Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Evo, poročilo:

 

rižev papir za power bars (eeem, kako je že to po domače?) ne deluje :o|o: sem ga probala dat gor suhega in se lepo zalepi, potem ko pa hošeč narezat, se pa vse spacka, ker se ne da lepo prerezat. Če ga malo navlažiš, se da prerezat, ampak se potem posuši nazaj in zleze skup in se zvije .. in še ni kul za jest, ker je pretrdo, slano in sploh .. meh, no go .. bo za spomladanske zavitke, kar je ostalo ...

 

Tko da dokler ne najdem tistega hostije papirja, bodo pač brez .. malo pocaste roke, ampak ..

 

Evo, dokazi:

 

tkole zgledajo ...

 

tole je pa potem,ko se rižev papir posuši in zvije ..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo, poročilo:

 

...power bars (eeem, kako je že to po domače?) ne deluje :o|o: sem ga probala dat gor suhega in se lepo zalepi, potem ... tkole zgledajo ...

 

...

slastno x:px x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

Evo, poročilo:

 

 

menda se reče žitne ploščice xcivx x;)x ... ploščice zgledajo njami :yumy: ... papir pa bolj t'ko ... mene bolj spominja na peki papir :inocent:... no ja, če na izdelku piše, da je za uživanje, potem ok x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

po parih dneh se tisti rižev papir tolk navlaži, da je kar užiten .. sicer še vedno daleč od idealnega, tko da bo vseeno kar brez .. sem se spomnila, da bom raje zlagala v posodico, med sloje peki papirja ...

 

Se moram še pohvalit, da sem njami dober jogurt sproducirala x:px pa kislo mleko tudi x8Dx

(dobiva zdaj vsak teden liter in pol domačega mleka, neprekuhanega, direkt izpod mukice .. in ker nisva glih porabnika, prišparava par deci za jutranji pravi čaj z mlekom, ostalo pa predelava .. za kislo mleko pustiš kar svežega v kozarcih na pultu in po dveh dneh pobereš dol pokrovček (smetanco), za jogurt pa malo segreješ, zmešša zraven eno žličko bio trgovinskega jogurta in pustiš v pečici na 40 stopinj kaki dve uri in ohlajaš do zjutraj .. pol pa še kak dan počakaš, da res gost jogurt nastane in je x:px

 

Danes bom na zelenjavni mineštri .. je I. preden je šel, naredil ta ogromen lonec, tako da mi sploh ni treba kuhat ... :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

In, a je pica uspela? :inocent:

 

Recimo temu tako, ja. Z manjšimi napakami sicer. Sem dala noter mal preveč kvasa in je bla stvar potem kr precej puhasta (mogoče ma delno zraven tut kej ajdova moka, ker sem je dala nekje 1/4 noter). Za "mezgo" sem zmiksala dva olupljena paradižnika in mal paradižnikovega koncentrata, je kar ok izpadlo, samo naslednjič je moram dat še malo več gor. Sem pa ugotovila da mi cvetača na pici spljoh ne paše, pa tut od tune se že mal oddaljujem. Tako da ja, prva pica je bla, recimo, dokaj uspešna. Bomo pa še izboljšal. x:)x

(so mi še ostal 4je kosi, če je kdo lačen x:)x)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz se pa spravla kruh pečt po sto letih .. da vidimo, če bo uspelo ..

ma bi moralo, sem se odločla enkrat za spremembo koruzno mešat z belo moko in pravim kvasom, tko da .. bi moralo, ker nič ne eksperimentiram z drugimi mokami (preprosto zato, ker .. mi jih je zmanjkalo in ne bom zdaj tamale vlačla v trgovino samo po kilo polnozrnate moke)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

se še peče ;)

mal predolgo je moral vzhajat (---- ueeee, ueeee, ueeeee xcivx )

tko da ne vem kaj bo nastalo .. mal je razpokal ..

 

pojedli ga bomo kakorkol ;)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včer pohana piška pa zeljnata solata s fižolom

 

danes bujta repa (brez prežganja) x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Po dolgem času spet domača pica, s testom iz polnozrnate moke :yumy:

 

Potem zvečer pa še dva pekača muffinov - pol jih ostane tu, pol jih jutri nesemo k teti. Ker pa sem seveda - kot vedno eksperimentirala z okusi so se mi eni ponesrečli.

 

Nardila sem ene navadne kokosove, ma sem dala večino polnozrnate moke in čisto malo navadne. So prišli ven taki čudni - čisto brez okusa - ne tič, ne miš x:o)x kokosa kot da ne bi blo notri, čutla se je samo polnozrnata moka, pa verjetno sem malo falila pri odmerjanju sladkorja ker niso bli nič sladki x:Ix Ma izkušene kuharice so vedno polne trikov (mami) in sva jih rešli tako, da sva jih prerezali na pol in vmes namazali domačo marmelado iz jagodičevja - zdaj so odlični! x^x

 

Ta druge sem nardila pa s kokosom in višnjami in so bli že sami po sebi dobri - ni blo treba nič popravljat x;)x Tukaj so višnje dale ful okusa in se polnozrate moke ne čuti preveč.

