Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Dobro "Oldschool" fižolovo juho in palačinke....

Tako starinsko, mamino juho, z mal "ajnprejna" v spasiran fižol, lovor in malo soli in noter tadebele makarone... In nič druzga....Njami.... x:Dx

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ajdova kaša pa sadni jogurt čez prelit :yumy:

 

zvečer pa kakiji x:px x:px

 

********

hej Alianca, kok časa pa sušiš kakije; jih na tanko slistiš, na peki papir in v pečico ž njimi? Verjetno pod 50st, dokler se ne posušijo :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ajdova kaša pa sadni jogurt čez prelit :yumy:

 

zvečer pa kakiji x:px x:px

 

********

hej Alianca, kok časa pa sušiš kakije; jih na tanko slistiš, na peki papir in v pečico ž njimi? Verjetno pod 50st, dokler se ne posušijo :inocent:

 

Cookie, če so za jest, pol niso za sušit, ker so že premehki..

Drugač pa, na 1 cm debele krhlje, v sušilnik in od 22h do 6h zjutraj (2 noči) na srednji temperaturi x;)x nimam pojma kolk je, sam fajn ventilira in toplo piha, tko da v pečici zna dlje trajat...

 

midva sva pa dans na hitr... bučno juho od lani x:o)x (dobila od ata ogromno svinjsko bučo in v ta velikem loncu nardila ene 4 litre juhe, zapakirala v kozarce za kumare, dala v klet... tale mislim da je bila zadnja..), tofu s sezamom, popečen na kokosovem olju, skledo solate, bučke na žaru.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

porkaduš punca (leti name x:o)x ) zakaj sprašuješ za nasvet, če pol vse po svoje narediš xrolleyesx

šele zdele prebrala, včer pa slistila 3 kakije večinoma na tankotanko (2-3mm) in sušila čez noč pod 50st x:o)x in ja, so bli že skor za jest. So se nekako posušili, vendar samo one rezine, skozi katere se je že prej vidlo. Debelejše se pa niso čist posušile, mal so še vlažne :vio: Sušila v pečici, navadni/normalni, jasno brez ventilatorja :sori:

en košček tako posušenega sem že pokusila, so dobri, ja, sam je pa to res draga varianta xrolleyesx

ajde, ne rečem, glih za delicijo in tko, kot ti praviš, morjo bit NEzreli, vsi ki nimajo predpone NE, tukaj ne pridejo v poštev :vio:

 

tko da, tole gajbico, do katere sem se težko prikopala, bova kar pojedla, itak jih jeva hitreje, kot sem mislila, da jih bova xDDx

 

**********

danes bo še zmer ajdova kaša s prelitim sadnim jogurtom, kakiji (a lot of them x:px ), odločam se med kuhanjem jote in zeljnih krpic :zoro:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No, dobro no, grem dans po kakije, če me že tako "rajcate" z njimi. x:o)x x:o)x

 

Ma danes grem nekam ven, čim bližje, na Brezovico nekam...

 

Včeraj sem spet vijolično juho.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hm kupila material za sarmičke, ampak bodo drugi teden :inocent:

 

Zato pa naredila najboljšo joto na svetu x^x

Sem mislila, da jo bom malo zmrznila, ampak sinoči, ko je bila fertik, sem dala eno latvico za probat Velikanu.

Danes zjutraj sem opazila, da je nekdo obiskal pisker :vragec: ponoči.

Za kosilo sem si poleg Velikana tudi sama postregla dva talerja, saj je nedelja x8Dx

Drugič spet.

Pa palačinke (b.g.) zram, z marelično marmeljat in orehi, pomarančno marmelado in drobci grenke čokolade.

 

Rubkina jota x8Dx (bila je odlična)

*1/2kg češnjevca

*1 kg kislega zelja

*1/2 kg cca pujskovega kareja

*malo popra v zrnju

*sladka tolčena paprika

*kak list lovorja

*sol

*olivno olje

*kak strok česna

*2 šalotki ali ena manjša rdeča čebula

*vejica zelene

 

Allora: v kozici na olivnem olju obrnila česen, da je 'zadišal' :inocent:

odmaknila z ognja, ga pobrala ven -smeti in dodala neoprano kislo zelje.

Solila, dodal dva lovorčka, nekaj poprovih celih zrn. posula z sladko tolčeno papriko in dušila na srednjem ognju.

 

V pisker dala fižol,solila, šalotki, lovorjev list, zeleno, zrna popra (ene 5), pol pujskovega kareja zalila z vodo in dala kuhat.

 

Zelju sem prilila malo vode in vanj zamešala drugo polovico pujskovega kareja. Vse skupaj se je tenstalo na majhnjem ognju

Kontrolirala vsake toliko, da se zelje ne bi preveč izsušilo, fižolček pa je brbotal na zmernem ognju.

Po debeli uri sem ugasnila zelje. Ven sem pobrala meso, odvrgla poprova zrna in lovor.

 

Iz fižola sem vzela lovor. Drugi kos mesa sem dala k prvemu .S paličnim mešalcem sem prepasirala fižol s čebulo, zeleno, poprom....

