Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Bučna kremna juha (hokaido) in zmrznjeni štruklji moje lastne izdelave. Lahko se pohvalim z njimi  x:px

Zakaj pa zmrznjena blitva? Ta pa je še do zime počaka in prezimi...

aha, to je mama zrihtala, ker je vse pobrala in skuhala. danes sem pekla čevape, pa nisem jedla. to je za druge. mogoče si privoščim še kaj svežega.

Deli na socialnih omrežjih

Kakšne pa Lili Mai?

Pr nas pa zdej že dva dni omaka bolonese (k sem mal preveč mesa kupila) + radič iz vrta http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

jaz pa zdajle jem: črn kruh s sirom, orehi in grozdjem. :yumy:

prej sem pa jedla (že zgodaj) mineštro :yumy:

potem kasneje pa stročji fižol s krompirjem, blazoto peteršilja, mikričem kisle smetane, mal skute in olivcem... :yumy:

(tko da dons pa carks jem... no sej itak, v glavnem :))

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Čorbica z ajdovo kašo in gobami iz današnjega "sprehoda" ki se je končal z nabiranjem gob, ker em ob poti našla cel nasad štorovk in potem še par golobic. Našla pa sem še marele za jutri, letos je res sezona gob.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Vidim, da se vsi večinoma mastite z mlečnimi izdelki http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif mi vsake toliko malo manjkajo ampak se da tud brez http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Lili Mai sama jih bolj pozimi pečem, no sam mogoče bom letos že mal prej začela...si mi mal tek po mufinih vzbudila

Pr nas pa danes krompirjev golaž s hrenovko + radič :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

juha iz kopriv, pečena svinjska rebra, solata, rogljič z marmelado

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

juha iz kopriv, pečena svinjska rebra, solata, rogljič z marmelado

koprivna juhica :2src: ti kar fovš x:Ix

enolončnica bo danes. zelenjavna zame in tamalega lumpa, pa zelenjavno-mesna za tavelkega bika.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Guest Jeti

danes pečem pico ... paradižnik z baziliko, kuhan pršut, pršut, mozzarela, olive, kapre, artičoke :yumy:

včeraj skuhala, kar v pečici 12 nadevanih paprik in v loncu 12 čuft :switz:

danes spet eksperimentiram v kuhnji x:px

pa sem se lotila kr enga podviga tko improviziranga in sicer:

testenine z brokoli, česnom, lososom,peteršiljem,mal ,res malo paradižnikove mezge, sladko smetano in zdej mi je neki falil...pa sem ugotovila -wiiii to xideax

-korjander in moram reč, da mi je glede na to, da mi je tole čudno zgledalo sprva ...zdej ratalo njammmmy....

pa še na konc mal naribanga domačga sira in listek bazilike.

mua :yumy:

dober tek

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

mmm, jaz bi tudi pico, pa testenine tudi, samo brez mesa zame x:px

imela kosilo, pa lačna xcivx

tamali lump imel veeelik apetit in zmazal dva krožnika :eek: enolončnice. tak da razmišljam, kaj bi lahko zdle glodala xzobkox

... svet pripada tistim,

danes pečem pico ... paradižnik z baziliko, kuhan pršut, pršut, mozzarela, olive, kapre, artičoke :yumy:

včeraj skuhala, kar v pečici 12 nadevanih paprik in v loncu 12 čuft :switz:

opa, opa, neky mora bit v luftu :inocent:

ker jaz danes na zalogo (=zmrz.) pripravila bolonjsko omako, goveji golaž, hotla še gov.zrezke v omaki, pa mi je zmanjkalo zagona :o|o:

sem pa za večerjo pripravila jabolčno čežano (čez pa žlica vanil.sladoleda in piškot) xDDx

Razbojnik je dobil shujševalno varianto čežane (skuhane olupljene jabolč.krhlje in malo popeštane - brez dišav); kako se je navihanček pačil :OoO: ko da bi mu limono ponujala xredx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Guest Jeti

danes spet eksperimentiram v kuhnji x:px

:palec:

mmm, jaz bi tudi pico, pa testenine tudi, samo brez mesa zame x:px

bi znala narediti tudi vege pico ... samo malo daleč je do tebe, da ti jo dostavim x;)x

opa, opa, neky mora bit v luftu :inocent:

imaš prav ... priprave na zimo :mezik: ... upam, da najdem še prostor za pečene paprike ... uh pa še dosti stvari bi se našlo :vio:

imam še polovico hokaido buče ... nad pečeno s krompirjem in baso niso bili ravno navdušeni ... bomo videli kakšen okus ima v juhi ... lev bo verjetno poleg zahteval vsaj hrenovko x:o)x

Jaz imam tudi še eno mini hokaido v kleti .. je domača, od mame, ena od štirih, ki smo jih tri babe uspele pridelat :o|o: potem bom pa morala na lov in jih nekje nabavit, da bomo imeli za juhice :)

Evo, objavim tule, za butlovo ženo in morda še koga .. tule objavljam tedenske jedilnike:

KLIK!

