Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

jst pa v golaž ne dajem ne moke, ne vina.

Čebula + meso (pa par - do 3 - strokov česna). Pa lovor in rdečo mleto papriko - obvezno x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jst pa v golaž ne dajem ne moke, ne vina.

 

 

itaq, da ne.

vina je škoda, oz. se ne spodobi norčewat iz njega in ga tkole zlorabljat xcivx

moko pa daš samo, če hočeš, da bo vse goste worenk želodec šraufal in da je pol dober uržah za encian pit x8Dx

če ga hočeš pa zgostit, pa se loh enostawn surow krompir notr nariba, da se z golažom vred skuha in wornk razkuha. sam ni pa fajn pol tak golaž 100x zmrzowat in pregrewat.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mož je na balkonu spekel ribo v pizza pekaču, se je že prav specializiral. Za pizzo ni, za peko mesa pa je ta pekač odličen. Ali za opečt zelenjavo, tudi krompir je odličen. Samo koščkov krompirja se mi potem ne da obračat, ker peče samo spodaj.

 

Ribo sva spekla neslano (zdaj mal eksperimentiram s "Ssoljo") in mož je najprej protestiral. Vendar je bilo čisto ok, ko sva jo po vrhu in znotraj namazala s premazom iz soli, olivnega olja, česna in peteršilja.

 

Za prilogo: skuhani peresniki s špinačo in korenčkom, mal kuhane kvinoje, glavnatega ohrovta, korenčka, en svež paradižnik in malo čebule. Zmešano v solati. Raje kot ohrovt bi imela kitajsko zelje, pa ga ni bilo. V eni bukli s kitajsko kuhinjo je priloga: kitajsko zelje za minuto potopimo v vrelo vodo, ocedimo, na krožniku začinimo s sojino omako. In res je dobro, pa še lahko prebavljivo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mož je na balkonu spekel ribo v pizza pekaču, se je že prav specializiral. Za pizzo ni, za peko mesa pa je ta pekač odličen. Ali za opečt zelenjavo, tudi krompir je odličen. Samo koščkov krompirja se mi potem ne da obračat, ker peče samo spodaj.

 

Ribo sva spekla neslano (zdaj mal eksperimentiram s "Ssoljo") in mož je najprej protestiral. Vendar je bilo čisto ok, ko sva jo po vrhu in znotraj namazala s premazom iz soli, olivnega olja, česna in peteršilja.

 

Za prilogo: skuhani peresniki s špinačo in korenčkom, mal kuhane kvinoje, glavnatega ohrovta, korenčka, en svež paradižnik in malo čebule. Zmešano v solati. Raje kot ohrovt bi imela kitajsko zelje, pa ga ni bilo. V eni bukli s kitajsko kuhinjo je priloga: kitajsko zelje za minuto potopimo v vrelo vodo, ocedimo, na krožniku začinimo s sojino omako. In res je dobro, pa še lahko prebavljivo.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Mi pa dons mel čist taprav prvi letošnji piknik. Midva z ženo, starejši sin z ženo in hčerkico v pričakovanju in mlajši sin.

 

Je blo mišljeno sicer štihanje vrta /cca 200m2/, ampak je včeraj oče od punce od mlajšga sina pririnil kultivator /skor traktor/ v hrib in v eni uri zrihtal vrt, da je kt mivka. Kultivator je zakon.

 

Tko da je dons zapel žar, na njem pa čevapčiči, kremenatlci, puranova nabodala, hrenovke...Pa velik regrata, čebule, čemaža, ajvarja, paprike, paradajza...Pa viljamovka, pivo, teran...Pa...skratka, čista klasika.

 

In velik dobre volje, lepih, pozitivnih viber.

 

Dan, ko rečeš "življenje je čudovito".

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

 

In velik dobre volje, lepih, pozitivnih viber.

 

Dan, ko rečeš "življenje je čudovito".

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

 

:palec:

 

se že pripravljamo za nekaj podobnega :onfire:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec:

 

se že pripravljamo za nekaj podobnega :onfire:

 

 

lepo brat tate lepe izjave!mi pa gremo k prjatlom, so po hudih mukah dobili hčerkico in bomo tud skupaj pekli "bio" pizzo (ker bom jaz prinesla moko - sam noben ne ve;), speklasem pa že čokoladne in višnjeve mafine.Pa motovilc, ki sem ga trebila dva dni skup, tudi.Mljask!ampak, ni ga čez dobro družbo !

