Guest Jeti 23. junij 2011 Prijavi Deli 23. junij 2011 U, sej res. Naslednji vikend bo repriza. V Luciji tokrat. Komej čakam. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif uživajte na polno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 28. junij 2011 Prijavi Deli 28. junij 2011 sam' ni še pečen ... pol more še mal "odvolknt" tak, mlačen ... bo pa ravno prav za v želodček Njam Jeti tole že zgleda božansko! Danes na meniju polnozrnati špageti z omako iz divjih špargljev (sem mela še en paketek v skrinji) Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 28. junij 2011 Prijavi Deli 28. junij 2011 Njam Jeti tole že zgleda božansko! Danes na meniju polnozrnati špageti z omako iz divjih špargljev (sem mela še en paketek v skrinji) saj je tudi bilo tri dni že mlatim borovnice ... nič ne bo šlo v skrinjo ali za štrudelj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 29. junij 2011 Prijavi Deli 29. junij 2011 saj je tudi bilo tri dni že mlatim borovnice ... nič ne bo šlo v skrinjo ali za štrudelj nam pa skomine delašhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 30. junij 2011 Prijavi Deli 30. junij 2011 Danes bojo pa polnjene bučke s kuskusom in zelenjavo Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 30. junij 2011 Prijavi Deli 30. junij 2011 o njam, ale (ej meni se je pa zbriskal smeško ko se oblizuje )za nas je pa, čudo prečudno, tašča skuhala kosilo, in to eno bučkno župo, meni je to toook dobr, mi je dala potem še cel mali lonec za domov in sem za večerjo pospravila do zadnje žlice.za dans pa nimam idej Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 30. junij 2011 Prijavi Deli 30. junij 2011 alehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif cipcy, lepo od tašče, da je skuhala to kar maš radahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif, ma pomoje boš že kako idejo za dans dublahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yes.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. julij 2011 Prijavi Deli 3. julij 2011 aaaa ... ne morem se premikat to je bilo pa takooo dobro zdajle čist simpl, stročji fižol, krompir, ful lanenega olja in mal kisa za solato, zraven pa cela ogromna bučka, panirana v jajčku in moki in na kokosovem maslu .. ugotavljam, da mi ni nič slabo, verjetno ker je bilo kokosovo .. ponavadi so mi tele stvari, ki so v olju ocvrte takoj pretežke in mi je mal slabo pol, tole zdaj je bilo pa čist ok. itak sem ful malo maščobe uporabla ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 3. julij 2011 Prijavi Deli 3. julij 2011 aaaa ... ne morem se premikat to je bilo pa takooo dobro zdajle čist simpl, stročji fižol, krompir, ful lanenega olja in mal kisa za solato, zraven pa cela ogromna bučka, panirana v jajčku in moki in na kokosovem maslu .. ugotavljam, da mi ni nič slabo, verjetno ker je bilo kokosovo .. ponavadi so mi tele stvari, ki so v olju ocvrte takoj pretežke in mi je mal slabo pol, tole zdaj je bilo pa čist ok. itak sem ful malo maščobe uporabla ... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif sj kokosovo olje je full zdravo, pa mislm da nima tolk maščobehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 5. julij 2011 Prijavi Deli 5. julij 2011 Heh jaz sem danes polnila bučkine čolničke z ajdo yum yum! a ne? