Vilinčica 24. november 2011 Prijavi Deli 24. november 2011 Dobila sem posodo domačega kislega zelja pa ga zdaj skoraj vsak dan čopam zraven ob kosilu - fino in še zdravo! 1 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 26. november 2011 Prijavi Deli 26. november 2011 Evo, poročilo: rižev papir za power bars (eeem, kako je že to po domače?) ne deluje sem ga probala dat gor suhega in se lepo zalepi, potem ko pa hošeč narezat, se pa vse spacka, ker se ne da lepo prerezat. Če ga malo navlažiš, se da prerezat, ampak se potem posuši nazaj in zleze skup in se zvije .. in še ni kul za jest, ker je pretrdo, slano in sploh .. meh, no go .. bo za spomladanske zavitke, kar je ostalo ... Tko da dokler ne najdem tistega hostije papirja, bodo pač brez .. malo pocaste roke, ampak .. Evo, dokazi: tkole zgledajo ... tole je pa potem,ko se rižev papir posuši in zvije .. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. november 2011 Prijavi Deli 28. november 2011 Evo, poročilo: ...power bars (eeem, kako je že to po domače?) ne deluje sem ga probala dat gor suhega in se lepo zalepi, potem ... tkole zgledajo ... ...slastno x:px Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 28. november 2011 Prijavi Deli 28. november 2011 Evo, poročilo: menda se reče žitne ploščice ... ploščice zgledajo njami ... papir pa bolj t'ko ... mene bolj spominja na peki papir ... no ja, če na izdelku piše, da je za uživanje, potem ok Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 1. december 2011 Prijavi Deli 1. december 2011 Zarad Jankota http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.youtube.com/watch?v=H2uDWrVp72Q&feature=related Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. december 2011 Prijavi Deli 3. december 2011 po parih dneh se tisti rižev papir tolk navlaži, da je kar užiten .. sicer še vedno daleč od idealnega, tko da bo vseeno kar brez .. sem se spomnila, da bom raje zlagala v posodico, med sloje peki papirja ... Se moram še pohvalit, da sem njami dober jogurt sproducirala pa kislo mleko tudi (dobiva zdaj vsak teden liter in pol domačega mleka, neprekuhanega, direkt izpod mukice .. in ker nisva glih porabnika, prišparava par deci za jutranji pravi čaj z mlekom, ostalo pa predelava .. za kislo mleko pustiš kar svežega v kozarcih na pultu in po dveh dneh pobereš dol pokrovček (smetanco), za jogurt pa malo segreješ, zmešša zraven eno žličko bio trgovinskega jogurta in pustiš v pečici na 40 stopinj kaki dve uri in ohlajaš do zjutraj .. pol pa še kak dan počakaš, da res gost jogurt nastane in je Danes bom na zelenjavni mineštri .. je I. preden je šel, naredil ta ogromen lonec, tako da mi sploh ni treba kuhat ... 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prunus 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 Evo, se spravljam pečt pico. Tko prvič res v solo zasedbi, pa da vidmo kako bo šlo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prunus 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 In, a je pica uspela? Recimo temu tako, ja. Z manjšimi napakami sicer. Sem dala noter mal preveč kvasa in je bla stvar potem kr precej puhasta (mogoče ma delno zraven tut kej ajdova moka, ker sem je dala nekje 1/4 noter). Za "mezgo" sem zmiksala dva olupljena paradižnika in mal paradižnikovega koncentrata, je kar ok izpadlo, samo naslednjič je moram dat še malo več gor. Sem pa ugotovila da mi cvetača na pici spljoh ne paše, pa tut od tune se že mal oddaljujem. Tako da ja, prva pica je bla, recimo, dokaj uspešna. Bomo pa še izboljšal. (so mi še ostal 4je kosi, če je kdo lačen ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 jaz se pa spravla kruh pečt po sto letih .. da vidimo, če bo uspelo ..ma bi moralo, sem se odločla enkrat za spremembo koruzno mešat z belo moko in pravim kvasom, tko da .. bi moralo, ker nič ne eksperimentiram z drugimi mokami (preprosto zato, ker .. mi jih je zmanjkalo in ne bom zdaj