Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

mah :o|o: kr neki..

evo, zadnjič sem tole delala.

pisal v receptu na 200*, in je blo po 10 minutah vse temno rjavo že.. ja, vem, verjetn bi morala etesto sama delat, ne pa da unga vlečenega zmrznjenega kupujem.. sam res no, ene 5x sem že tole delala pa nikol ni tko ratal, ko bi jaz rada :C:

evo, grem jest zažgan štrudl...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mah :o|o: kr neki..

evo, zadnjič sem tole delala.

pisal v receptu na 200*, in je blo po 10 minutah vse temno rjavo že.. ja, vem, verjetn bi morala etesto sama delat, ne pa da unga vlečenega zmrznjenega kupujem.. sam res no, ene 5x sem že tole delala pa nikol ni tko ratal, ko bi jaz rada :C:

evo, grem jest zažgan štrudl...

ma bedno.

meni super uspe s kupljenim že razvaljanim. tega zmrznjenega ne maram. pa po mojem je tudi 200 preveč. potem ti preveč zapeče, notri pa ni dovolj štrudlasto.

gotovo danes ješ svoj zadnji zažgani štrudl. nazdravi na to. x:)x naslednjič bo že odličen.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pa suh je po vrhu :o|o:

ma ja, marmelado pa znam delat.. vsaj nekaj..

 

katero že razvaljano testo, MačkaR? :inocent:

ker ok, bom še enkrat probala..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pa suh je po vrhu :o|o:

ma ja, marmelado pa znam delat.. vsaj nekaj..

 

katero že razvaljano testo, MačkaR? :inocent:

ker ok, bom še enkrat probala..

ojej... bi bilo skor boljše, da bi si kos kruha namazala z maslom in marmelado. x:px

 

tukaj par primerov:

http://www.pekarna-pecjak.si/index.php?PageID=362

hokus ima tudi vlečeno že razvaljano testo (samo ne najdem nikjer, da bi pripopala link) in še nekaj jih je.

jaz imam neznosno raje vlečenega, kot listnatega. aja, no, v bistvu ni razvaljano, ampak razvlečeno. jaz sem ga samo enkrat poskusila razvaljat listnato testo, pa sem skoraj znorela, ker je bilo podobno ameriški omleti. :o|o: pa sem se zelo trudila...

 

testa MačkaR pa ne poznam, samo zveni čisto okusno. :vragec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

testa MačkaR pa ne poznam, samo zveni čisto okusno. :vragec:

U f... :O: :eek: pojma nimam od kje sem tlele mačko dobila.. k se v bistvu že cel cajt s tabo pogovarjam... sori, sori, sori.. tole bil čist en čuden lapsus x:o)x

 

ja, da še mal zatežim s temle štrudlom.. (sam tolk, da bom vedla za drugič, no.. :inocent: )

sem kupla vlečeno testo.. ker si listnato predstavljam kot tisto, ki je pol v tankih listkih po vrhu, ko je spečeno.. in tole vlečeno zdaj JE v tankih listkih po vrhu :vragec: zažganih :vragec: not med jabolki se ga pa sploh ne opazi...

+ čist sem zapretiravala s cimetom...

 

aaaaa!!!! hočem delat tak štrudl, kot ga mama nardi!!!! xcivx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

U f... :O: :eek: pojma nimam od kje sem tlele mačko dobila.. k se v bistvu že cel cajt s tabo pogovarjam... sori, sori, sori.. tole bil čist en čuden lapsus x:o)x

 

ja, da še mal zatežim s temle štrudlom.. (sam tolk, da bom vedla za drugič, no.. :inocent: )

sem kupla vlečeno testo.. ker si listnato predstavljam kot tisto, ki je pol v tankih listkih po vrhu, ko je spečeno.. in tole vlečeno zdaj JE v tankih listkih po vrhu :vragec: zažganih :vragec: not med jabolki se ga pa sploh ne opazi...

+ čist sem zapretiravala s cimetom...

 

aaaaa!!!! hočem delat tak štrudl, kot ga mama nardi!!!! xcivx

x:Dx :vragec: za mačko si me zamešala... x:px še dobro, da me nisi za koga drugega, ker tole mi je simpatično.

 

kakšni listki? zelo bi me razveselila, če bi sliko pripopala. x8Dx ker me zanima kako tile listki zgledajo.

takole naj bi izgledal profesionalen, morda je tale dobrtekova izdaja taprava zate. jaz imam dve drugi in je bilo vse za prste obliznit. jaz itak ne maram cimeta v kombinaciji z jabolki, tako da ga ignoriram v jabolčnem zavitku. je pa dober v kombinaciji z ananasom. :inocent:

morda moraš najprej postat mama in potem čudežno narediš tako dober štrudl kot mama. x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne vdaj se :palec: Vaja dela mojstra.

