Ruby72 3. avgust 2009 Prijavi Deli 3. avgust 2009 In pol poležavali v kostanjevi senci..klepetali, namakali noge...fajn nedelja bila. Senci plastičnega kostanja Jaz tudi rada pogostim. Tako lepo je, ko se zbere okoli mize. Tako dobro druženje. Edini problem, da se preveč poje ob takih prilikah Pa saj ni vsak dan tako Kuham celo pri prijateljih , celo sitnim italijanskim otrokom spečem šmorenček z rozinami (carski praženec).Jed sem prevedla v italijanščino kot 'angelčkovi ocvirki' Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 4. avgust 2009 Prijavi Deli 4. avgust 2009 Men se pa ne kuha sicer, se mi zato pa peče in to sladice... To vedno, recepti, receeeepti! Zadnja 2 dni...krhki marmeladno- orehovi žepki in kvašeni kifeljčki Drugač sem se spomnila na tzaziki in na pečen krompir in paradajzovo solato.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. avgust 2009 Prijavi Deli 4. avgust 2009 snežene kepe Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. avgust 2009 Prijavi Deli 5. avgust 2009 za zajtrk še domače breskvice, malica bo solata (upam, da v menzi še majo koruzo), za kosilo pa pesto s testeninami (obožujem pesto) :yumy: še jabolčni štrudel spečem mam domača jabka pol pa hop na Šmarno Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 breskvic je zmanjkalo, štrudel uspel - mal smo ga potamanili, mal pa raztalali danes domači volovci (=paradajz) nakolutani; vmes pa mocarela in malce bazilike, prelito z dobrim olivnim oljem in začinjeno s provansalskimi zelišči (mešanica, kupljena v trgovini). Sladica bo vanilijev sladoled z vročimi malinami Za večerjo grem na Šmarno *******a ste vsi na dieti in samo jaz jem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 Ne nismo na dieti, ma sploh ne, no vsaj jaz ne Pri men je edin problem to, da če sem med tednom sama doma, da se mi ne da kuhat kaj preveč...Bolj kakšne solate na hitro in kefir s sadjem in piškoti... Cookie a ti sama delaš testo za štrudel? Če delaš sama se priporočam za recept Danes si bom nardila špinačno juho, to vem za sigurno. Pa melono še imam v hladilniku Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 * 200 g moke * 20 g olja * 120 g mlačne vode +- * ščepec soli * žlica kisa testo se zamesi, premaže z oljem in se ne da počivat v hladilnik....ker se potem ne vleče tako lepo....bolje je, da se zamesi večer prej, čez no seveda da v hladilnik...ampak potem, ga je dobro ene par ur pred uporado datina sobno tem. tako se lepše vleče Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 kak naj naredim čimboljše testo za pizzo, prosim tk, da se cimbolj priblizas svojemu okusu... kolicin ne bom pisala... k nevem za kolk oseb sprasujes... pa tud ceb vedla... deli po obcutku! je pa tole cist navadno testo... drugac lahk v testo se kj primesas... ampk za navadno: v skledo das moko, notr sol ter mal olja (lahk olivnega)... v salcko das mlacno vodo al pa mleko pa neki kvasa... k se kvas lepo raztopi to z obuctkom prelijes v skledo in vmes gnetes... nato pa gnetes... in gnetes... po obcutku se dodas moko oz. vodo oz. mleko.. pol se lahk zacnes se izzivljat nad testom... oblikujes kepo jo dvignes in jo z vso mocjo, al pa polovicno vrzes v za to pripravljeno mizo, pult... to parkrat ponovis, vmes se gnetes... uglavnem cim bolj testo premuckaj, pregnet, premec... nato ga pa pust pocivat oz. vzhajat... ene pol ure... in pol ga razvaljas... ... dobr tek Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 Zelo hvaležen, toda!Kje si ti še videla, navadnega smrtnika, da bi imel svež kvas doma?Jaz imam samo suhi kvas in pol je postopek kakšen?Vnaprej se zahvaljujem za prijaznost. isti/podoben! nevem... k nevem, kaka je razlika med svezim pa suhim... js sm omenjala kr kvas! k kvas v karksni koli obliki je ze... je se vedn kvas! point je, da se kvas doda v moko! v kakrsnikoli obliki se ze nahaja na kakrsenkoli nacin... al se ga direkt razdrobi v moko... al pa se ga prej raztopi... in pri raztapljanju se mu lahk pomaga z mesanjem... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 testo je v hladilniku.Sej ga sicer delam že kr nekaj časa vendar me tole zta pizzo spravlja ob živce, ker pride ven debelo k ligurska fokača.Mi žlahtni Lahofili pa vemo, da mora biti pizza tanka par milimetrov in ne debela centimeter in pu. pol pa... ne dodajaj tolk kvasa... al pa testo sam razvalji fejst.... ciiiiiiiiiiiiiiim bolj na tanko... kr mirne zivce... sj bo Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 tk, da se cimbolj priblizas svojemu okusu... kolicin ne bom pisala... k nevem za kolk oseb sprasujes... pa tud ceb vedla... deli po obcutku! je pa tole cist navadno testo... drugac lahk v testo se kj primesas... ampk za navadno: v skledo das moko, notr sol ter mal olja (lahk olivnega)... v salcko das mlacno vodo al pa mleko pa neki kvasa... k se kvas lepo raztopi prelijes to z obuctkom v skledo in vmes gnetes... nato pa gnetes... in gnetes... po obcutku se dodas moko oz. vodo oz. mleko.. pol se lahk zacnes se izzivljat nad testom... oblikujes kepo jo dvignes in jo z vso mocjo, al pa polovicno vrzes v za to pripravljeno mizo, pult... to parkrat ponovis, vmes se gnetes... uglavnem cim bolj testo premuckaj, pregnet, premec... nato ga pa pust pocivat oz. vzhajat... ene pol ure... in pol ga razvaljas... ... dobr tek jezusmarijabohpumagi, če ti po vsem tem nasilju testo še kej vzhaja Nkol, ampak res nkol v živleju nism testa gnetla (niti za kruh ne), še manj pa ob pult metala (sej ne pereš umazanih cot) Res je, da to v (skor) vseh receptih piše, sam za katerokoli testo jst sam s kuhlo premešam/spodmešam, pol ga pa pustim pr gmah za vsaj 15min, ko ga zopet spod/premešam (s kuhlo), nakar gre v hladno pečico, ki jo postopoma zalaufam. Pa mi zmer krasno vse vzhaja in speče v rahlo. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 jezusmarijabohpumagi, če ti po vsem tem nasilju testo še kej vzhaja Nkol, ampak res nkol v živleju nism testa gnetla (niti za kruh ne), še manj pa ob pult metala (sej ne pereš umazanih cot) Res je, da to v (skor) vseh receptih piše, sam za katerokoli testo jst sam s kuhlo premešam/spodmešam, pol ga pa pustim pr gmah za vsaj 15min, ko ga zopet spod/premešam (s kuhlo), nakar gre v hladno pečico, ki jo postopoma zalaufam. Pa mi zmer krasno vse vzhaja in speče v rahlo. ma, ne... nben od nastetih ti ne pomaga... :xx!: Ql, sam, da ti rata... ja, itk, da hrana niso umazane cote... no, js si pa tezk predstavljam, da bi tovrstno testo sam z kuhlo premesala... sj ne delas palacink.... in men tud krasn vzhaja... za kruh se skor bolj (brez kakrsnih koli dodatkov smrtnih glav...se same od sebe naredijo prazne pa kljub temu mehke in kompaktne luknjice v sredici)... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alajana 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 Danes delam bananine palačinke ker mi je sladkor padel sem uporabila recept iz tukejle: link na receptDrugače je okus super, samo malo je treba sladkati, vsaj za moj okus. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 ma, ne... nben od nastetih ti ne pomaga... :xx!: Ql, sam, da ti rata... ja, itk, da hrana niso umazane cote... no, js si pa tezk predstavljam, da bi tovrstno testo sam z kuhlo premesala... sj ne delas palacink.... in men tud krasn vzhaja... za kruh se skor bolj (brez kakrsnih koli dodatkov smrtnih glav...se same od sebe naredijo prazne pa kljub temu mehke in kompaktne luknjice v sredici)... hihi, glih tele pa z veseljem zmešam z mikserjem na polno, res pa da pol še stoji neky cajta, da "zalaufam" ki jih pol speče.Ja, večina res gnete do onemoglosti Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 hihi, glih tele pa z veseljem zmešam z mikserjem na polno, res pa da pol še stoji neky cajta, da "zalaufam" ki jih pol speče.Ja, večina res gnete do onemoglosti palacinke sm dala kt primer, kt si ti umazane cote... drugac si pa js osebno se vseen ne glede na vecino, lazje predstavljam testo za omlete naredit z kuhlo kt pa testo za kruh, pico, ... Ful dobr, da jih poleg z mikserjem tud z veseljem pripravljas... js tud...z mikserjem... o veselju pa se mal dvomim... Vecina jih gnete do onemoglosti? ja, k ne delajo z obcutkom... sj nekak sploh nima veze... al delas testo z kuhlo al ga meces do neba pa nazaj... sam, da je z obcutkom! pol nben ne omaga... in ce je prisotno se veselje, ponavad prov njami izpade... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 jezusmarijabohpumagi, če ti po vsem tem nasilju testo še kej vzhaja Nkol, ampak res nkol v živleju nism testa gnetla (niti za kruh ne), še manj pa ob pult metala (sej ne pereš umazanih cot) Res je, da to v (skor) vseh receptih piše, sam za katerokoli testo jst sam s kuhlo premešam/spodmešam, pol ga pa pustim pr gmah za vsaj 15min, ko ga zopet spod/premešam (s kuhlo), nakar gre v hladno pečico, ki jo postopoma zalaufam. Pa mi zmer krasno vse vzhaja in speče v rahlo. Ja res je, jaz sem se kar zgrozila ko sem prebrala kaj dela s testom kapica Glavna fora je v tem da ga ne mučkaš preveč, ampak samo na rahlo, premešaš s kuhlo, še malce pregneteš z občutkom in je! In daš shajat, sedaj poleti hitro vzhaja, pozimi si pa pomagaš s pečico...