Cookie 3. junij 2011 Prijavi Deli 3. junij 2011 butl, predno zaželiraš, sam za info: "želin" se da kupit tudi iz alg (agar agar) vsem jedcem kolagena pa sporočam, da je učinek (liftinga, las in nohtov) enak, kot če obglodajo kuhan goveji kolenski sklep (goveja župa), učinek v tošlu pa je zanemarljiv Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 3. junij 2011 Prijavi Deli 3. junij 2011 Sej je ok. Ne bod užaljena zdej. Sam res, da mam v marmelado vmešano žolco, govedino al kej podobnga, pa res ni glih apetitlih, pa ziher je poleg prašičev in krav še kakšna kemija v obliki konzervansov. Ajd, če jo kupiš v štacuni, vzameš v zakup, ampak, če pa delaš doma, zase. No ja, blj me zanima, a se da brez, kar si pa že odgovorila. Hvalahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Gelfix sestavine: - Dekstroza - to je D-Glukoza ali grozdni sladkor - sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina) - sredstvo za želiranje (pektin) - pektin - kolkor sm prebrala, ga vsebujejo največ olupki sadja, recimo jabolk - rastlinska maščoba - stabilizator (mono in digliceridi maščobnih kislin) Ne vidim da bi blo kle kaj živalskega... 1 Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 3. junij 2011 Prijavi Deli 3. junij 2011 Ok, ok...prov mi je, kva pa dregam v kuhno. Vzamem nazaj. Lep dan želim. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 3. junij 2011 Prijavi Deli 3. junij 2011 Tudi tebi lep dan... Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 3. junij 2011 Prijavi Deli 3. junij 2011 ZA ZGOŠČEVANJE MARMELAD lahko uporabimo tudi koščice sliv, ki jih zavijemo v eno gazo in potem vzamemo vn, limonin sok oz. razni citrusi, olupke jabolk (kot sem že omenila), ribez, kuzu*, kutine, brusnice, kosmulje.Več ga je v nezrelih in manj sladkih sadežih. Še primerno količino pektina in sadne kisline vsebujejo robide, maline, borovnice, grozdje, jagode in marelice. Fige, ananas, breskve, kivi in melone so sadeži z malo pektina. *Kuzu spada tako kot pektin in agar-agar med naravne zgočevalce in ga dobimo v trgovinah z zdravo hrano. Kuzu je divja vinska trta, ki izvira z Japonske. Dobimo ga v obliki prahu, ki ga pridobivajo iz korenin te rastline. Sadje, ki slabo želira, lahko vkuhavamo v mešanicah s sadjem, ki vsebuje več pektina. Tako so znane kombinacije robid in jabolk ali hrušk in sliv. Za uspešno želiranje je potrebna tudi sadna kislina. Če uporabljeno sadje ne vsebuje dovolj kisline, jo nadomestimo s sokom limon. Kako so zgoščevali v preteklosti?Pripravljali so tako imenovani želirni sok, ki so ga dodajali za boljše strjevanje. Sadje, bogato s pektinom, so narezali in dodali le toliko vode, da je bilo pokrito. Kuhali so ga toliko časa, da se je zmehčalo. Vse so prelili na prtič, ki so ga napeli na noge narobe obrnjenega stola. Počakali so, da se je tekočina precedila v podstavljeno posodo. Tej tekočini so dodali približno enako količino sladkorja in malo limone. Sok so uporabili za pripravo marmelad ali pa ga zgostili v žele. Še vroč žele so spravili v kozarce in jih zaprli s celofanom. VIR: Velika sodobna kuharica 2 Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. junij 2011 Prijavi Deli 3. junij 2011 Sej je fajn, ampak, mislm, a res ne gre brez raznih gelfixov, želinov in podobnega sranja vsaj doma, za domačo uporabo? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/sorry.gif sem se hotla že vtaknit, pa vidim, da je Ale že razložila eno je želin (ki je mislim da res živalska želatina), drugo je pa tale Gelfix, ki ima notri pektin, ki je drugač naravno prisoten v določenih vrstah sadja .. maš par vrst teh Gelfixov, zeleni nima nič konzervansov in ga imam jaz kot najmanjše zlo v takih primerih, kot sem gor napisala, ko vse skupaj rata preveč tekoče, da bi bilo podobno marmeladi ...sem pa proti kuhanju sadja dva dni, ne tolk zato, ker ne bi imela bajte (no, saj je nimam ) ampak ker se mi zdi škoda sadja ...Jaz ga na primer, če že, uporabim ful, ful manj, kot je napisano na receptu, ponavadi eno tretjino tistega ... V bistvu sem se prišla pa samo pohvalit, da smo včeraj s palačinkami spraznili prvi lonček češnjeve marmelade in da je je ostala kar precej kisla, okus citronke se je pa polegel, ko se je ohladila ... Barva je pa sploh 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. junij 2011 Prijavi Deli 3. junij 2011 četrtek je dan za palačinke Aliana, zakaj pa steriliziraš kozarčke (za marmelade) v