Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

če uporabljaš navadno belo moko, pol nič strašnega - moko, mleko (al pa sojino al pa vodo) in sol in narediš palačinke, kot ponavadi.. sam mal bolj debele pridejo, ker se drugače trgajo.. pa jaz zlijem že kar v maso kaki dve žlici olja... in potem na tefal ponvi, ki jo samo na začetku malo pomažem z njim..

 

 

cimra skuhala joto po njeno, po domače, brez zabele z moko, samo čebula.. jaz sem že jedla, ona eno uro za mano, mal je še ostalo za I, ki pride kdo ve kdaj, zdajle pa pečem mini lešnikove žepke za desert.. že diši.. xsrcx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Po spominu - že dolg nč delu:

Jajca v palačinkah vežejo [držijo skup testo].

Enako nekaj žlic sojine moke [nekaj takega sm delu svoj čas]. Sprobaj in poročaj. -)

bi prosila recept za palačinke brez jajc

vem, da je bilo nekje že objavljeno, pa se mi res ne da iskat :sori:

hvala x:)x

 

sicer pa imam danes namen jesti le sadje

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sam tok; sm bla prejšn tedn v Kavalu in kaj vidm tm na meniju; lešnikova omaka :eek:

pa vprašam kelnarja, kako je narjena, pa reče, da so lešniki na maslu x:o)x

sej ne vem, al bi bla jezna, al pa ponosna, da se moj recept pojavi v Kavalu na meniju :inocent:

tko, da zdej veste, da vaše recepte berejo/uporabljajo/tržijo tut profesionalci.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tko, da zdej veste, da vaše recepte berejo/uporabljajo/tržijo tut profesionalci.

Če je nekaj dobro, potem se temu ne čudi.

Malo več problemov nastane, če želiš uveljaviti avtorske pravice.

 

Zaščiti svoje znanje z zaščitno znamko in v tožbo.

(malo heca ne škodi).

Po eni strani ti je lahko v ponos, po drugi pa lahko pokaš od jeze.

 

PS: Omaka pa je vseeno dobra.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kuham štefani pećenko in maslen krompir, pa seveda zelena solata in rdeča pesa x:px

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sm mela že celt traktat napisan, pa me je ven ruknlo, tko da bom sam na hitro napisala:

 

pr kuklju ne vem, kako omako delajo, veronikina je pa zihr drugačna (omenjajo lahko in penasto v isti stavčni povedi)

"Moja" je hrustljavo enostavna x:Ix

Sicer pa sem prepričana, da si nihče ni sam izmislil "recepta", ampak da vsi "dostopamo" do nekega "Vira", torej nimam bit za kej jezna x^x x;)x

no, razn za Ruby-ine mini sarmice x:px sam sm prewč lena, da bi jih šla delat x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Očitno jih res ni, ker imajo fotko od avstrijske kranjske klobase, no mogoč pa je tut nemška kranjska klobasa, pa verjetno kranjska klobasa nikol ni bla slovenska, sam vseeno, lačen sem pa sem na tole stvarco pomislil.

:eek: a nis ti vegetarijanec? :inocent:

 

Klobasa (kranjska) je najboljša z gorčico in kruhom - vsaj meni. Zelo dobra je tudi v enolončnicah, joti ipd., s kislim zeljem/repo, v opekarskem krompirju...

 

No, kaj si pol jeu?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

težka bo ... za kranjske klobase :inocent: ... nima več nobena takšnega okusa, kot pred 45 leti x:Ix ... je pa recept zaščiten x^x

 

http://sl.wikipedia.org/wiki/Kranjska_klobasa

 

 

Očitno jih res ni, ker imajo fotko od avstrijske kranjske klobase, no mogoč pa je tut nemška kranjska klobasa, pa verjetno kranjska klobasa nikol ni bla slovenska, sam vseeno, lačen sem pa sem na tole stvarco pomislil.

 

Kranjska klobasa(Krainer Wurst) NI zaščitena slovenska znamka ampak nemška.

Sestava oz. recept za tisto kar se pri nas prodaja in je kot kranjska klobasa pa je zaščiten.

Samo ime naj bi še določili - menda bo Slovenska klobasa.

To sem prebral lani v enem cajtengu ko je pisalo o nekem tekmovanju izdelovalcev klobas.

 

Meni osebno je čist vseeno kako se ji reče, važno je da je dobra.

Je pa res da se pri nas pod kranjska klobasa prodaja sve i svašta, tudi taki proizvodi da jih še pes ne bi žrl.

 

Imam pa za vas, kuharice in kuharji, gospodinje in gospodinjci, eno vprašanje.

Katero olje za solato uporabljat, da nima okus in vonj kot... :xx!: ...nafta... x?x :vio:

Ker vse kar zadnje cajte probam ima nek ogaben vonj in okus, tako da se mi zagrauža še tako dobra solata.

