druidka 28. oktober 2009 Prijavi Deli 28. oktober 2009 Cookie, v drugi temi prebrala, da delala figovo marmelado.prav fajn se sliši, se priporočam za recept si zmiksala banano, tri majhna jabolka, žlico medu, 6 mandljev in malo cimeta. dobro bilo za kosilo še ne vem, kaj bom. se odločam med kvinojo, kamutom, piro, ječmenom. najbrž nekaj od tega z zelenjavo, pa skledo solate poleg. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. oktober 2009 Prijavi Deli 28. oktober 2009 nabrane fige morajo bit že napol suhe, se pravi nabiraš take napol zgubane in zelo neprivlačne na izgled. S tem porabiš manj sladkorja. Nimam nekih količin, delam po občutku.Torej, nabrane fige narežeš na rezince. Morebitne končke pecljev zavržeš. Rezince daš v veliko skledo. Posuješ s sladkorjem (od uča, sam ne preveč, ker so že fige same zelo sladke), ki je lahko predhodno odišavljen z vanilijevim strokom - ni pa muss. V tej fazi lahko dodaš orenk plunk ruma - ni pa muss. Narahlo premešaš, pokriješ, pustiš da se prepaca cca en dan.Naslednji dan preložiš v lonec za kuhanje marmelade. Dodaš vso paco in na zmernem ognju zavreš. V kolikor želiš gosto marmelado lahko v tej fazi bodisi dodaš želin/pektin ali pa pač kuhaš do željene gostote med počasnim mešanjem, da se zadeva ne prismodi (ker to ni fajn). Lahko pa jo kuhaš nekaj časa (nekako do 30 min, ker zraven nikol ne gledam uro, kuham po občutku - vmes pa pripravim kozarce), vendar je taka marmelada precej tekoča. Že predhodno očiščene kozarce fejst sperem z vrelo vodo in takoj vsakega posebej obrišem do suhega. Isto naredim s pokrovčki. Ko mam kozarce suhe in ready steady, začnem s polnjenjem. Napolnim skoraj do vrha en suh prstek pustim. Zavijem pokrov in kozarec takoj obrišem z vlažno krpo, da odstranim ostanek marmelado, ki/če je stekla čez. Ko so kozarci napolnjeni, jih dam v lepo gručico, da se stikajo in jih pokrijem s tenko dekico, da se v miru ohladijo (dan do dva).Ko so kozarci ohlajeni, jih ponovno zbrišem z vlažno krpo, da niso slučajno kje popasti.Evo, taka marmelada počaka tolk časa, dokler je ne zmažemo. Ko je pa enkat odprta, jo hranim v hladilniku. Pa še nkol se mi ni noben kozarec marmelade pokvaril evo, zdele sem še enkat prebrala napisano, sam končni izdelek je bolj džem, kot marmelada (strogo tehnično gledano). Jst mam rada, da so "celi" koščki sadja, ne pa nek zdriz. btw, postopek je enak pripravi marelične ali slivove marmelade, s tem, da ju rada skombiniram s cimetom oz klinčki. Fantastičen okus Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uriella 28. oktober 2009 Prijavi Deli 28. oktober 2009 Humus? U jebenti. A se to tud je? Čist pozabla, da mamo tud vrtnarskega! Se vidi, da mi vse rože pokrepcajo. En recept je takle ... Ma ful je različnih variacij na temo ... Zato ne vem, kerega bi. Bom probala tega, pa poročam. Aja, pa za pomakat je ful dobro. Ko vas sred noči zgrabi lakota ali PMS in bi čips ... je fajn met kakšno zeleno ali korenček ipd. in humus pri roki. http://www.shrani.si/t/n/5L/3v8EYnIN/hummus.jpg HummusINGREDIENTS4 garlic cloves, minced and then mashed2 15-oz cans of garbanzo beans (chickpeas), drained and rinsed2/3 cup of tahini (roasted, not raw)1/3 cup freshly squeezed lemon juice1/2 cup water1/4 cup olive oil1/2 teaspoon of saltPine nuts (toasted) and parsley (chopped) for garnish METHOD1 In a food processor, combine the mashed garlic, garbanzo beans, tahini, lemon juice, 1/2 cup water, and olive oil. Process until smooth. Add salt, starting at a half a teaspoon, to taste. 2 Spoon into serving dish and sprinkle with toasted pine nuts and chopped parsley.Serve with crackers, raw dip vegetables such as carrots or celery, or with pita bread. You can cut the pita bread into thin triangles, brush with olive oil and toast for 10 minutes in a 400°F oven to make pita chips with which to serve the hummus.Makes about 3 cups. Citiraj Gonna rise upBurning back holes in dark memoriesGonna rise upTurning mistakes into gold Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 29. oktober 2009 Prijavi Deli 29. oktober 2009 btw, postopek je enak pripravi marelične ali slivove marmelade, s tem, da ju rada skombiniram s cimetom oz klinčki. Fantastičen okus ko boš drugo leto delala marelčno in slivovo marmelado, daj zreven še par sredic iz koščic....bom dobla še bol aromatično marmelado Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. oktober 2009 Prijavi Deli 29. oktober 2009 ko boš drugo leto delala marelčno in slivovo marmelado, daj zreven še par sredic iz koščic....bom dobla še bol aromatično marmelado hay a pa morajo bit sveže, al posušene k sveže naj ne bi bile jestive, dokler se (mal) ne posušijo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 29. oktober 2009 Prijavi Deli 29. oktober 2009 ni panike, ker jih daš v sadje, preden se ga da kuhat....na kg sadja ene 5 sredic pa fino jih narežeš in se potem razpustijo Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 30. oktober 2009 Prijavi Deli 30. oktober 2009 Cooike, hvala za recept. si ga shranila bom packala naslednje leto. sicer pa naredla mandljevo mleko zvečer namočla pest mandljev. danes jih olupla, vrgla v multipraktik, jih zmlela, dolila vodo, še malo premešala, precedila in mandljev napitek pripravljen pa okusen tudi, že poskusila goščo, ki mi ostala, sem vrgla med banano, jabolko in med, vse skupaj zmiksala in pokončala za zajtrk Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. oktober 2009 Prijavi Deli 30. oktober 2009 Da mi je še kdaj jesti sirove štruklje Danes tatarec, pa taljata pa 3 glaži cabrneja .