Aeval 27. december 2010 Prijavi Deli 27. december 2010 Ok, če ti 1 kg, ne bo krize, če jaz pol manj Tenks vseeno! ... čarala en golaž (pod budnim očesom seveda! ) danes ... Jao je meni problem meso delat :xx!: Jesti pa tudi le pikico manj Pa staknila en super receptek za lososa v ali roladi ali listnatem testu - objavim, ko stestiram! ... Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 27. december 2010 Prijavi Deli 27. december 2010 Ok, če ti 1 kg, ne bo krize, če jaz pol manj sem jaz tud pol kile ... bova pa naprej podarjale, če bo treba Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 28. december 2010 Prijavi Deli 28. december 2010 kislo zelje, pesin sok ja sej kislo zelje skoz jem pa repo tud, pa zdej sem še na brusničnem soku http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 28. december 2010 Prijavi Deli 28. december 2010 Aeval, kako je šlo jaz sem iz 500g čičerike 3 kozarce za kumarice nafilala, enga sva že spraznila, tko da je še za 2x bom naslednjič res kar kilo ...(sam res ni noben problem tegale kuhat, očitno sem takrat imela eno staro čičeriko, ki se ni hotla skuhat, zato me je minilo .. tale zdaj je pa skoraj na meji, da bi bila razkuhana, pa sem jo eno uro kuhala ...) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 28. december 2010 Prijavi Deli 28. december 2010 Aeval, kako je šlo jaz sem iz 500g čičerike 3 kozarce za kumarice nafilala, enga sva že spraznila, tko da je še za 2x bom naslednjič res kar kilo ...(sam res ni noben problem tegale kuhat, očitno sem takrat imela eno staro čičeriko, ki se ni hotla skuhat, zato me je minilo .. tale zdaj je pa skoraj na meji, da bi bila razkuhana, pa sem jo eno uro kuhala ...)Ej, super mi je uspelo! Namočila 400g (nisem vedela, da iz tega nastane še 1x več ), imela danes v rižoti za kosilo, vse ostalo pa - po nad prvo rundo navdušenja - spremenila v namaz (peteršilj, česen, piko rdeče paprike, poprček, olivno oljčke) - nekaj bo za te dni do NL, nekaj bo ostalo doma, nekaj podarila- dala v pokušino, da se bo še kdo navdušil nad čičeriko Me happy! 1 Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. december 2010 Prijavi Deli 29. december 2010 Evo, danes sem pa mami obljubila, da ji pridem pomagat piškote pečt je zadnjič nabavla eno škatlo z vsemi mogočimi in nemogočimi modelčki (še za pasje in mačje piškotke so ) pa me prosila, če jo pridem pomagat preizkusit .. po pravici povedano - še nikoli pekla piškotov zdaj pa ... glede na to, da bi rada tud kake polnozrnate delala, da jih lahko tud midva jeva ... se bo treba mal brskanja po netu lotit Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. december 2010 Prijavi Deli 29. december 2010 pri piškotih je tko kt pri mleku; zraven moraš bit skos, če ne, maš hitro zažgane pa nobenga rjavega roba okol/pod piškoti ne sme bit (npr, da misliš, da so šele takrat pečeni) - je že prepozno, so že zažgani ene zažgančke poje Pesjanka, ene dragi al pa jst. Če je pa crispy look, gre pa v koš piškoti se najlepše spečejo na srednjem nivoju električne pečice (moja je starejša od mene brez ventilatorjev ipd.), naenkrat se peče en protvan - obložen s peki papirjem/ali silikonsko podlago.Najhitreje je peka opravljena, če maš dva protvana; en se peče, drug pa ready steady čaka pred pečico. In jih pol sam zamenjuješ; prvega ven, drugega noter. Pri zadnji "rundi" piškotov lahko pečico par minut pred koncem peke ugasneš predčasno (da šparaš z elektriko). To so bili Cookiejeni kuharski nasveti za danes, beremo se spet prihodnjič 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. december 2010 Prijavi Deli 29. december 2010 pri piškotih je tko kt pri mleku; zraven moraš bit skos, če ne, maš hitro zažgane pa nobenga rjavega roba okol/pod piškoti ne sme bit (npr, da misliš, da so šele takrat pečeni) - je že prepozno, so že zažgani ene zažgančke poje Pesjanka, ene dragi al pa jst. Če je pa crispy look, gre pa v koš piškoti se najlepše spečejo na srednjem nivoju električne pečice (moja je starejša od mene brez ventilatorjev ipd.), naenkrat