(pretirano gnetenje testa ni priporočljivo niti ko že delaš karkoli iz testa, pa naj bo to testo za pico al pa za rogljičke, to te izkušnja kmalu nauči) Kvasa ni potrebno dat predhodno vzhajat, edin paziš da ga ne mešaš direkt s soljo. Porny jaz sem napisala kako delam testo za pico tam v temi za pice, je pa podobno kot od kapice sicer. Da ti rata tanka pica, ga pa razvaljaš z valarjem, precej logično kajne? (sem vidla da so tud drugi to omenil že) Porny se vid da si dec, ker mene so ravnanja s testom in delanja različnih reči iz njega naučili mami in obe babici pa izkušnje seveda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 amber... ne rabs se zgrazat! k sploh ni tk grozn... kakor se zgleda bere... v krvi mam pretiravanje... ampk zrd tega, si ni treba nekih brutalnih slik v glavi delat... kkrkoli ze: poleg izkusenj... je tud strank vse vec... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 ja upam, da res ni, ker bralo se je grozno... Kakšne stranke to misliš? poleg izkušenj... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 ja upam, da res ni, ker bralo se je grozno... ma ne... ni tk grozno..., res..., razn tega, da se lahk tovrstno testo tk dolg tepe in izzivlja nad njim..., da dobi otekline in buske in pol sploh ne rabs cakat, da kipne... ne resn... pr kruhu je tud to fajn, da se ga cimbolj pregnete..., nato pocaka, da vzhaja... in ovo na novo! a se to tud grozn bere? ze 1x kipnjeno testo ponovno gnest, muckat, mesat... Kakšne stranke to misliš? poleg izkušenj... take in drugacne... ampk vecinoma v cloveski obliki... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 Porny se vid da si dec, ker mene so ravnanja s testom in delanja različnih reči iz njega naučili mami in obe babici pa izkušnje seveda Po tej logiki sem tud jaz dec mene nobena mami in babica ni učila ravnanja s testom, še kuhanja v bistvu nič. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 js dam v testo za pico še jogur....in vedno prej anredim kvasec.....sploh če je suhi kvas, ker nisem nikol ziher al je kvas ok al ni....tako testo z jogurtom, rahlo naoljim, dam v vrečko in ga imam v hladilniku...najdle naj bi bil 10 dni v hladilniku....starejše testo kot je, bolše je Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 Gledam kaj bo nastalo iz kruha iz polnozrnate pirine moke, vinskega kamna, radenske, sojinega mleka in olivca.. naj bi bil kruh, menda Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 6. avgust 2009 Prijavi Deli 6. avgust 2009 Po tej logiki sem tud jaz dec mene nobena mami in babica ni učila ravnanja s testom, še kuhanja v bistvu nič. žal mi je res, da te niso učili. Ker je fajn ta generacijski prenos...morda tud nisi pokazala interesa... takrat še. Za tole še ni prepozno, ker vem si še dost mlada ma ne... ni tk grozno..., res..., razn tega, da se lahk tovrstno testo tk dolg tepe in izzivlja nad njim..., da dobi otekline in buske in pol sploh ne rabs cakat, da kipne... ne resn... pr kruhu je tud to fajn, da se ga cimbolj pregnete..., nato pocaka, da vzhaja... in ovo na novo! a se to tud grozn bere? ze 1x kipnjeno testo ponovno gnest, muckat, mesat... take in drugacne... ampk vecinoma v cloveski obliki... Jaz ne vidm potrebe po izživljanju nad testom, ker mam vedno dost cajta da lepo počakam da kipne Da nardim še kaj druzga vmes... Ja vem za tole pri kruhu, še 1x pregnest po vzhajanju. Samo tud to ni potrebno, jaz pustim ko pregnetem da kipne v modelu in pol dam pečt, pa je čist ok Si se mau nerodno izrazla glede strank, je izgledalo kot da imaš privat kaj. Ja kdaj dobi še kaj od tebe kakšen pes po možnosti kar je tud kul! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 7. avgust 2009 Prijavi Deli 7. avgust 2009 Si se mau nerodno izrazla glede strank, je izgledalo kot da imaš privat kaj. Ja kdaj dobi še kaj od tebe kakšen pes po možnosti kar je tud kul! recimo... ceprav prividi niso vedn prividi ja... poleg psov tud ribe in se kej vmes.. med zemljo in vodo kj boste pa dans kuhal? no, sj me v bistvu sploh ne briga... sam prijazno se delam... da tema ne zaide... dobr tek...! Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. avgust 2009 Prijavi Deli 7. avgust 2009 uuu, skutne palačinke x:px jst bi tut dans sem od sodelavke dobila domačo špinačo - celo vrečo; in bom kot Popaj sam mam še ene papričice za porabit, pa paradajz pa fetka sam tale špinača ne bo dolgo zdržala, v palačinke je pa ne bom tlačila pa sladoled z malinami bom Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.