Cookie 13. november 2009 Prijavi Deli 13. november 2009 Zeljne krpice so bile odlične, malo mi jih je ostalo še za danes Pa brokoli morm porabit - kar v juho ž njim Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. november 2009 Prijavi Deli 13. november 2009 Mich, jaz alkoholni (beli) kis uporabljam kar tist, od Renškega hrama, v 5l pakiranju... sicer piše, da je aromatizirani, ker je za vlaganje, sam jaz ne opazim, da bi bil kak posebno močen vonj.. pa ta kis potem uporabljam za pranje perila, po tleh včasih, za čiščenje kamna iz grelnika vode.... igram se z izdelovanjem tofuja.. zaenkrat samo 1 liter mleka uničla ker našla in recept in hopa, direkt z litrom mleka začela delat, in seveda se ni skisalo sploh (verjetno zato, ker sem divje mešala ).. zdaj delala s pol deci kozarčki, na par načinov, pogruntala enga, ki še najbolj deluje.. tako da mogoče bo pa zdajle uspelo.. vsi recepti na netu so na količino sojinega zrna, ne pa na liter mleka iz trgovine.. ja, vem, ful ceneje, samo.. sem navdih dobila včeraj zvečer in še nisem uspela priti do trgovine, da bi sojina zrna kupila.. to bomo pa čez vikend eksperimentirali.. v glavnem, če uspe - pol bo danes za kosilo domač, popečen tofu pa jota... najprej pa velika skleda solate, ker jo je treba porabit. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 13. november 2009 Prijavi Deli 13. november 2009 Hvala za to! Jaz imam tistega od Salatine al kaj je že... Bi ga kar raje kupila v večjih količinah, ker tudi jaz ga uporabljam predvsem za čiščenje... No, sporoči, če ti je ratal tofu Jaz si bom pa odmrznila pasulj in spet zelje...Pirin kruh mam še... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. november 2009 Prijavi Deli 13. november 2009 Okus tofuja dober (mal kiselkast, ker z limonco narejen), sam sem ga pa dala pečt na gril (toaster) in se je zalepil na ploščo.. Mogoče bi ga samo malo morala z oljem pokapat.. če dobro pomislim, se tud s kupljenim to zgodi.. Zdajle sva pojedla ostanke jote, tale kos tofuja, ostanke včerajšnje večerje (pečena prosena kaša s slivami) + stestirala namaz iz kamuta+začimb, ki sem ga sčarala I. za jutri, da si bo sendviče naredil, ker gre za cel dan na morje... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. november 2009 Prijavi Deli 14. november 2009 Čist not padla Iz 250g soje naredila 2 litra mleka, več ne bova porabla, iz ostalega pa spet delam tofu sam tokrat z grenko soljo, ne z limono. da vidmo razliko jedla pa vmes... skledo solate in dve pečeni hrenovki Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. november 2009 Prijavi Deli 15. november 2009 Kakšna sramota...Humar je umrl, ve pa še lahk kuhate in se prehranjujete, namesto da bi vam hrana bil stok iz prsi in pijača solze, nak nak No dej, umiri se. Naredila sem brokolijevo juhco, rižek z zelenjavo in motovilec. Ko bi vsaj znala sama narediti špinačne rezance. Zna kdo? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. november 2009 Prijavi Deli 15. november 2009 Ko bi vsaj znala sama narediti špinačne rezance. Zna kdo? Jasno da zna, Rubka namreč Špinačo blanširaš v slanem kropu, potem odcediš, potem daš na ploh in jo z nožem poštenonaseckaš, lahko pa tudi daš čez pasirko.Za špinačne rezance, kot tudi za vse ostale, delaš jajčno testo;v posodo ubiješ jajca,soliš, zžvrkljaš,daš malo olivnega olja, dodaš špinačo in v zmes počasi dodajaš OSTRO moko (nič mehke, sicer pašta ne bo al dente) in slednjič narediš bolj trdo testo.Hlebček potem namažeš z olivnim oljem, daš v skledo, pokriješ s prtičem in daš počivat pol urev hladilnik. Lahko pa narediš en del s špinačo en pa klasičen , boš imela pisano pašto potem.Razmerje za zeleno pašto je 1 proti 2;Če bi hotela narediti recimo za 4 osebe računaš-100g sveže špinače-200g ostre moke, lahko več, če testo preveč 'moči' zaradi špinače-2 jajci-sol- olivno oljeMašnico za tanjšat in rezat tagliatelle najbrž imaš. Še en nasvet, ne naredit pretanke rezance, po mojih izkušnjh so bili kuhani v 1 minuti.Javi, kako ti je kaj uspelo. Čau! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 15. november 2009 Prijavi Deli 15. november 2009 tole še bom tudi jaz sprobala. Nimam pa - mašince za tanjšanje - mama mi je pred ohoho leti dala svojo odslužbeno(predvidevam) in sem jo med selitveno mrzlico fliknila vstran. Tak, da nič testeninskih proizvodov sama ne delam (razen ribancev, pa žličnikov, pa vlivancev za juho). Mi je šlo kot otroku vedno na živce, ker polne sobe teh oblatin testenih bile in pol rezancev za celo žlahto Nič, bo treba torej mašinco nabavit..(ali pa valjat testo, do onemoglosti ) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. november 2009 Prijavi Deli 15. november 2009 Oooo hvala Ruby! xsrcx Sej namesto špinačke lahko uporabim tudi kaj drugega in je približno isto (brokoli naprimer...)?Najprej bom seveda naredila špinačine... Mašinice nimam, bom pa vprašala moje, če jo imajo... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 tralala hopsasa, končno prišla do une knjigice o vitkih Francozinjah pri Vale Novak je pošla, pri Felixu je pa še bila in zdej berem, pol bom pa kuhala; me je pa že v knjigarni premamila kombinacija dimljenega lososa + kruhek + kozarček penine; pa mam krasno silvestrsko predjed o, Rubka je dala recept za paštico tole je mene zmer matralo, sam se nikol nisem lotila, med drugim tudi zato, ker nimam mašince za testo, potem pa guslam Barillo, sipine zadeve pa (za domačo rabo) "uvozim" s Krka Špinačnih rezancev pa žal ne ljubim Od mašinc pa mene matra že nekaj časa ročni ribežen/mlinček za sir. Sem vidla na TV Nigello, kako je vrtela svoj mlinček in zdaj ga hočem imeti zgleda kot nek mlinček za ročno mletje orehov, samo da se drži v rokah in ni treba fiksirati na kuh.pult/mizo.Je že katera videla pri nas v trgovinah kaj podobnega Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 Dobro jutro punce moje Nat mene tudi jezilo, ko so bile postelje( x!x ) polne sušečih se rezancev Mich. zelene rezance narediš lahko tudi z blitvo, ampak nima smisla, ta špinačna fora je zaradi barve, ne okusa. Lahko pa se lotiš rdečih z rdečo peso-pridejo krasni, roza barve, al pa z bučo-oranžni Enkrat sem naredila roza fuže z makom in roquefortom, pa rose penino- za Valentinovo , lepi cajti pa enkrat zelene raviole z jurčki...mah maš sto variant Cookie , ponavljam, da so špinačni- zelene barve, ne okusa po špinači Dober francoski kuharaj! V glavnem, pri pašti je treba vedno pazit, da se enakomerno stanjša testo, sicer je kažin s kuhanjem.Sicer pa te mašinice stanejo malo, ene 15 evrotov, sem videla menda celo v mečkatorju. In seveda- pašto (in riž tudi) skuhati v veliko osoljenega kropa, ki mi dodaš žlico olivnega olja, ko je kuhana doliti v lonec mrzle vode, da se kuhanje blokira,slednjič odcediti. Nikoli splakovat pašte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 Danes bo spet zelje z lečo x:px pa solata pa kremna brokoli juha Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 Danes bo spet zelje z lečo x:px pa solata pa kremna brokoli juha Mmmmm :yumy: Ruby, hvala, hvala Bom počakala s pripravo domače pašte, dokler ne pridem do trgovine in si kupim mašinco. Cookie, pri francozinjah mi je ful všeč korenčkova juha pa tist plavajoči otrok. Vse zelo simpl. Ko sem brala o kruhu, so se mi sline cedile... Kaj bom danes, pa ne vem... najraje bi šla k Aliani. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 Mmmmm :yumy: Ruby, hvala, hvala Bom počakala s pripravo domače pašte, dokler ne pridem do trgovine in si kupim mašinco. Cookie, pri francozinjah mi je ful všeč korenčkova juha pa tist plavajoči otrok. Vse zelo simpl. Ko sem brala o kruhu, so se mi sline cedile... Kaj bom danes, pa ne vem... najraje bi šla k Aliani. Prid, prid sam hitr, v roku ene ure bo vse narejeno in pojedeno, ker pol šibam na tečaje Aja, btw: Hofer ima na nekih 89 centov znižano sojino mleko... Jaz sem na Viču pograbla zadnje tri (navadne), drugje jih mogoče še imajo kaj.