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kolk maš pa to stare otroke, da rečejo nič mesa? :inocent: :palec:

 

 

midva sva si pa včeraj po dolgem času konkretno meso privoščila in šla na najboljše čevapčiče v mestu :palec:

danes je bila pa caldo verde (portugalska juha iz krompirja in ohrovta x:px )

dobra, dobra :2src:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Odrasla in že poparčkana :palec:

 

Se mi je zdelo, ja :) :palec:

 

 

Pripravila za jutri: črno lečo z rumenim korenjem, parjen brokoli & korenček ter pečen tofu. Pa dodatna posodica solate (zelena, rukola, čemaž, fižol, korenček). Našla ene take fajn posodice za shranjevanje, ki imajo gumijast pokrov in jim nekako zaupam, da bodo tud kakšno juho prinesle do službe, brez da bi imela vse polito okrog :palec:

 

sem se odločila, da ene 3 dni v tednu pripravim (pripravi, če bo kaj več doma) takole take away za naslednji dan, dva dni se pa vsak zase znajde. Kar je fajn, ker pol lahko grem še z bratcem kdaj jest po službi al pa s kako kolegico, on ima pa itak tud skoz neke službene zmenke ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Pripravila za jutri: črno lečo z rumenim korenjem, parjen brokoli & korenček ter pečen tofu. Pa dodatna posodica solate (zelena, rukola, čemaž, fižol, korenček). Našla ene take fajn posodice za shranjevanje, ki imajo gumijast pokrov in jim nekako zaupam, da bodo tud kakšno juho prinesle do službe, brez da bi imela vse polito okrog :palec:

...

:O:

jaz si še par kolutkov narezanega presnega pora ne upam zamešat med solato (solatni bar v službi), ti pa kar lop po čemažu x:Dx x:Dx x:o)x

 

*******

glodam suhe jabolčne krhlje x:px

matr so mi dobro ratali - taki mehki, sladki (ok, tole je bolj odvisno od sorte jabolk), jih žulim, zraven pa pijem ginseng čaj - ima, da dočakam 100 let x:px x:Dx x:Dx

Obožujem tele :2src: Yogi tea x:px ful so mi dobri, res so malce dražji x:Ix ampak so mi (do sedaj preizkušeni) vsi všeč. Večinoma bazirajo na močnih začimbah; ingver, cimet,..

pa zdi se mi ful pozorno, ko je na vsakem papirčku od posameznega čajnega filtra zapisana misel - podobno kot v kitajskih lucky cookie-jih. Evo, tale ima zapisano: "When you trust your love, you will be lovable."

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif se ne marava preveč s čemažem (kaj šele česnom, čebulo) .. ga še tri dni čutim pol v ustih http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif

tko da tole je zdaj terapija http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif vsak dan čemaž naslednjih par tednov in računam, da se bo moj želodček nehal upirat in mal prilagodil in pač prebavil tole mal hitreje ..

 

aja .. ostali .. collateral damage http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

 

 

nama pa že zdavnaj zmanjkalo vseh vrst krhljev in suhih sliv http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif še marmeladke so samo še trije mali kozarčki ...

bo treba letos mal večje soze tega naredit. (pa mal manj okol talat http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif )

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aliana, jst krhlje sproti delam/sušim. Mava sposojen sušilnik in ko zmanjka, jih dragi privleče taveliko merkatorjevo vrečo, pa jih čez noč nasušim; odvisno od velikosti jabolk, seveda. Taveliki se sušijo 11+1 do 2 uri, srednji 10+1 do 2 uri.

11+2 pomeni 11 ur neprekinjenega sušenja, nato vsak krhelj pogledam, če je že dovolj suh; suhi romajo v veliko stekleno posodo s pokrovom, še ne čist suhi pa nazaj v sušilnik plus dodatno uro do dve.

Jaz imam raje mehkejše krhlje, dragi pa čisto suhe, karamelizirane (za moj okus so izsušeni). Tko da nič ne gre stran xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

članek o regratu

 

Korenine regrata in rak

V zadnjem času je bilo objavljenih več zapisov o čudežnem zdravilu proti raku. Izkazalo se je, da je to POSUŠENA IN ZDROBLJENA korenina navadnega regrata.

Regrat spada v družino nebinovk – Asteraceae (lat. Taraxacum officinale ). Francosko ime dent-de-lion (levji zob) in tudi anlgeško dendelion se nanaša na regratove nazobčane lističe. Stari Grki so ga cenili kot zdravilo proti očesni bolezni taraxis. Od tod tudi regratovo latinsko ime.

