butl 14. december 2010 Prijavi Deli 14. december 2010 http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif tko jst včasih jem. mi sploh ni do nečesa, pa probam in pol jem, dokler je, tud če mi ni glih dobro. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Sem pomislu na godlo. Kuhano. K smo jo jedl, k sem bil še otrok. Zdele se ne spomnim blj grozne jedi glih. Prpravt se in dat prvo žlico v usta je bla živa muka, pol je pa kr šlo in tud dost sem jo pojedu vsakič. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg 1 1 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 14. december 2010 Prijavi Deli 14. december 2010 Ni blo za jest, samo, nehal sem pa šele, k je zmanjkal. ti s pa tak ku naš fotr "A sam to je? A unega ni?" In prideš mimo čez pol ure in tistega, kar mu "ni dišalo" ni več nikjer videt Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. december 2010 Prijavi Deli 14. december 2010 jaz tud ful takih poznam .. a tole bomo jedl mjeh ... 10 minut zatem ... vse prazno jaz sem si Govindas v pisarno privoščila danes ... včeraj šla z očitom v Jurmana, kao ker je blizu in da bo hitro .. nikol še nisem bla zadovoljna tam, tko da sem rekla nič, s solato pač ne morem zgrešit ... in sem naročila en velik krožnik solate .. ok, razen, da je bila koruza nezgrizljivo trda in da me je pol še 2 uri šraufalo od tistih 5 koščkov jajca ... tko da sem se danes odločila, da kar tole, ker je preverjeno in kul. saj ima bolj ali manj vedno isti okus, ker so iste začimbe .. ampak ne tišči, ne pretaka se vse po želodcu pa normalno lahko delaš pol naprej ... pa danes je bilo ene par ful dobrih stvari not v paketku jaz tud ful takih poznam .. a tole bomo jedl mjeh ... 10 minut zatem ... vse prazno jaz sem si Govindas v pisarno privoščila danes ... včeraj šla z očitom v Jurmana, kao ker je blizu in da bo hitro .. nikol še nisem bla zadovoljna tam, tko da sem rekla nič, s solato pač ne morem zgrešit ... in sem naročila en velik krožnik solate .. ok, razen, da je bila koruza nezgrizljivo trda in da me je pol še 2 uri šraufalo od tistih 5 koščkov jajca ... tko da sem se danes odločila, da kar tole, ker je preverjeno in kul. saj ima bolj ali manj vedno isti okus, ker so iste začimbe .. ampak ne tišči, ne pretaka se vse po želodcu pa normalno lahko delaš pol naprej ... pa danes je bilo ene par ful dobrih stvari not v paketku 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 14. december 2010 Prijavi Deli 14. december 2010 To je kot v tistem vicu, ko sedita dva v gostilni,pa pravi prvi: "Mater, je tu zanič hrana !"Pa pravi drugi:"Res je.Pa se porcije so pol premajhne ! " Danes sem bil na kosilu zunaj, samo me je povabila gospa, ki je že poročena, pa ne smem zdaj o podrobnostih.... Za večerjo pa, kako je že tisti refren iz ene pesmi turbo folka,Otisla si, sarmu probala nisi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 14. december 2010 Prijavi Deli 14. december 2010 Danes spet mineštra (s piro namesto zakuhe) in radič Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. december 2010 Prijavi Deli 14. december 2010 da vidmo kak rata štrudl iz bogih, starih jabčkov (okus imajo še vedno dober) in svežih brusnic si predstavljam, da bo nekaj bolj kiselkastega, vsaj namen je tak ... jutri imamo family kosilo za I. rojstni dan pa sem rekla, da jaz za sladico poskrbim ... pa jutri ne bo časa delat, tko da .. še tole se speče pol grem pa spat ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 Aliana kak je bil štrudl? Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 ful dober, brusnice so fajn noter, ker ga kislega naredijo smo ga pospravili, dva kosa samo ne vem kako bi to polnozrnato listnato testo (iz trgovine, to se mi pa ful ne da delat) pripravila do tega, da ne bi bilo ful trdo in tako .. brezvezno po vrhu .. mogoče po pečenju, ko je še vroče, namazat z maslom/oljem .. bom probala naslednjič ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 15. december 2010 Prijavi Deli 15. december 2010 Za testo pa nisem ziher ampak a ga ne z vodo poškropijo? Ma ne vem a pred pečenjem al potem Bom povprašala naše "kuharce", če kaj izvem, delim novo pridobljeno znanje še tu gor 1 1 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. december 2010 Prijavi Deli 16. december 2010 Noup nič vode na testo pri štrudlu. Naslednjič ga enako speči (pa, a olje ali maslo daš?) in ga takoj, ko je pečen pokrij ali s še enim pekačem, alu-folijo čez ali kaj takega. Enako velja za kruh. Po peki, ko je skorja lepo zapečena ga zaviješ v svežo kuhijnsko krpo (ali dve) in ga pustiš, da se tako ohladi. Rezultat je lepo zapečena skorja, vendar ne trda.Enako štrudl ja, z maslom ga prej, pred pečenjem namažem .. aha, ok, torej krpo (pa nič navlaženo, kar suho krpo?) ali alufolijo, bom, zmenjeno hvala Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. december 2010 Prijavi Deli 16. december 2010 MImogrede, sem se spomnila .. zadnjič sem srečala sivkin med! Ta pravega (zihr, ker je uvoz in Francije pa prave barve in teksture je)..nisem kupila,ker je 12€ in ga imam še ene četrt lončka, ker sem ga ful šparala .. ampak zdaj vsaj vem kje ga dobit Neka nova mini trgovinica, imenovana Zdrava trgovinica, na Levstikovem trgu , LJ ... sam tolk za info ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 17. december 2010 Prijavi Deli 17. december 2010 zašuštrala včeri one sadne bonbone od Silvije pravzprav je zatajil sekljalnik; mava tak veeelik gromozanski aparat, da seka vse; razen suhega sadja. Sumim, da so bile "krive" one na soncu posušene fige (k sm se fajn opekla z nakupom njih v Mečkatrju, matr jim 2,8E )Take trde so bile, ok sej notr so bile mehke, sam lupina je bila pa trda. In mam zdej mešanico s sabo - vsaj tist, ta vlažni del (sem delala v več porcijčkah, sem mislila, da če bo malo, bo pa menda sesekljal vse al kaj - pa ni)Pa še mandarinin sok sem dala not - pa je zdej mal pocast in še zmer ne seseklano. In zdej po žličkah glodam.Matr je dobr A da si jih naredila? Super, jaz bom to nedeljo packala, za sinov rojstni dan. Tudi torta bo. Dober stari "flajš" mašin je le najboljš po moje. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. december 2010 Prijavi Deli 17. december 2010 ja, sm namočila suho sadje in je (še) zdej v hladilniku. In vsakič, k šarim po njem, še mal z žlico postrgam po posodici (je pokrita v neki plastični od sladoleda). Pa nimam flajš mašine, jebela cesta Bom najprej poskusila s sekljalnikom in če ne bo šlo, bom poskusila s sir mašino (je tko kt ena ročna flajš mašina - za parmezan fancy pred folkom naribat). Pomoje sem bom kar namašinila V končni fazi lah še zmer vse požrem - po žlicah *****jaz štrudel zmer s čistim bombažnim kuhinjskim prtiče pokrijem - da se skorjica zmehča (od šturdlove sopare); namažem ga pa z maslom, preden ga dam pečt. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 17. december 2010 Prijavi Deli 17. december 2010 Krema za torte oz. najprej o biskvitu. Sem že pacala različna testa, kunštna, z olji in mlekci, pa maslom, kot tudi navaden biskvit. In ugotavljam, da je največji uspeh z običnim biskvitnim testom, eno rundo svetlim, eno rundo s kakavom ali stopljeno čokolado (da so zadovoljni "čokoladci in sadci" ). Potem ga namočim, s kompotom sadja ali voda in žlica ruma in sladkor... Kreme - še najbolj enostavna in dobra, idejo pa sem dobila ob višnjevi torti. Tu se namreč v precejeno tekočino višnjevega kompota vkuha ena vrečka vanili pudinga in doda malo sladkorja. Mnjami, men je ta želejasta zmes zelo dobra. In naredim: na eno plast biskvita naložim na tanko narezane pomaranče, v pomarančni sok vkuham en vanili puding in sladkor. Na drugo plast biskvita recimo jagodov ali višnjev kompot in vkuhaš puding. Seveda, se takšen "žele" lahko oz. priporočljivo zmeša s stepeno smetano, ali pa namažeš posebej plast kreme, pa čez mal smetane. Dodam višnje oz. jagode. Potem še tretjo plast napacam z bananami in smetano brez dodatkov (ali bananin puding zravn). Nato celo torto premažem s smetano in voala... že jemo. Če pa kombiniram svetel in temen biskvit, v temen biskvit namažem čokoladno kremo. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 17. december 2010 Prijavi Deli 17. december 2010 Pa nimam flajš mašine, jebela cesta Bom najprej poskusila s sekljalnikom in če ne bo šlo, bom poskusila s sir mašino (je tko kt ena ročna flajš mašina - za parmezan fancy pred folkom naribat). Pomoje sem bom kar namašinila Bemo, jz je tud nimam, pa jo bom kupila. In sploh ne za meso Saj ima razno razne dodatke. A nima ta mašina tudi tiste možnosti za kekse, ki jih vlečeš skozi, no kako se jim že reče... Suho sadje je pa najbrž ravno prav grudičasto, ko ga zmelješ v njej. Jz sem tudi kupila nek lepotno mašino za sir in to, pa je več vrtenja kot naribanega Zdaj pa grem vohljat po receptih, da si izberem nekaj ravno pravih za nedeljsko peko. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. december 2010 Prijavi Deli 17. december 2010 Jaz bi tlele predlagala en tak sokovnik, kot sem si ga jaz nabavla, če se že kupuje flajš mašino .. je vse v enem ..delam testo, arašidovo maslo, sok, kašice, testenine, ...mesa pa res še nisem mlela Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. december 2010 Prijavi Deli 17. december 2010 evo, jaz imam tegale: http://www.ukjuicers...empo-juicer-redv sloveniji ga tud že prodajajo, sem zadnjič na sejmu vidla ..evo: http://www.ekolife.s...rve-i1332.shtml sam en velik problem ima ... ful drag je pri meni je bil nakup leta tole, eno drago stvar na leto si privoščim ... kar se tiče sok delat imaš ene tri nastavke, treba ga mal pogruntat in kombinirat, ker se zna zamašit (kako mehko, kašasto sadje je nujno treba s korenčki kombinirat), lahk daš pa en drug nastavek, kjer brez težav sočiš, ampak je malo bolj kašasto ..je pa idealen za solato, koprive, take listnate stvari ... sem ga pa že uspela mal polomit, ker je en del tistih nožev plastičen in sem trapasto pozabla odpret luknjo spredaj in se spravila mlet moko .. nič ni šlo ven, sem mislila, da se je zamašilo in sem mal tlačla .. pa je en košček plastike odletel ampak mu nič ne manjka, še nisem opazla, da bi kaj slabše delal za to .. rezervni deli so pa čist predragi, da bi za brezveze kupovala, če dela ... grozdja meni ne soči fajn, ker zmelje peške in potem sok 'peče, praska po grlu' .. za to je boljši un ta pocen, top shop, ki večino tega ven zmeče .. izkoristek ima ful večji od topshopovega (in podobnih) - korenček pride ven čist, čist suh, ko žaganje ... kaj še ... aja .. drag je se pravi, da ga je fajn pol uporabljat, če ga nabaviš, da ne čaka v kleti.. ima pa kup nastavkov, tko da se da delat ene 3 vrste testenin, mlet moko (sam moraš pazit, da ful po malo not vsuvaš, da se ne zamaši), domač peanut butter, eno vrsto nutele (sem že enkrat govorila - lešniki, kakav, sladkor, olje ... in izvedenke), pire iz krompirja, čičerike, .. če se ti ne da tlačit, .. suhega