Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Sline se mi cedijo, ko vsi od jote sanjate.

Najraje jo imam z zeljem, slastna pa je tudi z repo.

Danes drugače sarme pojejo, česar pa se tudi ne branim.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Deli na socialnih omrežjih

sm mislila narest joto, pa sem se pol rajši odločila za bobiče :2src:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

bobiči tud pri nas čakajo na vrsto :) jih še nisem to zimo kuhala...

I. dela že od nedelje do polnoči in dlje, tko da sva se prejle zmenla vsaj za skupno večerjo, da se mal druživa in sva šla v mehiško.. so mi zadišali sticky fingers, mal boljša verzija McDonaldsa.. :) pa pečen krompirček in tist pasiran fižol zraven..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

torej... mogoče me ne bo primlo, ker je vse v suštini bolj dietne sestave....

malo polente in jogurt alla skuta za zajtrk, en mu sadni jogurt

jabolko nekaj kumaric kislih

in je nona kuhala kako bi rekla kot joto s fižolom in zeljem, naša nacionalna jed, sem ful ponosna in sem pojedla količino ene skodele z dvema kuhanima krompirjema.

imam nočno, res res.... res svaka čast ( ker je družba nagnjena k debelosti, pa se trudim to premagat)... ampak ko mi paše, pa imam pravico nekaj pojesti, in se mi zdi, da je to res dietna hrana. kar pojem.

uhu, men se pa lušta strelkino zelje z ajdovimi žganci, sam sva dans mela še včerajšnje ostanke bobičev (k so bli ravnotako fenomenalni kot včeraj), sam za jutri pa resno razmišljam o prej omenjeni strelkini košti; pa rebrca svinjska mam tut že skuhana x:px to bo fešta x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Cookie, ce hoces ti mal rizote posljem x:Dx x;)x .

Midva greva pa danes ven jest (menza sistem, poceni, zdravo in dobro), si bom verjetno kaksne tacose al pa enchilade omislila, zdajle se pa basem z lubenico x:px

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Cookie, ce hoces ti mal rizote posljem x:Dx x;)x .

Midva greva pa danes ven jest (menza sistem, poceni, zdravo in dobro), si bom verjetno kaksne tacose al pa enchilade omislila, zdajle se pa basem z lubenico x:px

uhu, ti prasica ti x:px :2src:

zdele se mi še mal rola, k sm si en hud koktejl namešala iz aperola in penečega vina, sam men alko škodi že v tiny mini varianti :vio:

A lahk rižoto kdaj drugič snem?

Sm zadnjič (provzaprov v nedelo) nardila rižoto s pršutom, radičem inu rdečim vinom, sam me je zdražil radič, k nisem imela treviškega (k bistveno bolje prenaša vročino in toplotno obdelavo, kt navadni) in sem tik pred serviranjem zamešala radič v rižoto, na mojo žalost (in tradičevo hudobnost) je ravnotak porjavel ko da bi ga s kropom polila (mamicu mu spalim :vragec: )siecr je bil okus ustrezen, sam izgled mi je pa grenil življenje xcivx

Morm enkat sprobat s treviškim radičem, pa bom ob priliki poročala, sam tale trevižanec je drag ko suho zlato :O:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Guest VilaSonca
imam nočno, res res.... res svaka čast ( ker je družba nagnjena k debelosti, pa se trudim to premagat)... ampak ko mi paše, pa imam pravico nekaj pojesti, in se mi zdi, da je to res dietna hrana. kar pojem.

xsmx

uhu, ti prasica ti x:px :2src:

A lahk rižoto kdaj drugič snem?

x:Dx x:Dx x:Dx

Komot, no sicer pa, ce ti jo danes posljem po posti, pride v enih 14 dneh x;)x .

Se mi je je svinjskom velik nakuhal, se vidi, da sem totalna outsiderka, no saj nikol nisem bla in, samo sem bla vsaj mal manj out. Me je hecal, da bova cel mesec na rizoti, da jo lahko vask dan popestriva s kaksnimi dodatki x:Ix x:Dx x;)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Torej: ajdova kaša, z zelenjavo, puranov zrezek v blagi smetanovi omaki in pečen jabček to je bla moja južna, večerja pa cimetov jogurt Jogobella :D x:px x:Ix x:Dx

Nekoga moraš imeti rad,

pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...

