Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

ja čudn a ni :o|o: men je čist všeč zlato polje, itak sam basmatija kuham, razn č kej tajga delam, da je zaželeno da se spaca x:o)x tk da js jem slovenski riž x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

evo, sm prečekirala : ZLATO POLJE, BASMATI RIŽ, proizvaja: DROGA PORTOROŽ :eek: hja, očitno mamo ene skrite riževe nasade :switz: uf, vsaj to, zdej k nafte niso našli x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Zlato polje mi ni.

Mi tudi najpogosteje kupimo en riz iz italije, ker je tak soncen x;)x pa ne poca se :inocent:

Evo naredila sem lepinje. Ful so dobre res...mmm :yumy: :yumy:

Recept priporočam! :palec:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

<{POST_SNAPBACK}>evo, sm prečekirala : ZLATO POLJE, BASMATI RIŽ, proizvaja: DROGA PORTOROŽ :eek:  hja, očitno mamo ene skrite riževe nasade :switz: uf, vsaj to, zdej k nafte niso našli x:Dx

Evo naslednjič k grem v Portorož bom domačine vprašu, če kej vejo kje je riž posajen, ker me zanima, kako to zgleda... ma... je dobra tale koruza....

kok si psorecena Michelle s temle 'Mojim trenerjem'.

si cist not padla, v ves ta sport in vse tole, dbest! :palec:

sem videla da si dala tud link na recept za lepinje, kul! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Aja, pozabla sem napisat, ker riz mi je 1A - Scotti xyesx :yumy:

Marsa vem x:Ix Kar mal prevec. Sej nocem delat reklame pa to :sori: , ampak ce je kaj dobrega ( pa zastonj) se ne morem upret x:Ix

ne sem vedla da bos to pomislila.

za linke koristne sem jaz vedno...

saj tud mene zanima vse zhivo, pa itak ne moremo met vsega mi sami...

tko da, to me ne moti. x:)x :palec:

nisi prevec, pac navdusila si se... to je lohk sam dobr.

tko da, tud ce ti bo kdaj vmes mal dol padlo in vse.. al bos mela pa obdobje, ko0 bo morda mal drugac (iz tega ali onega razloga), sam bos imela ze ta program v sebi - ze VEDELA, da dela in kako in kaj moras storit...

ko nam je nekoc ze nekaj ratal, je potem vsakic lazje, ce drugega ne, ker ves da ti lohk. xDDx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Bolj lahko skoraj ne bi moralo biti, tako da ti bo uspelo.

Ni pa tipicna lepinja, spada med t.i.i bolj zdravo prehrano.

RECEPT -> KLIKNI

x;)x

Hmm sem kliknil, pa hotel skopirat pa se ne da, je kao avtorsko zaščiteno, sicer bi itak naredil malce po svoje...

Uspelo... bah... ne dvomim, da bi mi uspelo... Mišel... potice štrudl in take reči so moja specialiteta.. tele lepinje so tako za mimogrede po težavnosti....

Sej sem, napisala, da je lahko, mar nisem?

Jaz nisem nic spreminjala, ker mi je vsec tako kot je, veliko vlaknin pac...lih to je fora teh lepinj.

Veliko srece pri poticah, jaz jih ne delam, jih pa babi moja. Najboljse na svetu x:Dx x:px

Danes bom spet vegiburgerje. Ne da se mi prevec kuhat. Pa peso.

<{POST_SNAPBACK}>Ja natisnit se je pa dalo.....THX Ruby

you are welcome :palec:

*

Riž in Italija:

Riž raste v Italiji!Še vedno imamo v srednji Italiji ogromno riževih polj! :eek:

Res pa je, da se v It uvozi blazne količine riža, kateri se potem na različne načine obdela. Samo nekaj koristnih informacij, sicer bi se dalo o rižu napisat knjigo. :vio:

Riž izberemo glede na namen uporabe, to pomeni, da je na določen način obdelan:

parboiled:zame najboljši, pomeni, da je bil riž obdelan na naraven način, z toplo vodo in paro, po več sto let stari orientalski metodi. Ta obdelava omogoča, da se v notranjosti zrna obdržijo vitamini in mineralne soli, in tak riž se nikoli ne razkuha(t.i. poc x:Dx ), vsesplošen riž, primeren za skoraj vse jedi :palec:

ribe:podolgovat in s tankimi zrni, ki se dobro ločijo med sabo (ko je kuhan), za riž 'na belo', pilaf, narastke, in rižote

carnaroli:najboj cenjen, nobel :inocent: riž, z velikimi in močnimi zrni, za rižote visoke kuhinje

aborio:najbolj poznan in razširjen originalen italijanski rižek, extra bel, zrna so močna in je primeren za dodajanje v mineštre, džuveče, sarme...ker se res ne razkuha nikoli, tudi če se jed ponovno segreva....

originario: majhna in okrogla zrna, za narastke, suši, mineštrce...

