amber 23. april 2009 Prijavi Deli 23. april 2009 Delam calzone 1. v lifu upam, da rata tako kot mora... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 23. april 2009 Prijavi Deli 23. april 2009 To je italjanska jed...poznana kot "prepognjena pica" ampak dela se čist drugač, zelenjavo prepražiš preden jo daš gor. (to je ena opcija, druga vidla na Youtubu: delaš klasično pico, le da le na pol kroga, z ostalim pa zapogneš...vidla da imajo tud kar tanko testo) Gre takole : vzameš moko (moja različica velik polnozrnate in malo gladke), potem daš malo olivnega olja, za 2 lešnika kvasa, 3 ščepce soli in vodo, v tem receptu piše da dodaš še žličko medu, gneteš da dobiš testo (recept kot za klasično testo za pico) in daš na toplo da vzhaja (jaz kar malo pospešim in dam v pečico na 50 st. za dobrih 15 min) Medtem pripraviš nadev: v receptu navajajo da se da tud na kocke narezan krompir ( jaz sem to tokrat izpustila)čebulo, 3 stroke česna, sušen paradižnik (jaz sem vzela kar tistega v olju), por, melancan, nekaj paradižnikove mezge Narediš omako, vse sestavine popražiš na olivnem olju, paradižnik dodaš na koncu (ko je že vse popraženo) in soliš... Omaka naj bo vsaj mlačna in ne vroča, ko jo daš na testo. Ko je testo že lepo vzhajano, ga razdeliš na 4 dele in zvaljaš 4 kroge premera nekje 15 cm. Omako daš na sredino, lahko dodaš še riban sir ali mocarelo in robove namažeš z mlekom (da lažje zapreš), testo prepogneš, da dobiš 4 polkroge. Robove dobro stišneš.(lahko si pomagaš tud z vilicami) Povrhu pomažeš z olivnim oljem. Calzone položiš na oljene pekače za pico in pečeš na 200 st. 25-30 min. Moj se peče ravnokar Jaz imam zadnje čase rada te stvari s skorjo, od gratiniranega krompirja in mafinov naprej. Da ko prerežeš da je "žmohtna" vsebina not... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 23. april 2009 Prijavi Deli 23. april 2009 Prav... Masa naj ne vsebuje velik vode čim manj tem bolje (da ne teče med pečenjem ven) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 23. april 2009 Prijavi Deli 23. april 2009 Jutri sprobam.Njami, kar skozi ekran diši, tako se dobro sliši. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 24. april 2009 Prijavi Deli 24. april 2009 Sprobano.Na brzino se je bilo potrebno znajti za delavce in evo ti ga na, naredila calzone. Dobro kot .................. Sedaj pa še za kosilo nekaj stuhtam. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 24. april 2009 Prijavi Deli 24. april 2009 x:o)x x:o)x Komaj čakam na kosilo. Dobila frišno špinačko, tako da bom naredila kej v tej smeri.... pa popekla sejtan... Pa jagode sem kupila... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 24. april 2009 Prijavi Deli 24. april 2009 Sprobano.Na brzino se je bilo potrebno znajti za delavce in evo ti ga na, naredila calzone. Dobro kot .................. Sedaj pa še za kosilo nekaj stuhtam. Me res veseli , da ti je blo všeč in da ti je uspelo!Jaz bom pa špagete + regrat s krompirjem danes Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 25. april 2009 Prijavi Deli 25. april 2009 se spominjam , ko sem se ful zredila kako leto nazaj in dala fotko, kaka grem na dejt.... pa ni noben nič napisal... mislim, da sem mela takrat 67 kg... jeee, pol kg manj... in zdaaaj... sem ugotovila (ugotavljala) da nisem za nikamor kilaža več kot 0 kil manj (i hope), ma vselih, mogoče je šlo čez... 55... jedla blitvo s krompijem, malo ribe pri mami, ko sem pripeljala kužke... zdaj pa "ugotavljam"... da sem "malo močnejša" :Cvčeraj je padlo 6 hrenovk (brez zajtrka)... za kosilo, ajvar, rdeča pesa. tako, da ! če ne omenim zajtra... 