Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Obe + ta mala ;)

hehe, tudi jaz vredu :)

skuhala zadnjič malce več kvinoje. da sva jo z n. imela za kosilo, pa da jo je še nekaj ostalo za večerjo. za kosilo bila z zelenjavo.

za večerjo sem jo pa naredla z jabolkom, cimetom in vanilijo. potresla z malce kakavovimi zrni in konopljinimi semeni. in jo n. zmazal ne samo eno porcijo, ampak dve porciji x:px , tista ta druga bila mišljana za zajtrk x:Dx sem bila presenečena nad okusom. ker sem nekako navajena, da jem kvinojo z zelenjavo. tak da priporočam

včeraj bila ajdova kaša z zelenjavo. tudi jo hitro zmanjkalo. hočem pa to povedat, da odkar ajdove kaše ne kuham več, veeeeeeliko bolj dobra kot pa takrat, ko jo kuhala. že sam videz kaše je drugačen. ker prej vedno prišla neka packarija ven. tak da zdaj kašo večer prej namočim, potem jo samo sperem in pomešam z omako x^x

danes pa buranja. jo mami skuhala. danes nič kuhanja zame x8Dx

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Deli na socialnih omrežjih

x:)x

Šentjanževka je najboljša za v olivno olje... za opekline, za zmečkanine, za masažo,...

Za druge stvari pa je ne priporočam, če res nimaš depresije... pa še kle bi ti prej svetovala, da poskusiš sivko...

Lahko potrdim, da je res...sem se pred kratkim močno opekla z vrelo vodo in sem dan ali dva mazala roko s šentjanževim oljem, ki ga dela babi od lubija in moram priznat, da se je ful hitro zacelilo in tudi nobenih sledi opekline ni več...seveda sem imela roko tudi precej časa pod mrzlo vodo vendar se vseeno ne bi tako hitro uredilo, če ne bi bilo tega olja :palec:

Danes sem si za kosilo privoščila veliko skledo solate iz maminega vrta...paradižnik, kumare, zelena paprika in kozje ovčji sir feta (ki začuda ni tok slan x:)x - pa kupljen ni iz vrta x:Dx ) . Pa iz trgovine sem prinesla še zelo topel kruh, ki sem ga zraven papcala x:px (no pol k se je že ohladil, k če ne bi bilo fajn za moj trebušček x:Dx )

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

skuhala zadnjič malce več kvinoje. da sva jo z n. imela za kosilo, pa da jo je še nekaj ostalo za večerjo. za kosilo bila z zelenjavo.

za večerjo sem jo pa naredla z jabolkom, cimetom in vanilijo. potresla z malce kakavovimi zrni in konopljinimi semeni. in jo n. zmazal ne samo eno porcijo, ampak dve porciji x:px , tista ta druga bila mišljana za zajtrk x:Dx sem bila presenečena nad okusom. ker sem nekako navajena, da jem kvinojo z zelenjavo. tak da priporočam

mi poveš kako si pa naredila kvinojo z jabolki? Sladic pa res še nisem delal iz kvinoje pa se mi zdi, da bi mogl bit prov dobr. x:px

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

kvinojo skuhala že prej. tak da jo malce pogrela-dodala malce vode. dodala na koščke narezana jabolka, malce cimeta in vanilje. premešala. in to je to x:o)x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

kvinojo skuhala že prej. tak da jo malce pogrela-dodala malce vode. dodala na koščke narezana jabolka, malce cimeta in vanilje. premešala. in to je to x:o)x

Bom probala :palec: se mi zdi, da mi bo mnjami x;)x

Danes za kosilo meni super omakica iz bučki in svežega paradižnika ter baziliko x:)x+ testenine + prava poletna solata s kumarami x:px

Res je užitek tale poletna zelenjava x:px

Danes sem testirala en recept. Polnjena pečena paprika s kuskusom, sicer mi je bilo uredu ampak mi je še nekaj manjkalo, pa še ne vem kaj x:Dx Zraven seveda ni manjkala solata s paradižnikom, kumarami in svežo baziliko x:px

ergo, v buči mi razbija, pa bom sem delila višek kulinarično preverjenih prebliskov:

mamo breskvo (eno do dve), fejst zrele morajo bit, po možnosti take, k jih noben več ne povoha, niso pa nagnite!

mamo tu ksl.smetano, pa mal vanilina (za ljubitelje knorrrrrr kuhinje je to vanili cukr).

olupimo breskvo/i, razkoščičimo, meso na hitro speštamo z vilico, ne se prewč matrat, ker morajo bit po zobmi še koščki. Za estetike priporočam, da se jo nareže z ostrim nožem (good luck s tako breskvo x:Dx x:Dx ) ostali z majhnimi otroci pa ne kompliciramo x8Dx

sedaj to peštarijo zmešajte z lončkom ksl.smetane, doda se pol do ena vrečka vanili cukra in lop po polovici štruce kruha.