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif se mi kr sline cedijohttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 5. julij 2011 Prijavi Deli 5. julij 2011 Lili Mai, hvala za recept, bom še sama probala narest, se vidi, da ni dost dela http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 Lili Mai hvala za idejo z bučkami in ajdo, super je. Že dolgo nisem kuhala ajde, sem jo imela v mislih, kot neko trdo zadevo. In ker zadnje čase berem o zakisanju telesa in da sta najbolj zdrava ajda in proso..., sem včeraj res skuhala ajdo. Je bo še danes za solato. Na vrtu sedaj kipijo bučke, njami, kaj vse lahko delamo z njimi. Nastavljajo se že tudi hokaido buče, ki jih bom prvič sprobala. No, jz sem za kosilo na bučkah spekla na čebuli (na hitro) popražena papriko in paradižnik, nato še ajdo. Na koncu pa dodala še malo naribanega sira. Ko je na vrtu preveč bučk...takrat jih nekaj tudi vložim. Popečem rezine bučk, dodam tudi popečeno rdečo in rumeno papriko, včasih tudi melancane. Paprike nič ne lupim, pa je dobra. Pomaga mi mož in skupaj "popekava" zelenjavo. V dveh kozicah in še pizza pekaču. Pizza pekač je odlična zadeva, za vse drugo, samo pizzo ne . Na njem pečeva na balkonu ribe, palačinke velikanke, krompir... . Zelo dobri v tem času, ali kadarkoli, so kaneloni. Slane palačinke, če je gužva, spečem v pizza pekaču, potem jih razrežem na kvadratke, nadevam z zelenjavo, sirom, lahko tudi gobicami, prazenimi na čebuli, z veliko peteršilja in česnom. Pa tudi sinu, ki jih zlepa ni imel dovolj, sem kdaj že spekla par velikank, namesto toliko več majhnih, hehe. Ajaaaa, maso za palačinke v zadnjem času namesto z mlekom naredim z riževim ali prosenim "mlekom"... Naredila sem tudi ribez - malina marmelado, brez želina, je še kar gosta. Zaradi tega, ker se vedno mudi, sem izumila tudi hitro izdelavo soka, to jest sirupa. Ribez in maline, saj ni bilo veliko, sem izzsočila na električnem sokovniku, dodam vodo, sladkor in kuham tako nekje, da glih ne zavre, ene 10 minut. Nalila v umite, pasterizirane flaše. Se mi pa zdi, da je bilo v sprešanih ostankih še kar nekaj tekočine, zato bom naslednje leto poskusila klasičen način kuhanja soka, v podedovanem sokovniku. Tistem velikem loncu, ko kuhaš in kaplja ven pri pipci... Je katera to že delala? Jz pojma nimam... Na oknu se na sončku raztaplja sladkor, z višnjami, malinami in šnopčkom (pa kak črviček rajtam tudi vmes ). Za vsakogar bo nekaj. 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 - rdeči ribez - za kosilo zelenjavna juha (koreček, krompir in stročji fižol) & palačinke s svežimi malinami - marelični štrudl Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 Je super ne? Meni je poleg kus kusa z zelenjavo zelo hvaležna poletna jed. Hitro in dobro.Sira pa ne dajem zraven iz istega razloga kot si ti začela pečt palačinke z riževim mlekom.Sem se odločila dat vse mlečne izdelke na stran do nadaljnega Kar mi je malo hudo, ker so mi letos zapasali porovi tulci s skuto in zelenjavo. Aja pa sej pijani črvički niso več ''hudi'' Hehe, pijani črvički so svojevrsten doprinos, kajne Mlečni izdelki, huh ja. Navada, odvisnost od hrane nasploh. Si prigovarjaš, kako se boljše počutiš, če zdravo ješ, potem pa zagledaš v mislih eno slikco dobrega kruhca... adijo vsi sklepi Tudi skuta občasno zapaše. In kisla smetana Poleg kus kusa mi zelo paše tudi polenta. Poleti skuham recimo polento in dodam žlico olivnega olja, pa zraven kakšno solato. Am, najbolj pašejo, rečeš kar hočeš, kumarice z jogurtom. No pa sej, čez noč tudi ne moreš preskočit na sosednjo goro, kajne Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 kaj mata to vidve pogovore v šifrah zakaj pečeš palačinke brez mleka in zakaj ne sira na polnjenih bučkah jaz pa razmišljam o polnjenih bučkah s kvinojo; zadnjič sem v navalu Alianinega navdušenja nad kvinojo, le-to kupila v Mečkatorju. In jo gledam že dober mesec tam na polici Torej, al bojo polnjene bučke, al pa bobiči pi.da, sam nima koruze Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 Aloha,kako točno se tole (vloži bučke) naredi? Ko je na vrtu preveč bučk...takrat jih nekaj tudi vložim. Popečem rezine bučk, dodam tudi popečeno rdečo in rumeno papriko, včasih tudi melancane. Paprike nič ne lupim, pa je dobra. Pomaga mi