Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

... iskala link, kjer gospa opisuje o zdravilni rdeči drevesni gobi (katero mi je tudi poslala po pošti) da ji povem da je stvar zelo učinkovita.

Žav ga nisem našla (še), pa samo pov leta nazaj je bilo.

Ganoderma Lucidum, zdravilna lesna goba

http://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=10321&hl=

Gojenje gob [šitake, ...]

http://www.rastline.com/viewforum.php?f=76...09c205230a2414c

Gobe šitake [pripisujejo jim Japonci, ... zdravilne učinke]

http://www.eko-sitake.si/si/gobe-sitake/index.html

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ganoderma Lucidum, zdravilna lesna goba

http://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=10321&hl=

Gojenje gob [šitake, ...]

http://www.rastline.com/viewforum.php?f=76...09c205230a2414c

Gobe šitake [pripisujejo jim Japonci, ... zdravilne učinke]

http://www.eko-sitake.si/si/gobe-sitake/index.html

Ja tale prvi link mi je pravi.

 

ne prašaj kaj vse sem preiskala, samo ne tistega pravega.

 

Se moram gospe zahvalit, ker je res pomagalo.

Ne meni, rezultati so vidni na aritmiji srca.

 

Če tudi deluje to na psihični bazi mi je vseeno, samo da je ženska zdrava.

 

vsestranska torej.... xDDx

 

Če je krompir pol je vse ... x:)x

 

 

Kaj bi brez krompirja. x:)x :8):

Moje življenje. Od malih nog. xrolleyesx

Koliko sem ga (in ga še) prekovnem (preporkam), raje ne omenjam.

Je še tista taprava pridelava. :sori:

 

 

Pesmica od Saške Lendero mi prav sede, malo prirejena

 

NE GREM NA KOLENA, KER SEM BABA LENA..... xsrcx

 

Pa grem na kolena in to kar za nekaj deset ton.

 

 

 

Tantra

Hvala. Prihranil si mi kar nekaj časa, ker se link kar ni hotel pojaviti, kljub pol urnem iskanju (ALI MALO VEČ)

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pomlatla en brioš z marmelado 1-2 paštetki s kruhom, ... se sekiram, ker imam "roook" čez 10 dni, ko bi mogla imet ful dobro postavo, saj se moram znebiti nekaj špjeha, da pridem fejst POD 60.

 

--->mater, imam polhno hišo nekih ljudi vseh barv in oblik. :O:

 

gre za osebni cilj, saj nameravam inštruirati pilates dbro jtro.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pomlatla en brioš z marmelado 1-2 paštetki s kruhom, ... se sekiram, ker imam "roook" čez 10 dni, ko bi mogla imet ful dobro postavo, saj se moram znebiti nekaj špjeha, da pridem fejst POD 60.

 

Bolj ko se boš sekirala, več mkilogramov boš imela.

Ha ha

 

Vesela in debela. A ni to boljše, kot se nonstop pazit kaj boš popapcala.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

alo banda xDDx

 

ali kdo sam dela domač jabolčni sok, ampak ne za v steklenice, ampak za v sod (uni svetleči, kovinski, s pipco spodaj - sok se nalije v sod, čez se da pa nek plovec-pokrovec pa še parafinsko olje se da).

 

Prosim za DETAJLNI postopek (ker jaz znam unga za v steklenice, za v sod pa res ne) tp. vse od surovega glihkar stisnjenega jabolčnega soka dalje. Baje ga bomo na šporhetu (na drva) kuhal oz pasteriziral :eek: :inocent:

Postopek pasterizacije baje poteka na nekak 80 st (al je 75 st :inocent: nek mam v spominu da je na 75, sam vsi "kao znalci" govorijo o 80-ih, sam noben tega še ni delal x:o)x )

 

ok, zanima me, KOLIKO TOČNO ČASA je treba vzdrževat omenjeno temperaturo, a je treba kake pene dol pobirat, kako je z nalivanjem parafin.olja in ostale majhne skrivnosti velikih kuharjev xDDx

 

No, če kdo slučajno ve, če ne, bom pač delala po filingu :o|o: pa bohpumagi :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Točno 76 stopin.

Mešaj in ko bo vsa količina prišla na to temperaturo, prelij v sod in pokri, da se v sodu ohladi.

Ne nosit, čakat... ga karkoli sračkat, ker se ne sme nič ohladit.

 

Kako to vem?

Ker ima teta s tem vsak dan opravka (preša mošt) in smo ga pred dvemi leti u kamen in je mošt v sodu zavrel.

V steklenicah pa ne, logika.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

alo banda xDDx

 

ali kdo sam dela domač jabolčni sok, ampak ne za v steklenice, ampak za v sod (uni svetleči, kovinski, s pipco spodaj - sok se nalije v sod, čez se da pa nek plovec-pokrovec pa še parafinsko olje se da).