tamale vlačla v trgovino samo po kilo polnozrnate moke) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 Aliana, kako je uspel kruhhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. december 2011 Prijavi Deli 7. december 2011 se še peče mal predolgo je moral vzhajat (---- ueeee, ueeee, ueeeee )tko da ne vem kaj bo nastalo .. mal je razpokal .. pojedli ga bomo kakorkol Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. december 2011 Prijavi Deli 14. december 2011 včer pohana piška pa zeljnata solata s fižolom danes bujta repa (brez prežganja) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 14. december 2011 Prijavi Deli 14. december 2011 pečene makarone + mešana solata z zadnjim orehovim oljem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 23. december 2011 Prijavi Deli 23. december 2011 Po dolgem času spet domača pica, s testom iz polnozrnate moke Potem zvečer pa še dva pekača muffinov - pol jih ostane tu, pol jih jutri nesemo k teti. Ker pa sem seveda - kot vedno eksperimentirala z okusi so se mi eni ponesrečli. Nardila sem ene navadne kokosove, ma sem dala večino polnozrnate moke in čisto malo navadne. So prišli ven taki čudni - čisto brez okusa - ne tič, ne miš kokosa kot da ne bi blo notri, čutla se je samo polnozrnata moka, pa verjetno sem malo falila pri odmerjanju sladkorja ker niso bli nič sladki Ma izkušene kuharice so vedno polne trikov (mami) in sva jih rešli tako, da sva jih prerezali na pol in vmes namazali domačo marmelado iz jagodičevja - zdaj so odlični! Ta druge sem nardila pa s kokosom in višnjami in so bli že sami po sebi dobri - ni blo treba nič popravljat Tukaj so višnje dale ful okusa in se polnozrate moke ne čuti preveč. Pekarna Mišmaš uspešno zaključla dan Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prunus 29. december 2011 Prijavi Deli 29. december 2011 Vilinčica, njamsi! Js se bom pa zdele spravila delat domačo čokolado... sporočim, kako bo uspelo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 30. december 2011 Prijavi Deli 30. december 2011 In? Ti je ratalo? Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prunus 30. december 2011 Prijavi Deli 30. december 2011 Ma je še "v nastajanju". Ubistvu se še ni popolnoma strdila, mal je še mehka, jo bom jutri kr v skrinjo postavla za neki časa, mogoče bo potem kej bolše. Okusa je pa drugač res odličnega, sem jo z žlico že mal "probala". Sem pa najprej, zmedena kot sem, pozabla dat peki papir spodi. Sem zlila direkt v pekač in mi je šele po pol dneva kapnil. Sem jo potem raztopila nad paro pa ji dodala lešnike (v prvo sem dala noter mandlje na lističe), tako da zdej ima dvojne oreščke. No potem sem jo pa prelila na peki papir, končno. Torej ja, jutri z njo v skrinjo, potem pa sporočim če se je sploh kej strdilo. Če ne bo pa jed za na žlico. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 31. december 2011 Prijavi Deli 31. december 2011 Ooo tole se pa že bere odlično! Lešniki in mandlji - mmm Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 31. december 2011 Prijavi Deli 31. december 2011 Ma je še "v nastajanju". Ubistvu se še ni popolnoma strdila, mal je še mehka, jo bom jutri kr v skrinjo postavla za neki časa, mogoče bo potem kej bolše. Okusa je pa drugač res odličnega, sem jo z žlico že mal "probala". Sem pa najprej, zmedena kot sem, pozabla dat peki papir spodi. Sem zlila direkt v pekač in mi je šele po pol dneva kapnil. Sem jo potem raztopila nad paro pa ji dodala lešnike (v prvo sem dala noter mandlje na lističe), tako da zdej ima dvojne oreščke. No potem sem jo pa prelila na peki papir, končno. Torej ja, jutri z njo v skrinjo, potem pa sporočim če se je sploh kej strdilo. Če ne bo pa jed za na žlico. Že kak mesec tudi sama pravim, da moram ponovno naredit domačo čokolado. Pruni, si naredila po tistem receptu pol kile mleka v prahu, deci vode, kila sladkorja...itd? Sama sem na začetku, ko sem jo delala, kar določila, da skodelica kave ziher nima več kot deci. Pa ni res, imela je dva deci . Namesto čokolade je takoj nastal tekoči "sladki greh" in kot takega smo tudi porabili. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
