Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Pornyjevec xDDx , si zghubu en f pri soffrittotu po poti.... x:px ,

malgrado vidin, da še znaš mineštron sćuhat, malgrado si ratal Furešt. xcivx

 

 

Soffritto za mineštre mora bit light, daš iste dele čebule, korenčka in zelene (gomolja, če nimaš, pa steblo) na OLIVNO olje

Isti soffritto da ki je baje neprekosljiv za napravit na dolgo - zajca al kašno drugo perjad sz kostmi. Niman teh iskušenj.

 

*

Danes bila v Kp. Laufala k odvetniku, k frizerju in potem na tržnico :2src: ,

nakupila prave zelenjave, jajc in REGRAT x:px .

Še bolj laufala domov, dal kuhat krompir, otrebila regrat in ga oprala , ga scentrufugirala, komaj dočakala krompir x:px

 

In ravnokar pomlatla eno tećo regrata, sz vroćin krompirjon, poghretim fižulon, ino dvej jajci ćuhani not.

Sz puno olivnega olja in balzamika. x:px x^x

 

Tudi mobitel sem izključila, da mi ne bi kdo kratil moj čudoviti moment xcivx

Zdaj moram takoj lufat delat :o|o: , čeprav bi najrajši šla na kavč pod deko :rolleyes:

Zvečer me čaka čiščenje in pranje radiča, motovica, blanširat cikorjo in bledes.... >_>

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ha, jaz sem pa glih včeraj pripravila kuhan krompir s cikorijo in malček pancete x^x Pa en strok česna sem not stisnila in žlico ksl.smetane dala x:px

zraven pa veliko skledo radička, toplega fižola in olivca s jabl.kisom.

 

Pogruntala, da cikorijine štible so delicija za pomakat v tahini :yumy:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včer je bila bučna juhica, pa krompirjeva frika pa radič s toplim fižolom x:px

 

za danes bom pa še razmislila xDDx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz imam pa goste, bo riba, - naredila kosilo/večerjo :o|o: , ti vaši slo urniki xrolleyesx , jest ob 17.00????

 

sem bila že ob 8.00 :eek: , v ribarnici, 8.15 v svojem offisu :eek: :eek: :eek: x:Dx

V glavnem, za predjed bo tatarec od tune, sledi bistra ribja juhca z zobatcem, škarpenco, glavo morske žabe in rižekom.

Za glavno jed bo morska žaba v peči s krompirčki in velim vinom. Solate, radiči.

Za konec sorbeto.

Zraven vsega pa Kocijančičev sauvignon, ki je postal en od mojih top 5.

 

Se mičkeno baham x:px

joj, koliko je že ura :O: , lepo jejte tudi danes

 

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Madona ga dobro papcate Ruby x:px -že bere se dobro.

(gruntam, če sem sploh od tega v lajfu kaj jedla - tatarca iz tune ziher ne, škarpeno ja..ok..pa radič..pol se pa spet neha,..meni se zdi, da smo enkrat zobatca na Krku, nisem pa ziher)

 

čufti bodo menda danes x:)x pri nas pa pire krompir in regrat sem nabrala predvčerajšnjim.

Včeraj spet sneg pri nas :eek:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

špinača, pire krompir, kuhana zelenjava in kokošji trakci (zibka)

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj sem špinačo. Vedno jo skuham ogromno (največjo skledo, ki jo premorem), pa jo vedno tako malo ven pride x:Ix x:o)x Obožujem jo, jo kar na žlico jem...

Kar je bilo zraven, sploh ni pomembno...

 

Danes bom omleto z gobami in motovilec.

 

Zdaj pa glodam oreščke...

 

VPRAŠANJE: Kateri jabolčni kis je najboljši, pa če pozna kdo koga, ki ga sam dela in prodaja?

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...

 

VPRAŠANJE: Kateri jabolčni kis je najboljši, pa če pozna kdo koga, ki ga sam dela in prodaja?

če sprašavaš za kupljenega, jaz izbiram Ašičevega.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem ene 3 probala, pa noben (seveda) ni tak, kot tisti domači, ki sem ga imela... žal ga pa ne izdelujejo več.

