Iura 5. januar 2011 Prijavi Deli 5. januar 2011 glede ingverja je men ful ok, če ga odrežem majhen košček in dam na žličko medu in pojem, yummy Citiraj Tutum omnia legere, non omnibus credere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. januar 2011 Prijavi Deli 6. januar 2011 5. 1. 2011 at 17:26, Silvija pravi: ....Glede lazanje, sem jo naredila prvič v življenju ene dva meseca nazaj. Prvič naredila, lena gospodinja ane, ki bo vse naenkrat , to, da sem vrgla vse liste testa naenkrat v krop in so se mi krasno zlimali :OO!: . Recept s pelati in paradižnikovo omako, okus paradižnikov našim ni bil všeč. Drugič sem se zorganizirala. V pisker sem metala po 5 lističev testa, za minuto, nič se ni zlimalo,nato sem jih polagala na servieto. Dost placa rabiš. Prej sem pripravla in opražla melancane, tudi por, kuhan grah, bešamel omako. Z bešamel omako je bila našim boljša. Aja, potem sem zaj..., da je bilo premalo bešamel omake, tudi ker sem se bala, da bo prepocasto. Pa ni, je to testo kar trdo in ga lahko fajn namočiš. Ker je bilo premalo bešamel omake, se je po vrhu naredila skorjica. Naslednjič bom na začetku pokrila s folijo, nariban sir pa bom posula tudi med plastmi, ne samo po vrhu. Pri lazanji si lahko kar ustvarjalen in si izmisliš različne nadeve, tud brez mesa... Poročam, ko jo bom delala tretjič ... sej sm rekla, da je lazanja ful težka. Baje (ne vem točno, gre za rekla-kazala) se dobi/kupi testo za lazanje, ki ga ni treba predhodno nič v krop namakat solni cvet: http://www.soline.si/ponudba/solnce/solni_cvet 5. 1. 2011 at 22:56, Lili Mai pravi: Eeeek! Ingver tud men ne gre Pa je baje tooolk zdrav in oh in sploh pri prehladu... pa kaj. Naj bo. Men ne gre. pojma nimate če je okus premočan, se da manj (naribanega) ingverja, ali pa cel olupljen košček korenine, ki se pred serviranjem flikne proč Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 8. januar 2011 Prijavi Deli 8. januar 2011 Cookie, hvala za link za solni cvet. Zanimivo, moram sprobat ob priliki. Glede ingverja, baje je res zdravilen, prijateljica ga tanko olupi, nariba kot jabolčno kašo. Kolikor je naribanega ingverja, toliko doda medu, hrani v hladilniku in vsako jutro lepo eno žličko. Meni je tudi brrrrr....bljakiiii... No, ampak, ker se že zjutraj ravno filam z enima dvema zadevama, ki sta kao za zdravje in prebavo, pa se potrudim in pojem še žličko ingverja z medom. Zavijam z očmi, se spakujem :xx!: :!!:, ampak potem me ingver kar prijetno greje v želodcu. Lažje je pit nemara ingverjev čaj. Saj piše povsod na netu, kako se skuha Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 8. januar 2011 Prijavi Deli 8. januar 2011 Z mojim želodcem se mal ne strinjava glede želja po prehrani tko da sem se trudila danes njega upoštevat in bila cel dan na izi zelenjavnih juhicah in ostali hrani .. brokoli & korenček juha in dušeno zelje z lečo ... po malem čez cel dan meni je pa ingver fajn je vedno ena korenina pri roki .. kitajska medicina ga priporoča pri prehladih, skupaj s cimetom, ker grejeta .. in res se je super izkazal na zadnjem moto izletu, skoraj sredi zime že, pri 5*Celzija smo se prevažal ... zadnja stvar, ki sem jo pred potovanjem dala v žep, je bila vrečka mletega ingverja, ki sem ga potem pridno dotresala v vsak čaj ali juho, ki sem jo dobila na poti. Po moje je delovalo, ker me začuda ni zeblo (saj vsi vemo, da to pri meni skoraj ni možno, a ne ) pa eno jutro sem pozabila nanj in me je treslo od mraza do prvega postanka s čajem ...ful ga imam rada v bučni kremni juhi .. v čaju itak .. sam mora bit pa prava količina, ker zna drugač svinjsko pečt tko da rajši malo manj, glih tolk, da da mal od sebe ... pa ingverjevi bonboni (ne kandiran ingver, tist je premočno), v taki beli škatlici so zapakirani, nekaj kitajskega ... evo, našla: http://www.marinamarket.com/istarimages/p/t/pt-217645.jpg Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 10. januar 2011 Prijavi Deli 10. januar 2011 V petek sem nabrala veliko skledo...