Krasno za zajtrk x:px x:px

breskva se lah zamenja za marelice, teh pa ni treba lupit, jih je pa treba naseckat na male koščke :palec:

evo, glava je pikrić boljše :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

hejho, mlečna ajdova kaša bo x:px

sploh se je ne morem najest xDDx tok mi je dobra. Proseno sem zlistila v enem tednu, pa je še vsak dan nisem jedla :o|o:

zdejle pa po ajdi tolčem. Sam je draga, vseen al ajdova al prosena (če se da bio, itak. sm dobla slo.ajdovo kašo - prava rariteta xsrcx )

kmetje pa koruzo sejejo, pa še jedilna ni xrolleyesx

ajda, proso pa tak x:px to je men :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Jaz tud tamale ful z ajdo in prosom (prosetom x:o)x) futram :) Da smo čim manj na glutenu. Pa riževa kašica (skuhana riževa moka) je zakon :) Sploh s kako marelično kašo zraven :)

Drugače sem si pa danes privoščila razhudnike direkt v žilo --- sataraš x:px pa en kup ogromnih bučk imamo, pa še nam jih nosijo, tako da .. bučke, polnjene na miljon načinov so trenutno zakon :palec:

Za tamalo pa vse v kockicah, da lahko sama je, čeprav zdaj že žlico drži in grejo tud kašice skoz (kar ne pristanejo po tleh in na steni)

btw: zelenjavna juha lahko iz kozarčka, ki ga mulc vrže na tla, medtem ko se uči pit, leti 4 metre .. mamo take lepe okraske na stenah x8Dx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Pr men pa na jedilniku te dni kr precej hokaido buča, k sem eno sadiko kupila in se je zdej razrasla tok, da bi jih lahko prodajala.

Sicer za enkrat delam samo juhice, k jih mala pikica tudi je x;)x bom pa probala enkrat še pečene x:)x

Pr men pa na jedilniku te dni kr precej hokaido buča, k sem eno sadiko kupila in se je zdej razrasla tok, da bi jih lahko prodajala.

Sicer za enkrat delam samo juhice, k jih mala pikica tudi je x;)x bom pa probala enkrat še pečene x:)x

:o|o: nama so pa tri sadike polži pojedli, preden so sploh lahko začele rast, tako da sem brez :sori: pa tamala jo ima ful rada :o|o:

lahko jo spraviš tudi v klet ali nekam bolj na hladno za čez zimo, zdržijo brez težav :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

:o|o: nama so pa tri sadike polži pojedli, preden so sploh lahko začele rast, tako da sem brez :sori: pa tamala jo ima ful rada :o|o:

lahko jo spraviš tudi v klet ali nekam bolj na hladno za čez zimo, zdržijo brez težav :palec:

Hvala za nasvet Aliana :)

Totalno sem navdušena danes nad pripravo malancanov...sem eno novo posodo kupila za dušenje hrane in sem prvo kr malancane probala x:px ...moram priznat, da boljših še nikoli nisem jedla x:px absolutno the best so bli...pa zraven kus kus + paradižnikova solata...aja pa ta vikend sem si chia semene nabavla k se tok o njih govori in jih zdej za enkrat kr v solato vsak dan eno žličko dam x;)x ...sem čist neki ponosna x:Dx

• 1 month later...
Za se malo posladkat pa danes pripravim carski praženec poleg pa domača borovničeva marmelada http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif .....

***********************************************************************************************

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.

I'll meet you there.

When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.

Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.

(mevlana jelaluddin rumi - 13th century )

te dni slivovi cmoki iz domačih sliv :))) mnjaaaaaaaaaaaaaaaami :)

kruhovi cmoki z golažem in polna skleda solate

te dni slivovi cmoki iz domačih sliv http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif)) mnjaaaaaaaaaaaaaaaami http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif njamiii... včeraj so bili cmoki iz mlinotesta sem pojedla dva enega z marelično marmelado, drugega s skuto in orehi.

drugače nimam posebnih skomin. :) hujšamo.

• 3 weeks later...

mnjami beli lotus tole bi pa pasal :)

pri meni pa danes hokaido juha s svežim drobnjakom :) + paprikaš + testenine + solata http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

joooooooooooooooooooooooj, kaj sm pozabla: zmrznit razkoščičene slive, pa glih eno zmrzoval.skrinjo mam na pol polno. Da bo pa slivove pit z vanil.kremo.

A so še kje kke slive, mislm, jih še prodajajao?

ah, kok napak nakucam mimgrede :vragec:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 2 weeks later...
Evo ravno pojedla rižoto z rakci in sveže nabran motovilec iz vrta v solati z lečo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

kuham blitvo. sicer zamrznjeno. z vrta. pojedla pa sem eno jabolko tudi naše.upam, da ne bom imela potrebo po basanju, ko pridejo "mesožeri" domov. just kidding. zanimivo, da mi tudi umetna banana ne paše. nekaj čistega za spucat kri :palec:

no, pa sem jo spekla. Slivovo pito z vanilijevo kremo.

V novi kuhni, v novi pečici. Trebuš.krčem navkljub :palec:

ujagala ene boge slive zadnjič v štacuni, jih razkoščičila in dala v tavelki zamrzovalnik.Zdej sm že velika in mam že tavelike aparate.

Pa lastno kuhno, juhej, s tok odlagalnega placa, da rabim rolarje, da se z enga konca odrolam na drugega.

pretiravam x;)x sam tok placa še v nobeni kuhni nisem imela x:o)x

jutri morbit jabolčna pita (k je jabolk zadosti).

Pa bučna juhica, so še cukini z do pasu zaraščenega vrta. Kolko let se bo ta plevel osemenjen še pojavljal? Do sodnega dne, ali še dalj xscratchx

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...