Larisa22 25. februar 2011 Prijavi Deli 25. februar 2011 juhej sirov štrukelj sem naredila ... skor čist isti, kot od moje mame sam mal je razpadel, ampak .. juhej sem se vedno spraševala kje bom take dobre štruklje dobivala, ko nje več ne bo .. očitno sem res podedovala mal filinga, ki je mami preskočil, kot pravi superhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif, se vesela zate, da si to podedovala po mamihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 27. februar 2011 Prijavi Deli 27. februar 2011 Pripravljam ponatis knjige, ki bo vsebovala tudi 100 receptov iz Kuhinje BioDieta. http://www.zdravasol.si/static/filebrowser_uploads/biodieta.gif 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. marec 2011 Prijavi Deli 1. marec 2011 solata iz rukole in koruze, pa hrenovke razmišljam še o pečeni proseni kaši, sam tole bo bolj za zvečer, se zadeva dela vsaj eno uro Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 2. marec 2011 Prijavi Deli 2. marec 2011 Danes sem jedla po dooooolgemmm času fast food Saj je bilo zdravo, dodana pečena paprika in solata . Za uravnoteženje sedaj kuham zelenjavno kremno juhco iz hladilniške zaloge. V trgovini z zdravo prehrano sem "ujagala" bio zelenjavno juho z morsko soljo in brez kvasa (za karkoli je že to pomembno, no ja,malo sicer vem o tem). Nobenega e-ja, od tujk je gor naveden samo maltodextrin. Zakaj pa je to potrebno? Na netu sem na hitro pošnofala in je kao neke vrste glukoza. Ampak zakaj mora to bit v bio zelenjavni juhi? Ok, zdaj pa grem to pojest, dober tek si želim Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. marec 2011 Prijavi Deli 3. marec 2011 v glavnem, doma mam koščič prekajenih rebrc, bom skuhala eno mineštrico ala ješprenj, sam brez ješprenja (k ga ne šljivim kej dost) in namesto tega dala ajdovo kašo. bo imel za posladek še en krof, jaz pa danes nič več; danes je debeli četrtek, ko se uradno začne požrtija s krofi Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. marec 2011 Prijavi Deli 6. marec 2011 Tolk najedla pa tolk je blo dobr skleda radiča s toplim fižolom in krompirčkom, zelenjavna juha, taka čist redka, na kitajski sistem, pa tofu, mariniran v ingverju in sojini omaki in brokolijev pire zraven simpl, hitro, ampak njami tale brokolijev pire .. ukradla od .. eeeem .. punce od fantovega brata (vem, da je beseda, sam se ne morem spomnit )v glavnem, skuhaš cel brokoli, zmiksaš, dodaš olivca in sol in pinjole, še mal pomiksaš in postrežeš. nastane čist pravi pire, pa je brez krompirja in takega, čist samo brokoli .... pa ful nasitno jaz še nikol nisem dajal pinjol not, nimam na zalogi, dam mogoče sezam al pa malčk arašidov al pa nič ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. marec 2011 Prijavi Deli 7. marec 2011 ... punce od fantovega brata (vem, da je beseda, sam se ne morem spomnit )...v.d. svakinje 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. marec 2011 Prijavi Deli 7. marec 2011 v.d. svakinje to ja Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 7. marec 2011 Prijavi Deli 7. marec 2011 Danes ta druga polovica rižote z melancani Regrat bi eno ogrooomno skledo Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 9. marec 2011 Prijavi Deli 9. marec 2011 Vilinčica, se da dobit tvoj recept za rižoto z melancanihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 9. marec 2011 Prijavi Deli 9. marec 2011 Danes...hmmm... regrad s krompirjem... Zraven pa ocvrti sir.. Za posladek pa včerajšnji krofi... Sem jih doma pekla, super uspeli... Nekaj sem jih naredila marmeladnih, nekaj pa z vanilijevo kremo in čokoladno glazuro. Sicer teh čokoladnih nisem poskusila, a po tem s kakšno svetlobno hitrostjo so zmanjkali, predvidevam, da