 

Ko delaš štrudel, še posebej s kupljenim testom, ne smeš preveč šparat pri maščobi (olje, margarina), da ni suh. Pečenega vročega premažeš z koščkom masla ali margarine, pokriješ s servetom, da ostane nekaj vlage notri, potem je bolj mehka skorja.

 

Če pa hočeš imeti v sredini tudi lepo vidno testo, ga moraš pa sama naredit doma. Malo zamudno, a zelo dobro.

 

Za tolažbo pa še tole. Sama imam že velikooooo let prakse s kuhanjem in peko, pa mi včasih uspe naredit takoooo polomijo, da bog pomagaj. :vragec:

 

Tak da nič sekirat x:o)x

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aliana, jst delam štrudelj s Pečjakovim svežim vlečenim testom (una rola na vilamalina linku).

Ne uporabljam margarine. NIKOLI!!!!

Maslo rules.

Razgrnem list testa, pokapam s stopljenim maslom/ali namažem s ksl. smetano/creme fraiche (uporaba masla/smetane je odvisna od nadeva, h enim zadevam lepše pristoji maslo, enim pa creme f. - odvisno od mojega okusa). Nadev (jabolka + rozine + fuuuuuuul cimeta - ker šizim na cimet - včas še mal tekoče sladke smetane + zelo malo sladkorja) poravnam v ravno vrsto. Po vrhu dam creme fraiche (una polkilska smetana iz leclerca k zgleda kt ajmar kisle smetane - na protvan porabim pol ajmarja) ali ksl.smetano. Zavijem v rolo in jo dal na z maslom pomaščen pekač. Narolam role po celem protvanu. Na koncu jih na ZELO TANKO premažem z maslom. Spečem v pečici nekak od 180-200 st. (odvisno v kateri pečici pečem, doma sem imela klasično - 200 st., na gostujočem placu imajo ventilacijsko - 180 st pa se skor lepše speče) tok časa, dokler ni pečen - zlatorumena barva, itak ga pa zavohaš x:Dx x:Dx ko se ti požene v nosnice zapeljiv vonj po sveže pečene štrudlju x:px x:px pol nimaš več kej čakat :vragec:

Daš protvan iz pečice in pečen štrudel pokriješ s svežim prtičem (za mehko skorjico), vmes mlatiš po rokah, k hočjo še vroč štrudel sam mal probat :vragec: x:Dx x;)x

Ko je štrudel malo ohlajen oz. je še topel, glih za jest, ga eni posujejo s sladkornim prahom (ki ga jst ne šmirglam pet posto), se ga razreže in servira. Zdej, če maš blazno cajta ali želiš WOW efekt v vmesnem cajtu, ko se štrudel ohlaja, narediš domač sladoled (zmrznjneo sadje zmiksaš s sveže stepeno sladko smetano+mal sladkorja), no ampak tak sadni sladoled paše na skutni, breskov, borovničev, češnjev štrudl, malo manj pa na jabolčnega, figovega.

aja, k se bere maslo vsako drugo vrstico - suma summarum ga porabiš za protvan štrudla cca. polovico od 250g zavitka za celotni postopek.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

..Za jabolčni štrudelj odvisno od jabkov..meni so najboljši tisti "zgodenčki" se čist spustijo ....

..

beličniki :inocent:

Jabolka sorte beličnik (bledo zelena sočna kiselkasta jabolka) so res najboljša za štrudel x:px :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ko pride cookie postane profesionalno vzdušje tukaj. x:px zmeraj kaj novega izvem.

in jaz tud margarine ne maram. to je od doma prinešeno, mama jo tudi prezira... samo zadnjič sem jo pa slišala od daleč, ko je nekomu razlagala, po pojedini, ki jo je pripravila, da pa je nujno treba dat margarino nekam, samo sem pozabila kam. :inocent: skoraj bi pa trdila, da ni šlo za sladico.