Na travniku ga tretirajo kot plevel in gojitelji lepe trave ga zelo radi iztrebljajo, vendar je regret zelo trdovratna rastlina.

V vseh nadzemnih delih rastline in v koreninah je mlečni sok, ki je zelo zdravilen.

Regrat vpliva na izboljšanje celotne presnove, čisti kri, koristen je pri protinu, revmatizmu, škrofulozi, kožnih ekcemih, lišajih, akutnih oteklinah, čirih, krvnih boleznih, tolščavosti, starostnih pojavih, neješčnosti, lenem črevesju, motnjah v delovanju jeter in žolčnika, kakor tudi pri prsni in trebušni vodenici ter pri sladkorni bolezni.

Najbolj zdravilni del je korenina, izkopljemo jo pred cvetenjem, po cvetenju jeseni, ali pa takrat, ko jo potrebujemo.

Nadzemni del odstranimo šele takrat, ko je korenina povsem suha, ker bi tudi tako lahko prišlo do izgube mlečnega soka.

 

Kako naredimo zdravilni prah

Izkopljite več korenin regrata. Odrežite liste približno 1cm nad korenino, korenine ne smete poškodovati, ker lahko odteče mlečni sok, kar zmanjša zdravilni učinek.

Korenino na grobo očistite od zemlje, vendar je ne operite. Malo prsti nič ne škodi, ampak samo pomaga imunskemu sistemu. Korenine nato posušite v pečici pri temperaturi 100ºC. Poleti jih lahko sušite tudi na soncu.

Ko so korenine posušene, jih zdrobite v prah v leseni posodi. Nikoli ne uporabite električnega mlinčka.

Tako zdrobljene korenine shranite na suhem v temni stekleni posodi.

Vsak dan zmešajte malo več kot polovico čajne žličke zdrobljene korenine v kozarec z mlačno vodo- priporočamo revitalizirano- in spijte cel kozarec naenkrat. Po nekaj dnevih se boste že bolje počutili in vaš imunski sistem se bo začel krepiti. Rakaste celice se ne bodo več razmnoževale. Po nekako treh tednih jemanja bo tudi bolečina, ki jo povzroča rak, izginila. Vse vrste raka naj bi pozdravili v roku treh mesecev, vendar je za popolno ozdravitev potrebno nadaljevati pitje tega praška še vsaj pol leta. Telo pa itak že samo pove, kdaj je dovolj in kako se počutimo.

Nekateri ljudje občutijo bolečine v trebuhu, če je konzumiramo preveč. V tem primeru je potrebno zmanjšati dnevno količino. To tudi pomeni, da je rak pod kontrolo in da lahko zmanjšate dnevni vnos. Kot stranski učinek jemanja boste opazili, da se je vaša telesna odpornost povečala in da v času jemanja niste zboleli za prehladom.

Največji sovražnik te metode je seveda kemoterapija. Kemoterapija namreč ubija imunski sistem in apetit.

Poizkusite sami, nič vas ne stane, lahko vam samo koristi.

 

 

 

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

janko, imam par vprašanj o teh regratovih koreninah - če imaš morda izkušnje in voljo, da odgovoriš:

 

1. zakaj se jih suši na temp. do 100st.? Navadno se (druge zadeve, ne regradove korenine) suši na temp. do 50st.

2. zakaj se jih tare v lesenem terilniku/možnarju, ne pa npr. v kamnitem? Osebno v lesenem možnarčku tarem le sol - če ni dovolj drobna. Ostalo se v lesenih možnarjih težko tare, je lažje v kamnitem.

 

super, da si dal info o regratovih koreninah, sama jih neuspešno iščem po zeliščarskih lekarnah, tut v ašičevi je nimajo. Sem že hotela sama nabirati, pa sem itak prelena, pa še dobro, da si napisal, da se ne sme sok ven iz korenine pocedit, sama bi glih olupila korenine in jih nato posušila.

aja, regratove korenine iščem (bolj lagano x:o)x ) zaradi spomladanske revitalizacije - čajne mešanice.

verjetno jih je lažje nabirati po njivah/krtinah, kot direkt s travnika x:Ix

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

janko, imam par vprašanj o teh regratovih koreninah - če imaš morda izkušnje in voljo, da odgovoriš:

 

 

 

voljo imam, to pa je tut use. žal nimam pojma o ničemer, kar sprašuješ, ugibal pa ne bi, da ne bi koga zavedel.

to sem dobil na mail in ker je sezona regrata in ker je to brana tema, sem pač prilimal tukaj.

vem pa, da nekateri nabirajo tiste bele lučke-ko regrat odcveti in si ga posejejo v svoj vrt, da imajo prihodnje leto pred nosom regrata v izobilju. to počne tut ena prjatlca in bom ob šansi njo povprašal, ker je čista pehta in ziher kej ve.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aliana, jst krhlje sproti delam/sušim. Mava sposojen sušilnik in ko zmanjka, jih dragi privleče taveliko merkatorjevo vrečo, pa jih čez noč nasušim; odvisno od velikosti jabolk, seveda. Taveliki se sušijo 11+1 do 2 uri, srednji 10+1 do 2 uri.

