ABCfree 9. oktober 2009 Prijavi Deli 9. oktober 2009 I eat shit.But a good one.... Citiraj Darling,stand by me Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 9. oktober 2009 Prijavi Deli 9. oktober 2009 Ja Michelle , knjiga ima svoj smisel, kar nekaj dobrih receptov. Avtorica ima malo egotripske poglede nase in ostale Francozinje,ki wannabe ah, oh in sploh. Tako so (baje) super, da jim že kar škodi Malo preveč južnjaški pristop z nenormalnim hvalisanjem, v stilu-mi vse najboljše, vi pa vse zanič :xx!: Sicer pa če greš mimo tega, je knjiga res ok No, jaz sem šla preko tega in niti nisem bila pozorna na to. Sem izvedela veliko koristnih nasvetov (naprimer glede shranjevanja sadja in zelenjave pa kruha) in kot sem rekla, nekateri recepti so res fantastični in zanimivi. Sicer imam pa rada francosko kulinariko...Prebrala sem še eno podobno... o japonkah, ki mi je bila pa blazno dolgočasna. Aja, ajdovo kašo z zelenjavo sem...Jutri pa gobovo juho, pa je...Nič kompliciranja. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 10. oktober 2009 Prijavi Deli 10. oktober 2009 Rubyka , hvala za pojasnilo. Sem mislila, da ima kak izrazit okus - jaz pa maram lih take, z močnejšim okusom (npr. kostanjev, gozdni ipd. "grenkobe"), tako da kakih cvetličnih, akacijevih ne premorem žajbljev npr. je en tak "meglen", človk sploh ne bi verjel, da je žajbljev, tako blagega okusa je. Ste me nahecale zaj s tole knjigo o francozinjah, da bom drugič v knjigarni bolj pozorna - če jo Vale N. sploh ima. *******danes sva imela malo paštico z dimljenim lososom v smetanovi omaki. Zraven pa mehek radiček s koruzo.Zdajle pečem kruh inu maffine, one Michelline iz jabolk, jogurta in ovsenih kosmičev. Ma sem zraven narezala pest suhih fig - glih tko, za podpis pa ono nagubano peso in korenje moram porabit, bom kar sok stisnila, k mam še jabka. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 10. oktober 2009 Prijavi Deli 10. oktober 2009 Dober večer punce moje ! Cookie knjigo 'Zakaj so pa Francozinje lahko vitke' dobiš pri Vale/Novak, sem jo v sredo ugledala v njihovi knjigarni na Wolfovi Ti bo všeč, recepti so dobri, boš videla, same dobre zadeve, strogo naravne, simpl ampak hkrati zelo šik zadeva. Nobenega odrekanja pri sestavinah - je ogromno receptov z meni ljubim putrčkom in sladko smetano, potem ti bo gotovo po godu recept za ratatuj, mljask In potem, kot je že Michelle napisala, avtorica ne skopari z nasveti kako hraniti sadje in zelenjavo, kako prelisičiti lakoto, razni triki, da ne podležeš skušnjavam V glavnem, bukva polna dobre košte, simpl recepti, stvari nesramno dobre,šampanjc in čokolada.P.s. Avtorica potegne iz vsake stvari koristno- od hoje po štengah do pospravljanja lastnega fleta kot lahkega treninga za dobro počutje in vitkost P.s. Hočem provizijo od prodanih knjig *Meni je tudi losos v smetanovi omaki hudo dobra reč, mljask Danes bila na kosilu pri prijateljici , rajši sama povabim, kot da sem vabljena Bemusuncežarko, nekdo jo je naflancal, da je treba vse neslano kuhat :xx!: *Jutri pa je Barcolana, greva na brodico, bojo dali košto od zajtrka naprej , v takih situacijah povsem podležem vsem skušnjavam brez boja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Heh -to se je nam zgodilo včeraj - nas dotični povabili na kosilo - moj že itak celi čas pizdio, da on pri drugih ne more tako jesti, kot doma in da bo ziher lačen. Pa so se mu želje skoraj uresničile - ti ljudje imajo nedeljo za običajen dan - pravzaprav manj od običajen - in smo dobili vegetariansko kosilo - s krompirjem in papriko filane paprike v smetanovi omaki. Pa solato poleg. gospodič in ta mlajša sta postala hudo nesrečna, ker nič mesa ni poleg stopilo Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Hehe, sem vedela, da če kje, jo (knjigo) bodo pri Vale N. gotovo imeli Mam rada take bolj enostavne recepte z mini trikci in brez tehtnice ter obveznim WOW efektom Kadar jaz drugje jem (oz. sem povabljena), večinoma pojem, oz vsaj tisto, kar mi odgovarja. Za ostalo sem presita. Zmeraj pa s sabo neky prinesem, al je to sladica, al kaka torta, piškoti, solata, pa da če je sila, se vsaj od tega najem.Ne maram pa prehranjevanja v gostilnah (zame večinoma preslano, premastno, preveč umetnih arom, zgoščevalcev, emulgatorjev, trdilcev,..), razen na preverjenih punktih in točno določene jedi. *******danes za kosilo goveja juha z rezanci in govedino iz juhe, solata iz radička in koruze.Večerja bo kuhan kostanj (končnoooooo) spanje bo pri odprtem oknu, hihi x:Dx Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 S putrom Men se zdi, da jih je Nigella enkrat kar mešanico indijskih začimb vrgla gor (pa kapljico olja), pa je bilo baje dobro. Meni se itak ne bo dalo kuhati, tako da bom na hitro proseno kašo z zelenjavo pa je...Še dobro, da obstajajo te kaše... Zjutraj sem si nardila smoothie iz banane, pomaranče in jabolka. Pomaranče so tako zanič... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 kuhano zelje z lečo... pa tofu in sir popecen.. ne da se mi komplicirat danes.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 kuhano zelje z lečo...Uuu thanks! Ideja! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Uuu thanks! Ideja! z rdečo lečo v 15.20 minutah narejeno.. pa meni noro dobro baje sem kul s kandido, tko da lahk neham na divje kenslat OH.. sam bom še vedno ostala na temle - ful več zelenjave, kot OH pa čimmanj bele moke/cukra in več kvinoje, leče, prosa, ... pa na plesni sem alergična, ne na pršice.. ful presenečenje, ampak kar razloži ene par stvari Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Mi zraven vlekli vino in dvojno pecivo.Kot pravi strelka007 - včasih se preprosto ne moreš izogniti. Pa še radovedna sem bila Mater ste nakomentirali v tem času - jaz si odprla za komentiranje, nekaj delala vmes, postnila, pogledam... pa že cele strani napisane. Tak, da čisto izven konteksta moje Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 baje sem kul s kandido, tko da lahk neham na divje kenslat OH.. sam bom še vedno ostala na temle - ful več zelenjave, kot OH pa čimmanj bele moke/cukra in več kvinoje, leče, prosa, ... pa na plesni sem alergična, ne na pršice.. ful presenečenje, ampak kar razloži ene par stvari :palec: Kvinoja! :wOOt: Tudi jaz se poskušam izogibat beli moki... Pirin kruh bom v kratkem spekla... Thanks za ideje Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Strašno kaj vse vi ljudi jeste??? bom kar te dneve na papriki.to pa zato, ker jo v soboto cel avto - beri dobesedno - cel avto domov privlekla - sodelavec zmulčil cel hektar njive s papriko, pa smo navalile predtem na njivo in tri ure pridno pobirale. Vse sosede sem obdarila z njo, pa sestro ino taščo spešeli in še moja starša.včarej zvečer vložila 12 kozarcev, včerajšnji zajtrk: pečena paprika s česnom in malo posolena, ter popoprana. pa črn kruh