Moja prijateljica si je z domačim celo lase umivala in imela res lepe.. x:Dx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

če sprašavaš za kupljenega, jaz izbiram Ašičevega.

jaz tudi x:px

 

Jedla sem pa danes puranji zrezek na žaru in riž in solato. pa juho (po službeni dolžnosti)

doma pa ne vem, kaj bo. (nič )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Na lj tržnici BTC je kar nekaj stojnic, kjer prodajajo svoj, odličen jabolčni kis.

Jaz ga kupujem na kp tržnici, celo ene 4 stojnice imajo eko certifikat, no, jaz kupujem jabolčni od moje

Brkinke, ki je tam vsak petek in soboto, in ima najboljše japke na svetu.

 

Jaz tudi ne morem brez jabolčnega, moram malo več nabavit v kratkem, ker zmanjkuje.

Ko pridem po treningu domov, dam noge v lavor z vročo vodo in ene 2-3 dl kisa, 15 min-

dobesedno potegne bolečino, oteklino, ma vse kar ni prav ven.

Pa še kožo ti naredi super. Po kopeli noge samo obrišeč, namažeš z dobro kremo in obuješ štunfe.

 

En Lunatek xsrcx dal ta recept, funkcionira 200% x:Xx

 

*

 

Riž sz tuno inu zimski radič sz jajci

Pol paketa ene hude čokolade z lešniki :o|o:

 

*

Zadnje čase navadila kupovat ananas, cel, super zadeva, za 1,40 evra imaš super sadež, za več obrokov.

Doma ga potem dam napol po dolgem, in še obe polovici na pol -4/4,( se lepo obdrži dva dni v plastični posodi s pokrovom)

 

Potem ga spodaj s nožem za filetiranje (mora biti hudo oster) spodrežem, in file potem narežem na šajbe.

Ena četrtina je porcija. Fantastično osveži, posladka, nasiti, diuretičen, ne plava v cukru......si ga nesem v office, za popoldansko malico.

Probajte. x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... palačinke, gratinirane s skuto xokx .

..

x:px x:px

 

 

danes bo red cury z rakci :yumy: pa jasminov riž ; je treba porabit kokosovo mleko x:Ix

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Rožica, bom vprašala... :palec:

 

Pojedla sem en večji sendvič v pirinem kruhu... notri pa solatka, malce mocarele, paprika in kalči.

 

Za večerjo bom pa eno veliko solato... neki mi ne paše jest...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10177

 

zakaj morajo v Sloveniji prav vsak recept uničiti z neko "slovensko" izboljšavo?

Živim že skor pol stoletja, pa še nikoli nisem slišal, da se not dajo jajca.

 

V glavnem tole bom danes naredil, brez jajc kakopak. in z 1kilom paprike vseh barv..

 

Meni pa ni jasno, kako lahko mešajo tole in sataraš.

Sataraš valda je z jajci.

sm glih hotla napisat, da je tole sataraš x:o)x

 

nisem vedla, kaj peperonata sploh je; sm zmer mislila, da je to neka omaka (malček pekoča) za testenine :inocent:

 

****

danes kuhan krompir s cikorijo, pa mal ksl.smetane inu pancete not popeštane x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

peperonata, (Ruby, zanalašč pozabljam doppie Pi in effe :vragec: )

je tradicionalna jed mediteranskih narodov, doma v originalu iz Sicilije..

Z določenimi velikimi spremembami ji v Franciji rečejo ratatouille

Skratka v to jed gre samo paprika in to po možnosti ena rdeča, ena zelena in ena rumena, čebula morda česen, bazilika in paradižnik, ki pa ne sme presegati količino paprike, ki je glavna sostanca te jedi(po kateri je dobila tudi ime)

 

ker vsakič ko grem kej skuhat, grem na slovenske kulinarične strani , ugotavljam, da je tu receptov k listja in trave vsaka slovencljarica kot se spodobi da noter nekaj svojega, tko da na koncu mora že svinja not stopit in tako na koncu iz originala rata peperonatna štajerska kisla juha z Matevžom.

kaj pa okol flankiraš :fiju:

doma (LNF) bi ostal, pa ne bi mel težav x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sataraš je pri nas brez jajc. Se da pa lahko not tudi krompir narezan na male kockice. Sploh ni slabo.

 

*danes prosena kaša skuhana na pari z malce olivno/oljčnega olja :inocent: in blitva....pfff težka je spomladanska...

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zato, ker je originalen sataraš brez jajc.

 

xDDx

japajade xrolleyesx

mrbit sam pr gorencih :vragec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...