Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

DANES!

Bomo jedl;

Hommos po libanonski originalni recepturi

Čičerikin mineštrone z domačimi zelmi narejen po toskanski recepturi, na gosto, da žlica stoji noter.

x:px x:px x:px

js bi tudi!!

 

mi pa bomo bokardi zrezke, riž in rdeče pečene paprike s česnom (v kisu in bučnem olju)

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes bom pekla po enem tednu pavze...

 

Sem mahnjena zadnje čase na razno zvijanje...zato bodo taškice (žepki z različno marmelado), čokoladna ali sadna pita in medenjaki polnjeni z orehi.

 

Will see, will see xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jst bi tudi nekaj sladkega.

sicer pa maline in banano za zajtrk

za malico dva toasta, enega z namazom iz hohaido bučk, enega pa iz makadamije.

za kosilo bom korenčkovo juho in mešano solato x:px

za pol pa še ne vem x:o)x

 

tale bučna enolončnica se fajn sliši, sam da bi jo imela brez sira x:o)x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

musaka z več zelenjave in malo manj mesa, zelena solata

 

včeraj njoki v smetanovi omaki in solata s paradižnikom, papriko, kumarami in čebulo seveda

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem bila povabljena na kosilo in smo jedli: odlično zelenjavno juho in slivove cmoke.

 

Prej pa pico in paradajz.

 

Zamesla testo za medenjake...v receptu je pisalo da je edina maščoba olivno olje 1dcl. No in sem nardila tko in testo se ni povezalo skupaj, sem gruntala kaj narest in sem dodala še nekoliko masla, je blo malo bolje a še ne ok, pol sem razmišljala naprej...in sem se spomnila, kaj če bi dodala mau vode...VOILA! je ratalo xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sadje x:px

bila na tržnici danes in nabavla maline, jabolka, hruške, slive, smokve, breskve x^x

pa korenček in peso nabavla, oboje ekološko pridelano.

bom sokove delala x:)x

 

 

morda si bom kasneje kak rjav riž z zelenjavo naredla

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zajtrk - pica od včeraj (košček, da ne bo pomote)

malica - paradižnik ki si ga odtrgam kar iz rastline (opral ga je dež)

kosilo - čivapi (zaključek hranjenja za danes)

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bila na Kp tržnici v petek in nabavila veliko dobrih vrtnin in sadja, pa borovnice za v zmrzovalnik x:px

 

Danes bodo rumeni fižoleti (maslenec), krompir v kosih, vser skupaj zabeljeno z malo pocvrtega pršuta in kislo smetano.

Potem bom naredila šopsko solato- za jutri, ker se začne delovi teden z vsemi mega obveznostimi in si Velikan sam self-sevice postreže.

Pa melancane po siciljansko x:px ; katere lahko zamrznem potem, so ena boljših zadev, odlične za h rižku, na pasto al pa kar tako sz kruhom. Pa bom opekla bučke in jih marinirala. Otebila soato in jo oprala in spravila v hladilnik.

Ene brezlutenske muffine z breskvicami in borovnicami spečem, da bodo za zajtrk nekaj dni.

Baziliko moram osmukat, je šla že v cvet, bo en pesto padel x:px

Ene kuharije danes :o|o:

 

Od jutri pa spet restavracije, poslovna kosila... xrolleyesx :sori: :o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

DANES!

Bomo jedl;

Hommos po libanonski originalni recepturi

Čičerikin mineštrone z domačimi zelmi narejen po toskanski recepturi, na gosto, da žlica stoji noter.

 

Porny, i ti sve to znaš spremiti? Svaka čast! x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

a ima kdo kakšen fajn recept za kvinojo(kako jo zelo okusno pripraviti)?

 

pred mesecem dni sem jo prvič kupila in mi je ful dobra(pa še zdrava in polna beljakovin je). x:px

pripravljam si jo vedno po enem in istem kopitu, kot rižoto.dodam zelenjavo(papriko, čebulo, korenček...)

..bi poskusila še kako drugače, pa na netu nisem našla ravno veliko receptev za to žito.

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a ima kdo kakšen fajn recept za kvinojo(kako jo zelo okusno pripraviti)?

 

pred mesecem dni sem jo prvič kupila in mi je ful dobra(pa še zdrava in polna beljakovin je). x:px

pripravljam si jo vedno po enem in istem kopitu, kot rižoto.dodam zelenjavo(papriko, čebulo, korenček...)

..bi poskusila še kako drugače, pa na netu nisem našla ravno veliko receptev za to žito.

