Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Danes ribji brodet,polenta pa deci rdečega,zdaj pa na sončku ob kavici lepo počasi prebavljam.Bo trajal gotov ene dve- tri urce,je tko fino.
strong desire needs strong will
Deli na socialnih omrežjih

Danes smo imeli po doooolgem času za zajtrk sveže stisnjen sadno - zelenjavni sok :)

Tlele sem dolžna eno razlago oz. komentar .. Je I. naročil, da ne smem pozabit, ker sem že tolk reklamirala naš sokovnik ..

V glavnem, po 2 letih, kar ga imava, sva si končno priznala, da sva prej, z navadnim power juicerjem večkrat sok delala :sori: In da je naš rdeči Kempo super duper fajn .. za vse ostalo, razen za sokove x:o)x testenine, sladoled, arašidovo maslo, mandljevo mleko ... krasno. Sok - če ni med sadjem korenčka, se filtri dost hitro zapackajo. Saj se da naredit liter soka, ampak res, skupaj s pripravo in pospravo, porabiš kar konkretne pol ure, če ne več ... in če hočeš naredit samo jabolčni sok, še posebej iz teh domačih, malo kašastih jabolk, je to mission impossible :o|o: in je treba na en jabček dodat en korenček, da prepuca filter in potem nadaljevat.

Še vedno je eden boljših v tem cenovnem razredu, da ne bo pomote, in še vedno ga ne prodamo ali oddamo, ampak sva se po temeljitem premisleku odločila vložit še v en konkreten sokovnik, da bomo res pili sokce vsako jutro. Sploh zdaj, ko je še tamala začela jest.

OK, zdajle bom mal reklame nardila x:Ix ne, ker bi kaj mela od tega, ampak ker je bil tip tko kul, da si jo kar zasluži .. v glavnem, I. mi je že zadnjič poslal link s

sokovnikom in je zgledalo neverjetno predobro, da bi bilo lahko res .. in sem ga potem malo ceneje našla na eujuicers.si ... in poslala mail, da bi mi to prišli stestirat, ker ne bi kupovali mačka v žaklju ...

brez problema, danes zjutraj smo se prikazali na vratih z vrečko sadja in zelenjave, gospod nas je peljal v kuhinjo, tamali zrihtal fensi stolček za sedet, da nas je lahko gledala xsrcx in nama dal mašino v roke. Sem prepustila večino dela I., ker bo itak on tole imel najbrž čez zjutraj x;)x xDDx in mašina res deluje tako hitro, kot v filmčkih .. sčistil in pospravil jo je pa v času, ko sem jaz tamalo oblekla, da smo lahko šli :palec: vmes smo pa pili pesin-korenčkov sok in ananasov sok, same take stvari, pri katerih naš Kempo obupa po hitrem postopku ...

tako da .. je že naročen, pride pa čez par tednov, ker smo izkoristili še 10% popusta za prednaročilo, ker hočemo srebrnega :)

pfffff, mene pa matra en mešalnik (jp, še zmeeeeer ga nism nabavila, ker v trg.tipa bengpeng majo sam one s 600W močjo, ti pa prstov ne drobijo :sori: )

jst mam še zmer centrifugalni sokovnik by Bosch (ma je kar upravičil ceno vs. uporabo), edino kar me strašno moti pri njem je čiščenje (itaq xrolleyesx milsm, a je res tok težko narest enga samočistilnega xcivx x:o)x x;)x ) in pa zavzame ful placa (za moje pojme xDDx ).

Zadnje dni/tedne si delam za zajtrk smoothie (včas sem mu rekla džus, ampak zdej je smoooothie INNNN :wOOt: ) iz ene pomaranče, banane, pa un persil (Basico Vital) si not namečem, včas dam še mal cimeta.

Če bi mela prah pegastega badlja, bi si pa še tega not zamešala (tj pa sam ob vikendih, k sm na drugi lokaciji).

Delam s paličnim mešalnikom amapk se bojim, da bo šel kmalu adijo, te pa bo konec s piriranjem žup xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Cookie, a na tej strani si pogledala, kjer smo mi kupil sokovnik? eujuicers? maš net trgovino in majo tud mikserje .. pa mogoče se tud za to lahk zmeniš, da prideš tja probat, drugač majo pa itak opcijo, da ga 14 dni testiraš in vrneš, če ti ni kul ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Cookie, a na tej strani si pogledala, kjer smo mi kupil sokovnik? eujuicers? maš net trgovino in majo tud mikserje .. pa mogoče se tud za to lahk zmeniš, da prideš tja probat, drugač majo pa itak opcijo, da ga 14 dni testiraš in vrneš, če ti ni kul ...

ja, sej; glih na TEJ strani se mi je en (akcijski) v uč zataknil :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 2 weeks later...