Drugače se je pa ravno spekel kruh iz 2/3 polnozrnate pirine in 1/3 konopljine moke ... Čakamo, da se ohladi, da preizkusimo x:px

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Jaz imam tudi še eno mini hokaido v kleti .. je domača, od mame, ena od štirih, ki smo jih tri babe uspele pridelat :o|o: potem bom pa morala na lov in jih nekje nabavit, da bomo imeli za juhice :)

Evo, objavim tule, za butlovo ženo in morda še koga .. tule objavljam tedenske jedilnike:

KLIK!

Drugače se je pa ravno spekel kruh iz 2/3 polnozrnate pirine in 1/3 konopljine moke ... Čakamo, da se ohladi, da preizkusimo x:px

eh, tele bučke. jaz kupila eko sadike hokaido bučk. ene štiri ratale. so pa iz kompostnika same zrastle bučke, tudi hokaido. lani pridno metala semena na kompostnik, pa se same vsadile x8Dx ena buča mi še ostala. vse ostale že pokončali.

ej, super jedilnik x:)x xsuperx

vem, kam bom šla poškilit za ideje :fiju:

aja, povej, kje si nabavila ajdove napihnjence? imamo doma pirine, pšenične in amarantove. ajdovih pa še nisem zasledila.

danes nič ne kuham. mami nas povabila na kosilo x:)x

... svet pripada tistim,

Ajdove napihnjence sem slučajno našla v Baby centru, Druidka ...

Kruh od zadnjič je ful okusen, malo 'žagovinast zaradi konopljine moke sicer, ampak fajn :palec:

Pospravljam hladilnik, da bo šla zelenjava not .. in sem odkrila še cel lonec leče, ki sem jo dva dni nazaj skuhala, potem so pa iz vseh koncev privlekli hrano, ki 'jo je treba takoj pojest' in sem pozabila nanjo :sori:

Zdajle na hitro podušila paradižnik, bučko, vrgla zraven eno vrečko zmrznjenih kozic (sanjam o rakcih že cel teden) in malo zblefirala z začimbami (koriander, curry, sol, kajenski poper, klinčki, cimet, muškatni oreh) in čez stresla ta pozabljeno lečo ... Premešala, pokrila, ugasnila plin in se bo zdaj še malo 'cmarilo' dokler I. ne pride domov ...

Za vmes, ker sem tečna in živčna in lačna, sem pa pojedla ostanek gobove juhe od včeraj in zdaj čakam na posledice x:o)x

Aja .. tamali nič ne paše jest, samo ven pljuva .. razen flaške, to bi pa 5x na dan, za crkljat se .. in sem rekla, ok, bo pač flaška - in ji naredila smoothie iz ajdovih testenin s paradižnikom in bučko x:px zalila pa s kokošjo juhico, za zdravje x8Dx Ni imela nič proti, flaška je flaška x:Dx

loesje

Spet nazaj -

Aliana, hvala za link.

Včeraj sva nardila gobov golaž..s štorovkami, fest prekuhanimi. In so hotle čimprej ven. Pr men. Z ženo se dobr zastopjo.

Škoda...pa tko dober je bil.

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Kruh od zadnjič je ful okusen, malo 'žagovinast zaradi konopljine moke sicer, ampak fajn :palec:

Pospravljam hladilnik, da bo šla zelenjava not .. in sem odkrila še cel lonec leče, ki sem jo dva dni nazaj skuhala, potem so pa iz vseh koncev privlekli hrano, ki 'jo je treba takoj pojest' in sem pozabila nanjo :sori:

Zdajle na hitro podušila paradižnik, bučko, vrgla zraven eno vrečko zmrznjenih kozic (sanjam o rakcih že cel teden) in malo zblefirala z začimbami (koriander, curry, sol, kajenski poper, klinčki, cimet, muškatni oreh) in čez stresla ta pozabljeno lečo ... Premešala, pokrila, ugasnila plin in se bo zdaj še malo 'cmarilo' dokler I. ne pride domov ...