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 Prid, prid sam hitr, v roku ene ure bo vse narejeno in pojedeno, ker pol šibam na tečaje Ne morem :sori: Zakaj se nisi spomnila zvečer to jest! Se mi zdi, da bom vrgla v posodo motovilec, fižol, čičeriko in malo mozzarelle in kos kruha in je. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 In seveda- pašto (in riž tudi) skuhati v veliko osoljenega kropa, ki mi dodaš žlico olivnega olja, ko je kuhana doliti v lonec mrzle vode, da se kuhanje blokira,slednjič odcediti. Nikoli splakovat pašte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kaj če takoj odcediš ko ugasneš plin, velja? Brez da dolivaš mrzlo vodo, in da ne splakneš z mrzlo vodo? Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 Kaj če takoj odcediš ko ugasneš plin, velja? Brez da dolivaš mrzlo vodo, in da ne splakneš z mrzlo vodo? Ko ugasneš plin, takoj neseš lonec pod pipo za kakšen trenutek(čisto da spraviš temperaturo iz vrelišča), in takoj za tem vliješ v cedilo.Vsa zadeva mora biti izvedena v nekaj sekundah. To pa za zato, da če potem pašto flikneš v kak ragu na ognju, da se ne (pre)kuha naprej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 16. november 2009 Prijavi Deli 16. november 2009 Otisla si, sarmu probala nisi... A ja cu sada Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. november 2009 Prijavi Deli 17. november 2009 suhe jabolčne krhlje pa čaj Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. november 2009 Prijavi Deli 17. november 2009 Kaki krhlji se delajo kosilo bo danes enolončnica s čičeriko.. na hitro, mam tolk dela, da se ven ne vidim.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. november 2009 Prijavi Deli 17. november 2009 uh, sem fouš za kaki krhlje kje (v kateri trgovini) bi se pa dal take krhlje kupit, pa po kaki ceni če kdo ve Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 17. november 2009 Prijavi Deli 17. november 2009 Kaj če takoj odcediš ko ugasneš plin, velja? Brez da dolivaš mrzlo vodo, in da ne splakneš z mrzlo vodo? Pr nas testeninovje zmerej skuhamo na zob šele pol, ko je omaka že pripravljena, tko da se samo odcedi in kuj zameša in kuj je. Brez prelivanja z mrzlo vodo. Če ga pa odcediš in pol čakaš, da se omaka skuha al karkol že počneš, je pa problem, ker se testeninovje sprime /če ni ohlajen na brzino, če pa je, je pa brez okusa. Tko kt zdej delamo, zmerej rata. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 17. november 2009 Prijavi Deli 17. november 2009 Nikoli splakovat pašte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zakaj pa to? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 17. november 2009 Prijavi Deli 17. november 2009 Ko ugasneš plin, takoj neseš lonec pod pipo za kakšen trenutek(čisto da spraviš temperaturo iz vrelišča), in takoj za tem vliješ v cedilo.Vsa zadeva mora biti izvedena v nekaj sekundah. To pa za zato, da če potem pašto flikneš v kak ragu na ognju, da se ne (pre)kuha naprej Pr nas testeninovje zmerej skuhamo na zob šele pol, ko je omaka že pripravljena, tko da se samo odcedi in kuj zameša in kuj je. Brez prelivanja z mrzlo vodo. Če ga pa odcediš in pol čakaš, da se omaka skuha al karkol že počneš, je pa problem, ker se testeninovje sprime /če ni ohlajen na brzino, če pa je, je pa brez okusa. Tko kt zdej delamo, zmerej rata. Ja sej jst isto kot ti, butl. Itak je omaka narejena istočasno kot pašta (testenine), ali mogoče kakšno minutko prej. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 17. november 2009 Prijavi Deli 17. november 2009 Vijolično juho in žgance. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.