Larisa22 30. januar 2011 Prijavi Deli 30. januar 2011 škarpeno v pečici , njami je bla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 31. januar 2011 Prijavi Deli 31. januar 2011 Včeraj sem dobila pošiljko zelejnave od naših z obale, zato je bila zdaj par uric akcija Spet sem skuhala mineštro iz brokolijevih stebelc, malo korena in zelenih delov peteršilja, brstičnega ohrovta, korenčka, posušenih paradižnikov in začimb, vmes sem sčistla eno vrečo bledeža, ga potem zblanširala (to bo za v skrinjo), potem sem poparla še vršičke brokolija, ki so danes za vkisat, kar je ostalo vode od blanišanja sem zlila v mineštro. Zdaj čakam da se mineštra in bledeš ohladi da spakiram v posodice za v skrinjo So zlati ker se tako spomnijo name s takimi pošiljkami Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 31. januar 2011 Prijavi Deli 31. januar 2011 Bravo Kitajčki končno se mi je uspelo zmenit, da ne bi soli/glutaminata/kakorkol že hočejo rečt temu ... Mislim, sklepam po tem, da sem pred pol ure 2 porciji pojedla in se še zmer počutim čist normalno pa tud malo manj tipičen okus po kitajski je imelo vse skup ... v glavnem, cel dan bila na enem sendviču, ful lačna, prav pasal tale tofu z bambusom in gobami Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 1. februar 2011 Prijavi Deli 1. februar 2011 Alice Wonderland today Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 1. februar 2011 Prijavi Deli 1. februar 2011 Dal nekaj plusov Aliani enega Ruby, Vilinčico pa, tuhtam a čem al ne, nimam namreč informacije o bobićih. pogrešala tebe in pluske ***nič, dragi mi je doma kosilo skuhal, jaz sem šla pa s sošolkami bone izkoriščat v Stadro v redu, kao vegi, sam preveč OHjev pa premal zelenjave ... je pa stric tam ful faca kosilo bo pa za večerjo pa za jutri, kersem še vedno vsa najedena ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. februar 2011 Prijavi Deli 1. februar 2011 Tudi jaz dobila v Šparu super, ravno prav mehek avokado. Za malico danes avokadov namaz (z limon.sokom,mal olivnega olja, stisnjenim česnom, mal soli). Ideja od prijateljice: nariban korenček (v Mečkatorju nek bio korenček,res okusen) z malo naribanega hrena, tudi en mejčken olivnega, soli in limone). Na polnozrnat kruh prvo avokadov namaz, nato še mal korenčkovega, zraven rdečo papriko in češnjev paradižnik... Njamiiiii. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 1. februar 2011 Prijavi Deli 1. februar 2011 Dal nekaj plusov Aliani enega Ruby, Vilinčico pa, tuhtam a čem al ne, nimam namreč informacije o bobićih. ma saj je bil info že nekaj časa nazaj. So se nasmejali na ta račun in pokomentirali, da je nekdo očitno želel izpast pametno Alice Wonderland todayBio-drugs? Današnja večerja - mineštra od včeraj - ratala fina ni bilo časa sčistit radiča, tako da počaka na jutri ali dan potem Sicer pa me je Silvija spomnila na ful dobro "zimsko" solato, ki sva jo delali z mami. Narezali sva kitajsko zelja (na kratke trakce), rdečo papriko, naribali korenčke, dodali koruzo v zrnju (pa smo spet tam ), potem pa po okusu - kapre in oljke, pa začimbe, včasih tudi kak sir (narezan na koščke) vmes, namesto kisa sva dodali limonin sok in - njam V glavnem pa je bila poanta da je bila solata čim bolj pisana ker take barvitosti pozimi manjka Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. februar 2011 Prijavi Deli 1. februar 2011 ajde po dolgem času poročam še jaz pripravila kitajsko na polno, zraven solata iz brstičnega ohrovta s popraženim sezamom, oljčnim oljem in limon.sokom. Solata bo še za jutri.Pa ravnokar skuhala lonec jote, bo za par dni - če ne bom kaj zamrznila Trenutno imam fazo peke ploščatih kruhkov (kot testo za pico, sam da ni ) preizkušam raznorazne "posipe". Osebno mi je najbolj všeč na drobne kockice seseckana dimljena panceta Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 2. februar 2011 Prijavi Deli 2. februar 2011 ... glavno jed Polenta z bučkami in paprikoZa 4 osebe potrebujemo: 250 g instant polente cca 400 g bučk, 1 veliko čebulo, 2 rdeči papriki50 g parmezana (ali katerega drugega trdega sira)2 stroka česna, 1 dcl olivnega olja, sol, poper, začimbe po želji Na oljčnem olju ovenemo sesekljano čebulo, narezane bučke in papriko, dodamo narezan česen, zalijemo z 1 l vode, solimo in popramo, dodamo začimbe. V vrelo maso zakuhamo instant polento, kuhamo 2 minuti. Primešamo nariban parmezan. Polento vlijemo v naoljeno posodo ali pekač, postavimo na toplo za nekaj minut, jo zvrnemo iz pekača in narežemo. In še sladica: tole sem čarala včeraj po trenutnem navdihu - pač kar smo imeli doma... količine so za srednje velik pekač (pride čisto poln): 15-20 jabolk - za čežano2 vanilijeva pudingabebi piškotimleko(ali jabolčni sok) Najprej narediš jabolčno čežano - jabolka po želji olupiš (mi smo jih skuhali kar z lupino), očistiš in narežeš na tanke krhlje. Prepražiš jih v posodi z dodatkom limoninega soka in sladkorja, dodaš cimet po okusu in dušiš do mehkega. Potem skuhaš vanilijeva pudinga, pustiš da se malo ohladi. Vmes v pekač zložiš eno vrsto v mleko (verjetno bi bilo fino tudi v jabolčni sok) namočenih bebi piškotov. Puding zmešaš z čežano in polovico preliješ čez piškote. Na to zložiš še eno vrsto namočenih piškotov in preliješ s preostalim pudingom&čežano. Pustiš da se ohladi - najboljše je, če nekaj ur stoji v hladilniku. In to je to Tolele - glavno jed x:px Ampak za posladek - če že, bom pa kar navaden čokoladni puding (ga sanjam že od včeraj! ), za kaj več ni časa. Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 2. februar 2011 Prijavi Deli 2. februar 2011 Hmmm si nardila skomine sem ravno v ponedeljek spet dobila en kos tiste ta rumene buče, pa nisem vedla kaj narest z njo - no si mi dala idejo (pozimi se sploh ne spomnim na tole sicer - ker ni domačih bučk - unih ta navadnih) Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 2. februar 2011 Prijavi Deli 2. februar 2011 Ne govori - domače bučke in sveža paprika ... Ampak če mi je že mati kupila zelenjavo - jo bom par koristno in malo drugače kot ponavai (rižote, pašta, tortilije) porabila ... gre zej ... kuhat! Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 2. februar 2011 Prijavi Deli 2. februar 2011 frendici prideta na kosilo .. zelenjavna juha ( z veliiiikimi kosi zelenjave) je že od včeraj skuhana, dragi delal;jaz bom pa dodala še kvinojino rižoto s porom in šitakami ... v bistvu moram počas začet kuhat, ker pridejo čez 20 min za desertek sem pa mislila dve banani nakolutkat in jih skupaj z enim nakolutkanim jabčkom malo popečt v ponvi, na karameliziranem sladkorju ... pa cimet čez in (sladko smetano pozabla kupit, mogoče bo šel pikec jogurta čez ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 2. februar 2011 Prijavi Deli 2. februar 2011 Ne govori - domače bučke in sveža paprika ... Ampak če mi je že mati kupila zelenjavo - jo bom par koristno in malo drugače kot ponavai (rižote, pašta, tortilije) porabila ... gre zej ... kuhat! No saj te so neka fajn sorta - t.i. "muškatna buča" (Cucurbita moschata, pojavlja se tudi ime Moschata de Provence) ki lahko stoji celo zimo. Pa jih lahko potem zobaš domače, z vrta še pozimi če si narediš dovolj zaloge - moja dva jih imasta še zdaj. Meso ima pa take divje živo oranžne barve. Je pa ful težka za olupit - lupina je trda ko sam mesa pa potem ni težko razrezat. Ma pa malo drugačen okus od tistih ta zelenih in belih, je bolj za peko kot za kuhanje. Dobro skuhaj Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 2. februar 2011 Prijavi Deli 2. februar 2011 sem prebrala nekje za tele zimske buče, ki imajo trdo lupino ...jih postaviš za 10 minut al kolk v vročo pečico in potem samo na pol prerežeš in meso z žlico ven izdolbeš, ker se tolk zmehča .. da se ni treba z lupljenjem ukvarjat ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 2. februar 2011 Prijavi Deli 2. februar 2011 Aliana hvala za info! Bom tudi to enkrat probala - samo ponavadi dobim le kak manjši kos (ker je že to ponavadi preveč) ma saj verjetno se tako še prej zmehča (če ni cela buča). Danes sem seveda (kot ponavadi ker vedno pretiravam z zelenjavo pri receptih ) spet naredila preveč, tako da bo še za v skrinjo Namen je bil narest za 2x, ratalo je za 4x Res mi ne grejo te količine - dam krat 10 zelenjave ma je bilo pa fino Aeval tebi je uspelo? Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 3. februar 2011 Prijavi Deli 3. februar 2011 Aeval tebi je uspelo?Ma dej, ne Mislila, da imam bučko, pa imela le paradižnik in papriko Tako da pristala na rižoti Saj ni bila švoh - divji rižek - ampak če se mi je pa tako luštalo tistele polente ...več sreče prihodnjič Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 3. februar 2011 Prijavi Deli 3. februar 2011 Škoda - no pa naslednjič Ti pošljem en kos po hitri pošti? Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 3. februar 2011 Prijavi Deli 3. februar 2011 Ma saj bom tudi jaz enkrat dočakala tole svojo polento z bučami! Tnx vseeno Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 8. februar 2011 Prijavi Deli 8. februar 2011 Se moram mal pohvalit uspela dobit zrele avokade, jih je oči zadnjič na tržnici dobil in sva bila ravno na obisku pa sem kar celo zalogo pobrala Enega smo zadnjič za juhico, enega sva včeraj za zajtrk, z malo soli in gorčičnimi semeni, en pa še čaka Danes sva pa ugotavljala, da je skoraj prazen hladilnik, ker se ni nihče spomnil it v trgovino .. in sva malo pospravljala zaloge ..kremasta bučna juhasolata iz kumare, mal zelene solate in korenčka (ostanki iz hladilnika) nekakšen mung dhal po moje ...zmešala polovico črne leče in polovico fižola mung (oboje se da v DMju ali Sparu kupit), kuhala okol 45 minut ...v drugi posodi na malo kokosove maščobe zelo na hitro prepražla čebulo, česen, ingver, kurkumo, kumino in koriander .. zalila z vodo, da se pokuha (ne maram pražit čebule, niti do rumenega, vedno prej z vodo zalijem ..) našla v hladilniku še kapre in jih dodala 2 žlici, pa eno žličko gorčičnih semen. stresla vse skupaj k stročnicam, premešala, posolila in pustila stat še ene 15 minut, ker sem se spomnila, da obstaja nekaj kao čapati al kaj ..in šla brskat po netu in naredila testo iz polnozrnate moke in vode, naredila kroglice, jih sploščila na tanko in popekla v ponvi na maslu. in začuda, so uspele, kar tako na blef tako da sva pol te mini čapatije imela namesto žlice, za zajemat mung dhal njam 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 8. februar 2011 Prijavi Deli 8. februar 2011 Moram še enkrat (mogoče pa komu ideja prav pride) ful sem si zaželela marcipan ... japajade, kje naj to najdem in sem zbrskala iz torbice zadnjo vrečko mandljev (jih vedno nosim s sabo, za grickat), namočila v vročo vodo za pol ure, olupila.Vmes skuhala kompot iz jabolj in suhih sliv, kar precej sliv, namesto sladkorja. In potem spustila čez mojo sokovnik mašino (al pa en dober mikser, bi verjetno isto naredil) najprej 4 zrnca kardamoma (tlele naredila napako - preveč! 2 bi bila ravno prav, dajo premočan okus), itak se pa lahko s cimetom zamenja... da jih je na suho zmlel ... pol pa čez spustila mandlje, malo napihnjene, da se lažje zdrobijo in ne packajo skupaj ... čist za konec pa še ponovila postopek s kompotom, od katerega sem odlila vso vodo. zmešala vse skupaj (rata ravno prav tekoče zaradi kompota) in tadaaaaam stvar ima dejansko okus po marcipanu, vsaj približno, no zgleda ko ena nagravžna kašica, ampak je pa noro dobro, res pa čist preprosto Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 9. februar 2011 Prijavi Deli 9. februar 2011 Mmm včeraj so nas naši razvajali... smo jedli brancine pečene v soli, bledeš s krompirjem in radič, za sladico jabolčna krostata njaaam Danes zelenjavna mineštra in en kos krostate od včeraj Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. februar 2011 Prijavi Deli 16. februar 2011 A ste tuky vse na postu V glavnem, včer sva imela kurjo juhico, cikorijo (na hitro zblanširana) v solati, pa vsak en micen koščić lososovega fileja (by Hofer; ocena: je ok, cena primerna, filejčka imata poudarek na ČKA - z lahkoto bi oba potolkla sama, pa nisem nek hud jedec). Dragi potem še vanilijev sladoled z domačim prelivom, jaz sem sladico preskočila Danes ostanek kurje juhice, brstični ohrovt s sezamom v solati, v voku pražena zelenjava (brokoli, stročji fižol, koruza), jasminov riž, za sladico pa banane (brez jabolk) po Alianino mi je zadnjič dala krasno idejo za simpl sladico Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 16. februar 2011 Prijavi Deli 16. februar 2011 A ste tuky vse na postu http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif japajade ... čez 15 minut bom tik pred tem, da me raznese http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif ... od matevža in repe http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif in 5 literski pisker segedina sem skuhala http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg ... letos ima stric še posebno dobro kislo zelje http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif ... basa je pa tudi od domače čunke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. februar 2011 Prijavi Deli 16. februar 2011 mmmm, matevž pa repa Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 16. februar 2011 Prijavi Deli 16. februar 2011 mmmm, matevž pa repa http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gif ooo ja če ni to nekaj najboljšega...sam men danes celo ne paše...nekaj lažjega bi pa ne veš še kaj http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.