž v zmrzovalnik, tako da jih bom polila z vročim rižem in nafilala želodec.

uuu, joga... kako se to fajn sliši... in koliko časa jo že ignoriram... :sori: kam pa hodiš?

Deli na socialnih omrežjih

K sosed x;)x Sadhana.. nisem bila ta prave volje danes.. ampak ok, še zmer blo fajn...

pa lačna sem spet :o|o: sam mi ne paše več lazanja.. mah, v bistvu se mi sploh ne da razmišljat o tem kaj bi rada jedla.. :o|o:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

...pol pa lahk tud belo moko zamenjaš za kako polnozrnato, sam tiste so pa ponavad res bolj debele in trde pa še trgat se znajo...

:O: aha, pol nism JAZ štor za polnozrnate/ajdove/koruzne, kriva je moka :eek: (men se rade zlomijo, oz so take, bolj podplataste).

Drgač pa jst uporabljam moko Boni - tj una za kvašeno testo. Tut navadana bela moka je ok, sam Boni je boljša - vsaj meni :vio:

sploh ne vem kakšne količine naj bi se dalo. dam eno jajce in po želji tekočine, ščep soli in potem moko, zmešam, če je preredko dodam še moke, če je pregosto dodam mleko. in na koncu še pecilni prašek. če jih želiš naredit ogromno večaš količino jajc in vsega ostalega. x:o)x verjela ali ne, prav zadišale so mi tele tvoje palačinke. pa saj včasih smo res jedli najprej joto in potem palačinke za kosilo. :vio:

jst tut delam po filingu, sam pecilnega pa not ne mečem (nek sm brala al kaj, da je to blazen strup - fosfati al kaj, ne vem, vem sam to, da me po pecilnem peče zgaga in da me napenja za popenit :xx!: tko da jst se pecilnemu izogibam). Dodam pa zmer vanili sladkor (namesto belega), včas not naribam limono, včas dodam pljunk ruma. Jst palačink ne pečem, naredim samo maso (k pol cela smrdim po palačinkah, pfej), peče jih xsrcx

O, jaaaa :2src: jota!! zima je, torej čas za joto xsrcx :palec:

...

provzaprov tehnično gledano je šele jesen, včer je biu prvi jesenski dan, nizke temperature pa res prehitevajo x:o)x

kako kanadsko specialiteto. xDDx

mini rolad pa ne maram, ker njih polnilo pusti en tak zorpn priokus.

..

men se pa po zobeh lepijo :xx!: ne vem, al je to testo, al polnilo, dejstvo je, da si morm pol čekane spucat xcivx

belo grozdje bom dans maznila za malco x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Sam sporočam, da je bla včeraj prava debata x:px Bile so palačinke in to meni najljubše, skutne :yumy:, pet komadov x:px

Glede polnozrnatih palačink se strinjam, debelejše so, bolj trde, sam so pa bolj nasitne in če imaš isto količino, jih lohk dalj

časa ješ xnckrivx x:px Kar pa men sploh ni švoh, palačinke tri dni zapored jest :inocent:

kako kanadsko specialiteto. xDDx

mini rolad pa ne maram, ker njih polnilo pusti en tak zorpn priokus.

Kanadska specialiteta xcivx, v sladkem so svetlobna leta za nami, sem enkrat dobil njihovo najboljšo temno čokolado, pa ni

bla nč posebnega xnckrivx, za Gorenjko se skrije, da ne govorim o kakšnih švicarskih x:px

Tam so prav veseli paketa Gorenjk, čokolad mislim x:Dx

Mini rolade x:Ix, včeraj jih pol nisem, ma sej zdej imajo različna polnila, sem pa zadnjič kupil tiste, ki jih prodajajo pod oznako

Merkator, pa bom raje ostal kar pri originalnem pakiranju iz Gorenjske x:Dx Sej zginile bodo hitro tako ali tako, ne tako kot

vinjeta piškoti :vragec: Te se mi kr nekaj valjajo tam v omari, zgleda škatla ni dost zanimiva x:Dx

dobro, zdaj vemo, da smo na istem bregu. samo še ugotovit je treba a je te lev ali desen. x:o)x

una zadevšna s špinačo pa mnjami zveni. a je uspelo?

men je pa najboljš všeč tist breg, kjer drugega sploh ni videt x:px, morski naprimer x:px

Ko bom kakšno špinačno lasagno poročam, doslej sem samo mesno-zelenjavno, pa ta je bla zelo dobra, pa še nasitna je x:px