Midva imava tud ful rada kvinojo xsrcx hitro se pripravi pa simpatična je..

 

Jaz sem jo v Peruju jedla v palačinkah.. čist preprosto, nardiš palačinke, skuhaš kvinojo (original rečejo temu kinoa, s poudarkom na i, tko da se ful dolgo nismo razumeli x:o)x ), jo zmešaš s kislo smetano,daš v palačinko, čez še kak dober sir, mal bazilike, in volia :palec: (jaz sem jo za rojstni dan skuhala pol kile in smo jo imeli za eno od prilog v tortillah)

 

Kroketi iz quinoe:

200g quinoe, 200g riža, 100g leče, skuhaš vsako posebej, ohladiš, zmešaš z jajcem, in delaš kroketke (s pomokanimi rokami) in jih ocvreš v olju.

 

Lahko jo uporabiš za v kako malo bolj nasitno solato, namesto testenin.. ful paše :palec:

 

paradižnike, bučke nafilaš s kvinojo.. ker je že itak bolj sladkasta, bi jaz skombinirala v kakimi mletimi lešniki, mandlji, kislo smetano. prekajen sirček na vrh...

 

A amarant si že probala? Tud andsko žito, še mal manjši, ko ga skuhaš, izgleda kot kaviar, male prozorne pikice xsrcx pa fino poklja pol v ustih.. tud za iste stvari lahko uporabiš, jaz ga ponavadi zmešam z zelenjavo in je za prilogo namesto riža..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Midva imava tud ful rada kvinojo xsrcx hitro se pripravi pa simpatična je..

 

Jaz sem jo v Peruju jedla v palačinkah.. čist preprosto, nardiš palačinke, skuhaš kvinojo (original rečejo temu kinoa, s poudarkom na i, tko da se ful dolgo nismo razumeli x:o)x ), jo zmešaš s kislo smetano,daš v palačinko, čez še kak dober sir, mal bazilike, in volia :palec: (jaz sem jo za rojstni dan skuhala pol kile in smo jo imeli za eno od prilog v tortillah)

 

Kroketi iz quinoe:

200g quinoe, 200g riža, 100g leče, skuhaš vsako posebej, ohladiš, zmešaš z jajcem, in delaš kroketke (s pomokanimi rokami) in jih ocvreš v olju.

 

Lahko jo uporabiš za v kako malo bolj nasitno solato, namesto testenin.. ful paše :palec:

 

paradižnike, bučke nafilaš s kvinojo.. ker je že itak bolj sladkasta, bi jaz skombinirala v kakimi mletimi lešniki, mandlji, kislo smetano. prekajen sirček na vrh...

 

A amarant si že probala? Tud andsko žito, še mal manjši, ko ga skuhaš, izgleda kot kaviar, male prozorne pikice xsrcx pa fino poklja pol v ustih.. tud za iste stvari lahko uporabiš, jaz ga ponavadi zmešam z zelenjavo in je za prilogo namesto riža..

 

o, aliana.

sami super recepti :palec:

hvala, res xsrcx

 

jutri bom že eksperementirala.najbrž bom krokete naredila. x;)x

 

amaranta še nisem probala. sem ga zadnjič gledala v trgovini, mi deluje podobno kot kvinoja.

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj: s sirom polnjeni tortelini (znamke spar :xx!: ) in paradižnikova omaka s koščki pršuta, paradižnikova solata (domaće) in bolgarski kao feta sir x:px sladica bučin sladki štrudel (nekateri na mojo grozo tlačijo notr preveč praženo čebulo :O: )

 

za danes še gruntam, morda solata iz pečenih bučk čez pa obdelana tržaška omaka (olje rahlo pogrejem, dam notr strt česen glih tok, da uno surovino izpusti, k moj želodec matra), mal počakam pol pa naseckan peteršilj. Pa mal kisa x:o)x

 

večerja sveže stisnjen jabolčni sok (juhej, juhej za sokovnik) x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

za danes še gruntam, morda solata iz pečenih bučk čez pa obdelana tržaška omaka (olje rahlo pogrejem, dam notr strt česen glih tok, da uno surovino izpusti, k moj želodec matra), mal počakam pol pa naseckan peteršilj. Pa mal kisa x:o)x

 

sem ponavljala za tabo x:Ix x:)x

sam kis sem spustila pa mal zelene še not naribala..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Joj, ravno iz Splita vrnila, šla danes že ob 7.00 v Split, 1000km naredila xrolleyesx

 

So me vsaj klijenti pošteno pocrkljali z morskimi dobrotami x:px

Školjke dondoli, ostrige in dateljni za predjed, ribja juha in potem moja najljubša riba-zobatec x:px

Indija Koromandija! Tudi posle dobro porihtala, če me ne bi na poti dol na radar dobili pred Šibenikom :vragec: :sniky: ,

bi začela razmišljat, da sem morda sanjala :inocent: x:Dx

 

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Super Ruby :palec: :palec: :palec: Radar :xx!:

 

Jaz pa med tednom niti enkrat nisem kuhala in se danes ful veselim domače hrane.

