Cookie 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 porkaduš, da bo dons ena jota Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 Kaj delam narobe, da se mi mleko za kapučino noče spenit in ostat spenjeno?Vzamem mrzlega iz hladilnika, dam v posodico in začnem penit. Se speni, potem ko ga pa zlijem na čaj/kavo, pa zgine v minuti... (danes jemo ostanke od včeraj in predvčerajšnjim ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 Kaj delam narobe, da se mi mleko za kapučino noče spenit in ostat spenjeno?Vzamem mrzlega iz hladilnika, dam v posodico in začnem penit. Se speni, potem ko ga pa zlijem na čaj/kavo, pa zgine v minuti... (danes jemo ostanke od včeraj in predvčerajšnjim )poskusi s segretim mlekom ... do vrelišča ... v bifeju, na avtomatu ga spenijo s paro dons smo mel ta sladko ... carski praženec ... z rozinami ... in kompot ... jabolka + hruške Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tomas de Torquemada 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 Oho, nekaj dietalnoga. Jaz sem danes na meniju imela piščanecov batak Kakšna plebejsko tlačanska jed v nepravilnem razmerju Izdal bom bulo ki bo prepovedovala vsako omembo, hrane ki ni količinsko in kakovostno v skladu s canonus de cocina plena plenissima. Citiraj Mens sana in Inquisitio hispanaGloria in excelsis Deo Glória in excélsis Deo Et in terra pax homínibus bonæ voluntátis. Laudámus te, benedícimus te, adorámus te, glorificámus te, Grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam, Dómine Deus, Rex cœléstis, Deus Pater omnípotens. Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe, Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris: Qui tollis peccáta mundi, miserére nobis; Qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram, Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis. Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus, Iesu Christe, Cum Sancto Spíritu in glória Dei Patris. Amen. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 hehehe, smo te zrajcal, a ne jp, tak da ste vi krivi, da se ob desetih zvečer nažirala s pico za "župo"brez zamere, sam kaj pa ti ješ solatka je že fajn, sam juha se strašljivo bere o okusih se pa bojda ne razpravlja ma ja, saj vem, da se grozno bere. je pa okusno, verjemi včeraj bila repa, leča in pire krompir.danes pa repa in fižol. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
want_more 12. januar 2010 Prijavi Deli 12. januar 2010 jaz bi tut pico:( Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 Jaz pa ne grem več na bon v Spar! Mislim kira žalost. S hrano je večkrat kaj narobe in seveda nesem nazaj. Njihove pametne ženske me že gledajo kot bi iz živega dolgcajta to delala. Sam, ko res smrdi al pa ma po plesni vonj-okus :xx!: Kaj bi dala, da bi mela čas sama kuhat! Draga moja, v Sparu, Mečkatorju in takim restavracijah se NE prehranjuje (oz vsaj zelo, zelo občasno). Zakaj? Zato, ker tam pripravljajo točno tisto hrano, ki je bodisi tik pred koncem izteka roka uporabe, bodisi s pretečenim rokom.Grozno, ane mene je skor kap, ko sem to izvedela, sploh od insajderja, da je pa šok še večji, se jim pa to zdi samoumevno??!? Kao, hrane pa ja ne bomo stran metal? A kruh, pečeno meso ipd. v štacunah se pa lah ob koncu dneva stran meče??!? Bi vsaj klošarjem, revežem, lačnim dal... ampak to pa ni biznis??!? *********torej, jotica je skuhana po tastarem (se pravi vsaj 2 uri se je na mini ogenjčku kuhljala, jaz sem jo slabe 3). Odlična je Pesjanka se je stalno motala pod nogami pred štedilnikom, tako ji je (zaradi prekajenih reberc) dišala jo je pol dobila mini sklečko (vodico), skupaj z briketi in seveda brez fižola. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 Draga moja, v Sparu, Mečkatorju in takim restavracijah se NE prehranjuje (oz vsaj zelo, zelo občasno). Zakaj? Zato, ker tam pripravljajo točno tisto hrano, ki je bodisi tik pred koncem izteka roka uporabe, bodisi s pretečenim rokom.Grozno, ane Nisem presenečena. Ah.Jaz zelo redko jem tam, če že, pa solato, ki je pa tako ali tako predraga. Treba bo zelenjavico porabiti, tako da bom danes skuhala juhico (za 2 dni) in spekla pirin kruh pa je. Zadnje čase spet jem... grozno. So dnevi, ko dejansko imam v redu obroke, potem pa pridejo tisti, ko se mi nič ne da, spuščam obroke, zvečer se mi pa ne da kuhat in potem vzamem prvo, kar je v hladilniku. Zmanjkalo mi je kamiličnega, šipkovega in metinega čaja. Moram poklicat uno tetko, da grem iskat... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 nisem pomislila na tole, kaj pravi Cookie. Čeglih je logično, ko pomisliš..Nič še ne vem, kaj bi kuhala..spet sem po ideje prišla:))nekaj na žlico bi.Ne vem, če ne bo repa in fižol:)) (pa da umrejo od sreče) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 In kaj je narobe s plesnijo. Tako so namreč odkril antibiotike. Pač popacaš še malo plesni in z njo antibiotike. Po mojih izkušnjah je pa to podobno kot fast food, razen solata je še kar v mejah normale. Ampak včasih je pa treba iti na kakšen pomfri ipd. Preveč zdravo pa tudi ne smemo živet. Ni dobro za biznis raznih restavracij,lekarn.... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 Na koncu res fižol - zabeljeni z ocvirki in česnom, ter repo. (ki jo sicer imam v hladilniku), ampak sem se spravila razbijat ploščice, čisto pozabila na vse okoli sebe, slišim nekdo zunaj nekaj govori -pokukam in evo sosed. Prinesel domačo kislo repo in ko prilezeva v kuhinjo - glih pravi čas, ker se pomivalni stroj spomnil, da je čas za ene poplave v hiši... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 Punce moje in kak mulo Kje bi dobila -proseno kašo, -proseno moko, -ajdovo moko in -koruzno moko, da ni kontaminirana z glutenom (pšenično moko)????Počasi se mi rola, namreč, v trgovinah v slo ni moč dobiti teh proizvodov, da zadaj ni napisa - lahko vsebuje sledi glutena :xx!: Rada bi si namreč spet pekla svoj kruh in prepečenec in grissine.Ker sem veliko naokoli, bi rada imela kak kruh s seboj, za male lakote, pa doma za zajtrk. Una brezglutenska moka se mi gnusi :xx!: , ko prebereš, kaj vse je notri, te mine, da bi zaužil.Fuj! Lepo prosim, pišite, če kaj veste, hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 Rubyka, ne znam pomagat, bom pa pozorna, če kje srečam.. sam firbčna pa me zanima, če je dejansko lahko ful kriza, če poješ proseno kašo, ki je kontaminirana z glutenom a tolk se to pozna? prosena kaša ni zmleta, tko da po moji logiki ne prihaja v stik z mlinom, kar bi načeloma pomenil, da ne prihaja v stik z ostalo moko xnckriv če se pa dve celi zrni srečata, pa nekak ne verjamem, da se lahko kaj ful z glutenom kontaminira... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. januar 2010 Prijavi Deli 14. januar 2010 jota Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. januar 2010 Prijavi Deli 14. januar 2010 Ajdova kaša s šitakami Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 14. januar 2010 Prijavi Deli 14. januar 2010 Rižoto z zelenjavo in koščki pršuta (skuhala), POJEDLA ZDAJ DVE MRZLI PORCIJI .tudi malo pršuta. pršuta sem narezala res malo. fajn porcijo kruha za okus. 2 jabolka, 2 banani. eno razmazala, pojedla. brez olupka z malo prahu. dopoldan sadje. kava... Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. januar 2010 Prijavi Deli 14. januar 2010 Rubyka, ne znam pomagat, bom pa pozorna, če kje srečam.. sam firbčna pa me zanima, če je dejansko lahko ful kriza, če poješ proseno kašo, ki je kontaminirana z glutenom a tolk se to pozna? prosena kaša ni zmleta, tko da po moji logiki ne prihaja v stik z mlinom, kar bi načeloma pomenil, da ne prihaja v stik z ostalo moko xnckriv če se pa dve celi zrni srečata, pa nekak ne verjamem, da se lahko kaj ful z glutenom kontaminira... Hvala Aliana ,, res je problem to Če moraš biti na brezglutenski dieti, se pač ne smeš pregrešiti. Itak kdaj pa kdaj gotovo pride so zaužitja nehote, ampak zavestno- to se pa ne sme.Posledice so lahko zelo hude, od navzee, do bruhanja,3 dni krvave driske, ali dosti blažje oblike slabosti, kar seveda ne sme zavajati in ustvarjati tolerančen in prizanesljiv odnos do glutena.Vsak vnos glutena v telo (črevesne resice) človeka, ki glutena ne prepozna (ima celijakijo ali ne prenaša pšenice) pripravlja namreč teren za zanesljivega raka debelega črevesja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 Žal ne vem, kje bi se dobila taka (z glutenom nekontaminirana) roba mam pa predlog; kašo (proseno, ajdovo) dobro izprati z vročo vodo - morda bi se tako rešila morebitnega glutena (pri kontaminirani proizvodnji)?Za moko pa vem, da eni "kuharji" dajo v rižoto z morskimi sadeži (!?!) moko :xx!: se je enkat ena moja prijateljica z diagnosticirano celiakijo ful zastrupila; že v gostilni je začela bruhat (čeprav jih je extra prosila, da brez moke, ker je ne prenaša, pa je kelnar/kuhar očitno milsil, da je to spet ena shujševalna fora), nato