Cookie 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 ...v bistvu sem pa prišla povedat kak fajn zajtrk sem si naredila zmiksala pol lončka zmrznjenih višenj, eno pest rozin, pol deci svežega mleka (mal se hoče že skisat, treba porabit), dve žlici skute in eno žlico polnozrnatih muslijev važička jst pa kozarec tople vode Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 vidim, da ste kr neki eksperti za šparglje...no jaz jih še nisem nikoli pripravljala bi bila pa vesela, če bi mi lahko kej svetovoali kako jih lahko pripravim npr s testeninami al pa juhco kako naredite? Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 Pri meni je pa zjutraj muca postala mama, pa sem kupil neke jetrce,samo, ko jih zdajle gledam....ma, muca bo verjetno dobila kar brikete Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 Se pridružujem vprašanju glede špargljev. Ima še kdo kako zanimivo idejo? kroki, pust muci jetrce, pa ti mal briketke glodaj. Mamice po porodu rabijo nekaj za moč. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 vidim, da ste kr neki eksperti za šparglje...no jaz jih še nisem nikoli pripravljala bi bila pa vesela, če bi mi lahko kej svetovoali kako jih lahko pripravim npr s testeninami al pa juhco kako naredite? Se pridružujem vprašanju glede špargljev. Ima še kdo kako zanimivo idejo? Omaka za testenine:rabiš smetano za kuhanje, lahko tudi malček natrganega pršuta (ni muss), parmezan (ni muss), muškatni orešček, oljčno olje, sol.Če maš gojene šparglje (oni zeleni), z nožkom zarežeš v steblo (spodnji del), da preveriš kako mladi/stari so (vsak dan so starejši in vsak dan trši od spodnjega dela stebla navzgor). Ergo, ko zarežeš (filing podoben kot bi rezal zmehčano maslo, banano ipd.) na tapravem koncu, odstraniš olesenel/trši del stebla (btw, jaz šparglje nič ne lupim). Na hitro opereš pod tekočo vodo. Nakolutaš na cca cm do 2cm. Če maš divje šparglje (glej one Alianine na fotki), oplakneš pod vodo, jih nalomiš z roko (tam, kjer se steblo zlahka zlomi in NE zalomi, od tam dalje je uporaben).Od tu dalje je vseeno kake šparglje mate Torej, na oljčnem olju jih zdušiš do mehkega (kar je zelo hitro, minutko ali dve), zaliješ s smetano za kuhanje (sedaj je primeren trenutek, da jih oženiš z natrganim pršutom, kar pa ni nujno), čez malček naribaš muškatni orešček in ko smetana zavre, je omaka gotova. V kolikor nisi dodala pršuta (slanost), je sedaj čas, da posoliš po okusu (ni pa muss). Preliješ po navodilu skuhane špagete, farfalle (metuljčki) ali kake druge testenine. Narahlo premešaš in pustiš, da se okusi povežejo. Čez vse to lahko naribaš še parmezan, ni pa muss.Zrawn paše cabernet sauvignon (tole je čist po mojem okusu). Juha:rabiš šparglje (zdej že vemo kako jih pripraviti), krompir, brizg smetane (ni muss), sol, voda.Olupljene in na drobne kocke zrezane krompirčke skuhaš v malo vode. Dodaš kolute špargljev (prihraniš pa cvetke-vršičke). Skihaš (kaka minuta ali dve). Zmikasaš s paličnim (ali poštokaš s štoklo, sam pol ni lepo ). Če je pregosto, doliješ še malo vroče vode (ali malček mleka, če ga maš prewč), dodaš vršičke špargljev, pogledaš če maš smetano - kar ni muss, če si prej dala mlek - dodaš brizg; ko zavre, je jed pripravljena. Soliš po okusu. Če maš list sveže bazilike, ga zmiksaš not že v štartu, skupaj s krompirjem in šparglji - ni pa muss. Šparglji sami:rabiš šparglje (vemo kakšne ), oljčno olje, sok limete ali limone, vodo, sol, nariban parmezan. Cele šparglje skuhamo v šopku (no, jaz nimam tako visoke kozice, zato moji zmer plavajo ali pa so soparjeni). Z metlico stepemo oljčno olje, malček soli in sok polovice ali cele (odvisno od sočnosti) limete ali limone. Damo šparglje na ogret krožnik. Prelijemo z omakico. Čez lahko naribano parmezan, ni pa muss. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 Hvala Cookie za nasvete sicer imam zelene šparglje pa me zanima, če bi bilo uredu, da dam pri testeninah še malo svežega paradižnika zraven? Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 Poskusi če bo prekislo, pomaga žlička sladkorja Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 Šparglji so nežna, blaga zadeva in tko je tud treba delat z njimi. S spoštovanjem. Se prav, če že, pol same nežne in blage zadeve zraven in jst mislm, da paradajz in parmezan ziher nista njihov partner, ker jih prevpijeta, zadušita. Če že kej, je zvrhan dost taka lahka smetanova omaka brez začimb in še to čist mal. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 seveda imamo vsi okus po butlovem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 14. april 2010 Prijavi Deli 14. april 2010 seveda imamo vsi okus po butlovem Se mi zdi, da sta Pinka in Cosma spraševale, če ma kdo kakšno idejo za uporabo šparog. Jst sem povedal svojo in jo tud utemeljil. Kaj pa ktermu paše, je pa itak njegova stvar. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 14. april 2010 Prijavi Deli 14. april 2010 Hvala za ideje ...aja še eno vprašanjce....Nekaj hrane moram pripraviti za 2 dni vnaprej. Različno jemo in imamo različne vozne rede hranjenja. Imamo sladkornega bolnika, vegeterijanca, celiakaša, majhnega otroka ostali smo pa prilagodljivi.Ker ne moremo biti vsake pol ure v gostilni moram pripraviti nekaj hrane, ki lahko stoji 2 dni. Kakšen predlog? Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. april 2010 Prijavi Deli 14. april 2010 a hladilnik je? midva si zdaj pogosto narediva za malico oz. za vmes, ko ne jeva skupaj, pa kdo lačen pride domov, eno tako kalorično bombo:(mislim, da lahko skoraj vse, drugače pa ven daj sestavine, ki jih ne smeš ali jih nimaš doma...) 1 lonček kvinoje, 1 lonček amaranta, 1 lonček prosene kaše, 1 lonček ajde...skuhaš. ne znam točno povedat koliko vode, samo ne preveč, da se ne spaca čisto, raje dolivaš sproti... ko je skuhano ohladiš.. in potem dodajaš noter: zmlete: lešnike, orehe, mandlje, sezam, ... kar pač najdeš od oreščkov in semen..suho sadje (jaz dam ponavadi na dribno narezane suhe slive in rozine, včasih datelje ... spet kar imaš.. fajn zmešaš.. to stoji v hladilniku cel teden brez problema.. ješ pa potem samo ali pa preliješ s toplim/mrzlim mlekom, sadnim sokom... ta črn (semenčki) kruh tudi stoji brez problema par dni... namaz narediš iz čičerike, ajde, leče ali česa takega.. si vsak postreže, ko želi.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 14. april 2010 Prijavi Deli 14. april 2010 prvič sm probala dimljen tofu. že po videzu me je spominjal na meso... po vonju tud in, kdo bi si mislu, tud po okusu. bljeh :xx!:aneda? ga nekaj časa nazaj poskusila tudi sama in mi bil prav ogaben. navadnega pa rada jem. sem si zmiksala dve banani, mal proteinskega prahu konoplje, acai, mal kakava in za dve žlici sojine smetane. okusno bilo za kosilo pa že ene tri tedne obvezno regrat, med drugim narediva za malico oz. za vmes, ko ne jeva skupaj, pa kdo lačen pride domov, eno tako kalorično bombo:se okusno sliši Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. april 2010 Prijavi Deli 14. april 2010 prvič sm probala dimljen tofu. že po videzu me je spominjal na meso... po vonju tud in, kdo bi si mislu, tud po okusu. bljeh :xx!:aneda? ga nekaj časa nazaj poskusila tudi sama in mi bil prav ogaben. navadnega pa rada jem.kako smo si različni jaz pa glih navadnega ne šmirglam, dimljeni pa Hvala za ideje ...aja še eno vprašanjce....Nekaj hrane moram pripraviti za 2 dni vnaprej. Različno jemo in imamo različne vozne rede hranjenja. Imamo sladkornega bolnika, vegeterijanca, celiakaša, majhnega otroka ostali smo pa prilagodljivi.Ker ne moremo biti vsake pol ure v gostilni moram pripraviti nekaj hrane, ki lahko stoji 2 dni. Kakšen predlog?zelenjavna čorba z ajdo kot gostilom?, bobiči morda (ne vem, kako je s celiakašem/otrokom in fižolom-stročji?, pa brez prašiča ) ********včer regrat sz jajci in hrenovke Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. april 2010 Prijavi Deli 16. april 2010 aneda? ga nekaj časa nazaj poskusila tudi sama in mi bil prav ogaben. navadnega pa rada jem. Ma jaz ga najraje naredim sama.Ampak moram res imeti voljo in čas. Mogoče ga bom v prihodnjih dneh naredila.Drugače si ga pa najraje malo začinim in popečem pa je.Itak ga je čist v easy narest... Včeraj sem spekla pirnin kruh. Tokrat sem sprobala recept z Radensko in jogurtom. Se mi zdi tako fajn, ker je v 2h minutah testo pripravljeno, 50 min se peče pa še zdravo je.Tako da prideš domov, narediš testo, daš pečt, umes se pa stuširaš x:o)x So mi iz Prekmurja pripeljali eno ogromno vrečo pirine moke. Tko da bo za neki časa. Danes!!! Šparglji! Komaj čakam. Mende bom vse skupaj popekla...