(da se považim, pa da lušte naredim) regrata:) danes ga grem nabirat še več - upam, no da ne bo prehudega vetra. pa včeraj jedla špinačno rulado, pa korenčkovo rulado..pa krompirjevo pito..skratka...bo treba nabavit recepte - čeglih bilo rečeno, da v biskvitno testo - pač brez sladkorja, dodaš zmiksano špinačo in zapečeš. namažeš s smetano ali skuto in po želji kakšna rezina šunke. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 10. januar 2011 Prijavi Deli 10. januar 2011 8. 1. 2011 at 20:31, Aliana pravi: meni je pa ingver fajn http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif je vedno ena korenina pri roki .. kitajska medicina ga priporoča pri prehladih, skupaj s cimetom, ker grejeta .. in res se je super izkazal na zadnjem moto izletu, skoraj sredi zime že, pri 5*Celzija smo se prevažal ... zadnja stvar, ki sem jo pred potovanjem dala v žep, je bila vrečka mletega ingverja, ki sem ga potem pridno dotresala v vsak čaj ali juho, ki sem jo dobila na poti. Po moje je delovalo, ker me začuda ni zeblo (saj vsi vemo, da to pri meni skoraj ni možno, a ne http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif ) pa eno jutro sem pozabila nanj in me je treslo od mraza do prvega postanka s čajem ...ful ga imam rada v bučni kremni juhi .. v čaju itak .. sam mora bit pa prava količina, ker zna drugač svinjsko pečt http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif tko da rajši malo manj, glih tolk, da da mal od sebe ... pa ingverjevi bonboni (ne kandiran ingver, tist je premočno), v taki beli škatlici so zapakirani, nekaj kitajskega ... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif evo, našla: http://www.marinamarket.com/istarimages/p/t/pt-217645.jpg Aliana to pa popolna drži http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif k mene tud nenormalno skoz zebe in odkar pijem ingverjev čaj je cirkulacija 100x boljša res http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif nisem več tok premražena kot pred leti http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Drugače ga večinoma uporabljam za čaj. Ga pa včasih dodam tud k kakšni mineštri. Pa tok da se ga ravno velik ne čuti. Res ne smeš pretiravat, ker lahko pokvariš celotni okus hrane. Pol je tko, k da bi samo ingver jedu. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 10. januar 2011 Prijavi Deli 10. januar 2011 če kej, je kandiran ingver najboljši ostalo je za zavarivanje neprijatelja **********ne šmirglam letošnjega regrat EPP-ja **********danes bo odojek, pa francoska solata, pa testeninska solata, za sladico pa še čokoladna torta.Pol gremo menda na izpiranje želodca ostankipraznovanja.press Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 10. januar 2011 Prijavi Deli 10. januar 2011 Kaj naj danes jem? Res nimam pojma. Bi nekaj lahkega pa ne vem kaj. Je bilo tud čist preveč za vikend. Pa še danes kuham sam za enega. Če ma kdo kakšno dobro idejo bom zlo vesela http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 10. januar 2011 Prijavi Deli 10. januar 2011 jaz sem imela v mislih na izi 'rižotko' iz kvinoje in graha, pa sem bila potem povabljena v Govindas na kosilo ... tko da .. danes ne kuham, zaenkrat bo sicer treba mungo kalčke porabit, ker so že skor 5 cm zrasli, tko da jih bom verjetno v kako lahko juhico dodala pol, proti večeru .... Pinka, moj predlog bi bil, da pobrskaj po hladilniku in naredi mineštro iz česarkoli že ne moreš zgrešit pa hitro in lahko je če ne drugega, eno konzervo fižola, eno koruze in kak korenček narežeš zraven na kockice. kuhaš ene 10 minut, da še mal hrusta, dodaš kake fajn začimbe (curry, timijan, mešanico začimb za juho, sol, ...), .. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 10. januar 2011 Prijavi Deli 10. januar 2011 Aliana sploh ni slaba ideja http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif sem se spomnila da imam še ohrovt in papriko pa še kej se bo našlo. Hvala za nasvet http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 10. januar 2011 Prijavi Deli 10. januar 2011 Midva mava takole vsak drugi dan na sporedu .. sploh zdajle pozimi .. juhice na tisoč in en način .. najlažje za skuhat, najmanj posode umažeš, najlažje za pojest pa še dobro je in vsakič malo drugače not mečeva vse, od neslanih praženih arašidov (njami ), suhega sadja in oreškov vseh vrst do vseh vrst zelenjave, žitaric, stročnic (zadnjič vrgla eno pest kvinoje not in je bilo noro dobro), včasih sojine koščke, popečen tofu, za osnovo in gostoto je fajn zmiksana čičerika, ... včasih zmiksaš vse skup in dodaš mal (sojinega) mleka, da je kao kremna, včasih pustiš velike kose, da še hrustajo v sredini, kar se pa začimb tiče .. meni je zakon una zelenjavna mešanica za juho iz DM-ja, potem pa curry, kumina, cimet, ingver, timijan, bazilika, ... ne vse skupaj seveda, po filingu kaj paše skup ... tolk tega se da naredit, da se sploh ne moreš naveličat 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. januar 2011 Prijavi Deli 11. januar 2011 jst pa ne šljivim nobene mešanice za juho, zmer dam strt česen, mal sesekljane čebule in zmrznjenega peteršilja (če ni svežega pri roki), če mam pa 10min viška, pa nakockanega krompirja ki ga za gostilo speštam (ni pa muss) in malo solnega cveta - na krožnik, skupaj z brizgom oljčnega olja. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 11. januar 2011 Prijavi Deli 11. januar 2011 Krepka zelenjavno mesna čorba:-svinjska vratovina,-čebula,-česen,-rumeno korenje,-rdeče korenje,-rumena koleraba,-gomoljasta zelena,-sladki janež,-zelje,-ohrovt,-brokoliin začimbe. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 11. januar 2011 Prijavi Deli 11. januar 2011 Mmm mamljivo! (čeprav ščka bi dala ven ) Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. januar 2011 Prijavi Deli 11. januar 2011 neki kao mediteranska juha za osnovo sem skuhala in zmiksala mungotove kalčke (tist, kar piše na vreči, da je zelena soja, ampak je v bistvu fižol mung - predolgo sem jih pustila kalit in so imeli že mal zelenih listkov vmes) + čebulo + česen.potem pa dodala kockice kolerabe, rumenega & oranžnega korenja, koruzo, mal čičerike, ker je ostala od včeraj in črne domače olive, namočene v olivcu ...začimbe: timijan, bazilika, kurkuma.zavrela, ugasnila in pokrila, da se še malo kuha ...sol in olivc prideta potem, na krožniku ... ful lepo diši po olivah Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 11. januar 2011 Prijavi Deli 11. januar 2011 10. 1. 2011 at 14:03, Aliana pravi: http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif Midva mava takole vsak drugi dan na sporedu .. sploh zdajle pozimi .. juhice na tisoč in en način .. najlažje za skuhat, najmanj posode umažeš, najlažje za pojest pa še dobro je in vsakič malo drugače http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifnot mečeva vse, od neslanih praženih arašidov (njami http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif), suhega sadja in oreškov vseh vrst do vseh vrst zelenjave, žitaric, stročnic (zadnjič vrgla eno pest kvinoje not in je bilo noro dobro), včasih sojine koščke, popečen tofu, za osnovo in gostoto je fajn zmiksana čičerika, ... včasih zmiksaš vse skup in dodaš mal (sojinega) mleka, da je kao kremna, včasih pustiš velike kose, da še hrustajo v sredini, kar se pa začimb tiče .. meni je zakon una zelenjavna mešanica za juho iz DM-ja, potem pa curry, kumina, cimet, ingver, timijan, bazilika, ... ne vse skupaj seveda, po filingu kaj paše skup ... tolk tega se da naredit, da se sploh ne moreš naveličat http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif tud jz uporabljam dm-jevo mešanico za juho in je res super http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif pa še naravno je http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Včerašnja mineštra je uspela http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Danes sem pa spet brez idej. Hm mogoče špinačo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 11. januar 2011 Prijavi Deli 11. januar 2011 Jaz pa bi še kar o ingverju Zmanjkalo mi je meda in ker me je "hotlo" grlo bolet, sem se potrudila z le - tem. Stisnila sem pomarančni sok in naribala za cca malo žlico ingverja, zmutila v shakerju s pomarančnim sokom. Meni enkrat boljš in popolnoma brez težav sem popila. Medtem ko mi sladki okus meda in pekoč okus ingverja skupaj gre na bljak. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. januar 2011 Prijavi Deli 12. januar 2011 včer je bila župa iz posušenih jurčkov in nakockanega krompirja, ok, pa še mal zmrznjenega peteršilja sem dala. Masla v tej stavčni povedi ne bom omenjala . Suhe jurčke sem namočila v mešanico mleka in vroče vode; ne vem zakaj, nek sem prebrala, da se suhe jurčke namaka v mleku? A kdo ve, zakaj?V glavnem, ratala je dobra župca, gosta in tko Danes bo pa kurja župca Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. januar 2011 Prijavi Deli 12. januar 2011 11. 1. 2011 at 11:42, Aliana pravi: neki kao mediteranska juha za osnovo sem skuhala in zmiksala mungotove kalčke (tist, kar piše na vreči, da je zelena soja, ampak je v bistvu fižol mung - predolgo sem jih pustila kalit in so imeli že mal zelenih listkov vmes) + čebulo + česen.potem pa dodala kockice kolerabe, rumenega & oranžnega korenja, koruzo, mal čičerike, ker je ostala od včeraj in črne domače olive, namočene v olivcu ...začimbe: timijan, bazilika, kurkuma.zavrela, ugasnila in pokrila, da se še malo kuha ...sol in olivc prideta potem, na krožniku ... ful lepo diši po olivah Zakaj jo pa imenuješ mediteranska juha? Zaradi oliv?V nobenem receptu iz naših krajev še nisem zasledile , ne soje ne mung fižola.V naših krajih tudi ne poznamo ne kolerabe ne rumenega korena. Slednjega ima na kp tržnici samo kmetica iz Šrajerske, včasih kupim za v govejo župo. Zanimivo, tudi na splošno nismo cona za črno redkev, ki se pozimi na veliko je po kontinetalni Sloveniji, pa pesa je tudi pri nas skoraj samo za zdravilo-sok. Zato pa mlatimo vse oblike blitve Aliana, da ne bo pomote- nedvomno je tvoja juha nad dobra , samo malo pišem o rabi različne zelenjave na Primorskem, Istri in drugod po Sloveniji. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. januar 2011 Prijavi Deli 12. januar 2011 12. 1. 2011 at 7:08, Ruby72 pravi: Zakaj jo pa imenuješ mediteranska juha? Zaradi oliv?V nobenem receptu iz naših krajev še nisem zasledile , ne soje ne mung fižola.V naših krajih tudi ne poznamo ne kolerabe ne rumenega korena. Slednjega ima na kp tržnici samo kmetica iz Šrajerske, včasih kupim za v govejo župo. Zanimivo, tudi na splošno nismo cona za črno redkev, ki se pozimi na veliko je po kontinetalni Sloveniji, pa pesa je tudi pri nas skoraj samo za zdravilo-sok. Zato pa mlatimo vse oblike blitve Aliana, da ne bo pomote- nedvomno je tvoja juha nad dobra , samo malo pišem o rabi različne zelenjave na Primorskem, Istri in drugod po Sloveniji. ja, zarad oliv in bazilike sori, saj vem zato sem pa rekla 'kao neki' nima uradno tega imena, ker je tud ni v nobenem receptu ...(pa še dobr, da ni Pornija, ker pol bi jih šele slišala ) Saj se mi zdi, da tudi po kontinentalni Slo tele gomoljnice niso (več) tako priljubljene ... krompir, krompir, krompir je pa res, da se jih vsaj da dobit v Sparu in na tržnici, zdajle sicer na tržnici že počasi končujejo sezono, samo pese imajo še veliko ... kaj pa je zimska zelenjava, ki se jo rabi na Primorskem pozimi? (krompir je itak povsod, pa uvožen je tko da ta odgovor ne velja )a blitva raste zdajle? kaj, v rastlinjakih verjetno al kar zunaj vidiš, to bi tud lahko kdaj uporabila, se kar ne spomnim ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 12. januar 2011 Prijavi Deli 12. januar 2011 Štajerska zimska zelenjava... regrat.. Nabrala eno skledo... Bo za kosilo... s krompirjem, ( pa ne žalit krompirja ). To je, poleg gobove juhe, ena mojih najljubših jedi... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 12. januar 2011 Prijavi Deli 12. januar 2011 Fouš (za regrat ) pa dober tek Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. januar 2011 Prijavi Deli 12. januar 2011 12. 1. 2011 at 7:32, Aliana pravi: ja, zarad oliv in bazilike sori, saj vem zato sem pa rekla 'kao neki' nima uradno tega imena, ker je tud ni v nobenem receptu ...(pa še dobr, da ni Pornija, ker pol bi jih šele slišala ) Saj se mi zdi, da tudi po kontinentalni Slo tele gomoljnice niso (več) tako priljubljene ... krompir, krompir, krompir je pa res, da se jih vsaj da dobit v Sparu in na tržnici, zdajle sicer na tržnici že počasi končujejo sezono, samo pese imajo še veliko ... kaj pa je zimska zelenjava, ki se jo rabi na Primorskem pozimi? (krompir je itak povsod, pa uvožen je tko da ta odgovor ne velja )a blitva raste zdajle? kaj, v rastlinjakih verjetno al kar zunaj vidiš, to bi tud lahko kdaj uporabila, se kar ne spomnim ... Imaš več sort blitve,vse na razpolago sedaj, pojma nimam, katera so prava slovenska imena zanje Primorci blitvo kličemo kar bledes ali blede. Imaš varijanto temno zeleno-blede koste z belim pecljem, so a la šopi, ko list odtržeš iz baze zgleda kot lopar za pig-pong . Ludo dobro- flikneš par minut v osoljen krop, odcediš, daš na ploh, malo narežeš, lahko kar daš na taler, pokapljaš z olivnim oljem in eno limono in imaš prilogo za oblizat prste. Fajn reč, ker po blanširanju lahko blede enostavno kot špinačo - zamrzneš in iz zamrzovalnika direkt v ponev.Potem imaš blede- majhno perje, kot en mičken svetlozelen radič. Dober, lahko ga narediš tudi surovega. Ko je čisto mlad, ga niti v krop ne gam, damo malo 'ubijem' v ponvi. Lahko narediš kot solato. Še en recept za blazen potage (potaž), top župca te zime; krasna diuretična, pogreje, praktično brez kalorij.Potaž z blitvo ali špinačo.;Lepo olupiš en gomolj zelene in nakockaš v posodo, na katere dno daš malo olivnega. Potem pogledaš v hladilnik, če se ti v spodnjem predalu rola kak suh korenček , vejica petršilja, ena šalotka...ma ni mus.Pocvreš malo zeleno (in eventuelno koren,ecc), zaliješ z vodo, reguliraš sol, zavreš in naj brbota ene 12 minut.Potem opereš dve pesti bledesa in flikneš not. Po 5 minutah odstaviš iz ognja in z paličnim vse skupaj zmiksaš.Jaz naredim bolj redko, je pa stvar okusa. Včasih v zelenjavi skuham en mičken piščančji ali telečji šnicelček, ki ga pred miksanjem vzamem ven in narežem na kocke- ko je jed obdelana z paličnim- ali vrnem v potaž, ali dam mojim mačkom . Zraven lahko ponudiš kruhove kocke, ali rižek, skuhan posebej, ali poglodaš skorjo kruha, ali zamešaš v potaž žlico al dve kisle smetane, al dva potega po ribežnu kakšnega hudega sira. Ma vse stvar filinga. Ta easy potaž je tako nad dober, ima lepo barvico. Če ga narediš bolj gostega rata pa velluteé ,no, če unega eventuelnega zrezka ne daš Tristanu , maš pa -obaro 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. januar 2011 Prijavi Deli 12. januar 2011 Drugače pa imaš na primorski tržnici vsaj tri sorte karfijole- cvetače; klasika belo, roza in eno tako prelepo zeleno na vršičke.NjamStvar okusa. Na pari je zadeva narejena v nekaj minutah- začiniš po želji.Potem imaš cikorijo- krasna stvar- blanširaš, narediš 'na solato' in upališ not dve vroči trdokuhani jajci ali še topel krompir.Im potem je tu še koromač- ga tudi kuham na pari. Diuretičen, odličen za prebavo, njamsi.Za sladokusce; koromač po dolgem razpoloviš, skuhaš na pari, izdolbeš z žlico sredico, jo daš v posodico, dodaš malo gorgonzole, malo naseckanih orehov, napolniš z nadevom sredice koromača in zapečeš pod infro. Mnjam.Mogoče jutri dam gor sliko. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 13. januar 2011 Prijavi Deli 13. januar 2011 12. 1. 2011 at 11:08, zalaya pravi: ... regrat.. Regrat januarja http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif Pa ke ti živiš? A maš privat ekvator doma? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.