mož in skupaj "popekava" zelenjavo. V dveh kozicah in še pizza pekaču. slišala sem tudi, da se jih lahko popeče in da v skrinjo...Može?Na kaj moram pazit? No, če komu kaj pade na pamet - nujno rabim info za nek tak način shranjevanja, ki vzame čim manj časa (plissss za v skrinjo)...tenkju Ima kdo še kakšen na easy recept za borovničev sladoled ali kako fajno pecivo (čim manj pečenja, odvečnega cukra ako može )?ker - mogoče dobim borovnice lepo kuhajte(meni se kisa od letanja po njivi, vrtu in pobiranja, kuhanja, shranjevanja pridelka Je pa vseeno taaako lepo, ko je vse doma pridelano ) Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 kaj mata to vidve pogovore v šifrah zakaj pečeš palačinke brez mleka in zakaj ne sira na polnjenih bučkah jaz pa razmišljam o polnjenih bučkah s kvinojo; zadnjič sem v navalu Alianinega navdušenja nad kvinojo, le-to kupila v Mečkatorju. In jo gledam že dober mesec tam na polici Torej, al bojo polnjene bučke, al pa bobiči pi.da, sam nima koruze Ma ja, se izogibam mleku zadnje čase, ker verjamem, da ni zdravo, sploh pa to homogenizirano. Sej z riževim mlekom so glih tako ok. Jz pa mam kvinojo že dva mesca doma in jo tudi samo še gledam Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 Aloha,kako točno se tole (vloži bučke) naredi? slišala sem tudi, da se jih lahko popeče in da v skrinjo...Može?Na kaj moram pazit? No, če komu kaj pade na pamet - nujno rabim info za nek tak način shranjevanja, ki vzame čim manj časa (plissss za v skrinjo)...tenkju Ima kdo še kakšen na easy recept za borovničev sladoled ali kako fajno pecivo (čim manj pečenja, odvečnega cukra ako može )?ker - mogoče dobim borovnice lepo kuhajte(meni se kisa od letanja po njivi, vrtu in pobiranja, kuhanja, shranjevanja pridelka Je pa vseeno taaako lepo, ko je vse doma pridelano ) V skrinjo popečenih bučk še nisem dajala, ampak, ej, ideja. Papriko včasih popečem in dam v skrinjo. Je tudi ni treba lupit, ker potem, ko se odtaja, gre olup fajn dol. Ampak zadnja leta raje naredim mix popečenih bučk in paprike v kisu. Če imaš pomoč, kar gre. Kar se tiče borovnic in čim manj dela, men je listnato testo ful dobro. Naredi kar štrudl. Super pecivo, zelo malo kompliciranja, pa res sočno in dobro (dobila fwd na mail) je tole: Pecivo z zdrobom Sestavine:1 lonček pšeničnega zdroba1 lonček sladkorja1 lonček grobo mletih orehov½ lončka olja½ lončka mleka1 jajce1 pecilni prašek1 vanilijev sladkor1 pest rozin5 večjih naribanih jabolkČokoladni preliv:25 dag čokolade v prahu1 margarina Priprava:Vse sestavine zmešamo, jabolka in rozine (prejnamočene v rumu) dodamo na koncu, stresemov pomaščen pekač in pečemo pri 180 stopinjahpribližno 25 minut. Ohlajeno pecivo prelijemo s čokoladnim prelivom. (ideja: delno jabolka in delno naribane bučke ali namesto jabolk borovnice?) In še tale sezonski recept: PECIVO Z BUČKAMI 4 jajcajogurtov lonček sladkorjavanili sladkor2 jog.lončka ostre moke2 jog.lončka naribanih in ožetih bučk1 jog.lonček olja (jz dam manj)1 pest lešnikov ali orehovcimet, rozine, nastrgana limonina lupina, sok pol limoneJajca zmiksamo s sladkorjem, lahko beljaki posebej v sneg, ni nujno, potem se počasi priliva olje, dodamo bučke, grobo mlete lešnike in začimbe in nazadnje se nežno vmešamo moko. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 11. julij 2011 Prijavi Deli 11. julij 2011 Aja, kako točno se naredi bučke. Pač rezine, narezane na poljubno debelino, opečem na olivnem olju. Ne pretankih rezin, ker so potem premehke, predebelih pa tudi ne. Potem naložim v kozarce mešano bučke, popečeno rdečo in rumeno papriko. Še prej naseckam peteršiljevo zelenje in česen, dodam v kozarce. Zalijem s slanim in malo sladkanim vrelim kisom, na en del kisa dva do tri dele vode, kot za kumarice. Takoj zaprem, pokrijem z deko, da se počasi ohladi. In to je to. V glavnem, kot da bi vlagala popečeno papriko, sam olupim je ne. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. julij 2011 Prijavi Deli 12. julij 2011 Ima kdo še kakšen na easy recept za borovničev sladoled ali kako fajno pecivo (čim manj pečenja, odvečnega cukra ako može )?ker - mogoče dobim borovnice Borovničev sladoled - ajnfoh levelMaš borovnice, jih daš zmrznit lepo razprostrte po pladnju (da se ne sprimejo med seboj), lahko jih tudi min.popršiš s sladkorjem v prahu - ni pa muss Ko so borovnice zmrznjene, jih daš v blender (mikser), skupaj s sladko smetano (v kolikor nisi sladkala borovnic, lahko malo posladkaš mešanico s sladkor.v prahu - ni pa muss. Zmiksaš do gladkega, nadevaš v servirne skodelice in takoj poješ p.s.takega sladoleda še nikol nisem poskusila shraniti, ker sproti gre Recept lahko poljubno moderiraš s kakim drugim zmrznj.sadjem, edino velikim kosom se rajši ogni, da ne pregori blender (razen, če nimaš Krokodilovega modela). Jaz sem čez nakup blenderja začasno naredila In Nominus Padre Ko so se omenjale buč(k)e in pecivo.Sama delam štrudel iz buče špagetarice To je pa najboljši štrudel ever Ko sem ga prvič jedla, sem mislila, da so to kaka posebna jabka (naribana), tako sočno/dobro je bilo (pa cukra glih za kemični vzorec )Postopek je enak kot pri jabolčnemu (naribat, ožet ipd.).Maš listnatop testo, ga razpostreš, pokapljaš z raztopljenim maslom (ali namažeš s ksl.smetano, ali s fraiche), navrstičiš naribano (in rahlo ožeto bučo, itak ful malo vode spusti), malo posladkaš s kristal.sladkorjem, lahko malo odišaviš s cimetom (ni pa muss), zaviješ v zavitek, daš na s peki papirjem obložen protvan. Ponoviš z ostalimi listi in bučami. Zavitke prebodeš, pomažeš s stopljenim maslom, spečeš v pečici (nekje med 180 in 200 st. jaz to vse delam po občutku, vmes ga mal pogledam in temperiram). Ko ga zavoham, je pečen Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 12. julij 2011 Prijavi Deli 12. julij 2011 - marelični štrudl Sm napravila kr šejk iz marelic in navadnega jogurta, sladkano z domačim medom. Je blo prevroče za vklapljat pečico... *** * Bučke lahko spaniraš in daš v zamrzovalnik. Eni narežejo na kolobarje, meni je pa boljše da prerežem bučko na pol, pa potem na podolgovate rezine, je manj dela... * So pa dobre tudi v solati z jajcem... jih opereš, odrežeš konce in daš cele kuhat za 7-15 minut, odvisno od debeline, če so še ful mlade je 7 minut dovolj. Ohladiš v vodi kjer so se kuhale, narežeš na poljubne kose, dodaš narezana kuhana jajca in dodaš sol, kis (jabolčni), olje (olivno), česen (v prahu) in poper (črni). OPOMBA: kar je v oklepaju lahko zamenjaš, npr. namesto olivnega daš rastlinsko, namesto jabolčnega daš vinski, namesto česna v prahu daš česen v stroku... DOBER TEK! Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 12. julij 2011 Prijavi Deli 12. julij 2011 sladoled na hitro http://www.youtube.com/watch?v=1xKN_fy6PVc&feature=related če nimaš mešalnika lahko uporabiš roke http://www.youtube.com/watch?v=M3-OAwhIvU0 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 12. julij 2011 Prijavi Deli 12. julij 2011 tenkju pa ... čimveč sladoleda želim Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 13. julij 2011 Prijavi Deli 13. julij 2011 Zobam melono pokapano z rumom, s sladoledom Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 14. julij 2011 Prijavi Deli 14. julij 2011 Zobam melono pokapano z rumom, s sladoledom http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif prou fouš sm tihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/w00t.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/w00t.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/w00t.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.