V maso sem dodaLA dušeno zelje. Bilo je res gosto, da sem razrečila z malo vode, prižgala spet majhen ogenj.

Mesek sem narezala na koščke in vrnila v joto. Kuhala še ducat minut.

Jota mora biti tako gosta, da zajemalka pokonc stoji.

Najboljša jota je mlačna, sz toplim kruhom zram in to drugi dan.

Zato se je izogibati dodajanju krompirja- pogrevanje in to :O:

 

 

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Med vikendom sem naredila njoke. Sej so mi kar v redu ratal. :palec: Pa gobe (mi je prav hudo, ker jih je v zmrzovalniku vedno manj).

En dan sem se pa pustila razvajat mami in njenim zelenjavnim čarovnijam. :2src: :2src: :2src: Po dolgem času sem jedla pire krompir.

 

Danes me pa čaka motovilec, prosen kaša z zelenjavo in homemade jogurt.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj sem naredila pizza-muffine po receptu Teyke

name='Teyka' date='2. Aug 2006, 11:57' post='669488']

Jest mam tut en fajni recept za muffine, in sicer za pizza muffine.

z manjšo spremembo - namesto šunke je šla noter tuna, belo moko sem zmešala s polnozrnato, dodala sem še narezane kapre, olive in posušen paradižnik. Zraven je šla velika skleda motovilca :yumy: super kosilo.

 

Danes ponovimo vajo x^x

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa imam ajdove žgance in gobjo juho ful rada. Sploh žganci morajo biti dobro zabeljeni x:px

Mi pa pri ribah danes in krompirjevi solati (ploščiči mislim, da so bili)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

češnjevec - sorta fižola. V receptu ga je Rubka xsrcx spasirala x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Porny: mući drak!In ne stuj beštemjat!

Hoj si ćepit baratol u jote u Ete Kamnik! Šturlo! :vragec:

 

Lep dan, Cookie xsrcx

 

 

:eek:

 

Ne vem, če je možno še bolj enostavno in v nulo pisat recepte xrolleyesx

Zdi se mi pa čudno, da vseprisotni limelj Prony ne pozna fižola češnjevca xrolleyesx ,

sicer pa je fižol gostilna sestavina vsake večine primorskih minešter!

xrolleyesx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Losos z česnom,pečen krompir,solata/radič,motovilec in vino/chianti.

 

AMA-AMA....

mnjama, mnjama x:px

 

ma kaj ga dražiš :vragec: http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...&start=2575

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx

jaz pa pomodorine not vrgu, ja kaj češ, bit na kontinenti zahteva svoj davk :)

drugače pa mi je kr fajn uspelo, samo se mi zdelo, da je malo prekisla :inocent:

x:px

Ma ćitej ku je napisan u rizeti,vrag anka toje uke sljepe! Kjej pej si ču pomidor vćep sz zeljon nu prascon na tej svjeti?? x:Dx

U Istri masa perikolož stavljat pomidorje decembriga mjesca v maneštro, te par?

Ti si tar hujši forešt ratal, se selu iz Dekanov u Piran, na- žbaljado, iz Pirana u Lubjano,

kej pej si nrdo? :vragec: x:o)x

Hoj na makaronflajš :O: :xx!:

 

x:px xsrcx xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pih, tudi mi danes jedli joto x:Dx tamala pojedla tavelik krožnik x:px

 

No jaz sem nasledila kraševske recepte po babici od mojega Velikana. Potem je moja tašča malce modificirala recept :inocent: zdaj sem ga pa še jaz malo x:Dx ....do zdaj sem prišla do spoznanja, da ima vsaka kuharica svoj recept.

 

Alora moja verzija je bolj simple.

30-40 dag češnjevca :P

cca 3-4 krompirje odvisno od velikosti

400 dag kisle repe

čebula

strok česna

malce putra ali olivnega olja -za prepražit čebulo in česen

lovor

sol

poper

meso po želji-jaz sem uporabila prekajen piščančji file PP (alergija na svinjino) na Krasu pa ponavadi jemo z domačimi klobasami x:px

 

...Fižol namočiš večer prej in ga naslednji dan skuhaš. Dodaš meso in krompir na drobno narezan (ena gospa ga je naribala direkt v lonec) soliš, repo skuhaš posebej cca 30 min in potem dodaš k fižolu in krompirju še malce kuhaš. Na maščobi zarumeniš česen in čebulo. Ponavadi prvo čebulo pa na koncu dodaš česen za hipec. Lahko pa prvo česen in ga ven vzameš tako kot je Rubka že povedala, pa pol čebulo naprej tenstaš. Dodaš v lonec in še skupaj pokuhaš ene 10 min.

Lahko malce premiksamo s paličnim mešalnikom, ni pa nujno...se lahko pretlači tudi samo z vilico.

 

Drugače pa so še razni dodatki, kot so slanina, paradižnikova mezga, ocvirki, peteršilj, jušna kocka itd...kakor komu paše.

Jaz jo jem s kislo repo, ker mi je od kislega zelja slabo in boli želodec.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...