Čeprav zadnjič ko sem bil zelo lačen, bi lohk še jedel w:Iw, pri men navadno niso oči krive x:Dx

Izvukao je na kraju svog izlaganja.

jst tut delam po filingu, sam pecilnega pa not ne mečem (nek sm brala al kaj, da je to blazen strup - fosfati al kaj, ne vem, vem sam to, da me po pecilnem peče zgaga in da me napenja za popenit :xx!: tko da jst se pecilnemu izogibam). Dodam pa zmer vanili sladkor (namesto belega), včas not naribam limono, včas dodam pljunk ruma. Jst palačink ne pečem, naredim samo maso (k pol cela smrdim po palačinkah, pfej), peče jih xsrcx

o, glp. to mi pa ni všeč. jaz ga kar nekaj porabim na leto.

sicer sem pa, se mi zdi, brala, da tudi vanili sladkor ni bohvekaj.

palačink pa tudi jaz ne maram pečt zarad vonjčkov. sploh iz las ne gre. in potem dobim preganjavico kaj je zdaj to zaena palačinka za mojim hrbtom. x:o)x

men se pa po zobeh lepijo icon_smile_dead.gif ne vem, al je to testo, al polnilo, dejstvo je, da si morm pol čekane spucat pevc.jpg

če bi se samo lepile... :o|o: še dobro, da me nihče ne sili z njimi. in hvala za ščetke in nitke, ane?

Sam sporočam, da je bla včeraj prava debata x:px Bile so palačinke in to meni najljubše, skutne :yumy:, pet komadov x:px

Tam so prav veseli paketa Gorenjk, čokolad mislim x:Dx

:eek: 5 s skuto... jaz umrjem... ker mi raznese želodec. no, edino če vi take male delate. x^x

a potem se jim pošilja pakete, kanadčanom, tako kot so jih včasih pošiljali sorodniki, ki so gasterbajtarili, sorodnikom v domovino?

men je pa najboljš všeč tist breg, kjer drugega sploh ni videt x:px, morski naprimer x:px

x:Dx diplomatsko.

jaz si grem pa zdaj skuhat stročji fižol, zraven bom pa kar samo pire krompir. samo, da se mi ne bo zatikalo pri požiranju. x:o)x

..sicer sem pa, se mi zdi, brala, da tudi vanili sladkor ni bohvekaj.

...

tist je vaniliN sladkor - sladkorju dodan VANILIN - sintetika in ja, res je strup.

VANILI sladkor je pa navadn bel cukr, s katerim se je, v neprodušno zaprti posodi, družila podolžno prerezana burbonska vanilija x:Ix

jst mam pa najrajši palačinke s skuto, če je pa vse skp še mal zapečeno v pekaču in polito s smetano sem pa v nebesih x:px x:px . Takrat jih požrem tut 5 x^x

no, za malco sm pol kr sendvič pomlatla, grozdje me pa še čaka x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

čist preveliko dozo čokota zdajle pojedla.. se mi je mal vsulo in sem ga morala pol ful redčit x:o)x pa nujno veliko žlico nutelle not, ker drugač ne spravim dol tega.. itak ne maram teh čokolinotov, sam mi tkole za malco zmanjka idej, ker še manj mi paše kak sendviš s salamo..

jotaa..... joooj, kdaj bom našla čas za joto skuhat... dons ne, dons bo neki na hitr in pol zvečer jabolčni zavitek.. jutr mogoče :inocent: moram it repo kupit.. fižol mam.. mesa itak ne dajem not..

loesje

Spet nazaj -

:eek: 5 s skuto... jaz umrjem... ker mi raznese želodec. no, edino če vi take male delate. x^x

a potem se jim pošilja pakete, kanadčanom, tako kot so jih včasih pošiljali sorodniki, ki so gasterbajtarili, sorodnikom v domovino?

jaz si grem pa zdaj skuhat stročji fižol, zraven bom pa kar samo pire krompir. samo, da se mi ne bo zatikalo pri požiranju. x:o)x

včeraj se mi niso zdele velike :inocent:, ker so bile prinešene, ker tistih "ta velikih" pa ne vem, če sem že več kot štiri, se mi zdi, da enkrat sem pa jih pet x:px, je bil že tak dan x:Dx Sej palačinke so lahka prehrana, sam skuta jih mal oteži x:Dx

Ne tolk za nohte jim ne gre x;)x, se pač zadovoljijo s svojo robo, je pa res, da vsakič ko teta in stric prideta, tovorita polne kufre nazaj xnckrivx x:Dx

Jst sem se neki obotavljal, pa sem solatno, pa lasagno, seveda v bližnji pizzerii x:)x, da ne bo kdo slučajno pomislil na moje sposobnosti prestavljanja

iz enega mesta na drugega :inocent:

Tale fižol se sliš čist vabljivo, no jst bi raje krompir kar v kosih zraven x;)x

Izvukao je na kraju svog izlaganja.