:switz:

Michelle :palec: : moja nona je celo življenje uporabljala samo Scotti riž x^x Rajši ni kuhala riža, kot da bi kakšnega drugega uporabljala. :vragec:

Verjetno te zanima, ker čitam tvoj slog prehranjevanja; Scotti je pred kratkim dal na tržišče pasto iz riževe moke. Zelo dobro, ljudje pohvalijo, je tudi več formatov na voljo :palec:

Michelle  :palec: : moja nona je celo življenje uporabljala samo Scotti riž  x^x Rajši ni kuhala riža, kot da bi kakšnega drugega uporabljala. :vragec:

Verjetno te zanima, ker čitam tvoj slog prehranjevanja; Scotti je pred kratkim dal na tržišče pasto iz riževe moke. Zelo dobro, ljudje pohvalijo, je tudi več formatov na voljo :palec:

http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b010.gif

Hvala za vse podatke, kar prav pridejo x;)x Bom sla pogledat za Scotti omake ja, itak :palec:

Dons bom pa ogljikove hidrate mal x;)x polnozrnate testenine z omako ( sam moram se po svezo baziliko).

Ej Ruby THX še za tole okoli riža... res zanimivo, poučno... evo grem jutri po fasngo in bom tole znanje s pridom izkoristil... drugače pa tudi sam raje kupujem (in konzumiram) onega Paraboild, samo nisem vedel nič o tem...

Torej še enkrat velikaaa Hvala Ruby....

Ja, sej vem x:Ix Zmotila sem se, ker sem na mojo omako mislila, k bo za kosilo x;)x x:Ix Pol pa pride do tega.

Ja men so testenine :yumy: :yumy: , tako da....sej pravim, bomo precekiral :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Ne omake, :sori:  pasto (testenine  :xx!: ), imajo rezance, špagete različnih številk...

Ebor  :palec: , kaj pa je 'fasnga'? :eek:  :inocent:

ja to je uno, ko greš v en tak suuuper market (zanalašč ne povem katerega... ker bi bila to reklama, kajne) in vzameš prazen voziček (tavelicga, ne unega tamalga za otroke... tistga furajo otroci poleg) in ta voziček napolniš sez vso mogočo hrano, zelenjavo sadjem in pijačo (kar ne gre not, strpaš v že omenjen mali voziček... da tudi otroci sodelujejo pri projektu nabave fasnge), če pustimo detajle pri blagajni (ker bom predolg) ti ostane to vse samo še zbasat v prtljažnik avtomobila in doma odnest v 3 štuk..... Evo tolk o tem na kratko....

Aja fasnga je ono kar je v obeh vozičkih....

Jap Cocinelle...

Hehehee se mi je zdel, da sva generacija, ker tako, dobro veš..... mislim glede fasnge...

<{POST_SNAPBACK}>xokkx Ebor... kok si to fajn povedal... ne pa mojih 5 besed in konec x:o)x

a generacija, praviš xscratchx ... saj, takih ne delajo več x:Dx

Jap to si pa upam trdit ... da ta letnik ne delajo več, hehehehehehehee..

Hja veš, včasih je bolje, da je informacija kratka in jedrnata, tako, da tisto moje nalaganje... ne vem če so kaj dosti razumele (tamlade)... sem se pa tudi sam malo zabaval o tem in podoživljal nakupe... tako, da pač malo heca, kajne...

<{POST_SNAPBACK}>fasnga = špeža  x;)x  x:)x

Bravo Bast :palec: x^x

eni mislijo, da samo oni tovorijo špežo/fasungo :o|o:

Jaz tudi jutri, v Slo k sosedu, po novo zalogo jogurtov, smetan,skut, kuskusa, kruha, pa na tržnico po japke x:px , kakšnega jurčka za zdravilo :inocent: , mal štajerskega maslenca, x:px ,

V petek proti večeru pa tu pri nas, dobim okrepitev 1 para rok in grbe :inocent: x:Dx x;)x

Mesec je naokrog. :sori: xrolleyesx

So mi zmanjkali vsi praški, vsa čistila, vse, vse , rabim kombi :xx!: xrolleyesx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...