Nikoli ne bom razumela ljudi, ki radi pogosto jedo v restavracijah... tako lepše je doma pacati in potem pojesti x:Dx Pa še sprošča.

 

Prvič sem šla v Dabudo. No, ne grem več. Totalno razočaranje.

V Mehiški v BTC-ju - razočaranje. MASTNO!

Kopač :palec:

Pa še ena lušna gostilnica na Brezovici, ime sem pozabila, so imeli pa odlične gobe.

 

Danes bom pa skuhala zelenjavo župico, naredila pečen krompir s stročjim fižolom, sojine zrezke (to sem že zvečer spacala skupaj) in motovilec.

 

Zvečer bom pa filane paprike (s sojo in malce eksperimentiranja) za jutri.

 

Pa ful imam domače skute, tako da mogoče torto.

 

Hujšal bo pa kdo? x:o)x

Pa ne, sej je kul!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa kuhala cel teden (čeprav sem trmasto vztrajala, da si bo sam kuhal po dietnem seznamu, ampak.. če sem doma, bi blo pač trapasto, če ne bi xnckrivx), danes so pa vsi moški šli na jadranje in me je ravno prej tašča klicala, da bi se lahko malo družili.. tko da sva zmenjeni, da greva skupaj na kosilo, nekam ven x:)x

Drugač se pa strinjam, Mich.. men tud ful bolj paše doma pripravljena hrana..

(na Brezovici Kašča mogoče?)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sej lih to sem te hotla že zanč vprašat, pa sem potem pozabila... kaj si to zdej na eni dieti?

 

Možno, da je Kašča, a je tam pri pošti levo (če greš iz smeri LJ?). Mi vedno rečemo, da se dobimo tm po mostu... Sem bila že večkrat, ker moja prijateljica obožuje njihovo hobotnico. Mi je pa všeč tist pica kruhek... ni slabo... pa uzun fajn sediš. :palec:

 

Nasplošno so mi pa te Brezoviške restavracije kar fajn (Pok, Kopač, Kavčič)...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sej lih to sem te hotla že zanč vprašat, pa sem potem pozabila... kaj si to zdej na eni dieti?

 

Možno, da je Kašča, a je tam pri pošti levo (če greš iz smeri LJ?). Mi vedno rečemo, da se dobimo tm po mostu... Sem bila že večkrat, ker moja prijateljica obožuje njihovo hobotnico. Mi je pa všeč tist pica kruhek... ni slabo... pa uzun fajn sediš. :palec:

 

Nasplošno so mi pa te Brezoviške restavracije kar fajn (Pok, Kopač, Kavčič)...

 

Fant je bil pri Papugi (cel lajf problemi s prebavo, želodcem, hemoroidi, bolečine v križu - tip pogruntal, da ma vse skup dost isti vzrok, čudno zašit po operaciji slepiča v mladosti+zamaščena jetra-vpliva tud na hrbet...) in je na njegovi dieti . V dveh mesecih izgubil skor 15 kg, čist na izi, brez kakega mučenja, zdaj pa čaka na drugi pregled, da vidmo, a je imelo kaj smisla al ne. Men je dieta mal trapasta, ker se mi zdi, da je na trenukte kar nekaj skup nametano (dve juhi, ena za drugo x?x ), ampak sva se pač držala, da ne bo mogel tip rečt, da lahko kar od začetka začne x:o)x Jaz sem dodala v tole, sploh zadnjih 14 dni, ko se zmanjša hrana, mal ribic, mesa, ful sirov, nepredelanih olj na solatah in prilogah, malice vedno, oreščke, kadar sem bla lačna.. in sem v bistvu ostala na enaki teži.

 

Ja, pri Pošti je Kašča, testenine in pice pa fajn zelenjavni krožnik.. vmes so se nekaj pokvarili, zadnjič sem bila pa spet kar zadovoljna :palec: Kopača ne maram, ker so mi bedni kelnarji :o|o: , Kavčič smo pa včasih skoraj vsak teden hodili na nedeljsko kosilo... ko sem bila še doma..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...