6 hrenov, plus ZAjtrk... ful kruha...???ostalo pozabila. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. april 2009 Prijavi Deli 25. april 2009 Mi je Plemenita Ljubljanska prinesla starega krompirja in je tako dober, da ga skozi kuham. Jutri skuham govejo župo, potem pa bo kuhan krompir in močno začinjena mariborska nepasirana skuta.V skuto zamešam drobnjak, fino naseckano svežo mento, svežo baziliko, tudi fino naseckano- slednji dve iz moje terase , sol in poperčekSkuta' aux fines herbes Za posladek pa maskarponejeva krema z čokoladnimi kaplajmi. Ravno ugotavljala z Velikanom, da skoraj ne jeva mesa. Samo kakšenkrat.Zato pa fulll sira ...bila v Bologni v torek...so me peljali v mlečni butik v en kraj, kjer so izumili parmezan... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. april 2009 Prijavi Deli 25. april 2009 Na stuj šrajat monade!Žlikrofi su bonta' inaudita, samo kdur jej samo uno merdaćo u Pećjaka, per forca misle dej je drak.Žlikrofi su rižultat od lbezni fra pupa domaća iz Idrije inu Makaronćina iz Laške dežele. Pej su napravli žlikrufe. Invece, v Bologni sen ćepla anka 3 kvarte kila maškarponeja. Eno malin sen ga zmešala sz mielejon, ma ke fino, el resto pa napraula kremo. Alora sen stukla 6 tuorlov sz cukron ino vaniljo, ponjer sem dala eno malo bakardija u maškarpone ino stukla še njega.Ponjer sem stukla eno panno sz cukron. Na kraji sem meškolala vse vkup, masa delikato in hićla nut še ene dva punjota čokoladnih goč. Ma ke finoooooooooooooooooooooooo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 26. april 2009 Prijavi Deli 26. april 2009 . Ma ke finoooooooooooooooooooooooo Ma ke je blo to zdej težko prebrat.Pa super napisano. Danes me pa bratec za Bohlonej pele na kosilo.Vsak dan ima skuhano (imajo s familijo), danes pa nič kuhanja, samo s prstom pokažem kaj bom. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 27. april 2009 Prijavi Deli 27. april 2009 jedla sem riž z zelenjavo, pita s špinačo, šla s kužki v gozd. zdaj mi đela ful sljabo. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 28. april 2009 Prijavi Deli 28. april 2009 jedla sem kos špinačne pite, 6 mini kumaric, malo kuhane zelenjave... frutina crunchyje z melekom... za kužke kuhala riž s pleskavico (meso), in tri kuhana jajca, ...v glavnem se šparamo.. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 28. april 2009 Prijavi Deli 28. april 2009 Ena lubenica mi je pravkar padla v trebuh...mater, sem ko piton Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 29. april 2009 Prijavi Deli 29. april 2009 Dans mi nič še ne paše jest...probala mau pirine sladice od včer, pa mi ne gre (je taka zlo enostavna in dobra in zdrava in vse to ) Če koga zanima: skuhaš piro, malo zmelješ v seklalniku, potem dodaš žličko meda (lahko tud več, odvisno kakšen sladkosned si), mlete orehe, naribano jabolko in cimet. Vse skupaj dobro zmešaš. Pol me pa čaka nekaj takega kot pasulj (delano 1. v lifu in se še ne zna za 10) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 29. april 2009 Prijavi Deli 29. april 2009 Prosena kaša (nova obsesija) z ohrovtom, popečeno... I love it Do sedaj sem utegnila samo frutabelo... Sadja nimam nič doma. Treba bo jagode, banane in paradižnik! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 2. maj 2009 Prijavi Deli 2. maj 2009 zjutraj špargljevo juho in prepečence pred kratkim... paradajzovo solato, podušeno mešano zelenjavo (clo vrečko), kos melone, šop grozdja... ... :xx!veš, ful malo manja da si naročim pizzo, bomo vse tri se nabasale, do fulla jutri bi lahko šla na "sočo se sončit"... shujševalni dan... ...pupe so grancarne s pašto, čeprav sem hotela spečt pišćanca, pa sem si premislila, bi se morale skopat... kupila anti pulči šampon in to- 20 eur, kupila ampule za rončota- 20 eur... ... če bi nabavla še pizzo- 20 eur... (možnost je, da pojem še celo melono in grozdje in potem naročim pizzo... av av av Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 3. maj 2009 Prijavi Deli 3. maj 2009 Zajtrk jabolkoKosilo pišče, solata (post bo še malo moral počakt, da dozori) Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 3. maj 2009 Prijavi Deli 3. maj 2009 kupila domačega piščanca in riž za kužke... dala pečt... riž bo al dente mal, za feeling... ga pustiš stat, da se prepoji z vodo in zmehča...malo prekuhaš... (piščanca nmazala z olivcem in posolila... bistvo vsake eliminacijske diete za pse je riž in piščanec Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 3. maj 2009 Prijavi Deli 3. maj 2009 hm.goveji golaž, polento -s sirom, skledo solate. domače hotla najprej kap, ko v nedeljo (kaj se pa grem, da jim bom tako slabo južino v nedeljo kuhala!!!) postregla s temle. Sestra privlekla še rulado - pekla nečakinja, za ziher priletel še sladoljed. Pol pa krpa v roke. Pa na vrt obrat špinačo..Skratka, delovna bila. Verjetno bomo matrali golaž še danes (menda bo še celo boljši - sploh, ker ni rezervne varijante), mogoče znajo kruhovi cmoki uletet zraven. Solata pa obvezno. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 5. maj 2009 Prijavi Deli 5. maj 2009 jedla sem ful malo... paradajzke in fižolček ter ajvar in sirovo omleto, košček pečenega piščanca. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 7. maj 2009 Prijavi Deli 7. maj 2009 včeraj sem se pregrešila, nabasala enga meska, kupila ržen kruh ... klobaske, hrenovke, ... mozarello eno... kužikam zamešala riž in koščke klobase skuhane, zdaj jim kuham mwso za golaž in rižka, drugače majo briketke (naj ne bi jedli govedine), ne morejo pa vedno piščanca, puran pa je ful expencive, ribe pa jim ne teknejo preveč. tko, da mam rada te grozne meske alla hrenovke, klobase, salamčke... (upam, da me bo minila faza klobas)... En košček na dan, vse ostalo zelenjava! zrezki in to mi ne gre, ribe ne smem, ... plus sem začela vohat riboflavin v živilih. plus mi ni NIČ okusno več, razen pizza, pohan sir, (mrstno... bljek,,, se slabo počutim, ostalo mi tut ne gre... ker je fuj razkuhano, polno vode... ku kšni starci preobjedeni. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 8. maj 2009 Prijavi Deli 8. maj 2009 Zajtrk kislo mleko in domača salamcaKosilo pišče v smetanovi omaki in beluši poparjeni Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. maj 2009 Prijavi Deli 8. maj 2009 beluši poparjeni :yumy: Ogromno sem jedla danes. Riž, špinača, sojini zrezki, solata, zelenjava (na pari), domači jogurt, redkvice, pa napolitanke.Ne naenkrat seveda... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 9. maj 2009 Prijavi Deli 9. maj 2009 Slabo jeste te dneve vidim, diete ali kaj Najbolj žalostno je, da tudi pri nas slabo kuhamo. (ne da bi se človek s tem hvalil glih), ampak kar dva dneva smo mazali kakšne sendviče in to bilo to. Me kar želodec začel boleti, da sem včeraj rekla dosta: nič ne pomaga, če sva doma in še za hrano ni časa: pa sem za zajtrk naredila prežgano juho, za kosilo pa gospodič testenine s tuno in mlado zeleno solato. Danes bo moralo biti nekaj na žlico Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.