Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Kroko, a si na prečiščevalni dieti :8):

topla lubenica spuca vse kanale x^x

maltehecam.press x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

Sljadoljed ne jem spljoh, ostalo pa jem/pijem vse toplo, ze dobro leto in pol.

Prva liga.

topli Donat/toplo pivo/toplo karkoli...nic me ne pozene.

No, mogoce pa imam samo dolgo lajtngo, pa bo prijelo sele cez leto, dve, pa se pol ukenjam x8Dx

:2src: pa ti si za ožent :wOOt:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Bovlo se da narest tudi s toplo lubenico...mislim na izdolbeno lubenico v katero se nalije vino, rum...in potem si lahko kar v redu zadet od papcanja sadja... x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Mašina naredi tudi domačo nutello :2src: x:px

glihkar pospravljam ostanke, ki niso šli v kozarček.. mnjami!!!! kako je pa to dobr!

(lešniki, čez noč namočeni, potem praženi čist mal, da zadišijo, skupaj z hladno stiskanim sončničnim oljem, kakavom v prahu in 3 žlicami melase)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

pišuka... aliana pa ti si za užent. x:)x z uno mašino ured x:px x:Dx

k sm lih kle...

a kdo pozna kakšen dober, preizkušen recept za zelenjavno meso, salame...

sej... nardit probam pol pa loh tut sam x8Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Jest sm pa 0. Torej ženitna ponudba: Pridna in simpatična nabiralka gozdnih sadežev išče dobrega lovca, ki bo celotno familijo s psom vred oskrboval z primernimi količinami kvalitetne divjačine (srne, jeleni, divji prašiči), tisti, ki zmore loviti le polhe in veverice v pasti ne pride v poštev, razen v primeru hude sile.

Jaz sem tudi 0 in naj bi večinoma papcal meso...vegi in mesek skupaj...ne me smejat... x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ugotovil sem da sem A+ krvna grupa, torej da moram bit vegetarjanc

Jaz pa nimam pojma kaj sem :o|o: smo delali enkrat v srednji šoli pri biologiji test in sem si nekam na rob zvezka napisala.. sam kje je že to..

moram enkrat vprašat, ko bom šla kri dat..

Janko, lahk ti mašino posodim za ožent, jaz se ne bi ... ženila ... al možila al kaj že x:o)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Midva sva pa čist not padla v nabiralništvo x:o)x

Šla dopoldne na barje in tam okol, nabrala vrečo kopriv, vrečo čemaža, mal kislice, mlade poganjke hmelja (namesto špargljev, za rižoto x:px ), koprive, regrat, robidovje, trpotce za čaj ...

prišla domov in naredila pol kile testenin s okusom in vonjem in barvo kopriv in pol kile enako iz čemaža, skuhala tistole rižoto za kosilo in imela zraven solato iz motovilca, detelje, ivanjščic, marjetic, kislice, ... stvar je neverjetno dobra x:)x

aja, pa popke ivanjščic vložila mal v slanico, mal v kis.. kao namesto kaper :) zgleda kjut ...

Strašno - moram ljubljansko mladino brat, da se spomnim, da imam tole vse na dosegu roke x;)x

In hmelj in ivanjščice..samo same ne bodo domov prišle x:px

Kakšna je tole rižota? (nič ne vem, madona..)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Gobe so že? :wOOt: :wOOt:

Jaz sem si pa včeraj kupila neke pšenične klobase in so bile :xx!:

Obup.

Na trgu sem vzela tiste artičoke, tako da bom z njimi nekaj pričarala.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

:vragec:

Klobasa mora bit KLOBASA, ne pa neky pšeničnega no ... :vragec:

Še posebno taka je dobra, k ma velik belega notri a ne... x:o)x

Kokoš. Na morju bom kupila klobase in ti bom samo to kuhala. Pa tenstan krompir.

Aja. jaz sem krvna A. Prav dost o tem ne vem.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Jetrce x:px

a to je za mačka ali zate? :wOOt: ...kakšna jetrca kurja, svinjska, goveja??? Jaz drobovine ne jem in mi je mal :sick:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

a to je za mačka ali zate? :wOOt: ...kakšna jetrca kurja, svinjska, goveja???
Macek si naj svoj plen ulovi, ce hoce friske jetrce. :madpro:

Vse nastete, tudi cloveske, samo da ni darovalec prevec pil, cirozne baje ne gredo v slast x:px

A ma kdo dober recept (nemesni) z artičokami?