11+2 pomeni 11 ur neprekinjenega sušenja, nato vsak krhelj pogledam, če je že dovolj suh; suhi romajo v veliko stekleno posodo s pokrovom, še ne čist suhi pa nazaj v sušilnik plus dodatno uro do dve.

Jaz imam raje mehkejše krhlje, dragi pa čisto suhe, karamelizirane (za moj okus so izsušeni). Tko da nič ne gre stran  xcivx

 

 

keri sušilnikpa masta? a un v nadstrpjih? zanima me zato, ker si hočem enega kupit pa ne vem, a je to uporabno al ne? a lahko posušim tudi v pečici, k oma tisti ventilator?

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

janko, hvala za odg. :palec:

če se ob priliki spomniš, pa le povprašaj "pehto" :inocent:

 

Cipy, onega plastičnega, belega, navadnega, kupljenega v Mečkatorju za 50E. Ima 4 nadstropja, pa dva gumba (trajanje sušenja in moč pihanja; jaz imam skos na max.). Za nas je dovolj dober xcivx

 

lahko sušiš tudi v pečici, za elektriko pa ne vem. Tut sušilnik je kar potraten - pa še vedno ne tako, kot "moj šporhet".

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, jaz pa nisem tolk navdušenec nad krhlji, da bi jih kupovala in sproti sušila x:)x Je to bolj sistem ozimnice pri nama, jeseni, ko je ful sadja in da ne jemo cele dneve samo jabčkov pa da ne mečemo stran .. mam pol sušilnik zalaufan konstantno za jabčke, hruške, slive, pol pa še kakiji (letos smo še kivije probal, sam je ful packarija :o|o:, tašča pa čist navdušena nad njimi, tko da jih bomo letos očitno spet) in pol se sezona zaključi ...

aja, spomladi pa koprive in kar je še teh zelišč za čaj, ki se mi jih da nabirat :)

 

tko da pol ponavadi do pomladi zmanjka teh stvari, letos je šlo pa malo prej, ker se mi ni dalo tolk sušit in sem manj naredila ..

 

zdaj pa itak pridejo na vrsto regrat in vse živo po sistemu Cortezeja, in sveža zelenjavica z vrta počas :)

je dragi glih včeraj iskal in namontiral torbe na kolesa .. pa ga gledam, zakaj tole treba, če greva na kak izlet al kaj :inocent: pa on - ja, bova šla hrano nabirat, ne, pa boš rabla kam spravit :palec: x:)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

regrat spada med plevel?! :eek: no, boljs to, kt pa da bi bil zakonsko zasciten...x:Dx

 

v kombinaciji se s cim pa mix regratovih solat ze par dni po par noci...:yumy: ceprav je tud sam :yumy: Najbl :yumy: :yumy: je pa tist regrat k ma del stebla zarascenega se v zemlji in je zto tud bl rumeno-bele barve... pa jaaa dobr apetit...

 

1. zakaj se jih suši na temp. do 100st.? Navadno se (druge zadeve, ne regradove korenine) suši na temp. do 50st.

2. zakaj se jih tare v lesenem terilniku/možnarju, ne pa npr. v kamnitem? Osebno v lesenem možnarčku tarem le sol - če ni dovolj drobna. Ostalo se v lesenih možnarjih težko tare, je lažje v kamnitem.

ce kj pomaga...

1. mlecni sok, omenjen v clanku :palec: , sestavlja vec etericnih snovi in te se ponavad aktivirajo pr "destilaciji z vodno paro"... do vodne pare pa se lahk pride na vec nacinov, fora je le v tem, da vodne molekule dosezejo svoje vrelisce - to je pr 100°C... in te lahk nastajajo v vodi, ki se jo segreva (za caj), v zraku, ki se ga segreva (za susenje), v...