sadja še nisem probala mlet, bom mogoče tistle Silvijin recept za božič preizkusila enkrat sem sojino mleko delala ... aja, celo poletje smo domač sladoled jedli (zmrznjeno sadje, samo čez spustiš in na krožnik .. banane in jagode so zakon OK, bom nehala (ja, učit se moram pa še tole je moj bejbi, sem imela ful fajt z I. a ga obdržimo al ne, zarad barve , ampak se je izkazal z uporabnostjo in kar priljubljen družinski član ratal ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. december 2010 Prijavi Deli 17. december 2010 neee, korenček sam pride fajn (suh je tisti del, ki ostane .. hotla sem rečt, da ga tko dobro izsoči, da ni nič soka, ampak samo žaganje od korenčka) se splača mal po tujih trgovinah pogledat, jaz sem ga za 370€ dobila na koncu, po enomesečnem odločanju in brskanju okol .. kar je pa že precej razlika ... na temle linku zgoraj, ukjuicers .. poštnina je free pri nakupu nad določenim zneskom ..) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. december 2010 Prijavi Deli 20. december 2010 pr men pa chili con carne kako se ta reč/jed sploh imenuje po slovensko? jaz ga delam po receptu J.Oliverja, je simpl skor kt pasulj Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. december 2010 Prijavi Deli 21. december 2010 ja, sm namočila suho sadje in ...hehe, pa sm jih le sfiniširala - sadne bonbone, v mojem primeru pač sadne kroglice končno, po dnevih namakanja, sem vse ročno sesekljala v ročnem Tuperware sekljalniku (btw, zadeva JE vredna svojega denarja), zmešala s 400g mletih mandljev, z rokami oblikovala v kroglice in povaljala v kokosovi moki.Dala na pladenj in se že sušijo - od včeraj. Verjetno jih bom danes zapakirala v minjon papirčke.So zelo, zelo GI imajo pa nekje med 30.000 in 50.000 (mal drame ne škodi )ergo, požreš eno kugl©o in greš na Triglav....skor al pa poješ dve po Giru di Italia npr. pri v.d. tašči sem si izposodila sušilec sadja in čez noč posušila domaće jabolčne krhlje. Še dobr, da sem se zagrebla za kosmače in jonagolde. Matr so krhlji iz teh sort sladki Že včer sem (pre)sušila krhlje kakijev in mam zdej kakijev čips upam, da obdržim vse zobe zmanjkuje mi cajta za peko domači prijatelj, napolitanke in barazeke moram NUJNO narest, če ne, ne bom mogla spat *******danes bodo ostanki mletega mesa s čilijem (chili con carne) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 21. december 2010 Prijavi Deli 21. december 2010 pr men pa chili con carne kako se ta reč/jed sploh imenuje po slovensko?Čili z mesom? Jaz se danes spet švercam z joto iz skrinje Bo pa treba kaj spečt ja odjemalcev je vedno dovolj Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 21. december 2010 Prijavi Deli 21. december 2010 Jota bo.Pa čas za peko. Prisežem, da nisem pogledala zgornjega komentarja - niti Cookijinega. jaz tudi že imam slabo vest okrog peke.Predvčerajšnjim se mi uspel ponesrečit DOMAČ PRIJATELJ. ne vem kako...ampak mi je ratalo neko spacanko ven spravit, pa trdo kot vrag. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. december 2010 Prijavi Deli 21. december 2010 ah Nat, ne sekiraj se; če je pretrdo, naj ga (prijatelja) namakajo v kuhančka, pol bojo tut brezzobi prišli na svoj račun *******ok, tole se zdej ful čudno bere, ampak midve z Nat že veva kaj sem mislia, a ne 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 21. december 2010 Prijavi Deli 21. december 2010 mogoče kakšen nasvet kaj dobrega bi lahko jedla, da si mal okrepim imunski sistem. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. december 2010 Prijavi Deli 21. december 2010 kislo zelje, pesin sok Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.