daisy 17. november 2009 Prijavi Deli 17. november 2009 Dobro "Oldschool" fižolovo juho in palačinke....Tako starinsko, mamino juho, z mal "ajnprejna" v spasiran fižol, lovor in malo soli in noter tadebele makarone... In nič druzga....Njami.... Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 18. november 2009 Prijavi Deli 18. november 2009 ajdova kaša pa sadni jogurt čez prelit zvečer pa kakiji x:px ********hej Alianca, kok časa pa sušiš kakije; jih na tanko slistiš, na peki papir in v pečico ž njimi? Verjetno pod 50st, dokler se ne posušijo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. november 2009 Prijavi Deli 18. november 2009 ajdova kaša pa sadni jogurt čez prelit zvečer pa kakiji x:px ********hej Alianca, kok časa pa sušiš kakije; jih na tanko slistiš, na peki papir in v pečico ž njimi? Verjetno pod 50st, dokler se ne posušijo Cookie, če so za jest, pol niso za sušit, ker so že premehki..Drugač pa, na 1 cm debele krhlje, v sušilnik in od 22h do 6h zjutraj (2 noči) na srednji temperaturi nimam pojma kolk je, sam fajn ventilira in toplo piha, tko da v pečici zna dlje trajat... midva sva pa dans na hitr... bučno juho od lani (dobila od ata ogromno svinjsko bučo in v ta velikem loncu nardila ene 4 litre juhe, zapakirala v kozarce za kumare, dala v klet... tale mislim da je bila zadnja..), tofu s sezamom, popečen na kokosovem olju, skledo solate, bučke na žaru. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. november 2009 Prijavi Deli 19. november 2009 porkaduš punca (leti name ) zakaj sprašuješ za nasvet, če pol vse po svoje narediš šele zdele prebrala, včer pa slistila 3 kakije večinoma na tankotanko (2-3mm) in sušila čez noč pod 50st in ja, so bli že skor za jest. So se nekako posušili, vendar samo one rezine, skozi katere se je že prej vidlo. Debelejše se pa niso čist posušile, mal so še vlažne Sušila v pečici, navadni/normalni, jasno brez ventilatorja en košček tako posušenega sem že pokusila, so dobri, ja, sam je pa to res draga varianta ajde, ne rečem, glih za delicijo in tko, kot ti praviš, morjo bit NEzreli, vsi ki nimajo predpone NE, tukaj ne pridejo v poštev tko da, tole gajbico, do katere sem se težko prikopala, bova kar pojedla, itak jih jeva hitreje, kot sem mislila, da jih bova **********danes bo še zmer ajdova kaša s prelitim sadnim jogurtom, kakiji (a lot of them ), odločam se med kuhanjem jote in zeljnih krpic Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. november 2009 Prijavi Deli 19. november 2009 No, dobro no, grem dans po kakije, če me že tako "rajcate" z njimi. x:o)x Ma danes grem nekam ven, čim bližje, na Brezovico nekam... Včeraj sem spet vijolično juho. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Čipka007 19. november 2009 Prijavi Deli 19. november 2009 Pri nas bo pa danes danes piščanec v omaki in široki rezanci ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 20. november 2009 Prijavi Deli 20. november 2009 Otisla si, sarmu probala nisi... A ja cu sada Moja će ipak pričekati do zime. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 20. november 2009 Prijavi Deli 20. november 2009 Jutri grem v Kp in kupim material za sarmičke * Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. november 2009 Prijavi Deli 22. november 2009 Hm kupila material za sarmičke, ampak bodo drugi teden Zato pa naredila najboljšo joto na svetu Sem mislila, da jo bom malo zmrznila, ampak sinoči, ko je bila fertik, sem dala eno latvico za probat Velikanu.Danes zjutraj sem opazila, da je nekdo obiskal pisker ponoči.Za kosilo sem si poleg Velikana tudi sama postregla dva talerja, saj je nedelja Drugič spet.Pa palačinke (b.g.) zram, z marelično marmeljat in orehi, pomarančno marmelado in drobci grenke čokolade. Rubkina jota (bila je odlična)*1/2kg češnjevca*1 kg kislega zelja*1/2 kg cca pujskovega kareja*malo popra v zrnju*sladka tolčena paprika*kak list lovorja*sol*olivno olje*kak strok česna*2 šalotki ali ena manjša rdeča čebula*vejica zelene Allora: v kozici na olivnem olju obrnila česen, da je 'zadišal' odmaknila z ognja, ga pobrala ven -smeti in dodala neoprano kislo zelje.Solila, dodal dva lovorčka, nekaj poprovih celih zrn. posula z sladko tolčeno papriko in dušila na srednjem ognju. V pisker dala fižol,solila, šalotki, lovorjev list, zeleno, zrna popra (ene 5), pol pujskovega kareja zalila z vodo in dala kuhat. Zelju sem prilila malo vode in vanj zamešala drugo polovico pujskovega kareja. Vse skupaj se je tenstalo na majhnjem ognjuKontrolirala vsake toliko, da se zelje ne bi preveč izsušilo, fižolček pa je brbotal na zmernem ognju.Po debeli uri sem ugasnila zelje. Ven sem pobrala meso, odvrgla poprova zrna in lovor. Iz fižola sem vzela lovor. Drugi kos mesa sem dala k prvemu .S paličnim mešalcem sem prepasirala fižol s čebulo, zeleno, poprom....V maso sem dodaLA dušeno zelje. Bilo je res gosto, da sem razrečila z malo vode, prižgala spet majhen ogenj.Mesek sem narezala na koščke in vrnila v joto. Kuhala še ducat minut.Jota mora biti tako gosta, da zajemalka pokonc stoji.Najboljša jota je mlačna, sz toplim kruhom zram in to drugi dan.Zato se je izogibati dodajanju krompirja- pogrevanje in to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 Med vikendom sem naredila njoke. Sej so mi kar v redu ratal. Pa gobe (mi je prav hudo, ker jih je v zmrzovalniku vedno manj). En dan sem se pa pustila razvajat mami in njenim zelenjavnim čarovnijam. :2src: Po dolgem času sem jedla pire krompir. Danes me pa čaka motovilec, prosen kaša z zelenjavo in homemade jogurt. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 23. november 2009 Prijavi Deli 23. november 2009 Včeraj sem naredila pizza-muffine po receptu Teyke name='Teyka' date='2. Aug 2006, 11:57' post='669488']Jest mam tut en fajni recept za muffine, in sicer za pizza muffine.z manjšo spremembo - namesto šunke je šla noter tuna, belo moko sem zmešala s polnozrnato, dodala sem še narezane kapre, olive in posušen paradižnik. Zraven je šla velika skleda motovilca super kosilo. Danes ponovimo vajo Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 26. november 2009 Prijavi Deli 26. november 2009 Gobovo juho, ajdove zgance z ocvirki. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. november 2009 Prijavi Deli 26. november 2009 Jaz pa imam ajdove žgance in gobjo juho ful rada. Sploh žganci morajo biti dobro zabeljeni Mi pa pri ribah danes in krompirjevi solati (ploščiči mislim, da so bili) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. november 2009 Prijavi Deli 26. november 2009 tolk vsi neki jeste da bi me lahk ze kdo na kosilo povabu kdaj Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 27. november 2009 Prijavi Deli 27. november 2009 Laaaaačeeen Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. december 2009 Prijavi Deli 1. december 2009 češnjevec - sorta fižola. V receptu ga je Rubka spasirala Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Porny: mući drak!In ne stuj beštemjat! Hoj si ćepit baratol u jote u Ete Kamnik! Šturlo! Lep dan, Cookie Ne vem, če je možno še bolj enostavno in v nulo pisat recepte Zdi se mi pa čudno, da vseprisotni limelj Prony ne pozna fižola češnjevca ,sicer pa je fižol gostilna sestavina vsake večine primorskih minešter! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Prežgano juho za zajtrk in šalco bele kave, da preženem glavobol.Za kosilo pa se še mučim z idejami. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Ok - našla idejo.Rimski njoki in gobji ragu. upam, da tole rata. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Njami, mljask, cmok Glih malcam glaž terana- tanovga iz Komna. Je tolk sladek, da bi zraven pasala žoftna orehova potica. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ABCfree 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Losos z česnom,pečen krompir,solata/radič,motovilec in vino/chianti. AMA-AMA.... Citiraj Darling,stand by me Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Njami, mljask, cmok Glih malcam glaž terana- tanovga iz Komna. Da ne sedeš za volan http://www.youtube.com/watch?v=XgPvJ7ELvj0 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Losos z česnom,pečen krompir,solata/radič,motovilec in vino/chianti. AMA-AMA....mnjama, mnjama Da ne sedeš za volan http://www.youtube.com/watch?v=XgPvJ7ELvj0ma kaj ga dražiš http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...&start=2575 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 jaz pa pomodorine not vrgu, ja kaj češ, bit na kontinenti zahteva svoj davk drugače pa mi je kr fajn uspelo, samo se mi zdelo, da je malo prekisla Ma ćitej ku je napisan u rizeti,vrag anka toje uke sljepe! Kjej pej si ču pomidor vćep sz zeljon nu prascon na tej svjeti?? U Istri masa perikolož stavljat pomidorje decembriga mjesca v maneštro, te par?Ti si tar hujši forešt ratal, se selu iz Dekanov u Piran, na- žbaljado, iz Pirana u Lubjano,kej pej si nrdo? Hoj na makaronflajš :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. december 2009 Prijavi Deli 2. december 2009 Pih, tudi mi danes jedli joto tamala pojedla tavelik krožnik No jaz sem nasledila kraševske recepte po babici od mojega Velikana. Potem je moja tašča malce modificirala recept zdaj sem ga pa še jaz malo ....do zdaj sem prišla do spoznanja, da ima vsaka kuharica svoj recept. Alora moja verzija je bolj simple.30-40 dag češnjevca cca 3-4 krompirje odvisno od velikosti400 dag kisle repečebulastrok česnamalce putra ali olivnega olja -za prepražit čebulo in česenlovorsolpopermeso po želji-jaz sem uporabila prekajen piščančji file PP (alergija na svinjino) na Krasu pa ponavadi jemo z domačimi klobasami ...Fižol namočiš večer prej in ga naslednji dan skuhaš. Dodaš meso in krompir na drobno narezan (ena gospa ga je naribala direkt v lonec) soliš, repo skuhaš posebej cca 30 min in potem dodaš k fižolu in krompirju še malce kuhaš. Na maščobi zarumeniš česen in čebulo. Ponavadi prvo čebulo pa na koncu dodaš česen za hipec. Lahko pa prvo česen in ga ven vzameš tako kot je Rubka že povedala, pa pol čebulo naprej tenstaš. Dodaš v lonec in še skupaj pokuhaš ene 10 min. Lahko malce premiksamo s paličnim mešalnikom, ni pa nujno...se lahko pretlači tudi samo z vilico. Drugače pa so še razni dodatki, kot so slanina, paradižnikova mezga, ocvirki, peteršilj, jušna kocka itd...kakor komu paše.Jaz jo jem s kislo repo, ker mi je od kislega zelja slabo in boli želodec. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.