Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Župo sem skuhala, govejo. Je vlažno pri nas, pa me koščice nekaj bolijo.

...

xsrcx

jaz jo bom tudi danes :palec:

pa krvavice mam namen kupit x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa to zdej berem?

Ne smeš glutena uživat? je to alergija ali kakšen Crohn?

Men bi se zmešalo če bi ne mogel več jesti pašt, in ostalih žitnih produktov, ala sejtan in podobno..

prav nič ne zavidam :sori:

Januarja bo dve leti, kar so mi diagnosticirali celiakijo :V:

Doživljenska preproved uživanja glutena (pšenice, rži, ovsa, ječmena)

Vse dol padlo takrat :C: Po 5 mesecih diete sem se začela boljše počutit, sedaj sem ok.

Včasih si mislim, da če me je življenje hotelo udarit, me je s celijakijo res potolklo :C:

Pismo rosno, na tone sveže pašte sem umesila, pa njokov, pa drugih dobrot spekla,

potem pa tole :vragec:

Po drugi strani pa si mislim, da je dobro počutje in zdravje res neprecenljivo in je ni

pizze al pašte, tortelinov, ali sirnica ter baklave od Cosmice xsrcx , ki bi me

premamili. x^x

x:)x

I. Tristan noče pojest ostanka rib :o|o: ne vem kak maček je to, oddam, če kdo rabi x:o)x

V

x^x pameten maček :vragec: treba bo tebe oddat xrolleyesx

pogreta hrana pa đe iz mikrovele, pa še riba :o|o: :wOOt: xNNx

xcivx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

nič še ne vem, kaj bo danes. včeraj bila musaka in solata. v nedeljo raca z jabolko:))in vse kar sodi zraven (rdeče zelje s kostanji, mlinci, široki rezanci, restan krompir za gospodiča) pa soljata in hruške v vinu.

nič ne bi bilo narobe, da kakšen post uberemo:)) samo to velja bolj zame.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Jaz moram tudi po rdeče zelje.

Imam še nekaj graha, tako da bo rižota. Zraven pa radič.

Vmes pa mandarine (mimogrede, operite jih preden jih jeste!!!).

Ugotovila sem, da sem kar razvajena, kar se tiče riža. Edino Scotti mi res paše.

Poleg tega bom pa zvečer pekla pirin kruh.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Jaz moram tudi po rdeče zelje.

Imam še nekaj graha, tako da bo rižota. Zraven pa radič.

Vmes pa mandarine (mimogrede, operite jih preden jih jeste!!!).

Ugotovila sem, da sem kar razvajena, kar se tiče riža. Edino Scotti mi res paše.

Poleg tega bom pa zvečer pekla pirin kruh.

:eek: zakaj?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Jaz bom pa danes krvavice, sem povabljen h Cookie. x:px

(pa ne okoli govorit, da se kdo drug ne pride) xcivx

seveda, pripravila ti bom odlično zadnjo večerjo x:px

s poudarkom na levem ujemalnem prilastku x^x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Agrumi naj bi se prali, kot vse ostalo sadje zaradi strupov-špricanja, ki ostanejo na lupini. Nekje sem prebrala, da naj bi jih dali za kako minutko v vročo vodo, da odstopi vosek s katerimi so ponavadi povoskani.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

A z vecerjo se ze neha vse ?

Sem mislil, da se vsaj zajtrk dobim, ce ze prespim tam....

(in se tudi zbudim :O: x8Dx )

Kislo zelje bo danes, surovo.

zihr je zihr, ane x;)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Agrumi naj bi se prali, kot vse ostalo sadje zaradi strupov-špricanja, ki ostanejo na lupini. Nekje sem prebrala, da naj bi jih dali za kako minutko v vročo vodo, da odstopi vosek s katerimi so ponavadi povoskani.

Ja to je res. Zasledila sem pa tudi mešanico s sodo bikarbone, ki resnično očisti sadje. Bom našla.

Bila danes na kp tržnici in kupila rdeče zelje, zdaj mi pa še povejte prosim, kaj naj z njim x:px

xcivx Se mi zdi tako fajn, ko en drugemu delamo luštke in ideje za hrano x:px

Obdobja jot, bobičev, sedaj rdečega zelja...

Pri nas ogromno zelja pojemo; največ zeljnatih laskov v solati, pa kislo-joto, pa tenstano, pa kakšne sarmice :2src:

Ko Sonce preide v Strelca pa se lotim enih sarmičk :2src: ,

namreč, kislo zelje trenutno 'še ni pravo', čakam moje Brkince.

V tistih ledeniških krajih imajo dobro zelje in repo tudi, pa japke idared...