Za vmes, ker sem tečna in živčna in lačna, sem pa pojedla ostanek gobove juhe od včeraj in zdaj čakam na posledice x:o)x

Aja .. tamali nič ne paše jest, samo ven pljuva .. razen flaške, to bi pa 5x na dan, za crkljat se .. in sem rekla, ok, bo pač flaška - in ji naredila smoothie iz ajdovih testenin s paradižnikom in bučko x:px zalila pa s kokošjo juhico, za zdravje x8Dx Ni imela nič proti, flaška je flaška x:Dx

Aliana a ti v kruh daješ kvas al s čim drugim prakticiraš...sama sem ga delala z vinskim kamnom ampak je pr pirini moki bil kr malo trd.....

drugače bom pa kr pošnofala tale tvoj jedilnik http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

No pr nas je pa danes čist na easy paradižnikova omaka z rakci in grahom + motovilec v solati http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Mi smo se pa letos hokaid buč kr mal prenajedel, ker je iz ene sadike pršlo najmanj 15 velikanskih buč...sicer moram mami vprašat če še rastejo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Ajdove napihnjence sem slučajno našla v Baby centru,

o, hvala. bom šla ponje, ko bom kje v bližini te trgovine

ji naredila smoothie iz ajdovih testenin s paradižnikom in bučko x:px zalila pa s kokošjo juhico, za zdravje x8Dx Ni imela nič proti, flaška je flaška x:Dx

x8Dx faca

zelenjavna juhica, pa najbrž paradižnikova omaka s kus kusom zame.

mal jezna, no ja, veliko jezna, ker tamali lump, odkar je v vrtcu, noče jesti določenih jedi, ki jih je prej mimogrede pokončal. recimo proseno kašo. pa med vikendom hotel nekaj štrajkati, ko mu dala avokado z banano in konopljinimi semeni. sem mu rekla, to za zajtrk, če ne, boš pa lačen. pa je pojedel vse, samo goji jagode morala gor posuti. pri proseni kaši pa še goji jagode ne pomagajo več. bom danes spet poskusla. pa tak dobro skuhala, s suhimi in svežimi slivami, jabolko tudi dala noter. pa malce cimeta in vanilije. no ja, če je ne bo on pojedel, potem bo to moja večerja danes.

... svet pripada tistim,

Pinka, s sodo bikarbono delam kruh, večinoma. Včasih pa s kvasom, ampak bolj redko, ker se mi ne da čakat ..

loesje

Spet nazaj -

Aja? pšenico tud mate na vrtu? x:px

Heeec.

:palec: mal fouš za domače solatke, ampak vrt je tud odgovornost.

Ja, bi moral napisat skor vse. x:Ix

Zakaj pa je vrt odgovornost? A misliš zalivanje pa to? :eek:

Men je delo na vrtu prou meditacija, sprostitev, molitev, filanje z energijo...antipod tehniki, računalnikom, psihičnemu in umskemu drilu v službi, ki mi skoz blj pije energijo. Vrt je pa en tak mir, predvidljivost, stalnost, poznanost... Sej je fajn, da je služba en sam učenje, spreminjanje, da ni rutina...ampak...skoz blj mi paše met možgane na off.

Zgleda, da to pride z leti, al ja. :inocent: x:Dx

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

kus kus z zelenjavo (na gorčičnem olju na hitro podušila paradižnik, rdečo in rumeno papriko, korenje in por), dodala malce začimb in posula s sezamom in gorčičnimi semeni.

skleda solate pa pride na vrsto popoldan. za malico. s kosom pirinega kruha, ki ravno vzhaja x^x

pa polnozrnat kruh s skuto-skutin cvet- bo šel, ko pojem kus kus, v pečico x:px

... svet pripada tistim,

brokolijeva juhica, krompirjeva solata in tofu zame. za tavelikega bika pa piščančji zrezek s sezamom namesto tofuja.

pa čokoladni puding za sladico:

-1 zrel avokado

-2 žlici agavinega sirupa

-2 žlici stopljenega kakavovega masla

-2 žlici kakava v prahu

-pest zdrobljenih kakavovih zrn

zmešamo meso zrelega avokada (biti mora mehko in mazljivo), agavin sirup, stopljeno kakavovo maslo in kakav v prahu. Po potrebi dodajamo vodo, a le toliko, da bo mešalnik lažje mešal. Ko dobimo gost puding, z žlico vmešamo zdrobljena kakavova zrna, razdelimo v dve skodelici in okrasimo s celimi kakavovimi zrni ter svežim sadjem.

(vir: http://www.svet-je-lep.com/zdrav-duh-v-zdravem-telesu/cokoladni-puding/)

... svet pripada tistim,

Sem si mislil prej za večerjo naresti gres z olivnim oljem + medom, ... ker je kus kus preveč Škodljiv, ... ampak sem si pol premislu, in naročil margheritto na dom .

Njamyyyyy x:px x:Ix

Ponoči pa žejaaaaa :sori: x:o)x :sori:

Eh :o|o:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...