Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Evo, da se ne mučiš preveč x;)x x:Dx

 

http://www.zdravasol..._recepti_01.swf

ja pa saj soli sploh nisem omenila x:o)x

 

xDDx sem mislila, da je pdf. knjigica x;)x

 

ma pri nas gre bolj redko po receptih, je bolj sistem - kaj je v hladilniku, ok, impro ... :)

 

 

kosilo bilo 'na' Bangkok streetu x:o)x, zdaj sta se pa dragi in frendica odpeljala na Bled do zvečer in razmišljam a se mi da it mal na barje al nekam zapeljat in mal za regratom pobrskat ... ma ja, lahko bi, ne ... mal svežega zraka pa tko ..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

 

xDDx sem mislila, da je pdf. knjigica x;)x

 

pdf knjigce sploh niso več v modi, ta v flashu se lista kot prava.

Samo primeš ali klikneš spodnji kot z miškinim prstom in prideš do biodietnih palačink in ruske limonade x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri nas regrata na "koše", nabrat bi se ga dalo, menda za celo Ljubljano, že zelo velik, blizu cvetenja.

 

Solato, na solato... vsak dan...

 

Sam čemaž še moram iti iskat... x:Dx

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri nas regrata na "koše", nabrat bi se ga dalo, menda za celo Ljubljano, že zelo velik, blizu cvetenja.

 

Solato, na solato... vsak dan...

 

Sam čemaž še moram iti iskat... x:Dx

*%&$/)#$ :o|o: hočem regrat!

 

Se priporočam za kak paket (kakšno kilo morda) po hitri pošti? Če ga maste že tolko no... :fiju: x:px

 

x8Dx Danes jedla nadomestek - celo skledo motovilca, samo to ni bilo to xcivx Čakam na jutri - upanje umre zadnje x;)x

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Topli sendviči.

 

Ampak to je tko pusto.

 

Zato sem jih serviral na srajčki iz čemaža z motovilcem, regratom in rumenimi ter vijoličastimi cvetovi trobentic, pokapani z jabolčnim kisom in bučnim oljem.

 

Čist druga dimenzija. Tko po okusu, kt za oči.

 

Naddobr, pa tko simpl.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zato sem jih serviral na srajčki iz čemaža z motovilcem, regratom in rumenimi ter vijoličastimi cvetovi trobentic, pokapani z jabolčnim kisom in bučnim oljem.

:wOOt: M-M-M tole mora bit pa dobro :yumy: :palec:

 

A - sem dobila zalogo radiča in regrata x^x sledi teden solat xcivx

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

haha, jaz pa nabrala pri starših, okol bajte in na vrtu za pol vreče regrata .. 3x več kot zadnjič tam na barju ...

mami pa jamra kako bo treba še čakat, da ji bo mama regrat nabrala in prinesla, pa pred nosom ga ima xrolleyesx no ja, zdaj ne več x:o)x ga imava pa midva za ene 3 dni x:px :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

haha, jaz pa nabrala pri starših, okol bajte in na vrtu za pol vreče regrata .. 3x več kot zadnjič tam na barju ...

:palec: Dober tek x;)x

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aliana - recept za testo za pico...

 

Za ta velik pekač (uni, kvadraten, ki je že v pečici)

 

delam vse "na približno"

 

- cca slabe pol kile polnozrnate moke (recimo 400 g) (ponavadi zaradi naših vmešam ene 50 g navadne bele vmes)

- polovico kvasa v kocki (če delam s tem, ga prej vzhajam) oz. 1 vrečko suhega kvasa, vinskega kamna dodam po občutku x8Dx (recimo jedilno žlico)

- ščep soli

- v pollitrski kozarec zamešam približno 1 dcl mleka + ostalo mlačno vodo (ali delaš samo z vodo)

- oljčno olje

 

Ponavadi mešam kar z mešalcem (z unimi ročkami za testo). V moko s kvasom in soljo zlijem malo tekočine in potem med mešanjem počasi dodajam še preostalo tekočino. Ponavadi ne porabim vsega pol litra (odvisno od moke), vmes vlijem olje po občutku - ga dam bolj za okus in dodajam tekočino dokler testo ni ravno prav gosto. Če se mi zlije preveč (je preveč pocasto), dodam še moke (ne sme se ti preveč lepit na prste). Zamešano testo dam vzhajat v hladilnik - je fajn če ga pustiš 1 uro, lahko pa tudi samo pol. To je to xcivx

 

Po želji v testo dodaš še kake začimbe.

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O, to je bilo pa ekspresno :palec:

vprašanje: daš vzhajat v hladilnik .. a se po eni uri testu dejansko kaj pozna, da je vzhajalo, hočem rečt, a je tko kot pri kruhu, da ga je še enkrat več, al je to samo tko .. da kao vzhaja, pa se nič kaj dosti ne vidi?