so bili dobri Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 9. marec 2011 Prijavi Deli 9. marec 2011 Vilinčica, se da dobit tvoj recept za rižoto z melancanihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gifNič lažjega narežeš melancano - jaz jo ponavadi kar na majhne trakce, sicer pa po želji, popražim eno čebulo, vržem gor koščke melancane, jih popražim tolko da se skrčijo - spustijo vodo, malo popopram, posolim potem zalijem s paradižnikovo mezgo, ali kako paradižnikovo omako, dodam česen (vse po občutku), rožmarin in malo bazilike (ali kar ti pač paše zraven), malo še pokuham da se okusi prepojijo (vse skupaj ene 15-20 min). Vmes, ali pa prej si skuham riž, odcedim in ko je omaka narejena, vse skupaj zmešam in dober tek Danes...hmmm... regrad s krompirjem... Sem jih doma pekla, super uspeli... Nekaj sem jih naredila marmeladnih, nekaj pa z vanilijevo kremo in čokoladno glazuro. Sicer teh čokoladnih nisem poskusila, a po tem s kakšno svetlobno hitrostjo so zmanjkali, predvidevam, da so bili dobri :wOOt: jaz bi tudi! Predvsem regrat! Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 10. marec 2011 Prijavi Deli 10. marec 2011 no, pa sem jo naredila; svojo prvo lazanjo dobra je bla sam, pekača zanjo pa nimam tapravega sem delala v okrogli jen posodi, pa pol ni čist "tist" filing za lazanje jest a kdo ve, kje se da (po zmerni ceni prosim) kupit primerno posodo (pekač verjetno, al v kateri posodi jo vi pripravljate?) za lazanjo. Sem si zamislila, da bi delala eno lazanjo, pa da se pol razdeli na dve, morda štiri porcije? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 10. marec 2011 Prijavi Deli 10. marec 2011 Vilinčica, hvalahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif, zlata sihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 11. marec 2011 Prijavi Deli 11. marec 2011 no, pa sem jo naredila; svojo prvo lazanjo dobra je bla sam, pekača zanjo pa nimam tapravega sem delala v okrogli jen posodi, pa pol ni čist "tist" filing za lazanje jest a kdo ve, kje se da (po zmerni ceni prosim) kupit primerno posodo (pekač verjetno, al v kateri posodi jo vi pripravljate?) za lazanjo. Sem si zamislila, da bi delala eno lazanjo, pa da se pol razdeli na dve, morda štiri porcije? Cookie ... jst mam ene 15 let star emajliran pratfon od EMO-ta ... nedolgo nazaj sem ravno takega videla v merkatorju ... v njem pečem praktično vse, res super posoda ... kolk pa stane pa ne vem ... zdej, ne vem koliko pojesta naenkrat ... glih štirje listi lazanje, požez, gredo vanj še slikca, da vidiš kako zgleda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 12. marec 2011 Prijavi Deli 12. marec 2011 no, pa sem jo naredila; svojo prvo lazanjo dobra je bla sam, pekača zanjo pa nimam tapravega sem delala v okrogli jen posodi, pa pol ni čist "tist" filing za lazanje jest a kdo ve, kje se da (po zmerni ceni prosim) kupit primerno posodo (pekač verjetno, al v kateri posodi jo vi pripravljate?) za lazanjo. Sem si zamislila, da bi delala eno lazanjo, pa da se pol razdeli na dve, morda štiri porcije? mi jo ponavad pečemo u jena posodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2011 Prijavi Deli 12. marec 2011 Cookie ... jst mam ene 15 let star emajliran pratfon od EMO-ta ... nedolgo nazaj sem ravno takega videla v merkatorju ... v njem pečem praktično vse, res super posoda ... kolk pa stane pa ne vem ... zdej, ne vem koliko pojesta naenkrat ... glih štirje listi lazanje, požez, gredo vanj še slikca, da vidiš kako zgleda porkaduš, pa sej to posodo pa mam to je zelo dober (manjši) protvan sam, je sam za riževe narastke, pa kak mali štrudeljček nisem vedela, da je tko pripravna še za lazanje bom prec naslednjič sprobala mi jo