se peče en protvan - obložen s peki papirjem/ali silikonsko podlago.Najhitreje je peka opravljena, če maš dva protvana; en se peče, drug pa ready steady čaka pred pečico. In jih pol sam zamenjuješ; prvega ven, drugega noter. Pri zadnji "rundi" piškotov lahko pečico par minut pred koncem peke ugasneš predčasno (da šparaš z elektriko). To so bili Cookiejeni kuharski nasveti za danes, beremo se spet prihodnjič hvala chef Cookie bomo upoštevali (najdla ene par fajn receptov, mal z navadne moke, mal bom pa improvizirala in s polnozrnato delala, pa kak jajc manj bom not vtaknla ... sporočim pol kako je uspelo, zdaj grem pa na lov za sestavinami) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 31. december 2010 Prijavi Deli 31. december 2010 Evo, da poročam fajn piškoti so ratali, za prvič sicer nisem čist ubogala Cookie, tako da smo eno porcijo zažgali (so bili polnozrnati in še mal s šokolado, tko da temni in se ni dal čist videt kdaj so začeli temnet ... ) par stvari, ki me je čist presenetlo: piškoti v pečici so čist mehki in se šele pol strdijo no to je bil razlog za zažiganje ker piškoti morajo bit kao trdi, to pomen, da jih je očitno treba še mal pečt, če še niso druga stvar pa - naredile maso po 4 različnh receptih, povsod pisalo, da treba dat mal v hladilnik, pol pa razvaljat in z modelčki naredit piškote .. ja, kako, če začneš valjat in vse razpada to je testo kot za pito tko da pol sem z roko skupaj tlačla, ne z valjarjem .. na koncu je pa vse super uspelo in jih je že pol zmankalo, tko da . ... mami rekla, da se stara pa da bi rada, da tole postane tradicija bova drugo leto že bolj znali aja, eni cookiji so pa super ratali, brez moke, samo en beljak pa kokos pa čokolada in še nekaj (pozabla, bom poiskala recept) .. tisti so bili pa noro dobri jih že ni več Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
want_more 2. januar 2011 Prijavi Deli 2. januar 2011 Jaz sem že delala tole, ampak če ne maraš kislega potem ti priporočam brez limone oz. vsaj manj! Meni osebno je tudi 2 preveč tako da jo izpustim. Ker imamo radi česen, dam le-tega več. Feto pa dodam tako kot v receptu, s tem, da ko dam jed na krožnik vsakemu, ki to želi dodam še nekaj koščkov fete! Jaz osebno imam rajši svežo:) Super recept drugače. Le da jaz vsako stvar priredim, tako da je meni bolj všeč)) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. januar 2011 Prijavi Deli 3. januar 2011 V Hoferju imajo danes kvinojo in amarant, če bi si kdo rad zalogo naredil ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. januar 2011 Prijavi Deli 3. januar 2011 porkafix, zej morm pa v Hofra it k majo v Mečkatorju ful drago :xx!: dej me Aliana pls spomni, kaj ti delaš z amarantom; jst sm ga enkat do nerazpoznavnosti zažgala, ker sem hotela narest kokice Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 Ma kdo kak recept za špinačno lazanjo? Al nekaj takega no - namesto mesa zelenjava v glavnem (lahko je tudi s čim drugim kot špinačo) Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 včer sem želela narest čapati, pa so pol ratale koruzne tortilje and a damn good ones vzela sem cca pol bele cca pol koruzne moke (ok, tehnični gledano, je bilo koruzne več za cca žlico).pomešala s ščepom solnega cveta, zalila z brizgom oljčnega olja in od oka tople vode.Na hitrco pomešala z leseno kuhalnico in nato umesila voljno testo - vsega skp v 5 min.Dala na hladno za cca. 15 min.Od hlebčka vzela za kroglico - velikost mesnega cmočka - in na hitro razvaljala na debelino palačinke.Vsako palačinkico spekla na maščobi, ki se je izcedila iz prekajenih klobasic.za dol past so ble ; ravno prav fluffy and puffy voljne - glih za nadevat. K jih nisem.Ker so bile namesto žlice za lečino juho - ki sem jo zeznila na celi črti ker sem dala preveč čebule in še to napačno.Ji niso pomagale niti na kockice zrezane klobasice, niti žlica smetane.Pojedli smo jo - ampak, se taka verzija pri meni ne bo več kuhala danes se odločam med krompirjevo gosto juho in pašta fižolom. No, al pa bobiči bi