Že 3 dni praznujem pa že en teden bom zih še Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 30. oktober 2009 Prijavi Deli 30. oktober 2009 I. ni doma, tko da sem si privoščila dva ribja fileja (zmrznjena, sam v mikrowelle pogreta) in krožnik špinače z mal sojinega mleka Bolj na hitro nekaj, ne da se mi čarat, če sem sama... Tristan noče pojest ostanka rib ne vem kak maček je to, oddam, če kdo rabi V tem tednu posušila že eno veliko vrečo jabolk, delam zaloge za zimo Mal me skrbi, da tole ni ravno rentabilno, kurit sušilc cele noči... samo, po drugi strani, ful težko je v trgovini najti jabolčne krhlje brez žvepla in ostalih konzervansov.. moram se spravit mal preračunat... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 30. oktober 2009 Prijavi Deli 30. oktober 2009 jaz bi pa mlečni riž... z velik kakava gor. si ga grem kar narest, to bo še najbolje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. november 2009 Prijavi Deli 2. november 2009 testenine z drobtinami in radičeva solata z veliko krompira.za jutri pa sem smuča ven vzela - in krompirjeva solata.(še vedno skregana s pripravo smuča - samo so tole zdaj poslednji kosi, tako, da ne bo panike )aja - pa jabolka imam naribana -bo treba neko jabolčno pecivo zgleda narest Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 3. november 2009 Prijavi Deli 3. november 2009 Že dva dni za zajtrk OGROMEN kos rojstnodnevne torte Spet prenajedalno obdobje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 3. november 2009 Prijavi Deli 3. november 2009 eh, same lušte delate naredla si kašico: jabolka in banani, pa malo mandljev, žlico medu in mičken cimeta si zmiksalatak bolj pozen zajtrk tole bil (čeprav že nekaj ur pokonci)kosilo bo še bolj pozno, ob torkih imam najbolj beden delovni čas sem pa včeraj za večerjo pokončala dve palačinki z nutelo, banano in sladoledom. moj pripravil maline bi jedla Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. november 2009 Prijavi Deli 3. november 2009 Me stric Prehlad preganja zato bo zvečer piščančja obara z ajdovo kašo pa sem še sita od malice v naši menzi (telečja obara in ajdovi žganci) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 3. november 2009 Prijavi Deli 3. november 2009 Bogati Edi na sporedu po dolgem casu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 4. november 2009 Prijavi Deli 4. november 2009 Bogati Edi na sporedu po dolgem casu kaj pa je to? mislim, da se bom danes šla kar sadni dan. za zajtrk spet kašica bila.pa ker bom v službi do sedmih zvečer, se ne mislim zvečer nažirat, tak da - sadni dan danes Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. november 2009 Prijavi Deli 4. november 2009 No, kurjo zadevščino sem pomlatila kar brez kaše, sem si pa prepečenec zraven privoščila danes bodo mandarine, pa neky iz ksl.zelja bi pripravila, joto še najrajši, sam fižola nimam, onega iz konzerve pa nekak ne bi no, morda si okrog fižola le premislim Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 4. november 2009 Prijavi Deli 4. november 2009 kaj pa je to?Rich Ed Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. november 2009 Prijavi Deli 4. november 2009 x:Dx jst sm pa gruntala WTF nova jed je zdej to, dokler nisem na glas izgovorila Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. november 2009 Prijavi Deli 5. november 2009 včer ni blo z joto nič sem pripravila najprej predjed iz popečenih kruhkov s kozjim sirčkom in olivnim oljem z baziliko. Zraven kozarec kaberneja.Sledila je bučna juha z baziliko in brizgom smetane.Za sladico profiteroli s čoko in drugi z vanilijevo omako (kupljeno v delikatesi). danes bom paštico s pesto omako obožujem pesto, še na kruh si ga mažem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 5. november 2009 Prijavi Deli 5. november 2009 včeraj nič iz sadnega dneva dolg dan bil, še daljša konferenca, prišla domov in požrla 4 kose kruha, gor si namazala hokaido namaz ali kaj je že, pa brokolijeve in alfa lafa kalčke vrgla gor.danes me baje čaka sladko zelje. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 5. november 2009 Prijavi Deli 5. november 2009 Župo sem skuhala, govejo. Je vlažno pri nas, pa me koščice nekaj bolijo. Posebej skuhala integralni rižek, Velikan je pomlatil še motovilc s fižolom in krompir popečen na olivnem olju. Rich Ed niti v sanjah pomislila , sicer pa ga ne maram, po novem pa tudi smem ne.Ješprenj ma gluten Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. november 2009 Prijavi Deli 5. november 2009 zaenkrat se nic Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 5. november 2009 Prijavi Deli 5. november 2009 Gremo spet po seznamu..kosilo: zelenjavna juha, solata, parjena koleraba v omaki, pečen tofu.večerja: polenta s sojinim mlekom Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 6. november 2009 Prijavi Deli 6. november 2009 Gremo spet po seznamu..kosilo: zelenjavna juha, solata, parjena koleraba v omaki, pečen tofu.bi se kar k tebi povabila na kosilo aja, na sporedu danes za kosilo baje spet sladko zelje Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.