prunus 31. december 2011 Prijavi Deli 31. december 2011 Pruni, si naredila po tistem receptu pol kile mleka v prahu, deci vode, kila sladkorja...itd? http://www.kulinarika.net/recepti/3938/sladice/domaca-cokolada/ sem delala po zgornjem receptu, samo sem ga malo priredila. namesto 2dl vode + mleka v prahu sem dala kr 2dl navadnega mleka, masla malo čez 200g, namesto čokolade v prahu kakav in 1kg sladkorja se mi je zdela veliko preveč, tako da sem ga dala malo čez 200g. pa notri sem vrgla še oreščke. aha pa še cimet sem dala noter, kako žličko. okus je odličen, samo agregatno stanje me še vseen mal skrbi. (upam da ti čim bolje uspe, če boš delala! ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 5. januar 2012 Prijavi Deli 5. januar 2012 Sirove štrukeljce v juhi in pa - ker glih ostalo testo..jabočni štrudelj. Ne vem glih kako to dvoje gre skup...ampak tole bomo jedli danes. vsaj jaz Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 21. januar 2012 Prijavi Deli 21. januar 2012 Delava begovo čorbo sporočim, kaj bo nastalo (glede na to, da sem morala v slovar gledat kaj je to žumanjak ... ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 21. januar 2012 Prijavi Deli 21. januar 2012 njamsi I. rekel, da je skoraj kot original (zadnjič jo je jedel v eni čevabđinici in čist navdušen prišel domov) je bila pa brez žumanjaka, ker ga pač nismo imeli evo, recept, če koga zanima .. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. januar 2012 Prijavi Deli 24. januar 2012 mam mal čudna (spet, nazadnje sm jih mela v vegi preblisku) nagnjenja in sicer, čeprav vem, da mi sojino mleko ni dobro (po okusu, pa bohvet iz kake soje je narjen, čeprav je na tetrapaku bio oznaka in uni certifikati), sm si ga vseeno kupila. HB, sem vzela onega mešanega z riževim, no in danes sem zajtrkovala cornflakes s tem "mlekom". Včer sm si pa riževo eko mleko (al je bio?) kupila, ker ta mi je bil nazadnje še najbolj (pogojno) sprejemljiv. Zdej se morm pa sam še prepričat, da je s kofetom tut "uredu" opažam, da spet zatekam (malce sicer, ni panike, ampak vseeno, glih tok, da ko zvečer sezujem nogavice, da se mi rob nogavic pozna :xx!: )no, pa da ledvic ne preobremenim bom skenslala mleko. Pa glih nanoški sir sm si včer kupla, pa kefir a je kdo že probal sojine jogurte? a riževi obstajajo? A so ful dragi? sam fprašam Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. januar 2012 Prijavi Deli 24. januar 2012 mam mal čudna (spet, nazadnje sm jih mela v vegi preblisku) nagnjenja in sicer, čeprav vem, da mi sojino mleko ni dobro (po okusu, pa bohvet iz kake soje je narjen, čeprav je na tetrapaku bio oznaka in uni certifikati), sm si ga vseeno kupila. HB, sem vzela onega mešanega z riževim, no in danes sem zajtrkovala cornflakes s tem "mlekom". Včer sm si pa riževo eko mleko (al je bio?) kupila, ker ta mi je bil nazadnje še najbolj (pogojno) sprejemljiv. Zdej se morm pa sam še prepričat, da je s kofetom tut "uredu" opažam, da spet zatekam (malce sicer, ni panike, ampak vseeno, glih tok, da ko zvečer sezujem nogavice, da se mi rob nogavic pozna http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif )no, pa da ledvic ne preobremenim bom skenslala mleko. Pa glih nanoški sir sm si včer kupla, pa kefir a je kdo že probal sojine jogurte? a riževi obstajajo? A so ful dragi? sam fprašam Hoferjev soja/riž je najbolj užiten, kar se mene tiče .. pa sem jih kar nekaj sprobala gre tud v kavo/čaj čist ok. Sojini jogurti so dragi in nič posebnega, sojini deserti znajo bit ok, ampak so v bistvu pudingi, tko da se ti splača v DMju kupit vrečke za puding in sojino mleko in ga narediš sama .. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.