2. najboljse so se vseen steklene terilnice... so najbolj nevtralne, inertne... ampk tud lesene, kamnite, plasticne so boljs kt pa elektricno mletje... ki je mal prebrutalno za vse tiste krhke mikro koristne snovi... tk, da ti kr mlej, kjer ti je lazje... :palec:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

 

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ej kapica... pis of x:Dx x:Dx x:Dx

sam še tole... čeb loh kdo pokomentirou, ker mi ni čist jasn...

neki se izključujeta pristopa med sabo... tko... na prvi pogled...

 

 

 

 

Nadzemni del odstranimo šele takrat, ko je korenina povsem suha, ker bi tudi tako lahko prišlo do izgube mlečnega soka.

 

Odrežite liste približno 1cm nad korenino, korenine ne smete poškodovati, ker lahko odteče mlečni sok, kar zmanjša zdravilni učinek.

Korenino na grobo očistite od zemlje, vendar je ne operite. Malo prsti nič ne škodi, ampak samo pomaga imunskemu sistemu. Korenine nato posušite v pečici pri temperaturi 100ºC. Poleti jih lahko sušite tudi na soncu.

 

 

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

na prvi pogled se pristopa izkljucujeta? neki pravjo, da gre v tretje lazje... xcivx

 

stvar je "povrsna" ni pa lih izkljucujoca...:palec: mlecn sok se nahaja v koreninah, v steblih, tud v cvetu... clanek govori o tem, kako se naredi zdravilni prah IZ KORENIN... in, ce se "lihkr izruvani zivi rastlinci" odrezejo listi (nadzemni del) bo dost soka steklo "stran"... ce se pa odreze, ko je suha, ko so se stvari ze "fiksirale" posebej v listih, posebej v koreninah,... pa je teh izgub manj... se manj jih pa je, ce se med tem ne poskoduje korenin... in ker so te stvari notr "fiksirane" v fiziolosko dokaj neuporabni obliki.. vsj kr se zdravilnih etericnih snovi v soku tice... je potrebno posuseno se dodatno posusit z uno "destilacijo z vodno paro"... da se snovi spremenijo in postanejo fiziolosko prebavljive, aktivne,...

se pa men zdj na prvi pogled zdi, da bi se lahk podobn ucinek dosegu tud s tem, da bi se posusene korenine, namest segrevanja v pecici in pitja le-tega pomesanega z vodo... lahk dalo kr v vrelo vodo kt caj varjanta? x:Dx xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

 

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

na prvi pogled se pristopa izkljucujeta? neki pravjo, da gre v tretje lazje... xcivx

 

stvar je "povrsna" ni pa lih izkljucujoca...:palec: mlecn sok se nahaja v koreninah, v steblih, tud v cvetu... clanek govori o tem, kako se naredi zdravilni prah IZ KORENIN... in, ce se "lihkr izruvani zivi rastlinci" odrezejo listi (nadzemni del) bo dost soka steklo "stran"... ce se pa odreze, ko je suha, ko so se stvari ze "fiksirale" posebej v listih, posebej v koreninah,... pa je teh izgub manj... se manj jih pa je, ce se med tem ne poskoduje korenin... in ker so te stvari notr "fiksirane" v fiziolosko dokaj neuporabni obliki.. vsj kr se zdravilnih etericnih snovi v soku tice... je potrebno posuseno se dodatno posusit z uno "destilacijo z vodno paro"... da se snovi spremenijo in postanejo fiziolosko prebavljive, aktivne,...

se pa men zdj na prvi pogled zdi, da bi se lahk podobn ucinek dosegu tud s tem, da bi se posusene korenine, namest segrevanja v pecici in pitja le-tega pomesanega z vodo... lahk dalo kr v vrelo vodo kt caj varjanta? x:Dx xsrcx

 

no.. aj blo tko težko? x:px x:Dx

in wrjem, dab loh jes to še tretjič bral... tega ne bi najdu napisanga x:Ix

sploh pa je blo še lažje mal pojamrat x:o)x

pa še ti si s tem kronala swoj trud in izpolnila swoje poslanstwo, ko si tole sprawila med ljudi x:)x

pa še ziher ti bo zato kdo kakšenga smajlija poslal u profil x:Dx

aja... hwwwaaaaallllaaaaa noooooooo xcivx

 

torej...

izkopat... posušit tko, na peš...

pol odrezat liste... pol pa u sušilnik al pa na sonce, da se čist čist posuši, pol pa zdrobiti... in pol vsak dan regratov čaj ala kapica? al pa po receptu z vodo?

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...