pa še en teden doma bolana bila (tko kt pravi Rubka , z vsemi side efekti) gluten je za človeka s celiakijo isto, kot rdeča mušnica za zdravega x!x Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 ruby vsaka moka, ki se melje v mlinu ima vedno dodatek pšenice...ker je to pač večji obrat in se tega praha nikakor ne da znebit(pri nas smo mel enga, ki je imel celiakijo)edin 100% način, kako priti do moke, ki ni nevarna za tebe je, da si nabaviš namizni mlinček za mletje žit in sama mleješ moko in tako moko lahko uporabljaš za čisto vse.....no vlečenega testa ne morš naredit iz nje, ker je pač gluten ta glavna sestavina, da se testo vleče.....pa še tu bi se dal gulfat, da pač narediš podobno testi in ga pač na tanko razvaljaš kar se pa tiče vshajalnih sredstev...nisem prepričana, če je kvas prost glutena...to bi se mogla predhodno pozanimat....drugače se pač vzame kako drugo vshajalno sredstvo Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 ne vem ker se na to ne spoznam......vem pa ,da tile furajo brezglutenske stvari....LINCER Kranj, Grosova 15 telefon 04-204-93-93, majo tud internetno stran morda je za povprašat k njim Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tomas de Torquemada 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 včeraj bila repa, leča in pire krompir.danes pa repa in fižol. Jaz pa ne grem več na bon v Spar! Mislim kira žalost. S hrano je večkrat kaj narobe in seveda nesem nazaj. Njihove pametne ženske me že gledajo kot bi iz živega dolgcajta to delala. Sam, ko res smrdi al pa ma po plesni vonj-okus :xx!: Kaj bi dala, da bi mela čas sama kuhat! nisem pomislila na tole, kaj pravi Cookie. Čeglih je logično, ko pomisliš..Nič še ne vem, kaj bi kuhala..spet sem po ideje prišla:))nekaj na žlico bi.Ne vem, če ne bo repa in fižol:)) (pa da umrejo od sreče) Na koncu res fižol - zabeljeni z ocvirki in česnom, ter repo. (ki jo sicer imam v hladilniku), ampak sem se spravila razbijat ploščice, čisto pozabila na vse okoli sebe, slišim nekdo zunaj nekaj govori -pokukam in evo sosed. Prinesel domačo kislo repo in ko prilezeva v kuhinjo - glih pravi čas, ker se pomivalni stroj spomnil, da je čas za ene poplave v hiši... jota Exempla docet, berite vi virgula ki Bog poklonil vam je možnost pisane verbe, kakšne cibis plemenite ustne ne smejo dotakniti.Je že res, da ni greh kar gre v nas, temveč le tisto kar gre iz nas, je učil Zlatoust.Toda dostojanstveniki se nikakor ne bi smeli družiti z naturalia non sunt turpia osebami, ki se tako preprosto prehranjujejo in zraven spuščajo gromke crepituse in smrdljive flatuse. Citiraj Mens sana in Inquisitio hispanaGloria in excelsis Deo Glória in excélsis Deo Et in terra pax homínibus bonæ voluntátis. Laudámus te, benedícimus te, adorámus te, glorificámus te, Grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam, Dómine Deus, Rex cœléstis, Deus Pater omnípotens. Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe, Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris: Qui tollis peccáta mundi, miserére nobis; Qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram, Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis. Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus, Iesu Christe, Cum Sancto Spíritu in glória Dei Patris. Amen. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 Ne moreš vsaki dan meso jest. Danes bo makaronflajš sicer na meniju , pa ne vem kakšna solata..(krompirjeva ne, ker je bila včeraj,..) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 Celiakija- se strinjam- rešitev domači mlinček. Za vzhajanje testa se pa dobit tudi zadevce, ki nimajo veze s kvasom in žiti. Vem da mi je enkrat nekdo nekaj razlagal o tem, pa nisem nič skapiral. Do takrat nisem nikad čuo za tiste stvarce. Sicer pa jaz nič ne pečem, pa me to ne zanima. Bi pa to vedel bolj kakšen alternativc al pa presnojedec. V petkih se ima pa POST. Tist ki pa res ne more zdržat brez hrane si pa lahko privošči kakšen kos kruha in vodo. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 torej dans še zadnji ostančič jote jutri pa porova juhica, spomladanski zavitek, nato pa rezanci s tartufato zanj in s škampi zame Zravn pa siljen radiček s toplim fižolom Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. januar 2010 Prijavi Deli 15. januar 2010 puranovi zrezki v medu, jurchki v kisli smetani pa skutimi cmokipa teranchek....itaQ zlomk.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.