Nekaj bi moral še najt - prilogo neko močno, ki niso testenine ali riž...ker regrat že imam opran:)) pa krompir se tudi že kuha.

malo sem pozna letos...kar se regrata tiče.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Nekaj bi moral še najt - prilogo neko močno, ki niso testenine ali riž...ker regrat že imam opran:)) pa krompir se tudi že kuha.

malo sem pozna letos...kar se regrata tiče.

knedli? al pa svaljki z makom/mletimi orehi, cimetom, sladkorjem :inocent:

no, lah tut testenine na sladko (glej predlog s svaljki), pa jih kuhane al dente na hitro popražiš v ponvi z raztopljenim maslom, posuješ z makom ali orehi, pocimetaš, posladkaš - kot sladico, jasno x:o)x

če maš star kruh, ga narežeš na kockice, preliješ z mešanico jajc/smetane ali mleka in sladkorja, spečeš v pečici - sladica, če maš kej ostankov jabk, jih lah vmes naribaš, samo glej, da je spody kruhova mešanca, plast jabkov (lah tut orehov, če maš na broju), na vrhu kruhova mešanca, pa hajd v pečico

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

OO to pa je bilo pje :palec: bom imela v mislih za drugič - recimo v soboto. Zdaj bom do vikenda cele dneve v službi, tako, da bo hitra prehrana na meniju (ala hrenavke in prežgana župa :o|o: )

Na koncu sem iz skrinje potegnila bučkino testo - če se spomnite - imam ogromno ta oranžnih bučk in ko sem prerezala zadnjič eno, jo je bilo treba ponucat. Pa sem naredila iz polovice - bučkino juho -v bistvu lažem - bučke so se kuhale, pa je sestra prišla naokrog in sem ji kar kuho prepustila. Koliko se spomnim ni nič komplicirala - dodala nekaj smetane, pa sol, poper, malo kumine, lovorov list in to je bilo to. pa zmiksala. Jaz pa -ker sem ziheraš - not na kocke narezan kuhan krompir. (ker sicer nisem ziher, da bi kdo kaj jedel tole). In prišlo toliko juhe, da sem jo za 2x še dala v skrinjo.

Z druge polovice sem naredila pire in nato testo za svaljke. Ker so vsi postrani gledali oranžne svaljke in z velikim nezaupanjem jedli tole...sem spet dala testo v skrinjo.

Včeraj sem pa 2 velika krompirja pol zmečkala, dodala 1 že skoraj odtaljeno bučno testo, pa maslo, malo soli in moke in premesila tole. In moram rečt, da so bili svaljki potem odlični.

ene sem popekla, druge pa skuhala in potem fliknila v drobtine.

No - jaz sem prvi regrat nabrala že pred snegom.So se nekaj žalili sicer, da to pa je lanski...ampak jedli pa ga vseeno.

No in zdaj sem komaj čakala, da gre sneg dol, pa da se sprehodim malo po bregih naših. Pa saj mi niti ni bilo treba daleč.

Pri nas še suše ni.

OO to pa je bilo pje :palec: bom imela v mislih za drugič - recimo v soboto. Zdaj bom do vikenda cele dneve v službi, tako, da bo hitra prehrana na meniju (ala hrenavke in prežgana župa :o|o: )

Na koncu sem iz skrinje potegnila bučkino testo - če se spomnite - imam ogromno ta oranžnih bučk in ko sem prerezala zadnjič eno, jo je bilo treba ponucat. Pa sem naredila iz polovice - bučkino juho -v bistvu lažem - bučke so se kuhale, pa je sestra prišla naokrog in sem ji kar kuho prepustila. Koliko se spomnim ni nič komplicirala - dodala nekaj smetane, pa sol, poper, malo kumine, lovorov list in to je bilo to. pa zmiksala. Jaz pa -ker sem ziheraš - not na kocke narezan kuhan krompir. (ker sicer nisem ziher, da bi kdo kaj jedel tole). In prišlo toliko juhe, da sem jo za 2x še dala v skrinjo.

Z druge polovice sem naredila pire in nato testo za svaljke. Ker so vsi postrani gledali oranžne svaljke in z velikim nezaupanjem jedli tole...sem spet dala testo v skrinjo.

Včeraj sem pa 2 velika krompirja pol zmečkala, dodala 1 že skoraj odtaljeno bučno testo, pa maslo, malo soli in moke in premesila tole. In moram rečt, da so bili svaljki potem odlični.

ene sem popekla, druge pa skuhala in potem fliknila v drobtine.