Ivan Minatti (1924)

Imam problem, ko se nikoli nisem poglobila v kuhanje rižote (je nekateri ne marajo),

tako da kakšne slastne rižotke s pršutom ali beluši recimo še skuhat ne znam.

Nisem pristaš vegete, kock in ostalih adetivov, narano ain malo soljeno je zakon.

Danes bo pa končno jota za ostale, za mene kuhana prekajena rebra in zelenjava.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

kislo repo, pire in popečene hrenavke. Včeraj tole. verjetno bo repa - ker jo je pač ostalo in sem v službi - še danes na meniju + hrenavke.

Verjetno no.

Sicer pa sem na jogurtu, mandarinah danes.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Guest VilaSonca
Tople kumare. Kumare seveda ne domače....sam sem se pa najedla-mljask

:yumy:

rižoto s porom, brokolijem in sojino omako.

kislo repo, pire in popečene hrenavke. Včeraj tole. verjetno bo repa - ker jo je pač ostalo in sem v službi - še danes na meniju + hrenavke.

njami. x:px

Torteline s porovo omako in brstični ohrovt z drobtinicami :) ful se najedla...

Jst mam tud za dons brstični ohrovt. Za zrabn bo treba pa še neki pogruntat - mam sicer v hladilniku cipla, a to ne bi bla glih neka kombinacija ...

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Krompirjevo musako x:px

Ma je bila dobra, mljask

Hvala prijateljici za idejo.

Skuhan krompir sem nalistala. Na šalotki pocvrla malo junečega mletega mesa.

Jensko posodo naoljila z olivnim oljem, lepo poravnala dno s polovico krompirja,

posula gor pocvrt mesek in nanj lepo zlozila še preostanek krompirja.

Vse to sem prelila z dvemi z eno kislo smetano zvrkljanimi jajci, zos tudi solila in poprala.

Fliknila v ror pod infro, da se je naredila lepa zlatorumena skorjica.

Zraven pa skledo rdečega radiča z zeljnatimi laski in pogretim fižolom.

Pozdravljeni!

Me dolg ni blo nič sem...vem,da se skoz nekaj dogaja...ampak tud men se je...

Kaj bom danes ustvarila???

Kot nosorog, bom naredila dobro gobovo juhico iz lisičk, pol bo pa njami naravni puranji zrezek, ki sem ga od včeraj pacala v zeliščih, limoninem soku in livnem olju, za prilogo bo nekaj nad paro omehčanega ohrovta s kislo smetano in pertešiljem, pa skutini štrukeljci ....Solata : domači radič s fižolom in rukolo...

Lepo se imejte in dober tek.... :palec: x:)x

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Danes je bla lazanja: z različno zelenjavo (korenje, por, zelena..) in z odličnim bešamelom, ki ga naravnovnst obožujem, pa rdeč radič za solato.

Kmalu bom šla pečt višnjev štrudel... :2src:

Govejo župo z rižkom.

Srca artičok zapečena s kozjim sirom v pečici.

Biftke z roquefordsko omako in pinoli, v roru pečen krompir, motovilc z zeljnatimi laski in fižolom.

Za posladek pa v lastnem soku dušena jabolka z madeljnovo-medovim nadevom.

Velikan je odprl en krasen souvignon.

:o|o: . Saj ne rečem, da ni bilo odlično, ampak enostavno nisem več za take požrtije.

Po kosilu sva se z Velikanom zvalila na kavč in je šel popoldan brez veze, med dremanjem in crkljanjem mačkov.

Smo že pred leti zelo poenostavili našo kuharijo in se odločili, da bomo cmarili na veliko samo še za

ta velike praznike in evo- spet- not padli. S tem, da dragi sploh nima mere. Jaz sem vedno športno aktivna, on pa se nenormalno redi.

Za popoldsko malico sem postregla s sadjem, za večerjo bom en jogurt. Velikan pa že menca, da bi palačinke... :o|o: :vragec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...