ponavad pečemo u jena posodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifja, sej zdej sm jo jst tut v jen posodi spekla, sam mam okroglo posodo Hvala za odg. Jeti in Larisa22 ********kok naddobro pečeno kašo sm prejle (no, pred 3 uram pa res) nardila.Za dol past pa hvala meni je je še en malček za zajtrk ostal, upam da bo (še) dobra.K mlečen riž postan mi pa recimo ni pa kurjo župo za jutr sm tut že skuhala Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. marec 2011 Prijavi Deli 13. marec 2011 jaz tud včeraj naredila kašo .. polovico sva jo za večerjo (nepečeno, ni blo časa ), polovico sem jo pa pečt dala .. bo zdajle, za malico Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 13. marec 2011 Prijavi Deli 13. marec 2011 ma Cookie, ni panikehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif še kdajhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 17. marec 2011 Prijavi Deli 17. marec 2011 Mam eno vprašanje. Če zna kdo od vas pripraviti res slastne domače čufte (prosim brez dodatkov kakšnih sirov)? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 17. marec 2011 Prijavi Deli 17. marec 2011 ja očitno dajejo, če je napisala, da brez dodatnih sirovhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpghttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpghttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 17. marec 2011 Prijavi Deli 17. marec 2011 Če imaš čas bi bila zelo vesela. Ja dajajo sej zato sem pa kr omenila, da prosim brez takih receptov http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 17. marec 2011 Prijavi Deli 17. marec 2011 Ga ne poznam in nimam pojma kdo je? Sam da rabiš za en recept prepisat dve urihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif Ja kaj pa daje not? Zdej me pa res zanima http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. marec 2011 Prijavi Deli 17. marec 2011 Lili Mai je zgleda padla v časovno luknjo, al je pa Ivačiča nekam založila pa bom jst vskočila z receptom za čufte to je bil eden prvih receptov, ki sem se jih lotila in je takoj uspel praktično ne moreš nič sfalit, edino, če čufte zažgeš rabiš torej:za mesni del rabiš mleto meso (jaz zmer zatežim svojemu mesarju, da mi pred mano zmelje cca. dobre pol kile govejega plečeta - ni pa muss muss, lahko vzameš katerokoli mleto meso), rezino drobljenega kruha, drobtine, 2 Ž olja, zdrobljen česen (po okusu, lahko je suh, drobljen, ali svež drobno sesekkljan), 1 do 2 jajci (odvisno od velikosti jajc), sol, poper, timijan.Za omako rabiš 2 kuhalnici svinjske masti (ali olja na svinjski masti še nisem delala, baje je pa boljši okus), 2 Ž moke, kečap (ali pasirano paradiž.omako), 1 do 2 ž sladkorja, sol, voda.Postopek za meso: vse zmešaš (jaz kar z rokami - po občutku - ne sme biti premokro, uporabi drobtine ), oblikuješ z rokami, potlačene kroglice spečeš na vročem olju, odcediš na prtiču in jih pečene vložiš v omako, ter malček pokuhaš, da se okusi premešajo. Paziš edino, da so drobni in da jih ne zažgeš.Postopek za omako: segreješ mast (ali olje), dodaš moko in narediš svetlo prežganje, dodaš kečap (ali še bolje pasirano paradiž.omako), mešaš, dodaš vodo (spet mešaš ko blazen zarad grudic, da se razpustijo), posoliš in posladkaš (zaradi kislosti paradjza) z eno do dvema žličkama (male, jasno). zraven vedno pripravim pire in krompirja **********************brokoli z ostrigino omako (je tko kt sojina, sam da je ostrigina nič fancy torej), šampinjoni na maslu, solata iz motovilca s koruzo, hrenovka Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 17. marec 2011 Prijavi Deli 17. marec 2011 supr Cookie, bomo probal po tem receptu k si napisalahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.