 

cookie, do kdaj se še dobijo beličniki na trgu?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ko pride cookie postane profesionalno vzdušje tukaj. zmeraj kaj novega izvem

..cookie, do kdaj se še dobijo beličniki na trgu?

ne dobijo se :sori:

to je najbolj zgodnja sorta jabolk, odvisno od lege - temu primerno zorijo beličniki. V okolici LJ so dobavljivi nekak od julija dalje, vsaj pr starših xsrcx je tako. Majo en sam beličnik in še ta zori kake 10 dni skupaj; tp, da v tem času obiramo kar sproti. Za jest je tut x:px

ima pa kolegica hudo finto; ko ji prinesem beličnike, jih zmiksa/seseklja in zamrzne; pozimi čežano odtaja, ji doda kak svež jabuk ali dva in to uporablja za :yumy: jabolčne pite

 

men je pa vzor Ruby xsrcx zmer take :yumy: recepte pa simple daje, da s pomočjo njenih nasvetov, trikov in receptov jst skuham tko kt se zagre x^x (sploh tista o sarmah, filanih rdečih papričicah, paradižnikovi salsi, rižotkah in pašticah). Pa všeč mi je, ker njeni recepti ne vsebujejo ful maščobe, cukra inu soli x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

uf, evo celo stran nasvetov :palec:

ja, ok, saj danes je bil že boljši.. v glavnem, ja.. definitivno več masla (v bistvu sem dala olje, ker masla zmanjkal), sploh po vrhu (tale zgornja skorjica je taka kot papir..) in manj cimeta, ker sem čist pretiravala in ubije okus.. pa mogoče mal več sladkorja, ker je fajn kislo...

pa sveže testo, na rolci.. ok, dobr, bomo to še enkrat probal...

 

 

( x:o)x še dobr, da ga je v bistvu sam še ena tretjina ostala, I. včer zmazal skor pol in danes za zajtrk še mal...čeprav kao ful ne mara tegale s cimetom..)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Palačinke

OBVEZNO mora biti v masi sol, da se lepek sprosti. :!: :!: :!:

Še daš eno jajce več, nič ne fališ, ker se manj trgajo potem. x8Dx

Moka je po izbiri, najboljša je seveda bela (vsebuje več lepka in se toliko ne trga).

 

V primeru, da se uporablja kakšna polonozrnata, se lahko doda gustin (ena žliška), da se ne trgajo toliko in je lahko bolj redka masa in so lahko tanjše palačinke. w:Iw

 

V masi naj nebi manjkalo olje (žlica), da se lepše "potegne" masa.

Potem še ščep soli, da je lepše barve ko se speče.

 

Po nekaj tisoč pečenih palačink, mi je pomembno da so te sestavine notri, ker nimam težav pri peki.

:wOOt:

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če ti gobe pašejo, potem kar veselo papcaj.

Saj želodec pove, kdaj je stop.

 

Če bi jih vseskozi jedla panirane, ocvrte... polne maščob, jih prav dolgo nebi.

Tako je pa zelo hranilna hrana.

Se bom potrudila dobiti internetno stran,

Kranjska gora, kjer gojijo gobe in jih lahko tudi sam ....

Kako so gobe zdravilne.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...pa zavohaš x:Dx x:Dx ko se ti požene v nosnice zapeljiv vonj po sveže pečene štrudlju x:px x:px pol nimaš več kej čakat :vragec:

Daš protvan iz pečice in pečen štrudel pokriješ s svežim prtičem (za mehko skorjico), vmes mlatiš po rokah, k hočjo še vroč štrudel sam mal probat :vragec: x:Dx x;)x

...

 

x:Dx x:Dx x:Dx

vaja dela mojstra, če mojster dela vajo
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uh, sem sama doma, pa še bolna sm... pa sm si mogla narest kosil :inocent: sm si nrdila en skutin zavitek al nekej tazga x:Dx to je prou fajn za papcat x;)x

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Slaščičar, kuhar, picopek.....

Pa kakšen moped se da popravt (APN)....

 

Krompir je tud pri men doma, krave.........

 

 

Veliko sem poizkusila v življenju, in takšne parčkarije so mi vedno dobro šle od rok.

 

Drugače sem 10 let delala v menzi in je jedi 100 in 1na ki jo obvladam.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala za link!

 

Če bi jih vseskozi jedla panirane, ocvrte... polne maščob, jih prav dolgo nebi.

Ne cvrtja ne jem...če pa kdaj kej, mi pa želodec hitro reče:"Mich,to pa ne!!" :D

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja bravo.

Nisem imela časa, pa sem samo nakazala kdo in kaj ima nekaj "znanja" o prehranjevanju z gobami.

 

Imam doma na listu neka navodila, jih je fullll, zraven tudi kako se jih goji.

 

Jaz sem trnutno na tem, da mi zrasrejo šanpinjoni.

Naročila pri baklerju (nekako tako se napiše).

 

Upam da uspem.

 

Drugače sem iskala link, kjer gospa opisuje o zdravilni rdeči drevesni gobi (katero mi je tudi poslala po pošti) da ji povem da je stvar zelo učinkovita.

Žav ga nisem našla (še), pa samo pov leta nazaj je bilo.

 

V eni besedi, gobe zdravijo.

Veaj mojo mamo so pozdravile, pa tako je bila slaba.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...