Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

juhej :) sirov štrukelj sem naredila ... skor čist isti, kot od moje mame xsrcx sam mal je razpadel, ampak .. juhej :palec:

sem se vedno spraševala kje bom take dobre štruklje dobivala, ko nje več ne bo ..

 

očitno sem res podedovala mal filinga, ki je mami preskočil, kot pravi x8Dx

 

superhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif, se vesela zate, da si to podedovala po mamihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Pripravljam ponatis knjige, ki bo vsebovala tudi 100 receptov iz Kuhinje BioDieta.

 

 

http://www.zdravasol.si/static/filebrowser_uploads/biodieta.gif

  • Lajkam 1
  • Buuuu 1
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

solata iz rukole in koruze, pa hrenovke x:)x

razmišljam še o pečeni proseni kaši, sam tole bo bolj za zvečer, se zadeva dela vsaj eno uro xrolleyesx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem jedla po dooooolgemmm času fast food :o|o: Saj je bilo zdravo, dodana pečena paprika in solata x:Dx . Za uravnoteženje sedaj kuham zelenjavno kremno juhco iz hladilniške zaloge. V trgovini z zdravo prehrano sem "ujagala" bio zelenjavno juho z morsko soljo in brez kvasa (za karkoli je že to pomembno, no ja,malo sicer vem o tem). Nobenega e-ja, od tujk je gor naveden samo maltodextrin. Zakaj pa je to potrebno? Na netu sem na hitro pošnofala in je kao neke vrste glukoza. Ampak zakaj mora to bit v bio zelenjavni juhi? Ok, zdaj pa grem to pojest, dober tek si želim x:px
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

v glavnem, doma mam koščič prekajenih rebrc, bom skuhala eno mineštrico ala ješprenj, sam brez ješprenja (k ga ne šljivim kej dost) in namesto tega dala ajdovo kašo.

xsrcx bo imel za posladek še en krof, jaz pa danes nič več;

 

danes je debeli četrtek, ko se uradno začne požrtija s krofi x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tolk najedla pa tolk je blo dobr x:px

 

skleda radiča s toplim fižolom in krompirčkom, zelenjavna juha, taka čist redka, na kitajski sistem, pa tofu, mariniran v ingverju in sojini omaki in brokolijev pire zraven :) simpl, hitro, ampak njami x8Dx

 

tale brokolijev pire .. ukradla od .. eeeem .. punce od fantovega brata x:o)x (vem, da je beseda, sam se ne morem spomnit :o|o:)

v glavnem, skuhaš cel brokoli, zmiksaš, dodaš olivca in sol in pinjole, še mal pomiksaš in postrežeš. nastane čist pravi pire, pa je brez krompirja in takega, čist samo brokoli .... pa ful nasitno :palec: jaz še nikol nisem dajal pinjol not, nimam na zalogi, dam mogoče sezam al pa malčk arašidov al pa nič ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... punce od fantovega brata x:o)x (vem, da je beseda, sam se ne morem spomnit :o|o:)

...

v.d. svakinje :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes...hmmm... regrad s krompirjem... x:px

 

 

Zraven pa ocvrti sir..

 

Za posladek pa včerajšnji krofi...

 

Sem jih doma pekla, super uspeli... Nekaj sem jih naredila marmeladnih, nekaj pa z vanilijevo kremo in čokoladno glazuro. Sicer teh čokoladnih nisem poskusila, a po tem s kakšno svetlobno hitrostjo so zmanjkali, predvidevam, da so bili dobri x^x x:o)x

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vilinčica, se da dobit tvoj recept za rižoto z melancanihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif

Nič lažjega x;)x narežeš melancano - jaz jo ponavadi kar na majhne trakce, sicer pa po želji, popražim eno čebulo, vržem gor koščke melancane, jih popražim tolko da se skrčijo - spustijo vodo, malo popopram, posolim potem zalijem s paradižnikovo mezgo, ali kako paradižnikovo omako, dodam česen (vse po občutku), rožmarin in malo bazilike (ali kar ti pač paše zraven), malo še pokuham da se okusi prepojijo (vse skupaj ene 15-20 min). Vmes, ali pa prej si skuham riž, odcedim in ko je omaka narejena, vse skupaj zmešam in dober tek x:px

 

 

Danes...hmmm... regrad s krompirjem... x:px

 

Sem jih doma pekla, super uspeli... Nekaj sem jih naredila marmeladnih, nekaj pa z vanilijevo kremo in čokoladno glazuro. Sicer teh čokoladnih nisem poskusila, a po tem s kakšno svetlobno hitrostjo so zmanjkali, predvidevam, da so bili dobri x^x x:o)x

:wOOt: :wOOt: jaz bi tudi! Predvsem regrat! xcivx

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no, pa sem jo naredila; svojo prvo lazanjo x^x

dobra je bla x:px

sam, pekača zanjo pa nimam tapravega :sori:

sem delala v okrogli jen posodi, pa pol ni čist "tist" filing za lazanje jest x:o)x

 

a kdo ve, kje se da (po zmerni ceni prosim) kupit primerno posodo (pekač verjetno, al v kateri posodi jo vi pripravljate?) za lazanjo. Sem si zamislila, da bi delala eno lazanjo, pa da se pol razdeli na dve, morda štiri porcije? :8):

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

no, pa sem jo naredila; svojo prvo lazanjo x^x

dobra je bla x:px

sam, pekača zanjo pa nimam tapravega :sori:

sem delala v okrogli jen posodi, pa pol ni čist "tist" filing za lazanje jest x:o)x