zraven. Pol pa kosilo tam:(paprika ), večerja pa pečeni kostanji(mogoče kateri bil s črvom, kaj vem)danes: malica: paprika - pohrustala eno ta orng veliko zeleno, kosila ne bo(razen, če bo gospodič doma kaj skuhal, ne vem, možno bi bilo, upam, samo, da ne bo kakšnih receptov kje bral). men se je tut zdelo čudno, kuga pa ta hoče s tem vinom in pecivom zdej... ja, nekak h kvinoji pa vsem tem meni nikdar čula poznanim živilom ne sodi zraven Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Padam na zdrave stvari Jah poskusit moram sama narediti, mogoče pa bo... saj veš, da moram... Sicer mi pa Aliana fajn papca... razen mesa in Marmite! To je pa angleški kriminal. o(razen, če bo gospodič doma kaj skuhal, ne vem, možno bi bilo, upam, samo, da ne bo kakšnih receptov kje bral). Paprike je pa letos res ogromno.Pa bučk.Paradižnik mi je pa tako dober, da ga jem kot jabolka... moram izkoristiti, ker ga potem ne bom več jedla do naslednje sezone. Paradajza iz trgovine ne kupujem več. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Ma odkar sem tule na LNF brala o pripravi prosa,... (spiranje z vročo vodo za odstranitev saponinev pa pol sušenje v pečici do 50st) se nekak še nisem spravila h kuhanju le-tega.Pa verjetno se sam zakomplicirano bere in je v izvedbi muchos enostavnos.No, ko bom velika, se lotim tudi tega p.s.sem v hoefrjevemu letaku videla, da prodajajo nož za rezanje za peko kostanjev. Po službi obletim še to štacuno in pol basta Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Porny, men kvinoja nikol ne pride zdrizasta.. ne smeš pretiravat s količino vode in z dolžino kuhanja.. ja, je sorodnica prosa, sam meni je proso ful bolj grenko, pa če ga še toliko spiram.. (drugač pa ja... čist po indijancih in peruju in lamah ima okus xsrcx x:px ) ko smo ravno pri Marmite-u.. ostala brez en lonček še imela pa smo ga zadnjič nesli s sabo na morje in je ostal tam.. vprašanje kdo se bo zdaj spomnil to prinest nazaj.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 yes - še je bog dobre volje. Ni gospodič bral nobenih receptov, skuhal to kar zna (dobro): makaronflajš in radičevo solato z baje veliko krompirja. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Čisto da se vam javim po pitanju kvinoje;- sem jo skuhala kot kašo, v malo soljene vode in dolivala mleko, ene 10 minut, kot je svetovala Alijana., nakoncu dala not nekaj kosmičev masla, MLJASK na kvadrat Včeraj skuhala kvinojo v veliko kropa, notri zlila za en plunk olivnega olja, 11 minut kuhanja.Odcedila in ohladila, nič pocasta, fliknila v hladilnik.Jaz sem jo jedla kot dodatek radiču s fižolom,par žlic, se pošteno najedla, je dobra in ne zapira, prej obratno.Danes jo bo jedel Velikan kot prilogo, včeraj jo je pojedel nekaj žlic v goveji župi, dobro (je mislil, da je neka paštica ).Kvinoja je fajn stvar, če jo ne obravnavaš kot težko ekzotiko. Je nasitna, zdrava, ni komplikacij z njo, hitro kuhana. JE ZDRAVO MAŠILO, da se ob salati ne mastiš s kruhom, krekerji.