nataly 20. januar 2010 Prijavi Deli 20. januar 2010 Mi pa đuveč riž in rdeči radič soljat.Pa jabolčni kolač za kalorije. Včeraj pa bil višek: pridemo domov in me čaka hamburger in deci vina. nič ni ostalo (gruntam, če se me hoče kdo na fini način losat:)) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 baje (osebno nisem preverila) je sladki krompir po okusu dokaj podoben korenju tako da v receptih se ga lahko nadomesti z navadnim korenjem vem pa ne, ker ga nisem nikoli poskusila ****včeraj krompirjeve njoke (žal zmrznjena varianta) s sirovo omako danes pa rezance s paradižnikovo omako inu malček pancete naseckane Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Maš res Cookie mene je tudi spominjalo na korenje, pa tudi je bolj tak rdečkast, rumenkast, ker so tudi različne vrste. Okus me ni navdušil, Zajki je pa zadevo izpljunila in smo s spoznavanjem jama zaključili do nadaljnega. Nasploh pa krompir v nobeni obliki (jam tudi nima okusa po našem krompirju a la Igor ali Desiree) pri naši škratulji ne pride v poštev, še preden ji ga serviramo v usta je zunaj. Danes imam na voznem redu lasagno. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Dost šniclov /žena spanirala piščančeve fileje v nedeljo in jih jedl še včeraj/. Tumač. Dons na žlico; enolončnica iz zelja, ohrovta in korenja. Pucmineštra. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Hvala punce, res dobila potem v Mečkatorju sladki krompir..(ni za v recepte namesto korenja, alternativc mi ga je predlagal za spodbujat nadledvično žlezo, da mi ne bo treba kakih tablet kupovat..) sam me je zdaj Cosma mal zmedla, ko je omenila še jam. in sem mal brskala po netu. in ugotovila, da obstajajo 3 stvari, ki jim pri nas nekak znajo rečt sladki krompir.. Eno je topinambur (laška repa, jerusalem artichoke - Helianthus tuberosus), ki raste tud pri nas. Drugi je sladki krompir (sweet potato - Ipomoea batatas), kar je po moje to, kar sem jaz kupila (rdeča lupina, rdeče meso, čist mehko, ko se speče), tretje je pa krompir yam (yam - Dioscorea spp), ki pa je (kolikor sem uspela dojet na netu, dejansko tisti, ki bi ga jaz morala jesti)... Bom zdajle mal mail poslala temule tipčku, da vidmo, če se bova kaj zmenila Evo, in novo vprašanje - kje se pa yam dobi? in kako sploh zgleda? Aja, drugač je pa pečen sladki krompir kar fajn prilogica za spremembo... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Aliana sladek krompir v izi: daš v pekač na papir in spečeš z lupino, potem pa samo ven postrgaš. To sem videla v Angliji še ''high society'' tako pripravit kot prilogo. ja, saj to sem prejle naredila.. no, malo drugače.. narezala na kolutke in dala v pekač (gril, toaster, kakorkol se že reče temu )zraven pa dušeno zelje z lečo in pečen tofu. pa kapučino čaj in vsak eno bajadero za desert Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Jedu zdravilno zupco brokoli, zelje, cebula, ingver in zacimbe s kruhom brez aditivov in miso pasto iz jecmena.potem se malo kruha z eko putrom, s soljo in namazom iz umeboski sliv. Umeboshi slive so odlice v primeru bolezni, potegnejo vodo iz telesa, yangizirajo in so zelo slane. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Free? Imam Ume pasto doma. Zanima me kako jo uporabljate? Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Jaz nimam pojma. Cvetačina juha, prebranac in pirine lepinje. Zadnje čase imam obsesijo z cvetačino juhico. Lušta se mi kislo zelje, jutri ga bom naročila. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Umeboshi slive so odlice v primeru bolezni, potegnejo vodo iz telesa, yangizirajo in so zelo slane.Dovoli, da te popravim, če imam dober spomin so umeboshi marelice in ne slive...vsaj meni so tako rekli. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Najveckar namazano na kruhu s putrom. Sicer pa bolj poredko. Free? Imam Ume pasto doma. Zanima me kako jo uporabljate? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Sicer bolj poredko zadnje čase ampak danes sem skuhala PodKrimsko ogorelo nametanko. Mnjamiiiiii....... bistveno je, da usipaš zvezno in postopno in ustrajno muškatni orešček in da se iz ponve ne neha kadit. Odstaviš in še toplo kadeče poješ. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Na mojem loncku pise (slovenska navodila):UMEBOŠI PASTAiz susenih, fermentiranih japonskih sliv (Prunus mume - 79%) s "šiso" listi (Perilla frutenscens - 1%), morska sol (20%)...Trgovina Kalcekhttp://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/viola-sm.jpgPovezave:Slive umeboshi za imunski sistemAja, in tule pise: Čeprav jih imenujejo slive, so umeboshi v resnici marelice, njihovo poreklo pa izvira iz Azije.torej, ja, so marelice no ja, sej pa tut zgledajo kot marelice ane. Tema na forumu > Pasta mi je boljsa kot slive, ceprav je malo drazja, ker se jo lazje uporablja.Dovoli, da te popravim, če imam dober spomin so umeboshi marelice in ne slive...vsaj meni so tako rekli. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Sicer bolj poredko zadnje čase ampak danes sem skuhala PodKrimsko ogorelo nametanko. Mnjamiiiiii....... bistveno je, da usipaš zvezno in postopno in ustrajno muškatni orešček in da se iz ponve ne neha kadit. a je to carski praženec al šmorn? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Carski praženec še ne obstaja.... lahko si ga pa zmisliš. Ne, to je Podkrimska ogorela nametanka..... sestavine si zmisliš, je pa zelo pomembno, da zgrešene kombinacije prekriješ z močnimi dišavami. Muškatni orešček se je izkazal za najbolj hvaležnega. Toplo priporočam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Carski praženec še ne obstaja.... lahko si ga pa zmisliš. Ne, to je Podkrimska ogorela nametanka..... sestavine si zmisliš, je pa zelo pomembno, da zgrešene kombinacije prekriješ z močnimi dišavami. Muškatni orešček se je izkazal za najbolj hvaležnega. Toplo priporočam. aaaa... da je tko???ni slab wedet hualaaaaa carski praženec mam pa najrajš potresen kr z belim cukrom Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 cesarski pa z rozinami. Ker zgodba okol šmorna gre tko nekak: je prišel Franc jožef na obisk k eni kmetici (vedrit), in ni imela drugega kot ščepec moke par jajc in nekaj sadja z vrta. In je vrgla v ponev, jožef je bil zadovoljen in jed so začeli pripravljat tudi v finih restavracijah. Mogoče tud z muškatnim oreščkom.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 cesarski pa z rozinami. Ker zgodba okol šmorna gre tko nekak: je prišel Franc jožef na obisk k eni kmetici (vedrit), in ni imela drugega kot ščepec moke par jajc in nekaj sadja z vrta. In je vrgla v ponev, jožef je bil zadovoljen in jed so začeli pripravljat tudi v finih restavracijah. Mogoče tud z muškatnim oreščkom.... jebi ga... sm mislu, da je bil un ta lačen rus in da je zato carski šmoren. z oreščkom seweda a si probala kdaj te oreščke tko... brez vsakeršne predjedi... in to kr ene dwa al pa tri...??? menda se čloweku kr zawrti Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 včeraj sem bila pridkana (sem milsila, da greva dans smučat pa je wreme zafrknil - kar je po svoje dobro, ker mamo danes v službi ludnico) in sem že včeraj pripravila mineštro (Nosorog bi rekel svaštaro), še malo ješprenjčka sem dodala, zaradi koruze pa to ni ričet Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Zanimiv recept , predalgam le, da ste pozorni pri izbiri sojine in rizee moke, da nista iz gensko spremenjenih sestavin oziroma, da so sestavine ekoloske pridelave. Recept za slastne palačinke brez glutena, jajc in mleka Inspiracija za te izjemno okusne palačinke je bil recept za palačinke brez jajc z bananami. Ta recept je prilagojen tako, da je primeren tudi za alergike na gluten in mlečne izdelke. Za pripravo približno 15 majhnih palačink potrebujemo naslednje sestavine:2 večji banani4 dl sojinega ali riževega mlekacimet (po želji)100 g brezglutenske moke Mehl Mischung od SchneeKoppe (zmes riževe in krompirjeve moke ter koruznega škroba)100 g riževe moke1 zravnana jušna žlica sojine mokemajhen ščepec soli1 zvrhana jušna žlica kokosovega oljaPostopek priprave > Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Ti, kdo je že ta Nosorog? Od nekod se mi zdi znan.en čist prijeten striček s smislom za humor in avtorefleksijo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Polnjeni šampinjoni, pečena polenta s sirom in rožmarinom, panna cotta. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Polnjeni šampinjoni, pečena polenta s sirom in rožmarinom, panna cotta. js bi tudi x:px Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Te naslednjič povabim zraven Sem ti že dolžna za fgg informacije Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 23. januar 2010 Prijavi Deli 23. januar 2010 Midva tud imela polnjene šampinjone samo kvinojo zraven, ne polente Zdajle pa delava korenčkovo+sladki krompir torto enkrat frendica delala s korenčkom, tako ta pravo, pa sem ugotovila, da bi sladki krompir moral bit isto fajn.. treba zaloge pospravit diši ful lepo, dviguje se tudi.. tko da po moje bo kar uspelo Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.