Nekak mi ne ratajo...

Evo.

Vzameš 6 opranih glavic /cvetov/. Trde lističe kr pust zraven, jih ni treba preč metat.

V 5 litrski lonec daš vseh 6 glavic, 6 nageljnovih žbic in ščep cimeta.

Zaliješ s 0,4 litra ruma in 0,4 litra viljamovke, pri čemer z 0,1 litra ruma in 0,1 litra viljamovke izvedeš Lajtmanov manever.

Pustiš stat en dan na sobni temperaturi.

Naslednji dan v lonec doliješ 3,5 litra dobrega terana, pri čemer z 0,5 litra terana izvedeš Lajtmanov manever.

Pustiš stat en dan na 10 do 15 stopinjah Celzija.

Pazljivo s penovko vzameš glavice in žbice iz lonca in jih odložiš v koš za biološke odpadke.

Omakca, mmm, njami...

x:px

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Jaz nikoli nisem vedela kaj sem. Glede na starša (eden AB, drugi 0) bi lahko bila vse.

Če se kaj spomnim biologije iz osnovne šole,

si lahko le A ali pa B.

Pa lp

... Say what you mean

And mean what you say ...

Jaz nikoli nisem vedela kaj sem. Glede na starša (eden AB, drugi 0) bi lahko bila vse. Bom šla naredit tist test pa, da vidim enkrat za vselej.

Ja res je - lahko si le A ali pa B. AB in 0 skupini pa pri takih starših nista možni, ker ne moreš podedovati od enega starša obeh alelov, se pravi A in B hkrati, A in B alela pa sta nad alelom za 0 dominantna in v vsakem primeru eden od njiju prevlada nad 0.

Butl menim, da Michelle ni imela v mislih takega recepta x;)x

Pa nam nevednežem razloži kaj je to Lajtmanov manever.

Poznam enega Lajtmana in mi je čist jaso kaj bi on naredil z takoimenovanim Lajtmanovim manevrom, a ne vem, če imam prav.

Ker o vseh teh kemičnih nadposkusih glih nisem preveč podkovana x:Dx Razlago prosim. x:px

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Poznam enega Lajtmana in mi je čist jaso kaj bi on naredil z takoimenovanim Lajtmanovim manevrom, a ne vem, če imam prav.

Ker o vseh teh kemičnih nadposkusih glih nisem preveč podkovana x:Dx Razlago prosim. x:px

če ne weš, kwa je lajtman, se ga loh lotiš razwozlat po pinkertonu x:px

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

x:o)x

citiram:

Lajtmanov manever

Priprava vrste jedi zahteva dodajanje manjših količin vina: izkaže se, da je vino v vlogi kuharskega pripomočka zelo nepredvidljiva zadeva. Ravno pri vinu je namreč mogoče opazovati kvantno naravo materije: zna se primeriti, da se - in to z nemajhno verjetnostjo! - celotna vsebina steklenice, v kateri je po kuharjevem prepričanju čisto dobro vino, spremeni v ciknjeno vino ali pa - bog ne daj! - kar v vodo, dodajanje tovrstne manjvredne tekočine pa pogubno vpliva na kvaliteto končnega izdelka.

Zato je izjemno pomembno, da kuhar pred vsakim dodajanjem vina v pripravljano jed, vino pozorno in z občutkom poskusi. Če prvič niste prepričani, ga raje poskusite večkrat! Kakopak je potrebno vino poskusiti pred vsakim dolivanjem v jed, čeprav si dolivanja sledijo v zelo kratkih intervalih.

Etimološko gledano je ime Lajtmanov manever prvi uporabil - in nemara tudi izumil - Davor Šoštarič v svojem navtičnem gurmanskem priročniku; manever je poimenovan po mojstru tega početja, Ivu Lajtmanu, avtorju redne kolumne Kuhinja za muškarce, ki jo je v sedemsedetih gostil zagrebški tednik Start.

Ps: uporaba Lajtmanovega manevra kakopak ni omejena le na vino, pač pa zaobsega vse maliganizirane dobrote, uporabljene v kulinariki.

x:Xx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...