Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Dons mamo družinsko kosilo:

juhica, zajec v zelenjavni omaki, kruhovi cmoki, kifeljčki s šunko in sirom, solatka, pa banino pecivo

Z mamo že od zjutri mutiva po kuhni :switz: No, ja, mama muti, jz pomagam :vio:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Deli na socialnih omrežjih

A MI LOHK KDO NAJDE SLOVENSKI PREVOD NEMSKE BESEDE WALDMEISTER?? ZADEVA RASTE V GOZDU IN ZADNIC SEM JEDLA ŽELE IZ TEGA... :eek: :eek: x:px

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Ni vazn...sm ze najdla.

Waldmeister= diseca perla--------> dobra misel (?)

x:px

Dear Human,

a daj! perla je gozdni mojster? x:Dx

zanimivo...

nekaj casa ko kao da ne bomo kadil, smo diseco perlo kadil. x:o)x x:Dx x:px

(res xyesx)....

Jaz sem pa vceraj naredila tolk dobre *ustipce* (ne poznam slo izraza, sem probala na morju, pa sem se spomnila naredit) x^x x8Dx

sem dala ful zelisc not pa sir pa bucke sem not naribala, ful dobr je izpadl (ceprav ni blo mitje, ki 'je za testo', sem ga sama spackala :vtz: x;)x xDDx)...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ustipce so uštipke?

Misliš tist, ko z žlico devaš cvret (zlo gost testo za šmrn recimo)? To smo mi iz Bosne prvlekl, pa sploh ne vem, če obstaja slovenski izraz za to. Z zelišči bi znalo bit v redu. Jz poznam samo s kislo smetano x:px x:px x:px

Dear Human,

aha, saj ona je iz sarajeva, ki je naredila, da sem se navdusila..

sem hotla ze odklonit, ko je naredila (bila povabljena na caj), pa zjutraj ne jem, sploh pa ne pohanja! :eek: xrolleyesx

Pol je blo pa mega! x^x

Tud zato ker je dala bucke not, da je bolj sochno..

no jaz sem dala se mal karija, pikrich mlete kumine, mal majarona pa mal origana (ker pac shizim nanj), pa en trd sir sem not naribala, pa namest z vodo sem z light radensko zalivala. :)

zraven sem pa paradajz narezala pa sol sem strla gor pa baziliko sem gor naseckala. x:px

Ful dobr, nisem si mislila, da sem cist lohk tud za testo. x^x

x;)x x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jaz sem pa vceraj naredila tolk dobre *ustipce* (ne poznam slo izraza, sem probala na morju, pa sem se spomnila naredit) x^x x8Dx

sem dala ful zelisc not pa sir pa bucke sem not naribala, ful dobr je izpadl (ceprav ni blo mitje, ki 'je za testo', sem ga sama spackala :vtz: x;)x xDDx)...

A za recept moramo pa na kolena past?

Hhehe :ph34r:

x:Dx x:Dx x:Dx

Podobn testo kot za palačinke (ful gost)...pol pa z žličko devaš v vroč olje (kot bi delala miške), pa mal sploščiš, pa pobereš ven, namažeš s kislo smetano, pa kako mlado čebulo...

Jz poznam bolj tako skromno varianto...Tole z zelišči bi si blo tud dobr zapomnt :palec: x:Xx

Dear Human,

<{POST_SNAPBACK}>Ustipce so uštipke?

Misliš tist, ko z žlico devaš cvret (zlo gost testo za šmrn recimo)? To smo mi iz Bosne prvlekl, pa sploh ne vem, če obstaja slovenski izraz za to. Z zelišči bi znalo bit v redu. Jz poznam samo s kislo smetano x:px  x:px  x:px

Na Primorskem so sladka varijanta z rozinami -miške, slana pa fritole.

Nazadnje sem jih jedla pred kakšnimi 25 leti... :eek: x:Dx

Fontino iz Piemonta ali grojer. Vsekakor kak prekomasten trd sir. Eni dajo kak mlad bel sir, meni je boljša moja varijanta.

Glavno je, da paprike previdno izdolbeš, pravzaprav izrežeš majhno kapico, ko paprika že lepo leži :eek: in da lahko izvlečeš seme. Med peko se sir ne sme razliti iz paprike

<{POST_SNAPBACK}>A za recept moramo pa na kolena past?

x:Ox :sori: x:Ix

xDDx ja ne, sam nom JAZ (xrolleyesx) receptov talala ob takih mahercah in maherjih... jasno VSI razen mene ze od pamtiveka obvladate tele mase za whatever. x:o)x

tko nekak kot za palacinke; dala sem dva jajca, pa moko pa vodo oz. radensko. pa mesala, mal olivca dodala v maso, zacimbe (kari mi pase v jajc), cist na konc sem pa bucko not naribala (ki sem ji prej odstranila sredico s semeni).

mors pazit da ni rpevec redko, ker se bucke mal vode spustijo pa itak so socne.

Jaz pecem vse na olivcu, mal sem dodala se koruznega (ker rada pecem na dveh razlicnih oljih, rada mesam), mora bit dost vroce olje, da takoj zakrkne.

ja, pol pa z eno okroglo zlicko jih dajes v olje, mal popeces, obrnes, vzames ven.

In to je to. :palec: xDDx

Picasso

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Fontino iz Piemonta ali grojer. Vsekakor kak prekomasten trd sir. Eni dajo kak mlad bel sir, meni je boljša moja varijanta.

Glavno je, da paprike previdno izdolbeš, pravzaprav izrežeš majhno kapico, ko paprika že lepo leži  :eek: in  da lahko izvlečeš seme. Med peko se sir ne sme razliti iz paprike

Izgleda dobro :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Na Primorskem so sladka varijanta z rozinami -miške, slana pa fritole.

Nazadnje sem jih jedla pred kakšnimi 25 leti... :eek:  x:Dx

Ni to isto ko miške...To pride slana zadeva, brez unga jogurta

Dear Human,

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...