tudi znal past *******Vilinčica, žal še v življenju nisem delala lazanje, špinače pa tudi ne obrajtam kej preveč v kuhinji (ok, jem jo tko, z bešamelom na mleku kuhano)se nekak izogibam lazanjam. Pomoje so ful težke za narest tko kt dobra potica Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 Mmm tortilje in mehiška - njam! Samo kaj ko se mi tega ne ljubi kuhat samo za sebe - bo treba počakat na obiske da nas bo malo več Cookie jaz tudi še nikoli nisem coprala lazanje, ma sem se spomnila da imam doma en tak majhen pekač - kot nalašč za kaj takega - pa bi mogoče celo poskusla kaj narest (da ne bodo na programu samo mineštre, solate al pa pašta ). Sem se spomnila prej, da bi bilo verjetno fino kaj spečt iz melancan bom vidla če bo ta ustvarjalni navdih popoldne še živ Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 LOL, očita nahranila z vegi kosilom iz Govindas sva se včer zmenila, da cel dan delava danes .. pa sem rekla, da bom zase naročila za jest, da ne bo treba spet k Jurmanu hodit .. pa čist za foro vprašala, če še njemu .. je neki vihal nos pol pa vseen rekel, da lahk (kao, bomo pa stran vrgl, če ne bo za jest )no .. in prejle pride .. mu dam na mizo, jeva vsak svoje .. vmes vpraša: aja, a mesa pa ni tle Ne, oči, ni .. a veš, ker je Vegi ... na koncu sprazni posodo do konca .. vpraša kaka je to cena .. in pol po par minutah .. ma sej to je v bistvu blo čist dobr .. ok, ni blo mesa .. ampak je blo čist dobr ... wuhuuu x:Dx Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 uf, jst šizim na pohane melancane al pa sam pečene, tko na oljčku mal - pa pol odceneje oz popivnane, k ful vpijajo maščobo.Lah jih pa spečeš (olupljene) pa pol stečkaš v fin namaz, malo sveže mletega poprčka čez, malce soli in je za kake crostine (kar je "prosto po Cookie" fin izraz za tanko zrezane šnitke ne tako svežega kruha, na hitrco popečene v toasterju ali pečici pod žarom) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 Mmm si me čisto nakrula zdej s temi melancanami Mislim da grem po službi v trgovino ( pa ravno včeraj sem bila - ma dobro, za tako fino stvar se je dobro "žrtvovat" ) ker danes bomo ustvarjali Hehe Aliana naš je tudi že kdaj tako "čez zobe" zmomljal da je bilo kaj zgolj zelenjavnega pa čisto všečno pa v bistvu se mu je vidlo da fuuul uživa v hrani, ma čisto priznal pa ne bo Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 Mmm si me čisto nakrula zdej s temi melancanami Mislim da grem po službi v trgovino ( pa ravno včeraj sem bila - ma dobro, za tako fino stvar se je dobro "žrtvovat" ) ker danes bomo ustvarjali Hehe Aliana naš je tudi že kdaj tako "čez zobe" zmomljal da je bilo kaj zgolj zelenjavnega pa čisto všečno pa v bistvu se mu je vidlo da fuuul uživa v hrani, ma čisto priznal pa ne bo po kaj melancane imaš, olje, sol menda tudi, poper lahko nadomestiš s kakim drugim zeliščem (k ga zihr imaš katerokoli sredozemsko zelišče paše zraven).kruh nadomestiš s polento. Skuhaš na zob (al dente) malce gostejšo (na splošno imam rada gosto skuhano polento, one mehke so za softiće ) Ohladiš, narežeš na rezince. Hrustljavo popečeš na oljčnem olju - uporabiš kot crostine.Improvizacija is a key word Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 Po melancane pa hvala za ideje! Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 Hvala za idejo Lili Sem sčarala kar nekaj po svoje in je uspelo odlično Kupila sem polnozrnato vlečeno testo in melancane. Delala sem kar v ta srednjem pekaču - testa je itak čisto preveč že tako (pač testa ni v nobenem pakiranju samo za 1 osebo ) Dala sem 1 plast testa (prepognjenega na pol), čez to domačo paradižnikovo mezgo, na kolutke narezano melancano - 1 plast, malo grobe morske soli, popra, domačega rožmarina, čez sem potresla malo tiste oražne jedilne buče - naribane (ne vem, kako se ji reče, mi jo je dala mami - se je obdžala od jeseni do sedaj), čez to pa malo nadrobljenega fitakija. Pa spet plast testa, mezga, melancani, bučke, malo sol, začimbe, fitaki... Na vrhu pa dve plasti testa (sicer