tantra 24. september 2008 Prijavi Deli 24. september 2008 ... iskala link, kjer gospa opisuje o zdravilni rdeči drevesni gobi (katero mi je tudi poslala po pošti) da ji povem da je stvar zelo učinkovita.Žav ga nisem našla (še), pa samo pov leta nazaj je bilo.Ganoderma Lucidum, zdravilna lesna gobahttp://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=10321&hl=Gojenje gob [šitake, ...]http://www.rastline.com/viewforum.php?f=76...09c205230a2414cGobe šitake [pripisujejo jim Japonci, ... zdravilne učinke]http://www.eko-sitake.si/si/gobe-sitake/index.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 24. september 2008 Prijavi Deli 24. september 2008 Ganoderma Lucidum, zdravilna lesna gobahttp://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=10321&hl=Gojenje gob [šitake, ...]http://www.rastline.com/viewforum.php?f=76...09c205230a2414cGobe šitake [pripisujejo jim Japonci, ... zdravilne učinke]http://www.eko-sitake.si/si/gobe-sitake/index.htmlJa tale prvi link mi je pravi. ne prašaj kaj vse sem preiskala, samo ne tistega pravega. Se moram gospe zahvalit, ker je res pomagalo.Ne meni, rezultati so vidni na aritmiji srca. Če tudi deluje to na psihični bazi mi je vseeno, samo da je ženska zdrava. vsestranska torej.... Če je krompir pol je vse ... Kaj bi brez krompirja. Moje življenje. Od malih nog. Koliko sem ga (in ga še) prekovnem (preporkam), raje ne omenjam.Je še tista taprava pridelava. Pesmica od Saške Lendero mi prav sede, malo prirejena NE GREM NA KOLENA, KER SEM BABA LENA..... Pa grem na kolena in to kar za nekaj deset ton. Tantra Hvala. Prihranil si mi kar nekaj časa, ker se link kar ni hotel pojaviti, kljub pol urnem iskanju (ALI MALO VEČ) Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 24. september 2008 Prijavi Deli 24. september 2008 musly redy Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 pomlatla en brioš z marmelado 1-2 paštetki s kruhom, ... se sekiram, ker imam "roook" čez 10 dni, ko bi mogla imet ful dobro postavo, saj se moram znebiti nekaj špjeha, da pridem fejst POD 60. --->mater, imam polhno hišo nekih ljudi vseh barv in oblik. gre za osebni cilj, saj nameravam inštruirati pilates dbro jtro. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 pomlatla en brioš z marmelado 1-2 paštetki s kruhom, ... se sekiram, ker imam "roook" čez 10 dni, ko bi mogla imet ful dobro postavo, saj se moram znebiti nekaj špjeha, da pridem fejst POD 60. Bolj ko se boš sekirala, več mkilogramov boš imela.Ha ha Vesela in debela. A ni to boljše, kot se nonstop pazit kaj boš popapcala. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 alo banda ali kdo sam dela domač jabolčni sok, ampak ne za v steklenice, ampak za v sod (uni svetleči, kovinski, s pipco spodaj - sok se nalije v sod, čez se da pa nek plovec-pokrovec pa še parafinsko olje se da). Prosim za DETAJLNI postopek (ker jaz znam unga za v steklenice, za v sod pa res ne) tp. vse od surovega glihkar stisnjenega jabolčnega soka dalje. Baje ga bomo na šporhetu (na drva) kuhal oz pasteriziral Postopek pasterizacije baje poteka na nekak 80 st (al je 75 st nek mam v spominu da je na 75, sam vsi "kao znalci" govorijo o 80-ih, sam noben tega še ni delal ) ok, zanima me, KOLIKO TOČNO ČASA je treba vzdrževat omenjeno temperaturo, a je treba kake pene dol pobirat, kako je z nalivanjem parafin.olja in ostale majhne skrivnosti velikih kuharjev No, če kdo slučajno ve, če ne, bom pač delala po filingu pa bohpumagi Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 Točno 76 stopin.Mešaj in ko bo vsa količina prišla na to temperaturo, prelij v sod in pokri, da se v sodu ohladi.Ne nosit, čakat... ga karkoli sračkat, ker se ne sme nič ohladit. Kako to vem?Ker ima teta s tem vsak dan opravka (preša mošt) in smo ga pred dvemi leti u kamen in je mošt v sodu zavrel.V steklenicah pa ne, logika. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 alo banda ali kdo sam dela domač jabolčni sok, ampak ne za v steklenice, ampak za v sod (uni svetleči, kovinski, s pipco spodaj - sok se nalije v sod, čez se da pa nek plovec-pokrovec pa še parafinsko olje se da). Prosim za DETAJLNI postopek (ker jaz znam unga za v steklenice, za v sod pa res ne) tp. vse od surovega glihkar stisnjenega jabolčnega soka dalje. Baje ga bomo na šporhetu (na drva) kuhal oz pasteriziral Postopek pasterizacije baje poteka na nekak 80 st (al je 75 st nek mam v spominu da je na 75, sam vsi "kao znalci" govorijo o 80-ih, sam noben tega še ni delal ) ok, zanima me, KOLIKO TOČNO ČASA je treba vzdrževat omenjeno temperaturo, a je treba kake pene dol pobirat, kako je z nalivanjem parafin.olja in ostale majhne skrivnosti velikih kuharjev No, če kdo slučajno ve, če ne, bom pač delala po filingu pa bohpumagi Cookie:Jabolka zmeljemo, sprešamo in sok skozi plastično cedilo prelijemo v večjo posodo.Na hladnem mestu pustimo en dan, da se naredi usedlina, ki jo kasneje zavržemo. Sod v katerem boš shranila jabolčnik mora bit čist in suh in že postavljen na stalno mesto(pri nas je to shramba).Ko začnem sok prekuhavat uporabim dve večji posodi...pomembno je , da je celotna kolićina čimprej prekuhana in prelita v sod. Sama jo segrejem do 85 stopinj(uporabljam termometer) in takoj, ko doseže te stopinje sok prelijem v sod. Ko je sod poln ga zaprem z obema pokrovoma in prekrijem z deko, da se počasi ohlaja. Čez dva dni odpem zgornji pokrov in po stenah polijem parafinsko olje- pazi, da ga boš enakomerno polila po vsem obodu. Na zdravje Nekaj soka ne prekuham...dam ga v plastične steklenice od radenske in zamrznem.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 Tnx Enja, Mitra. A ta usedlina se mora nujno polečt (usest), al se jo da kako drugače zbezat preč (kot npr. pri kuhanju goveje juhe; blanširane rahle kosti oddajo še mal pen k jih sprot preč pobiraš, lah pa župo pustiš na miru, da se ohladi in se usedlina - bivše pene - poležejo) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 Tnx Enja, Mitra. A ta usedlina se mora nujno polečt (usest), al se jo da kako drugače zbezat preč (kot npr. pri kuhanju goveje juhe; blanširane rahle kosti oddajo še mal pen k jih sprot preč pobiraš, lah pa župo pustiš na miru, da se ohladi in se usedlina - bivše pene - poležejo) Uporabi dovolj gosto cedilo....sem enkrat prekuhavala isti dan, kot smo prešali.......pen pa ne odstranjujem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 Uporabi dovolj gosto cedilo....sem enkrat prekuhavala isti dan, kot smo prešali.......pen pa ne odstranjujem...bom kr bombažno plenico uporabila plenico bom dala v veliko cedilo, pa bo termometer pa menda majo kulči za nasvete, pa ful hvala, me mika, da bi jst tut neky soka (poskušnja z 2 L v 4 pollitrske flaške od vode dala) zamrznila, pa da vidim bom poročala kako je šlo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 Če boš dala v sod, nekaj usedlin bo.Pa naj jih nebi bilo toliko, da bi se ti vsakokrat usuvale iz pipice. Naj ti uspe. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 delam pečene hruške... pol jih je že zgnilo, je treba na hitro porabit, kar je ostalo.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 jaz sem pa našla nektarine v hladilniku in jih je treba porabt, zato se spravljam naresit eno pecivo. danes je tak porabljaški dan. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. september 2008 Prijavi Deli 25. september 2008 Po mojem bom queadille s sirom in spinaco jedla, pa glede na to, da je danes posebni dan se zna zgodit, da bom se jagode s smetano pohrustala Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 26. september 2008 Prijavi Deli 26. september 2008 Danes sem "dol pr mam" jedla domače bučkine zrezke 3x njami Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 26. september 2008 Prijavi Deli 26. september 2008 tista včerajšnja pocarija je odlična. ni preveč sladka in še ker mi je zmanjkalo bele moke dodala 1/5 pirine, ki tako paše. sem se bala, da se bo zaradi pire kaj sfižio, pa se ni. jupi! zdaj me je pa spet zagrabila pira. ( zveni kot kakšna okvara ) sicer bom pa juho in kos peciva. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 26. september 2008 Prijavi Deli 26. september 2008 rižoto z gobami in andivo s krompirjem ostali pa testenine z jajcem in solato (kaj jim naj, če ne vedo kaj je dobro) Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. september 2008 Prijavi Deli 26. september 2008 Za kosilo sem solato z jajci in avokadom.Za malico sem 2 banani, 2 breskvi in kivi vem.Za večerjo sem ja paradižnikovo solato z mladim sirom (ful dober sirček) pa pirin kruh pa liptaver. Jutri bom pacala pito s pirino moko...me zanima, kako bo ratalo... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. september 2008 Prijavi Deli 27. september 2008 Včeraj pivo, vino [zmerno], piza, ... [ob treh zjutraj bil obisk by 1 local biker & two girls - frendice]; pa se je malce popilo, pojedlo, pa Leonafilmček pogledal. Za relax.Danes domače nesortne breskve, domače grozdje, nekaj malin. Za danes dovolj. Pa nekaj regrata. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
petty 33 28. september 2008 Prijavi Deli 28. september 2008 (popravljeno) jah........dons sm že pekla in jedla....no - ne rauno dons ,je blo pa par ur nazaj ,tko da mal mufinou je še ostalo,prjatlca je skor use zmazala ,za jutr bo pa še mal... če pa kdo ne pogreša nedelskega kosila pa lahko skup pojemo še ostale zelo nasitne muffffffffffine!jah,tko pišm............zdej sm pa že tko pouna da grem kr spat,da bom ju3 spočita - vi pa tut nočkoooo Popravljeno 28. september 2008 -> petty 33 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 28. september 2008 Prijavi Deli 28. september 2008 Piknik na prostem!Mislim da zadnji letos, zato navali na žar in njegove dobrote.Zraven seveda nekaj vrst solat. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. september 2008 Prijavi Deli 28. september 2008 Mlečna maščoba je še vedno maščoba, katera maši ožilje, ... ne glede na to, kaj vse "čudežnega" se ghee - ju pripisuje. Količinsko ni za pretiravat, v kolker kdo ne zmore bit brez mlečnih nasičenih maščob ... Sam tega ne konzumiram. Nimam želje, ne potrebe. -)Ghee maslo:http://www.google.si/search?q=Ghee+maslo&a...lient=firefox-a Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 28. september 2008 Prijavi Deli 28. september 2008 To mi je pa že pretiravanje. Maslo kuhat????Lepo vas prosim.Če je kaj naravno, je navadno kmečko maslo, ki hitro postane žarko. Ni problem v maščobah, problem je v prmAlo gibanja in zato se žile mašijo in debelost.....nezdravo življenje, zaradi "kao" nezdravih živil, kot je KMEČKO MASLO KI DIŠI (SMRDI) PO KRAVAH, HLEVU ... ZE ENO BESEDO PO KRAVAH. Kaj pa potem zaseka (zaska po naše)? Kako je šele to "nezdravo"?Pa je ful dobro, vsaj energije imaš za kaj več kot za računalnik in tv. Mogoče sem kruta, samo težko zastopim svet, kjer se vse sterilizira in prekuha in ga serje po nepotrebnem. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. september 2008 Prijavi Deli 28. september 2008 Mleko & mlečne masti [produkti: sir, smetana, ...] mastijo žile vsekakor.Delajo še kaj drugega v organizmu ... [google is your friend]. V kolker maš to rada, vsekakor dober tek. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.