 

Pekarna Mišmaš uspešno zaključla dan xcivx :palec:

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma je še "v nastajanju". Ubistvu se še ni popolnoma strdila, mal je še mehka, jo bom jutri kr v skrinjo postavla za neki časa, mogoče bo potem kej bolše. Okusa je pa drugač res odličnega, sem jo z žlico že mal "probala". Sem pa najprej, zmedena kot sem, pozabla dat peki papir spodi. Sem zlila direkt v pekač in mi je šele po pol dneva kapnil. Sem jo potem raztopila nad paro pa ji dodala lešnike (v prvo sem dala noter mandlje na lističe), tako da zdej ima dvojne oreščke. No potem sem jo pa prelila na peki papir, končno. Torej ja, jutri z njo v skrinjo, potem pa sporočim če se je sploh kej strdilo. Če ne bo pa jed za na žlico. x:)x
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma je še "v nastajanju". Ubistvu se še ni popolnoma strdila, mal je še mehka, jo bom jutri kr v skrinjo postavla za neki časa, mogoče bo potem kej bolše. Okusa je pa drugač res odličnega, sem jo z žlico že mal "probala". Sem pa najprej, zmedena kot sem, pozabla dat peki papir spodi. Sem zlila direkt v pekač in mi je šele po pol dneva kapnil. Sem jo potem raztopila nad paro pa ji dodala lešnike (v prvo sem dala noter mandlje na lističe), tako da zdej ima dvojne oreščke. No potem sem jo pa prelila na peki papir, končno. Torej ja, jutri z njo v skrinjo, potem pa sporočim če se je sploh kej strdilo. Če ne bo pa jed za na žlico. x:)x

 

Že kak mesec tudi sama pravim, da moram ponovno naredit domačo čokolado. Pruni, si naredila po tistem receptu pol kile mleka v prahu, deci vode, kila sladkorja...itd? Sama sem na začetku, ko sem jo delala, kar določila, da skodelica kave ziher nima več kot deci. Pa ni res, imela je dva deci x:Dx . Namesto čokolade je takoj nastal tekoči "sladki greh" in kot takega smo tudi porabili.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pruni, si naredila po tistem receptu pol kile mleka v prahu, deci vode, kila sladkorja...itd?

 

http://www.kulinarika.net/recepti/3938/sladice/domaca-cokolada/

sem delala po zgornjem receptu, samo sem ga malo priredila. namesto 2dl vode + mleka v prahu sem dala kr 2dl navadnega mleka, masla malo čez 200g, namesto čokolade v prahu kakav in 1kg sladkorja se mi je zdela veliko preveč, tako da sem ga dala malo čez 200g. pa notri sem vrgla še oreščke. aha pa še cimet sem dala noter, kako žličko.

okus je odličen, samo agregatno stanje me še vseen mal skrbi. x:)x

(upam da ti čim bolje uspe, če boš delala! :palec:)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sirove štrukeljce v juhi :) in pa - ker glih ostalo testo..jabočni štrudelj. Ne vem glih kako to dvoje gre skup...ampak tole bomo jedli danes. vsaj jaz :vio:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

Delava begovo čorbo x:o)x sporočim, kaj bo nastalo :)

(glede na to, da sem morala v slovar gledat kaj je to žumanjak ... :inocent: x:o)x )

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

njamsi x:px

 

I. rekel, da je skoraj kot original :)

 

(zadnjič jo je jedel v eni čevabđinici in čist navdušen prišel domov)

 

je bila pa brez žumanjaka, ker ga pač nismo imeli :)

 

evo, recept, če koga zanima ..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mam mal čudna (spet, nazadnje sm jih mela v vegi preblisku) nagnjenja in sicer, čeprav vem, da mi sojino mleko ni dobro (po okusu, pa bohvet iz kake soje je narjen, čeprav je na tetrapaku bio oznaka in uni certifikati), sm si ga vseeno kupila. HB, sem vzela onega mešanega z riževim, no in danes sem zajtrkovala cornflakes s tem "mlekom".

 

Včer sm si pa riževo eko mleko (al je bio?) kupila, ker ta mi je bil nazadnje še najbolj (pogojno) sprejemljiv.

 

Zdej se morm pa sam še prepričat, da je s kofetom tut "uredu" x:o)x

 

opažam, da spet zatekam (malce sicer, ni panike, ampak vseeno, glih tok, da ko zvečer sezujem nogavice, da se mi rob nogavic pozna :xx!: )no, pa da ledvic ne preobremenim :vio: bom skenslala mleko.

 

Pa glih nanoški sir sm si včer kupla, pa kefir x:o)x :sori:

 

a je kdo že probal sojine jogurte? a riževi obstajajo? A so ful dragi?

sam fprašam x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mam mal čudna (spet, nazadnje sm jih mela v vegi preblisku) nagnjenja in sicer, čeprav vem, da mi sojino mleko ni dobro (po okusu, pa bohvet iz kake soje je narjen, čeprav je na tetrapaku bio oznaka in uni certifikati), sm si ga vseeno kupila. HB, sem vzela onega mešanega z riževim, no in danes sem zajtrkovala cornflakes s tem "mlekom".

 

Včer sm si pa riževo eko mleko (al je bio?) kupila, ker ta mi je bil nazadnje še najbolj (pogojno) sprejemljiv.

 

Zdej se morm pa sam še prepričat, da je s kofetom tut "uredu" x:o)x

 

opažam, da spet zatekam (malce sicer, ni panike, ampak vseeno, glih tok, da ko zvečer sezujem nogavice, da se mi rob nogavic pozna http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif )no, pa da ledvic ne preobremenim :vio: bom skenslala mleko.

 

Pa glih nanoški sir sm si včer kupla, pa kefir x:o)x :sori:

 

a je kdo že probal sojine jogurte? a riževi obstajajo? A so ful dragi?

sam fprašam x:px

 

Hoferjev soja/riž je najbolj užiten, kar se mene tiče .. pa sem jih kar nekaj sprobala x:o)x gre tud v kavo/čaj čist ok. Sojini jogurti so dragi in nič posebnega, sojini deserti znajo bit ok, ampak so v bistvu pudingi, tko da se ti splača v DMju kupit vrečke za puding in sojino mleko in ga narediš sama ..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...