* soda bikarbona, una mala plava škatlica z belim pokrovčkom od podravke,

od pamtiveka ista, stane man kot evro x;)x

moj nonič si je z njo pral zobe :eek: :inocent:

jaz zelenega skombiniram z rdečo lečo, vse skupaj dušim ene 20 minut, sam mal kumine in pikico soli... x:px x:px jeva to ene 2x na teden, ker ful dobro, res.

po moje z rdečim dost isto, sam se nisem probala..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Ja to je res. Zasledila sem pa tudi mešanico s sodo bikarbone, ki resnično očisti sadje. Bom našla.

Sprej oz. tekočino za domačo uporabo naredite tako, da v sledečem razmerju zmešate:

1 kozarec vode

1 kozarec belega alkoholnega kisa

1 čajno žličko soda bikarbone

Vse skupaj zmešajte v večjem kozarcu in prelijete v stekleničko s sprejem, nato sadje enostavno poškropitee z vseh strani, za večje količine sadja pa tekočino vlijete v manjšo plastično posodo in sadje oz zelenjavo enostavno umijete z njo. Pomembno je, da tekočino pustite delovati vsaj 5 do 10 minut, nato pa sadje operite pod tekočo vodo.

Raziskave različnih proizvajalcev so pokazale, da je sprej nedvomno učinkovit, vendar je tudi res, da je veliko odvisno od same sestave pesticidov in tudi od vrste sadja. Sprej deluje večinoma na pesticide na površini oz lupini, pesticidi v sredici oz tik pod lupino pa večinoma ostanejo v sadju.

Iz spletne strani z bio prehrano (ne spomnim se katere)

V Merkatorju prodajajo sprej za sadje in zelenjavo, stane med 8-9€, iz naravnih sestavin (kolikor sem nazadnje preletela sestavine)

Ne posnemajte ničesar in nikogar. Lev, ki posnema leva, postane opica (Victor Hugo)

:O:

še nkol v lajfi nisem prala lupinastega sadja :eek:

đizs,a zdej morm pa še to xrolleyesx

pa da je tale sprejčič tok drag (v šišMečkatorju) - pa še nkol ga nism vidla tam, kje pa ga skrivajo :inocent:

porkaflek, za tale dnar se ogromno alkokisa inu sode lahko kupi xcivx

Cosma, Mama in Mich, hvala za info :palec:

zelje x:o)x jaz sem ga tudi včeraj kupila, ampak belega. Bo za zeljne krpice.

Pa Alianin recept se tudi bere zanimivo, mam glih še eno pest rdeče leče. Ko sm že glih pri rdeči leči; a kdo ve, kako skuhat uno x:px lečino juho (Lentile soup), kot jo strežejo v Egiptu :inocent: Sm že večkrat poskusila (samo lečo, v kombinaciji s čebulo, smetano,..), sam to ni to, poleg tega je moja juhica bolj rjavkaste, kot oranžne barve :o|o:

no, pa tut okus ni bil čist taprav :V:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ker limon uporabljam samo kot dodatek hrani (ne jedem kot mandarinu x:)x ) ali pijem limonadu - in za to ne vidim zakaj bi ga olupila. Potem lupino seveda zalučam. x:)x

Sej glih zato ne vidim smisla, da bi limono prala. Ko jo stiskaš, verjetno strupi ne pridejo v sok, roke pa itak opereš.

Če bi pa hotela lupino uporabiti za, kaj pa vem, pripravo peciva, pa zelo dvomim, da se s pranjem odstrani ostanke škropiv do take mere, da je lupina užitna. Da se pa kupiti nešpricane limone včasih /če so res nešpricane/. V Šparu sem jih že zasledil, pravtako v Merkatorju.

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Sej glih zato ne vidim smisla, da bi limono prala. Ko jo stiskaš, verjetno strupi ne pridejo v sok, roke pa itak opereš.

Če bi pa hotela lupino uporabiti za, kaj pa vem, pripravo peciva, pa zelo dvomim, da se s pranjem odstrani ostanke škropiv do take mere, da je lupina užitna. Da se pa kupiti nešpricane limone včasih /če so res nešpricane/. V Šparu sem jih že zasledil, pravtako v Merkatorju.

Imaš ti prav. x:)x :palec:

Sprej oz. tekočino za domačo uporabo naredite tako, da v sledečem razmerju zmešate:

1 kozarec vode

1 kozarec belega alkoholnega kisa

1 čajno žličko soda bikarbone

To ja! Thanks!

A pa kdo ve, kateri je najboljši bel destiliran kis? Na to se pa res ne spoznam.

Danes bom polnozrnate rezance z omako (paradižnik, gobice in bazilika), zvečer pa zelje.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...