Oooo, če jih nakolutkaš in potem vsakega mal z vilico pritisneš (za vzorček), maš krasne njoke :2src:

pa jih pripraviš v smetanovi omaki s pehtranom (če ga maš), al pa z muškatnim oreščkom (men je muškatni nadnjami; v bistvu zgleda to tko, da zavreš smetano za kuhanje, rukneš not mal naribanega mušk.oreščka pa je x:px

Lah dodaš (v tole smetano, če ti ni za m.orešč.) dimljen sir, al pa mozzarello, al parmezan (sam NE vse hkrati) x;)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 2 weeks later...

mmmm jota :2src:

letos sm jo čist premal (po)jedla :sori:

Včer mi je ratala naddobra rižota z rdečo papriko in panceto x8Dx

Ker morm jest več rdečega, sem kupila podolgovate rdeče paprike, no in je bla ena glih perajt za kuhno x:Ix

Torej, na maslu sem posteklila drobno sesekljano rumeno čebulo, dodala nakockano papriko in malo suhe prekajene kože od pancete (to se mi zmer svaljka po hladilniku), mal popražila in dodala riž (btw, sorta arborio je za rižote najboljša, to ve vsak tamau x;)x jaz padam na znamko Scotti). Popražila, zalila s kropom, pokrila. Vmes nakockala minorn ostančič pancete, ruknila v lonec, nič solila, ker je panceta itak nasoljena x:o)x

Ko je bil riž al dente (btw ful ne maram razkuhanih zadevščin, pa je to vseen, al je pašta, sadje, zelenjava al pa riž), sem v rižoto vmešala par kosmičev masla, pokrila in pustila, da se uleže ( vsaj 2 min, je boljše 5).

Kwa je bla to dobra rižota dobra x:px w:Iw

sem mislila za sladico narest dušena jabolka s cimetom (kokr čežana, sam brez masla, drobtin in tega viška), pa so bila nato za pop.malico.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Mi bomo tud regrat, od ponedeljka naprej :vio: Mama sporočila, da me bo takrat čakala ena vreča, pol sva pa zmenjeni, da mi razložijo kje je njihov travnik tam nekje v bližini, kjer jaz delam, in bom lepo vsakič po službi šla eno porcijo nabrat :palec: pa čas za koprive bo in hmeljeve vršičke x:)x se bo treba mal zorganizirat in popokat T. v sling in it na lov.

Sem pa danes zjutraj sprobala Chia semena ..nabavla včeraj, da imava ene semenčke več na razpolago za zajtrke, pa še kul mi je ker so indijanska fora, da se mal izobražujem (tole je tema moje bodoče diplome, ko bo :o|o:) .. v glavnem, so mi kul, dajo filing sitosti ...

loesje

Spet nazaj -

Včeraj je bil na jedilniku prvi domači čemaž...tko...konkretno. /je bil tud že en teden nazaj, sam takrat blj za vzorec/.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/yuma.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

dans mesna lazanja, sladica sveže jagode x:px

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Nimam pojma, kaj bo danes žena kuhala. Vem, da bo zraven regrat in velik čemaža /in blj mal kušvanja pol/

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

sprobala Chia semena

jp, dobra so.

večkrat si naredim tole malico: mandljevo mleko, chia semena, naseckana banana, malo goji jagod in malce zdrobljenih kakavovih zrn. pustiš vsaj 15 minut. in dober tek :)

regrat bil danes spet. pa ker se mi zluštalo še kislega zelja, sem v skledo dala regrat, kislo zelje, kuhan krompir, gorčično olje, kis, sol in seveda konopljina semena. bilo odlično :yumy:

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

fuži (vrsta testenin) z omako iz mletega mesa, sladica jabčki po Alianino xsrcx (k mam glih sl.smetano) xDDx

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Bom kar semle dala: tale filmček sva včeraj zvečer pogledala .. je menda brezplačno dostopen le do konca tega meseca .. Malo je na ameriški način narejen (telebajski sistem, ko miljonkrat isto ponovijo), ampak ima par dobrih pointov in se ga po moje zelo splača pogledat ...

http://vimeo.com/38632012

loesje

Spet nazaj -

sirovi ravioli z bazilikinim pestom x:px

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

švoh fotka, ker je z mobijem in je že temno, ampak ... v živo je noro lepa barva :2src: okus pa bolj po sadju, špinače se sploh ne čuti ..

loesje

Spet nazaj -

Aliana :palec:

a špinačne peclje si dala prej stran :inocent:

še dobro, da si napisala, da je okus bolj po sadju, kot zelenjavi, ker barva me spominja na koprive x:o)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Aliana :palec:

a špinačne peclje si dala prej stran :inocent:

še dobro, da si napisala, da je okus bolj po sadju, kot zelenjavi, ker barva me spominja na koprive x:o)x

Eem, nic dala stran.. so bili pa samo listki, kupljena..

Zajtrk kar uspel (mandlji + korenje), v minutki pripravljeno.. samo fajn bi bilo drugič vseeno še precedit čez gazo, ker me se zdaj praska po grlu od mandljevih koščkov..

Pulpa ciiist suha ven pride, sem dala v hladilnik, bom neke muffine scarala, ko domov pridem.

Aja, sva probala tud regratov šok vceraj, sam je divje grenek.. treba se kaj dodat drugič.

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...