 

Prosim za DETAJLNI postopek (ker jaz znam unga za v steklenice, za v sod pa res ne) tp. vse od surovega glihkar stisnjenega jabolčnega soka dalje. Baje ga bomo na šporhetu (na drva) kuhal oz pasteriziral :eek: :inocent:

Postopek pasterizacije baje poteka na nekak 80 st (al je 75 st :inocent: nek mam v spominu da je na 75, sam vsi "kao znalci" govorijo o 80-ih, sam noben tega še ni delal x:o)x )

 

ok, zanima me, KOLIKO TOČNO ČASA je treba vzdrževat omenjeno temperaturo, a je treba kake pene dol pobirat, kako je z nalivanjem parafin.olja in ostale majhne skrivnosti velikih kuharjev xDDx

 

No, če kdo slučajno ve, če ne, bom pač delala po filingu :o|o: pa bohpumagi :vio:

Cookie:

Jabolka zmeljemo, sprešamo in sok skozi plastično cedilo prelijemo v večjo posodo.Na hladnem mestu pustimo en dan, da se naredi usedlina, ki jo kasneje zavržemo. Sod v katerem boš shranila jabolčnik mora bit čist in suh in že postavljen na stalno mesto(pri nas je to shramba).Ko začnem sok prekuhavat uporabim dve večji posodi...pomembno je , da je celotna kolićina čimprej prekuhana in prelita v sod. Sama jo segrejem do 85 stopinj(uporabljam termometer) in takoj, ko doseže te stopinje sok prelijem v sod. Ko je sod poln ga zaprem z obema pokrovoma in prekrijem z deko, da se počasi ohlaja. Čez dva dni odpem zgornji pokrov in po stenah polijem parafinsko olje- pazi, da ga boš enakomerno polila po vsem obodu. Na zdravje x^x

 

Nekaj soka ne prekuham...dam ga v plastične steklenice od radenske in zamrznem....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tnx Enja, Mitra. xDDx

 

A ta usedlina se mora nujno polečt (usest), al se jo da kako drugače zbezat preč (kot npr. pri kuhanju goveje juhe; blanširane rahle kosti oddajo še mal pen k jih sprot preč pobiraš, lah pa župo pustiš na miru, da se ohladi in se usedlina - bivše pene - poležejo) :8):

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tnx Enja, Mitra. xDDx

 

A ta usedlina se mora nujno polečt (usest), al se jo da kako drugače zbezat preč (kot npr. pri kuhanju goveje juhe; blanširane rahle kosti oddajo še mal pen k jih sprot preč pobiraš, lah pa župo pustiš na miru, da se ohladi in se usedlina - bivše pene - poležejo) :8):

Uporabi dovolj gosto cedilo....sem enkrat prekuhavala isti dan, kot smo prešali.......pen pa ne odstranjujem...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uporabi dovolj gosto cedilo....sem enkrat prekuhavala isti dan, kot smo prešali.......pen pa ne odstranjujem...

bom kr bombažno plenico uporabila xDDx

plenico bom dala v veliko cedilo, pa bo x:px

termometer pa menda majo x:)x

 

kulči za nasvete, pa ful hvala, me mika, da bi jst tut neky soka (poskušnja z 2 L v 4 pollitrske flaške od vode dala) zamrznila, pa da vidim xDDx

bom poročala kako je šlo x:px :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem "dol pr mam" jedla domače bučkine zrezke x:px x:px

 

3x njami x^x

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tista včerajšnja pocarija je odlična. ni preveč sladka in še ker mi je zmanjkalo bele moke dodala 1/5 pirine, ki tako paše. sem se bala, da se bo zaradi pire kaj sfižio, pa se ni. jupi!

 

zdaj me je pa spet zagrabila pira. ( x:Dx zveni kot kakšna okvara :vragec: )

 

sicer bom pa juho in kos peciva.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za kosilo sem solato z jajci in avokadom.

Za malico sem 2 banani, 2 breskvi in kivi :eek: vem.

Za večerjo sem ja paradižnikovo solato z mladim sirom :yumy: (ful dober sirček) pa pirin kruh pa liptaver.

 

Jutri bom pacala pito s pirino moko...me zanima, kako bo ratalo...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj pivo, vino [zmerno], piza, ... [ob treh zjutraj bil obisk by 1 local biker & two girls - frendice]; pa se je malce popilo, pojedlo, pa Leona

filmček pogledal. Za relax.

Danes domače nesortne breskve, domače grozdje, nekaj malin. Za danes dovolj.

Pa nekaj regrata. )

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jah........dons sm že pekla in jedla....no - ne rauno dons ,je blo pa par ur nazaj ,tko da mal mufinou je še ostalo,prjatlca je skor use zmazala ,za jutr bo pa še mal... x;)x

če pa kdo ne pogreša nedelskega kosila pa lahko skup pojemo še ostale zelo nasitne muffffffffffine!

jah,tko pišm............

zdej sm pa že tko pouna da grem kr spat,da bom ju3 spočita - vi pa tut nočkoooo :sleeping:

Popravljeno -> petty 33
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mlečna maščoba je še vedno maščoba, katera maši ožilje, ... ne glede na to, kaj vse "čudežnega" se ghee - ju pripisuje. Količinsko ni za pretiravat, v kolker kdo ne zmore bit brez mlečnih nasičenih maščob ...

Sam tega ne konzumiram. Nimam želje, ne potrebe. -)

Ghee maslo:

http://www.google.si/search?q=Ghee+maslo&a...lient=firefox-a

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To mi je pa že pretiravanje.

 

Maslo kuhat????

Lepo vas prosim.

Če je kaj naravno, je navadno kmečko maslo, ki hitro postane žarko.

 

Ni problem v maščobah, problem je v prmAlo gibanja in zato se žile mašijo in debelost.....nezdravo življenje, zaradi "kao" nezdravih živil, kot je KMEČKO MASLO KI DIŠI (SMRDI) PO KRAVAH, HLEVU ... ZE ENO BESEDO PO KRAVAH.

 

Kaj pa potem zaseka (zaska po naše)?

Kako je šele to "nezdravo"?

Pa je ful dobro, vsaj energije imaš za kaj več kot za računalnik in tv.

 

 

Mogoče sem kruta, samo težko zastopim svet, kjer se vse sterilizira in prekuha in ga serje po nepotrebnem.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...