Skuhala kislo juho.

Za otroke pico, pa ker je že pečica vklopljena še jabolčni zavitek, ki se še peče.

Tako, pa sem za danes opravila s kuhanjem x^x

Samo kuhinjo še pospravim... Imam tako za nič elekrrično napetost, da ne morem hkrati vklopit pečice in pomivalca.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

VANILI sladkor je pa navadn bel cukr, s katerim se je, v neprodušno zaprti posodi, družila podolžno prerezana burbonska vanilija x:Ix

jst mam pa najrajši palačinke s skuto, če je pa vse skp še mal zapečeno v pekaču in polito s smetano sem pa v nebesih x:px x:px . Takrat jih požrem tut 5 x^x

aha. vzeto na znanje. bom tudi jaz stvorila enega. sem pa najprej prebrala podložno prerezana... in si nisem znala predstavljat kakšen rez bi to bil. x8Dx

jaz imam tudi rada palačinke s skuto, da ne bo kakšne zmote, samo pet jih pa še nikoli nisem pojedla na enkrat.

včeraj se mi niso zdele velike :inocent:, ker so bile prinešene, ker tistih "ta velikih" pa ne vem, če sem že več kot štiri, se mi zdi, da enkrat sem pa jih pet x:px, je bil že tak dan x:Dx Sej palačinke so lahka prehrana, sam skuta jih mal oteži x:Dx

Jst sem se neki obotavljal, pa sem solatno, pa lasagno, seveda v bližnji pizzerii x:)x, da ne bo kdo slučajno pomislil na moje sposobnosti prestavljanja

iz enega mesta na drugega :inocent:

Tale fižol se sliš čist vabljivo, no jst bi raje krompir kar v kosih zraven x;)x

že vidim, ne bomo prišli na skupni imenovalec kaj je veliko in kaj malo. :vragec:

ma ne, smo mislili, da si jo spekel v svoji domači krušni peči... ker si se naveličal pic x:Dx

sicer je bil pa izkupiček ta, da sem jedla pire z omako iz bučk, zelene in paradižnikove mezge zraven pa stročji fižol v solati. ponavad se bunim, če je preveč pikantno, danes pa se kar nisem mogla načudit svoji predrzni ročici, ki je tako pretiravala s kajenskim poprom... no, naknadno se je izkazalo, da je v paradižniku čili. huuuuuuuuuuuu... a vas je kaj zmrazilo? xcivx

:o|o: ne najdem kisle repe!

včer iskala v Intersparu in imeli sam zelje, danes bla pa na rudniku in gledala v leclercu in v mercatorju.. ni sploh..

:vragec:

loesje

Spet nazaj -

:o|o: ne najdem kisle repe!

včer iskala v Intersparu in imeli sam zelje, danes bla pa na rudniku in gledala v leclercu in v mercatorju.. ni sploh..

:vragec:

za popizdit :vragec:

swetujem omleto presenečenja x:px

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Repo sem opazila v steklenih kozarcih od ete. Pri nas v m jo imajo.

Za svežo je še pa vsaj en mesec prezgodaj, saj je šele začela v redu rastit. Bo še treba malo počakat nanjo.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

bogi xsrcx prid na štrudl, čez kako uro bo narejen x;)x

aja.. a ma kdo idejo kako lahk lupine od jabolk porabim? lupim za štrudl pa so čist bio eko domači in mi je škoda stran metat lupine...

loesje

Spet nazaj -

bogi xsrcx prid na štrudl, čez kako uro bo narejen x;)x

aja.. a ma kdo idejo kako lahk lupine od jabolk porabim? lupim za štrudl pa so čist bio eko domači in mi je škoda stran metat lupine...

lupine so kot naročene, če misliš nardit še omleto presenečenja x:Dx

na štrudl pa bom pršu rajš takrat, k ne bom več bogi :palec:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Ja, pametno.. pa takrat, ko bo zihr, da bo štrudl uspel.. ker tole men ne zgleda, da bo kej... :o|o:

kolk časa se sploh štrudl peče?

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...