mikrovalovki skupi s kozarcem vode? A da bi bili sami kozarci (brez vode) ne bi šlo? Pa, a maš medtem mikrovalovko na programu pečice al prov za mikrovalovko? Midva imava doma mikrovalovko, sam je jst ne (znam) uporabljam/t, to ima bolj za kaj pogrevat. Jst še zmer prisegam na plinski šporhet z vgrajeno električno pečico. Ajde, grelnik vode, to tut znam uporabljat, čeprav sem se ga z vsemi štirimi branila, ampak zdej priznam, da brez njega bi šlo veliko bolj počasi Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. junij 2011 Prijavi Deli 3. junij 2011 četrtek je dan za palačinke Aliana, zakaj pa steriliziraš kozarčke (za marmelade) v mikrovalovki skupi s kozarcem vode? A da bi bili sami kozarci (brez vode) ne bi šlo? Pa, a maš medtem mikrovalovko na programu pečice al prov za mikrovalovko? Midva imava doma mikrovalovko, sam je jst ne (znam) uporabljam/t, to ima bolj za kaj pogrevat. Jst še zmer prisegam na plinski šporhet z vgrajeno električno pečico. Ajde, grelnik vode, to tut znam uporabljat, čeprav sem se ga z vsemi štirimi branila, ampak zdej priznam, da brez njega bi šlo veliko bolj počasi Na mikrovalovih (kozarec z vodo zato, ker .. ma neki v stilu, da mikrovalovi grejejo vodo in če ni nič takega, kar bi imelo tekočino not, zna mikrovalovka mal streljat začet al se pa kozarci tolk pregrejejo, da počijo --- pa tole ni preverjeno na lastni koži, oči tko rekel 10 let nazaj in se držim tega ... vem pa, da se je vsaj v ta stari MV začelo bliskat, če si jo prazno al pa s praznim kozarcem not zalaufal ... ) ... na mikrovalovih pa zato, ker po moji logiki tole fenta vse živo in neživo, in je na isti princip kot voda pri 100* ... včasih za zihr še kombiniram .. segrejem pečico na ene 100* za par minut, pol pa še 3 minute mikrovalov čez ... Midva imava ful simpatično manjšo kombinirano pečico, ki jo uporabljava predvsem kot klasično pečico, mikrovalovno pa v takihle primerih al pa za kako juho pogret, če se nama res mudi in ne da prestavljat v lonce in na štedilniku gret ... Jaz tudi ni pogojev, da bi si zdajle nabavla električno al pa indukcijsko, pa nama vsi hočejo to prodat .. čist lepo bodo tri klasične rinke za plin pa ena električna (steklokeramika) za vsak slučaj, če Rusi odklopjo plin pa za odlaganje posod ... Plin, da je ogenj, da vidiš da gori in da lahk reguliraš ... Včeraj skor živce zgubila, ko sem na steklokeramični palačinke pekla Kettle (grelnik vode) je pa ena najboljših pogruntavščin v kuhinji, če mene vprašaš Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. junij 2011 Prijavi Deli 6. junij 2011 ahm, jst pa palačink ne pečem (rada), ker mi pol smrdijo lasje po njih :xx!: pripravim maso, speče pa ki je pravi palačinkožer Jaz pojem dve do tri, pa se naveličam okusa (isto pri sladoledu, še kepica mi je preveč). mmm, že od včeraj razmišljam o tiramisuju, pa še mascarpone imam doma sej ne, da bi se kej posebi palila na tiramusi, jst se "najem" že samo od barv sestavin pri pripravi.Prej pa solata, sva založena z zeleno za skor cel teden upam, da imam še kaj koruze, če ne, bom sitna Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 6. junij 2011 Prijavi Deli 6. junij 2011 upam, da imam še kaj koruze, če ne, bom sitna ojoj...kuko more šele to zgledat, da še sama priznaš Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 6. junij 2011 Prijavi Deli 6. junij 2011 Pira "po treviško" z dodatkom melancane - improvizacija pač - je blo treba porabit oboje In tolko da "poročam" ker prej ni blo časa. Ale v soboto sem nardila češnjev zavitek po tvojem receptu - je ratal odličen! Bomo še pekli (Smo v nedeljo obnovili zalogo češenj, smo jih šli brat blizu vaših koncev.) Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 6. junij 2011 Prijavi Deli 6. junij 2011 In tolko da "poročam" ker prej ni blo časa. Ale v soboto sem nardila češnjev zavitek po tvojem receptu - je ratal odličen! Bomo še pekli (Smo v nedeljo obnovili zalogo češenj, smo jih šli brat blizu vaših koncev.) Me veseli! (da ti je bil dober) *Midve sva pa zdej dva dni nabirali gozdne jagode, zvečer pa vsaka dobila veliko skodelo jagod, prelito s stopljenim sladoledom. Ostalo sem pa zamrznila za v prihodnje... Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 22. junij 2011 Prijavi Deli 22. junij 2011 Piro z omako iz melancan zraven pa rukolo Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 22. junij 2011 Prijavi Deli 22. junij 2011 Enolončnico iz domače zelenjave... Za posladek pa prve domače breskve.... Kumare moram pobrat za vložit, drugače bodo prerasle... pozabila kupit kis za vlaganje Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 22. junij 2011 Prijavi Deli 22. junij 2011 Za kosilo bila lečina juha. Lečo sem dala kuhat v cca 3 x količino vode, kasneje sem dodala nekaj korenčkov, narezanih na kolobarje. Po okusu mi je šel zraven lovorjev list, timijan in peteršilj. Zmiksala s "paličnjakom" in malo kisle smetane. Juhej je bila dobra. Palačinke tokrat glede na bližajoče se poletje brez sladkorja, namesto mleka dodala varianto ala riževo oz. proseno "mleko". Za sladico tek in pilates Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 Dejte mi mal svetovat prosim, kako naj olupim breskve, pa da jih lahko lepo razpolovim in izkoščičim... Sem probala celo dat najprej v vrelo vodo za 30 sekund, kot sem prebrala po forumih, pa ene grejo lepo, druge sploh ne, pa... ko jo že olupim, se začne tako hitro cedit, da ni šans da jo dam lahko lepo na polovico, še na krhlje gre bolj težko... Pa sm izbrala lepe, zrele, še trde breskve... pa ne gre. Ne vem kako naj nrdim vložen breskov kompot... pa tko dober je. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 drži, da jih potopiš, popariš z vrelo vodo ... morda celo na kratko zavreš, kot paradižnik ... verjetno odvisno tudi od sorte in zrelosti breskve ... ker nekatere, dosti zrele, lahko olupiš brez toplotne obdelave *** štrudel pečem ... enga skutnega in enga mareličnega češnje mi, dobesedno, gledajo ven že pri ušesih solata tud' ... zdaj so se začele bučke, kumare, grah .... da ne govorim o mladem, pečenem krompirju s svežim rožmarinom borovnice sem pa kar naročila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Laaaaačen http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Laaaaačen http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg lih na uno reklamo si me splomnu: lačen si full drugačenhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 Laaaaačen http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/srcoci.jpg ne morem rečt "sam' za tebe" sam' ni še pečen ... pol more še mal "odvolknt" tak, mlačen ... bo pa ravno prav za v želodček pozab na tiste, ki pravijo, da takšna hrana škoduje http://www4.slikomat.com/11/0623/r1s-poletj.jpg*** aja ... Ale ... olupi jih z lupilnikom ... ali ostrim nožem olupke pa pojej, posuši ali prekuhaj za zalivko 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 Ti si pa sadistka, Jeti http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/CRY.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 pozab na tiste, ki pravijo, da takšna hrana škoduje http://www4.slikomat.com/11/0623/r1s-poletj.jpg*** aja ... Ale ... olupi jih z lupilnikom ... ali ostrim nožem olupke pa pojej, posuši ali prekuhaj za zalivko Uu, lepo zgledata tidve štruci štrudlja! Bom tudi jst nrdila enga danes, mam lih še eno testo doma. Hvala, bom probala če bo šlo. Samo, a veš kaj razmišljam... a ne bojo pol prekisle te breskve če bom tko trde dala v kozarce? Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 ne morem rečt "sam' za tebe" sam' ni še pečen ... pol more še mal "odvolknt" tak, mlačen ... bo pa ravno prav za v želodček pozab na tiste, ki pravijo, da takšna hrana škoduje http://www4.slikomat.com/11/0623/r1s-poletj.jpg*** aja ... Ale ... olupi jih z lupilnikom ... ali ostrim nožem olupke pa pojej, posuši ali prekuhaj za zalivko dobr nas rajcaš s temlehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 Ti si pa sadistka, Jeti http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/CRY.gif aaa, bejž ... kva pa vaš ribji piknik ... "na debel sem sline požirala" Uu, lepo zgledata tidve štruci štrudlja! Bom tudi jst nrdila enga danes, mam lih še eno testo doma. Hvala, bom probala če bo šlo. Samo, a veš kaj razmišljam... a ne bojo pol prekisle te breskve če bom tko trde dala v kozarce? ja ... pol , pa še mal počak' ... a ne, da bodo bolj zrele ... saj sezona breskev se je šele zaćela ... vsaj pr nas štrudel pa kr speč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 aaa, bejž ... kva pa vaš ribji piknik http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif... "na debel sem sline požirala" http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif U, sej res. Naslednji vikend bo repriza. V Luciji tokrat. Komej čakam. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.