Samo... :o|o: x:Dx ...ne mi svetovat olivnega, bučnega ali kaj podobnega, ker mi nekako ne gre... xnckrivx x:Dx

Sončnično, rastlinsko, repično, itd... x:Xx xsrcx x?x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hladno stisnjeno sončično al pa koruzno olje....

vsa ostala olja, ki so rafinirana, se segrevajo in pacajo,da dobijo vso olje ven..potem pa se more prečistit, drgač je strupeno ;)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Solata z dobrim bučnim oljem je zakon x:px (štajerci... kaj čmo...)

 

Drugo olje na solti sploh ne pride v poštev, razen na rdečo peso dam belo ali olivno.

 

Kakšnega pametnega nasveta torej nimam.

 

Ja, pa se mi je posvetilo, malo za šalo malo za res, naredi solato z domačimi ocvirki.

Ta sigurno ne bo imela okusa po nafti x:o)x

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Alef ... se ne bom kregala s tabo o kranjski klobasi ... tukaj je zgodbica in nekaj dejstev x:o)x

 

 

***

isto olje kot Klarus x;)x

 

http://www.gea.si/izdelki/gea/olja/soncnicno.asp

http://www.gea.si/izdelki/gea/olja/koruzni_kalcki.asp

 

Saj je to o kranjski klobasi tudi meni poznano.

Gre se samo za ime Kranjska klobasa, ki v nemščini pomeni Krainer Wurst.

Ravno tu je nastal problem ko so to "našo" kranjsko klobaso hoteli registrirati in zaščititi s tem imenom, ki pa je žal že oddano.

Lahko jo sicer imenujejo kakor hočejo, kot tudi drugi svoje, ampak zaščitit pod tem imenom pa ni mogoče.

O tem je bilo govora v tistem kar sem bral, ne o poreklu, imenih, izvoru, sestavi ipd.

 

Hvala za linke in nasvet gled olja... :palec: x:Xx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sončnično, rastlinsko, repično, itd... x:Xx xsrcx x?x

men je dobro olje koruznih kalčkov - link je dala Jeti

pa repično tut ni švoh x:)x

 

sicer mam pa jst na solati - katerikoli - najrajši domače bučno olje - dobim od sodelavca k sam stiska - ne pa uno razredčeno iz štacune :xx!:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

men je dobro olje koruznih kalčkov - link je dala Jeti

pa repično tut ni švoh x:)x

 

sicer mam pa jst na solati - katerikoli - najrajši domače bučno olje - dobim od sodelavca k sam stiska - ne pa uno razredčeno iz štacune :xx!:

 

Jao, samo ne mi o tem... :xx!: :xx!:

Enkrat probal, okus kot mašinsko olje, barva pa tudi... :sick:

 

Meni bučno in olivno olje enostavno ne pašeta, tudi tista ne ki so vrhunske kvalitete.

Olja Gea še nisem probal, bom še to, samo se mi pa zdi da ga pri nas nisem videl v nobeni štacuni... :vio: x?x

Tisto kar sem včasih uporabljal - Cekin, Zvezda, Sončni cvet je pa zdaj postalo :xx!:

Da ne govorim o tistih ki imajo samo znamko Spar ali Mecator... xrolleyesx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jota brbota na ognju. Zraven bo pa šmorenček z rozinami in brusnicami x:px

So se povabili moji Taljanci na večerjo in zahtevali joto. :inocent: x:)x

*

Jutri pa se lotim sarmičk :2src: , bi jih z guštom poslala Cookie xsrcx !

Dobila krasne majhne zeljnate glave, ribanec in krasne pujskove vršičke in nemastna rebrca od moje kmetice

(pol od kupljenega že brbota v joti).

 

Z malo sreče bom kaj uspela zamrznit. xrolleyesx Sarmičk, kajti joto bomo verjetno uničili do konca, en taler pa bom poslala sosedovemu nonotu, ki je jotoljubec, pa imava že vrsto let to foro- da mu vedno nesem en pjat, ko kuham joto al paštafižol al bobiće. Pa kašno palačinko za zraven xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Iiii, kak lepo xsrcx jaz bi tud imela sosedo, ki bi se s krožnikom jote/bobičev na vratih prikazala :)

o, bobiči, saj res... tegale še nismo letos.. trenutno bolj testiramo vse vrste jote, moj stil z zeljem ali repo in prijateljičin stil z zeljem ali repo x:o)x

pa tašča poslala vrečo mesa, svežega, domačega xrolleyesx mislim, da ma ful občutek, da sem njenega sina za meso prikrajšala, sploh od zadnjič, ko sem ji razlagala, da sem golaž s tofujem kuhala x:o)x x:Dx sam sem rekla I. da se bo on s tem ukvarjal.. tko da čakam zdajle, da speče rebrca al kaj že so... :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Iiii, kak lepo xsrcx jaz bi tud imela sosedo, ki bi se s krožnikom jote/bobičev na vratih prikazala :)

o, bobiči, saj res... tegale še nismo letos..

