Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Zajtrk

3 dl terana domačega, domač kruh [moka iz mlina], 5 surovih prepeličjih jajc.

Na tenko narezano zeleno zelje z malo sezamove soli, olivnega olja.

Drugač pa prelen, da bi zmlel pšenico na električnem namiznem mlinu na kamne.

"Veseli december = koma" zmeraj. Do nekje 5. januarja. Pol pa do maja bolj umirjeno. -)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ruby ne sekiraj se. Letošnje leto sem tudi sama totalno dezorganizirana kar se praznikov tiče. Veliko vsakodnevnih opravil in tik pred zdajci se človek vpraša: pa ne, da smo že ... v mesecu. Samo sebe bi nekam brcnila. Jutri grem sicer v nakupe pa vendar, filing ni pravi.

Zamudila sem iskrico, ki se mi običajno prižge v tem času oz. že pred tem časom .

Morda nisva edini ? :O:

x:)x

 

Draga Čveka xsrcx ,

gotovo nisva edini.Upam, da si lepo preživela ta božični dan.

 

Jaz sem prišla do božiča sicer na smrt utrujena, a mirna. Super :vio: , še nikoli prej!

 

Jedilnik je pa te dni precej self-selfovski x8Dx , hladilnik , shramba in kantina se šibijo, jaz pa sem izbrala počitek in lenarjenje.

Tako da....letos ni postežbe ne službe :vragec: xDDx x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

en topel sendvič

sem pozabla jest, tk na polno pišem diplomsko x:Ix

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi pa danes kislo zelenjavno juho. bolj kislo, kot zelenjavno.

 

V času božičevanja in štefanovanja smo uspeli požret skoraj kilo tatarca, celo potratno potico, vse medenjake in vse čupavce. Ostalo nekaj orehovih rogljičev.

Za štefanovo se mi najavili tašča in svakinja - temu primerno sledilo spet kuhanje za nartabolše goste - nekih roladic(nekaj z dušenimi gobami, druga runda pa z pršutom in sirom)..v soboto smo bili kar na ostankih -ta velka naredila krompirjevo solato še zraven...skratka...

požrtije.

In povrh vsega spijemo še toliko vina, da se letos ama nič ne bom čudila, če ga bo še zmanjkalo..

 

In problem: že od božiča dalje imam blazne vrtoglavice.

 

Mislim, da smo požrtijo za to leto zaključili. Nekaj čisto mičkenega še za staro leto. Pol pa recesija.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kisla repa, leča, prosena kaša. 3 dl terana. -)

 

Čudak! Leče folk, ki slabš vid, ponavad nos v očeh, ti jih pa tamaniš.

 

Učeri sm biu hudoben in temu primerno se dons počut'm ( :o|o: ). Bom zdele skuhu juhco iz kosa majke jednog bika.

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdj bom pa kislo zelje/glava. 2 dl terana. Integralen riž. -)

 

Spomnim se sicer, da smo se v šoli pri matematiki neki ukvarjali z integrali, ampak riža ni v povezavi s tem nihče omenjal. Še naprej se mi zdiš čudak.

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

čist prewč sm žrla zadnje dni in temu posledično mam slabo vest xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zajtrk: voda... potem pa mango, banana in mandarince + kava z mlekom

Kosilo: 2 rezini kruha s pašteto

 

zdaj pa spet kava z mlekom :)

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

skuhala jote za cel teden :)

jota :2src: x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za zajtrk: Varaždinske klipiče (nimam pojma kako bi se po naše tole reklo) neke vrste slaniki.

Sicer pašejo z vinom ful dobro, ampak sem jih pač z belo kavo - pa je šlo.

Južina: malo pršuta, malo kruha, še par klipičev.

Jabolka bo za popoldansko malico.

 

pa menda nič več pol. Veliko vode moram spit, da tole sol pol ven spravim.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:8): daj tole malo opiši....

 

leča kuhana v osoljeni vodi, al kak ?

 

kislo zelje, samo na krožnik pa ješ?

 

al kako?

 

****

 

ne vem več kaj naj kuham..... x^x

 

***

 

ima kdo kako idejo kako ponucat kislo repo ? razen jote, kam jo še date? zraven pire , pa s kislo smetano jo nardim...kaj več mi pa zmanjka idej

 

 

****

 

ma ne vem , včasih se mi kr toži, da nimam doma takih jedcev kakor je tantra....

 

tako hvaležnega jedca pa že dolgo nisem srečala.

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kako ponucat kislo repo? men jo pošlji ;) zarad mene lahk tud celo zimo od jote živim..

(tistole 'za en teden' nam je uspelo v enem dnevu in pol pospravit..hehe, se pozna, da mam cimro x:o)x )

 

drugač pa mal pobrskala okrog.. mogoče ti kaj idejo da..

 

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?...8&offset=10

 

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1129

 

http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=1567

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

leča kuhana v osoljeni vodi, al kak ?

kislo zelje, samo na krožnik pa ješ?

al kako?

ima kdo kako idejo kako ponucat kislo repo ? razen jote, kam jo še date? zraven pire , pa s kislo smetano jo nardim...kaj več mi pa zmanjka idej

Kisla repa, zelje - naravno fermentirano brez "dodatkov" [njam, njam], se je surovo, kuhano ...

S krompirjem, rižem, proseno & ajdovo kašo, ...

Doda se lahko lečo, fižol, ...

[leča se kuha 20 minut (1 del leče, 2 - 2.5 dela vode), nato se jo soli. Kuha še 10 minut].

Komur ni všeč, naj si kuha sam. Rešitev je enostavna.

Naj je, kar mu paše. -)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...