še z drugo zelenjavo in mogoče malo krompirja. Zakaj šampinjoni kupljeni v Merkatorju nimajo gor datuma? Včasih so imeli in vem, da niso zdržali več kot par dni, zdaj so ga pa kar skenslali... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. april 2010 Prijavi Deli 16. april 2010 Jaz tudi že dolgo nisem tofuja naredila.. meni je pa všeč dimljen, sploh če ga daješ v kake omake, vmes med zelenjavo.. da poseben okus.. No, sicer meni je tud dimljen čaj všeč, tako da sem uradno čudna nekaj čaram... ful ostankov zelenjave je bilo v hladilniku pa ne bi spet mineštre, ker sem se jih malo naveličala.. tako da se zdajle peče nekakšen zelenjavni narastek.. v modelček za torto, ki sem ga namazala z maslom dala najprej liste svežega zelja, tako da naredijo šalčko za vse ostalo.. potem noter dala: 2 deci polente, malo bolj redke, ker se bo itak pozneje strdila.. nalistane in na hitro popražene šampinjone. nalistane in na hitro popražene korenčke. na hitro pokuhan (minutka) grah (v Hoferju se ga dobi takega, še v lupini, ko v bistvu sploh še ni semenčkov, ampak bolj samo tisto zeleno...)... čez pa še bolj razredčen ostanek polente, zmešan z enim jajčkom in malo sojinega mleka.. tako, da steče dol, med luknjice. pa muškatni orešček in malo popra po vrhu... da vidimo kaj bo nastalo.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. april 2010 Prijavi Deli 16. april 2010 Tole je nastalo.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. april 2010 Prijavi Deli 16. april 2010 Bom pa jaz: a je blo dobro? Hejjj, a Hofer ima sladkorni grah?? Oni še ne zasemenčkani zeleni stroki graha; so bli normalni, nič nitkasti?Veš kok časa jst že lovim sladkorni grah??!? Par let! Ga na tržnici ne držijo, ker se ga baje ne splača *****danes je bila fižolova mineštra, zvečer pa neky sladkega iz listnatega testa (kupljeno iz štacune), pa čaj Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. april 2010 Prijavi Deli 17. april 2010 Bom pa jaz: a je blo dobro? Hejjj, a Hofer ima sladkorni grah?? Oni še ne zasemenčkani zeleni stroki graha; so bli normalni, nič nitkasti?Veš kok časa jst že lovim sladkorni grah??!? Par let! Ga na tržnici ne držijo, ker se ga baje ne splača *****danes je bila fižolova mineštra, zvečer pa neky sladkega iz listnatega testa (kupljeno iz štacune), pa čaj Bilo dobro, ja še za večerjo ostalo a sladkorni grah je to? ne, nič nitkast, samo strokci... ja, kar pogosto ga imajo, jaz sem ga prvič enkrat sredi zime iz firbca kupila, ker blo tko lepo zeleno.. pol sva pa ugotovila, da ga samo v paro daš kuhat za 5 minut in mal oljčka in soli čez in je super Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. april 2010 Prijavi Deli 17. april 2010 pol sva pa ugotovila,S kom to ugotavljaš, še vedno z istim mačkom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. april 2010 Prijavi Deli 17. april 2010 S kom to ugotavljaš, še vedno z istim mačkom maček ne je graha je pa še vedno isti, ja Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. april 2010 Prijavi Deli 17. april 2010 maček ne je graha je pa še vedno isti, ja Ma ne ta, pravi, oni drugi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. april 2010 Prijavi Deli 17. april 2010 Ma ne ta, pravi, oni drugi x:Dx ajaaaaa, to ja, tud še isti.. uf.. v bistvu bo zdajle enkrat ... hmmm ... 4 leta ta bolj kosmat mačkon bo pa 5 let star Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. april 2010 Prijavi Deli 17. april 2010 x:Dx ajaaaaa, to ja, tud še isti.. uf.. v bistvu bo zdajle enkrat ... hmmm ... 4 leta Cajt za ohcet Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. april 2010 Prijavi Deli 17. april 2010 Cajt za ohcet ohcet se grejo vsi okol mene letos, bom jaz izjema x:px Cookie, nekaj zate (kvinoja+amarant z grahom in šampinjoni..) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.