Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

zmanjkalo alkohola... bom probala udušit težave v pudingu :inocent: x:Dx

 

:palec: xDDx srečno! če pa ne rata pa prid na hruškov sorbet z vodko ... sem utopila težave, pol šla pa direkt v postlo x:o)x

 

drugač pa jedla danes prvič po par letih dežnike/marele kakorkol že :2src: mama dala x:)x

za jutri imam pa še blitvo in domač krompir.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Na kratkem sprehodu skozi gozd nabrala nekaj sivk...

 

Kuham gobovo juho in ajdove žgance x:o)x

 

Potem grem skapat krompir... xcivx , da pokurim kalorije... x:Dx

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včerej sem jedu mravlje. Kolumbijske. Pražene.

 

So glih take kt naše gozdne, samo ene trikrat večje. Mislu sem, da bojo sladke kt une medene. Pa niso. Rit majo mal kislo, ostalo pa tko, mal čudnga okusa. Kt da so mal prsmojene. Ni glih, da bi medlel za njimi.

 

Pol sem jedu še nekej, k zgleda kt cegu. Tud nek od tam /Kolumbija, Bolivija, Peru, Equador/. Rezat ga morš z žago za želez. Eni so rekl, da je kao med. Ampak men se ne zdi. Se pa spomnim okusa, ne vem pa, kam ga pripopat. Ni slabo, ni pa ne vem kva. Naš med je velik bolš.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Me zeblo ko mačka cel dan :vragec: pa laufala okrog in ostala brez kosila.. zdajle se pa že mudi in sem v 15 minutah:

popražila čebulo + paradižnik, dodala mal vode, zmiksala ... prelila v lonček. narezala korenček na kocke, ga dala kuhat, stresla zraven še eno konzervo koruze in pol vrečke že kuhanega fižola iz zmrzovalnika ... 5 min kuhala, dolila paradižnik-čebula mix, še mal kuhala.. in že jem :palec:

olivc in sol šele nakoncu, na krožnik.

 

kok paše, ko me greeeeejeeeee x8Dx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

dons sm prvič jedla baklavo, doma narejeno,.. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

dons sm prvič jedla baklavo, doma narejeno,.. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

:2src: baklava

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zarad železa... ne... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

 

 

Ker je to edina zelenjava, ki so mi jo srne pustile na vrtu.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/CRY.gif

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Kva pa vem. Dobre so. Pa vsake tolk cajta je dobr mal spucat kri, pa tko.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

Kuham ričet z zelenjavo, za ta jačega pa malo dodatka... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

 

tole mi je pa znano http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

 

***

 

v hladilniku, čisto zadaj našla kozarec kisle repe http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif ... domače ... čisto nič ji ne fali ... zraven pa fižol v zrnju ... danes bom tudi dodatek http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx

 

No - najprej glavna jed:

 

Polenta z bučkami in papriko

Za 4 osebe potrebujemo:

 

250 g instant polente

cca 400 g bučk,

1 veliko čebulo,

2 rdeči papriki

50 g parmezana (ali katerega drugega trdega sira)

2 stroka česna,

1 dcl olivnega olja, sol, poper, začimbe po želji

 

 

Na oljčnem olju ovenemo sesekljano čebulo, narezane bučke in papriko, dodamo narezan česen, zalijemo z 1 l vode, solimo in popramo, dodamo začimbe. V vrelo maso zakuhamo instant polento, kuhamo 2 minuti. Primešamo nariban parmezan. Polento vlijemo v naoljeno posodo ali pekač, postavimo na toplo za nekaj minut, jo zvrnemo iz pekača in narežemo.

 

In še sladica:

 

tole sem čarala včeraj po trenutnem navdihu - pač kar smo imeli doma...

količine so za srednje velik pekač (pride čisto poln):

 

15-20 jabolk - za čežano

2 vanilijeva pudinga

bebi piškoti

mleko(ali jabolčni sok)

 

 

Najprej narediš jabolčno čežano - jabolka po želji olupiš (mi smo jih skuhali kar z lupino), očistiš in narežeš na tanke krhlje. Prepražiš jih v posodi z dodatkom limoninega soka in sladkorja, dodaš cimet po okusu in dušiš do mehkega.

 

Potem skuhaš vanilijeva pudinga, pustiš da se malo ohladi. Vmes v pekač zložiš eno vrsto v mleko (verjetno bi bilo fino tudi v jabolčni sok) namočenih bebi piškotov. Puding zmešaš z čežano in polovico preliješ čez piškote. Na to zložiš še eno vrsto namočenih piškotov in preliješ s preostalim pudingom&čežano. Pustiš da se ohladi - najboljše je, če nekaj ur stoji v hladilniku. In to je to :)

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...