 

a kdo ve, kje se da (po zmerni ceni prosim) kupit primerno posodo (pekač verjetno, al v kateri posodi jo vi pripravljate?) za lazanjo. Sem si zamislila, da bi delala eno lazanjo, pa da se pol razdeli na dve, morda štiri porcije? :8):

Cookie ... jst mam ene 15 let star emajliran pratfon od EMO-ta ... nedolgo nazaj sem ravno takega videla v merkatorju ... v njem pečem praktično vse, res super posoda ... kolk pa stane pa ne vem ... zdej, ne vem koliko pojesta naenkrat ... glih štirje listi lazanje, požez, gredo vanj x:px

 

še slikca, da vidiš kako zgleda x;)x

 

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no, pa sem jo naredila; svojo prvo lazanjo x^x

dobra je bla x:px

sam, pekača zanjo pa nimam tapravega :sori:

sem delala v okrogli jen posodi, pa pol ni čist "tist" filing za lazanje jest x:o)x

 

a kdo ve, kje se da (po zmerni ceni prosim) kupit primerno posodo (pekač verjetno, al v kateri posodi jo vi pripravljate?) za lazanjo. Sem si zamislila, da bi delala eno lazanjo, pa da se pol razdeli na dve, morda štiri porcije? :8):

 

mi jo ponavad pečemo u jena posodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie ... jst mam ene 15 let star emajliran pratfon od EMO-ta ... nedolgo nazaj sem ravno takega videla v merkatorju ... v njem pečem praktično vse, res super posoda ... kolk pa stane pa ne vem ... zdej, ne vem koliko pojesta naenkrat ... glih štirje listi lazanje, požez, gredo vanj x:px

 

še slikca, da vidiš kako zgleda x;)x

 

 

porkaduš, pa sej to posodo pa mam :eek: to je zelo dober (manjši) protvan :palec:

sam, je sam za riževe narastke, pa kak mali štrudeljček x:o)x

nisem vedela, da je tko pripravna še za lazanje :vio:

bom prec naslednjič sprobala x:px

 

mi jo ponavad pečemo u jena posodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

ja, sej zdej sm jo jst tut v jen posodi spekla, sam mam okroglo posodo x;)x

 

Hvala za odg. Jeti in Larisa22 :palec:

 

********

kok naddobro pečeno kašo sm prejle (no, pred 3 uram pa res) nardila.

Za dol past x:px

pa hvala meni je je še en malček za zajtrk ostal, upam da bo (še) dobra.

K mlečen riž postan mi pa recimo ni xcivx

 

pa kurjo župo za jutr sm tut že skuhala x8Dx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz tud včeraj naredila kašo .. polovico sva jo za večerjo (nepečeno, ni blo časa x:o)x ), polovico sem jo pa pečt dala .. bo zdajle, za malico :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mam eno vprašanje. Če zna kdo od vas pripraviti res slastne domače čufte (prosim brez dodatkov kakšnih sirov)? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja očitno dajejo, če je napisala, da brez dodatnih sirovhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpghttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpghttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če imaš čas bi bila zelo vesela. Ja dajajo sej zato sem pa kr omenila, da prosim brez takih receptov http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ga ne poznam in nimam pojma kdo je? Sam da rabiš za en recept prepisat dve urihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif Ja kaj pa daje not? Zdej me pa res zanima http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

 

 

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lili Mai je zgleda padla v časovno luknjo, al je pa Ivačiča nekam založila :vragec:

pa bom jst vskočila z receptom za čufte x:px

to je bil eden prvih receptov, ki sem se jih lotila in je takoj uspel :2src:

praktično ne moreš nič sfalit, edino, če čufte zažgeš xcivx x:o)x

rabiš torej:

za mesni del rabiš mleto meso (jaz zmer zatežim svojemu mesarju, da mi pred mano zmelje cca. dobre pol kile govejega plečeta - ni pa muss muss, lahko vzameš katerokoli mleto meso), rezino drobljenega kruha, drobtine, 2 Ž olja, zdrobljen česen (po okusu, lahko je suh, drobljen, ali svež drobno sesekkljan), 1 do 2 jajci (odvisno od velikosti jajc), sol, poper, timijan.

Za omako rabiš 2 kuhalnici svinjske masti (ali olja x;)x na svinjski masti še nisem delala, baje je pa boljši okus), 2 Ž moke, kečap (ali pasirano paradiž.omako), 1 do 2 ž sladkorja, sol, voda.

Postopek za meso: vse zmešaš (jaz kar z rokami - po občutku - ne sme biti premokro, uporabi drobtine x;)x ), oblikuješ z rokami, potlačene kroglice spečeš na vročem olju, odcediš na prtiču in jih pečene vložiš v omako, ter malček pokuhaš, da se okusi premešajo. Paziš edino, da so drobni in da jih ne zažgeš.

Postopek za omako: segreješ mast (ali olje), dodaš moko in narediš svetlo prežganje, dodaš kečap (ali še bolje pasirano paradiž.omako), mešaš, dodaš vodo (spet mešaš ko blazen zarad grudic, da se razpustijo), posoliš in posladkaš (zaradi kislosti paradjza) z eno do dvema žličkama (male, jasno).

 

zraven vedno pripravim pire in krompirja xnckrivx

 

**********************

brokoli z ostrigino omako (je tko kt sojina, sam da je ostrigina x;)x nič fancy torej), šampinjoni na maslu, solata iz motovilca s koruzo, hrenovka

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

supr Cookie, bomo probal po tem receptu k si napisalahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...