 

Aliana xsrcx , bobiči so itak poletna domena x;)x , najboljši, če odereš še mlečne koruzne storže v lonec x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

uh jote ze sto let nisem skuhala.

mam pa lecino juho ful dobro. xDDx

 

sm bla blazno ekonomicna, k sm bla brez plina (cele zgodbe in celi stresi) in sm na eni elektriki <1 plati> pol vse pedenala, blazno bla iznajdljiva. x^x

(tko sm recimo namest da posebej packarim pire in spinaco, kar vse skup pol vrgla in stlacla, da je bil nekaksen spinacni matevz xDDx, pa se na isti plati enkrat vmes par sardelc popekla).

 

skratka, sem si obljubla, ko bom mela spet plin (delujoc itd.), morm skuhat lecino juho (pravzaprav nekaksna minestra, pac ena enoloncnica x:)x).

In je bla in je se ful dobra...

sm na hitrco poprazla mal cebule, pol sm dodala korencek naseckan, pol oranzno buco, pol mikric krompircka, pol navadno bucko, pol en velik sampinjon, na konc pa stresla eno skodelco oranzne lece, poprazla, zalila, dodala zacimbe (lovor, majaron, mal kumine, oreska.. pa se kej...)... aja pa se prej sem ene par cesnov celih not vrgla, pol na konc pa se par naseckanih... aja pa se sol.... aja se na konc sm vrgla vejico petersilja, k sem jo pol ven vzela hitr.

 

In je blo bozansk in sem si 3x vzela (:8):).

je pa res, da mam najrajs tele manjse skodelcke...

 

skratka, na tele corbice pa to pa shizim in to je pa res nekaj, kar dobro skuham (sicer nisem neka kuharca, 3/4 stvari ne znam packart, predvsem, ker jih ne furam/ne jem).

 

~

 

olja: maram. mam *vsa* (skor x;)x) - razen 'navadnega'. xDDx (k sm ga v 2.5 letih 'porabla' 0.5l, ostalo pa mi je zarko ratal oz. sem ga predhodno pretocila in oddala, ker nimam kej z litrom pocet, ce ga ze 1/2 ne porabim v tok dolgem cajtu).

Imam pa (ce se le da, seveda), vsa mogoca (in najboljsa mozna tle v danem za dobit) ostala: bucno, olivno, sezamovo (ok tega pac zdaj nimam, mam pa tahini, k shizim), kokosovo in tako dalje...

 

skratka, hec, da mam ravno jaz tok rada olja, k nisem zlo *oljnata* (=mascobna). xDDx

(zadnjic sem si merila mascobo x:Dx x:px v Tusu, pa sem si rekla, zakaj pa ne, al pa da cakam pr zdravnikih, k ze skor 12 let nisem bla, cist fajn pa je vedt... skratka, in je moje mascobno stanje - oldicno!!! xokx . tko da glede na to da nisem podhranjko, pr svojih kilazhah in kostkah, so ta olja ocitno res zdrava in taprava xokx)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Solata z dobrim bučnim oljem je zakon x:px (štajerci... kaj čmo...)

 

Drugo olje na solti sploh ne pride v poštev, razen na rdečo peso dam belo ali olivno.

 

Kakšnega pametnega nasveta torej nimam.

 

Ja, pa se mi je posvetilo, malo za šalo malo za res, naredi solato z domačimi ocvirki.

Ta sigurno ne bo imela okusa po nafti x:o)x

 

x:px x:Dx

Ali je bilo tole resno mišljeno ali ne... :inocent: x8Dx

Sem pa to že naredil... x:px

Regrat s krompirjem in ocvirki gor, pa nič drugega... x:Dx :palec:

Samo ocvirki morajo biti čim bolj suhi če ne je premastno... :vio:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Banano split po kdove kolk letih x:px x:px x:px .

 

Sva se na to temo z Barbaro tule pogovarjali in smejali, obe sva bili namrec dolga leta prepricani, da je to Banana Split, meni je kapnilo tule v Mehiki, ko sem videla isto sladico, da verjetno sploh ne vedo, da Split obstaja, da mora bit split xrolleyesx x:Dx :vragec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Banano split po kdove kolk letih x:px x:px x:px .

 

Sva se na to temo z Barbaro tule pogovarjali in smejali, obe sva bili namrec dolga leta prepricani, da je to Banana Split, meni je kapnilo tule v Mehiki, ko sem videla isto sladico, da verjetno sploh ne vedo, da Split obstaja, da mora bit split xrolleyesx x:Dx :vragec:

x:Dx x:Dx x:Dx x:px

mene tudi tole enkrat lani na morju prešinilo, da v bistvu.. zakaj že bi bil Banana Split? :inocent: kaj točno ma Split s tem, da je banana na pol prerezana x:o)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...