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. oktober 2009 Prijavi Deli 12. oktober 2009 Čisto da se vam javim po pitanju kvinoje;- sem jo skuhala kot kašo, v malo soljene vode in dolivala mleko, ene 10 minut, kot je svetovala Alijana., nakoncu dala not nekaj kosmičev masla, MLJASK na kvadrat Včeraj skuhala kvinojo v veliko kropa, notri zlila za en plunk olivnega olja, 11 minut kuhanja.Odcedila in ohladila, nič pocasta, fliknila v hladilnik.Jaz sem jo jedla kot dodatek radiču s fižolom,par žlic, se pošteno najedla, je dobra in ne zapira, prej obratno.Danes jo bo jedel Velikan kot prilogo, včeraj jo je pojedel nekaj žlic v goveji župi, dobro (je mislil, da je neka paštica ).Kvinoja je fajn stvar, če jo ne obravnavaš kot težko ekzotiko. Je nasitna, zdrava, ni komplikacij z njo, hitro kuhana. JE ZDRAVO MAŠILO, da se ob salati ne mastiš s kruhom, krekerji.... (as vidu, Porny ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 17. oktober 2009 Prijavi Deli 17. oktober 2009 Danes sem spekla ..... Kostanjeva torta30 dag kostanja10 dag nasekljanih mandljev20 dag sladkorja v prahu1 vanili sladkor8 rumenjakov Zmiksaš sladkor in rumenjake, dodaš zmixan kostanj, mandlje ter sneg beljakov rahlo vmešaš.Pečeš malo več kot 1h (odvisno od pečice) na 220/200c potem zmanjšaš na 200/180c Krema2 sladki smetani zavri, dodaj 15 dag jedilne čokolade+10 dag sladkorja. Vmešaj da zavre. Ohladi in daj v hladilnik. Ko je ohlajeno stepeš z mešalnikom, da dobiš kremo.Torto prerežeš na pol obe strani namažeš z marmelado (brusnična, borovničeva). Dodaš kremo. Kremo daš tudi na zgornjo plast. Preliješ z glazuro. Glazura15 dag jedilne čokolade+15 dag masla na vrh lahko še dodamo cele kostanje, ki smo jih namočili v čokolado. Zraven postrežemo še stepeno smetano. V testo se lahko doda še 1-2 žlici ruma, biskvit se pa lahko namoči tudi s kavo.*gluten free Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. oktober 2009 Prijavi Deli 18. oktober 2009 Hate you Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 20. oktober 2009 Prijavi Deli 20. oktober 2009 Danes sem spekla ..... Kostanjeva torta To bom pa naredila Konec "belega obdobja".Sosedi sem dala vso belo moko, rezance, kruhke, njoke in ostalo... Čim se bom malce bolje počutila, grem v nakup... Prav dosti apetita nimam zadnje čase, včeraj sem proseno kašo, danes bom lečino juho... Nekaj se moram spraviti narediti z jabolki... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. oktober 2009 Prijavi Deli 20. oktober 2009 To bom pa naredila Konec "belega obdobja".Sosedi sem dala vso belo moko, rezance, kruhke, njoke in ostalo... Čim se bom malce bolje počutila, grem v nakup... Prav dosti apetita nimam zadnje čase, včeraj sem proseno kašo, danes bom lečino juho... Nekaj se moram spraviti narediti z jabolki... jabolka.. midva sva jih pekla včeraj. sam mal peške ven in mal marmelade domače not. (imamo pred blokom en ful lep jabček; vsako leto pustijo vse gor in sicer pozimi ful lepo zgleda, ko je drevo zasneženo in rdeči jabčki gor, sam padajo skoz na avtomobile.. in sva letos naredila akcijo in pobrala jabolka na tisti strani, ki gleda na parking in ugotovila, da so nek jonagold al kaj, v glavnem, ful sočna, sladko-kisla, najboljša jabolka 6 vreč.. moram danes po gajbice nekam, da jih porazdeliva in sosedom neseva, ko je že ravno 'komunalna' jablana ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 21. oktober 2009 Prijavi Deli 21. oktober 2009 Zajtrk - cornfleks Kosilo zelenjavna juhica in tončki (krompirjevo testo zvaljaš, izrežeš za krof velike krogce in vcreš v olju ali skuhaš na supari) Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 21. oktober 2009 Prijavi Deli 21. oktober 2009 Kakšna imena pa imate pri vas nikdar slišala za tončke - dobro, da si napisala poleg kaj to je. bo za probat seveda Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.