 

super, bom sprobala tole :palec: trenutno sva sicer v fazi 'porabljamo zaloge', kar pomeni, da še 10 dni ne grem v trgovino, razen po svežo solato in še kako zelenjavco .. treba spraznit omare, da bo manj za pakirat v škatle :)

 

 

***

je pa fajn, ko se moraš znajdt s tistim, kar imaš doma .. saj ne, da imam malo zaloge :o|o: ker morajo bit pač skoz na broju raznorazne leče in kvinoje, amaranti, fižoli ..

 

danes je bila mineštrica iz kolerabe, korenčka, pese, /stročjega fižola in graha iz zmrzovalnika/, rdeče leče, čičerike, in ta tenkih riževih rezancev :) pa začembe po okusu in sva spet cel lonec spraznila ... za čez pa mlečni riž (sojino mleko) s kakavom posut x:pxž

 

jutri pa regrat (pozabla nanj danes :o|o: ) samo sem brez krompirja .. tko da al bo samo z jajčki al bom pa kako lečo zraven dala al kaj takega .. mungo fižol bi po moje čist pasal .. al pa eno vrečkico domačih testenin mam še, hmmm ... :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vzhaja ful - ponavadi vsaj za še enkrat tolko, včasih pa še več - odvisno kako ti rata zamešat testo - če delaš po občutku je itak vsakič malo drugače zamešano x;)x Je pa ful puhasto ker vzhaja počasi.

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi jaz ne vem točno xnckrivx se mi pa zdi da je fora v tem, da v hladilniku vzhaja bolj počasi in je bolj puhasto testo potem.

 

To je pač ena od stvari, ki sem jih prevzela od izkušenih kuharic (v tem primeru mami) in ker deluje nisem niti poskušala drugače x;)x

 

Sem pa eksperimentirala s polnoznato, pirino in kako drugo moko in rezultati so bili tako dobri, da je ratalo delanje testa le še moja domena xcivx je na koncu mami hotla recept od mene x:o)x

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A pa to pride taka .. 'italijanska' pica (tanko testo, hrustljavo) al slovenska kruhasta ala Julči (2 cm debela) :inocent:

 

pa verjetno je treba to testo pol še ful na tenko zvaljat, a ne? Oz okol o zraku metat al kako že to picopeki delajo :)

 

 

***

 

evo, bil regrat danes :palec: ogromna skleda, pa namesto krompirja skuhan mung fižol, prav fino paše zraven :palec: pa 2 jajci sta še bili v hladilniku, tako da je bilo skoraj po predpisih narejeno x;)x

pa krofi iz zmrzovalnika, pogreti in rahlo preveč zapečeni v pečici x:)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

REGRAD! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ylflower.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ylflower.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ylflower.gif

 

LP

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No Stane, zdaj sem pa končno kupila "tvojo" sol xDDx . In jem tako mešano, kak dan sva z možem sama in solim "na krožniku", kak dan pa kakšna druga, tudi zunanja varianta. Če se glede na delno uživanje vsaj delno ne razelektrim, dobiš reklamacijo x;)x (pa oprosti, če sem kar na ti, saj na forumu to drugače zveni). Za recept za golaž bi samo dodala, da je moko treba dodat, ko bo meso mehko. Po mojih izkušnjah se v pomokani zadevi meso ne mehča več. Te dni smo jedli dosti regrata, pri tej soli me je motilo samo to, da se kljub daljšemu mešanju ni stopila in hrskala med zobmi. Na mojo solato "pade" mal konopljinega olja (samo eno žlico, ker mi okus ni preveč všeč), malo olivnega in bučnega olja. Dokler mularija ne ve, kaj vse je gor, je tiho in ok x:Dx . Ma, pustimo jim, da bodo z leti sami ugotavljali, da je dobro skrbeti za zdravje in nekaj zgleda že imata. In samo to še, za solato zdaj sol najprej raztopim v žlici rahlo vroče vode z mešanjem, nato jo dodam na solato.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A pa to pride taka .. 'italijanska' pica (tanko testo, hrustljavo) al slovenska kruhasta ala Julči (2 cm debela) :inocent:

 

pa verjetno je treba to testo pol še ful na tenko zvaljat, a ne? Oz okol o zraku metat al kako že to picopeki delajo :)

Pride kruhasta ja - za v uni ta velik pekač ga jaz razvaljam na recimo ene pol cm (ali še manj - spet odvisno kolko testo vzhaja - kolko ga imaš) debelo in potem med pečenjem spet vzhaja tolko da je na koncu debelo slab cm, robovi pa še več - meni je fino tako, eni pa vem, da prav ne marajo debelega testa xcivx

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Če se glede na delno uživanje vsaj delno ne razelektrim, dobiš reklamacijo x;)x

Velja :palec: x;)x

 

http://www.zdravasol.si/static/filebrowser_uploads/knjiga-zdrava-sol.gif

  • Lajkam 1
  • Buuuu 1
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...