bi ga ostala ravno 1 plast), premazala z oljčnim oljem in dala v pečico. Mi je uspelo skoraj zakurit (še ne poznam dobro te pečice) ker sem dala na gretje od zgoraj in ventilator pa na 180 C sem mogla potem luftat ker je bila kuhinja že malo v dimu Preklopila potem na gretje od spodaj in na 160 C, pekla dobre pol ure. No - pa lahko bi še dlje, samo bi se ta zgornja plast potem čisto zakurla. Verjetno bi bilo sicer fajn pečt slabo uro na 160-170 C, lepo počasi. Tako pa so bile te moje melancane v bistvu kuhane namesto pečene, ma okus pa vseeno božanski Bo pa naslednjič še boljše Aja pa pozabla sem seveda na česen, sicer bi šel notri še ta... Ratalo je pa itak spet tolko da je za 4 porcije (2 gresta v skrinjo, 1 bo še za jutri). 1 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. januar 2011 Prijavi Deli 4. januar 2011 http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif glihkar pojedla krožnik brokolijeve juhe s skisanim sojinim mlekom ...sploh nisem opazla, ker bla ful lačna in hotla na hitr neki .. zmiksan brokoli, dodam pikec mleka .. mal kiselkast je blo sicer, sam če mal posoliš, ni panike .. pol sem šla pa le povohat tetrapak upam, da ne bo posledic ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 5. januar 2011 Prijavi Deli 5. januar 2011 Čist dost mam. Še ni dolgo, ko sem jamrala, da sem nažrto in da mi po žilah teče maščoba :xx!: , potem berem kaj kuhate in ratujem lačna. Ne me zdaj v skušnjavo spravljat, ane . Ker se ne dam in bom jutri za malco paradižničke, papriko, kumare in mal fete. Tako! :!: Za zjutraj pripravljam, kar sem začela delat lani v tem času, ko večkrat dobiš poceni ananas: Smoothie: Narežem pol ananasa, banano, stisnem sok par pomaranč in še narežem kakšno zraven, tudi kdaj grenivko, kivi in še malček vode ter limone, lahko tudi žlico meda. Zmiksam s paličnim in postrežem v kozarcu za ledeno kavo, coctail... Cookie, kaj je že solni cvet? Bemo, še na net se mi ne da vtipkat. In ej, naelektrena sem vsako zimo zadnja leta, ali sem res podsoljena ali kako že? Je že katera sprobala, če pomaga Stanetova sol? Ne vem, če ne bom... Glede lazanje, sem jo naredila prvič v življenju ene dva meseca nazaj. Prvič naredila, lena gospodinja ane, ki bo vse naenkrat , to, da sem vrgla vse liste testa naenkrat v krop in so se mi krasno zlimali :OO!: . Recept s pelati in paradižnikovo omako, okus paradižnikov našim ni bil všeč. Drugič sem se zorganizirala. V pisker sem metala po 5 lističev testa, za minuto, nič se ni zlimalo,nato sem jih polagala na servieto. Dost placa rabiš. Prej sem pripravla in opražla melancane, tudi por, kuhan grah, bešamel omako. Z bešamel omako je bila našim boljša. Aja, potem sem zaj..., da je bilo premalo bešamel omake, tudi ker sem se bala, da bo prepocasto. Pa ni, je to testo kar trdo in ga lahko fajn namočiš. Ker je bilo premalo bešamel omake, se je po vrhu naredila skorjica. Naslednjič bom na začetku pokrila s folijo, nariban sir pa bom posula tudi med plastmi, ne samo po vrhu. Pri lazanji si lahko kar ustvarjalen in si izmisliš različne nadeve, tud brez mesa... Poročam, ko jo bom delala tretjič Mačka, pošlji kakijeeee Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iura 5. januar 2011 Prijavi Deli 5. januar 2011 Kaj bomo dons jedl? ... sprašuje študentka, ki se aktivno pripravlja na izpit in je pred eno uro v BTCju spila nek gnil kakav (neki me v želodcu ščemi ).... Predlogi? Citiraj Tutum omnia legere, non omnibus credere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 5. januar 2011 Prijavi Deli 5. januar 2011 Kaj bomo dons jedl? ... sprašuje študentka, ki se aktivno pripravlja na izpit in je pred eno uro v BTCju spila nek gnil kakav (neki me v želodcu ščemi ).... Predlogi? Če te še ni preveč zaščemelo v želodcu in glede na uro, potem vsekakor lahka hrana, ki hkrati vzpodbudi delovanje možganov. Ovseni ali drugi kosmiči s sadjem in oreščki. Za učenje v noč še nesladkan zelen čaj, menda ni dobro pit takoj po zaužitju hrane. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.