Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Žličniki z maslom. In parmezanom. Veliko parmezana.

 

I like to live dangerously http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

danes kurja juha, pire krompir in jabolčna čežana, dragi pa še endivijo s toplim krompirjem in panceto.

Jutri kurja juha, pa segedin

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zimska enolončnica s kolerabo in korenjem, namesto fižola ajdova kaša. Zdaj pa lahko mirno počim.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

 

 

 

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ekstra zelenjavni ričet in klobase za mesoljubce.

pffff, tole (ričet) bo jutri pri nas na sporedu. Poleg kurje juhe, seveda. Zame pa še mal ostankov današnjega segedina.

So me založili z bananami, morda pade celo banani kruh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem predvčerajšnjim tok ričeta skuhala, da smo ga dva dni skupaj jedli http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Nč zato, ker ga že dolgo nisem in je res pasal.

Bi pa danes čičerikino juho s proseno kašo ampak sem čičeriko pozabila namočit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Bom pa mogoče zelje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif s krompirjem in lečo.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mah, saj pravim - cajt zapravljam.

Cel dopoldan okrog loncev,

za kosilo sita za počit,

sedaj pa jem kakav z žlico ...

 

... to se verjetno vsaj že kakšno desetletje ni zgodilo?!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, hehe, le kaj je na tem, da ješ kakao z žlico. Sem ga jaz tudi v nedeljo malo, ko sem posula tiramisu in mi tudi ni bilo jasno, kaj počnem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png .

 

Pinka, kako narediš čičerikino juho s proseno kašo? Kao skuhaš, zmiksaš kot za kremno juho in zakuhaš v juho proso?

 

Lečno juho naredim sama tako, da jo skuham skupaj z nekaj korenja, mogoče prej popražim malo čebule, ali pa ne, dodam timijan, včasih malo lovorja, česnčka malo, nato zmiksam in dodam kakšno žlico kisle smetane. Na koncu še malo peteršiljevega zelenja. Pa fajn je leča, ker je ni treba prej namakat.

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, hehe, le kaj je na tem, da ješ kakao z žlico. Sem ga jaz tudi v nedeljo malo, ko sem posula tiramisu in mi tudi ni bilo jasno, kaj počnem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png .

 

Pinka, kako narediš čičerikino juho s proseno kašo? Kao skuhaš, zmiksaš kot za kremno juho in zakuhaš v juho proso?

 

Lečno juho naredim sama tako, da jo skuham skupaj z nekaj korenja, mogoče prej popražim malo čebule, ali pa ne, dodam timijan, včasih malo lovorja, česnčka malo, nato zmiksam in dodam kakšno žlico kisle smetane. Na koncu še malo peteršiljevega zelenja. Pa fajn je leča, ker je ni treba prej namakat.

Pah ne vem ... otroštvo pogrešam?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif

(staram sehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg )

 

... lečna juha je brez krompirja?

Samo leča + nekaj korenja + jušne zadeve ??

Že sto let nisem kuhala/jedla leče.

Pa ne vem, če je jaz nisem namočila malo prejhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif

In dodala v mineštro ...

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jp, brez krompirja. S tem, da ne dam preveč vode in je potem kao taka kremna juha. Korenčke pa ene 3 najmanj zravn. Kamot pa daš tudi kak krompir, ki ga sama sicer dodajam v kremne juhe in nikoli nič ne pomokam ali kako drugače zgostim.

 

Sej najbrž ne škodi, če namočiš. Je itak stročnica.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sedim z nogami v lavorju in se parim pa berem lnf zraven ;)

 

Midva imava zadnje dni solato (s fizolom, leco, semencki) za predjed, potem pa pozno kosilo, ko se T. zbudi iz sieste, da lahko skupaj jemo..

 

Danes naredila 'zrezke' iz cvetace, prosene kaše in amaranta (skuhala najprej cvetaco, zmiksala tako, da so ostalo koščki, dala zraven za 5 min kuhat kaso in amarant in zlila vse skupaj, se tekoce, v modelcek. Pustila uro, da se je skuhalo do konca, ohladilo in strdilo in potem narezala na zrezke. I. Je naredil gobovo omako za zraven, T je pa namesto gob dobila fizolcke (čist nora nanje)

 

Ostalo še pol za jutri za v službo.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz najraje naredim enolončnico kar iz rdeče leče, mi ima boljši okus. Prepražim čebulo, dodam zeleno papriko in paradižnik (ali pelate), lečo, prelijem z vodo in kuham cca 20 minut, in voilahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

Rjavo, zeleno ali črno lečo pa prej vsaj malo skuham in potem prepražim z želeno zelenjavo: krompir, korenček, koleraba....

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, hehe, le kaj je na tem, da ješ kakao z žlico. Sem ga jaz tudi v nedeljo malo, ko sem posula tiramisu in mi tudi ni bilo jasno, kaj počnem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png .

 

Pinka, kako narediš čičerikino juho s proseno kašo? Kao skuhaš, zmiksaš kot za kremno juho in zakuhaš v juho proso?

 

Lečno juho naredim sama tako, da jo skuham skupaj z nekaj korenja, mogoče prej popražim malo čebule, ali pa ne, dodam timijan, včasih malo lovorja, česnčka malo, nato zmiksam in dodam kakšno žlico kisle smetane. Na koncu še malo peteršiljevega zelenja. Pa fajn je leča, ker je ni treba prej namakat.

Ti z veseljem povem recept, ker mi je tok dobra http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png mnjami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Čičeriko namočim čez noč v vodi, jo potem cca eno uro kuham in potem polovico kuhane zmiksam, polovico pa pustim, ker ima rada še cele čičerike v juhi (lahko pa vse zmiksaš, pač po želji). Medtem drobno nasekljam svež peteršilj (sama ga dam kr veliko) in dva ali tri stroke česna. Na hitro malo popražim na kokosovi masti ter zalijem s čičeriko, ko zavre dam notri še proseno kašo ter kuham še dobrih 10 minut. Malo seveda še solim. No in to je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Sicer je priporočljivo, da tudi lečo namakaš ampak precej manj kot čičeriko, cca. 3 ure

 

***

Včeraj je bilo potem slastno zelje z matevžem (krompir+leča), no danes pa ponovno, ker je še ostalo pa tudi paše mi

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jp, brez krompirja. S tem, da ne dam preveč vode in je potem kao taka kremna juha. Korenčke pa ene 3 najmanj zravn. Kamot pa daš tudi kak krompir, ki ga sama sicer dodajam v kremne juhe in nikoli nič ne pomokam ali kako drugače zgostim.

 

Sej najbrž ne škodi, če namočiš. Je itak stročnica.

 

Tudi sama delam na tak način lečino juho in je super :) Moke se pa na veliko izogibam, samo pri peki ne :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sedim z nogami v lavorju in se parim pa berem lnf zraven http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Midva imava zadnje dni solato (s fizolom, leco, semencki) za predjed, potem pa pozno kosilo, ko se T. zbudi iz sieste, da lahko skupaj jemo..

 

Danes naredila 'zrezke' iz cvetace, prosene kaše in amaranta (skuhala najprej cvetaco, zmiksala tako, da so ostalo koščki, dala zraven za 5 min kuhat kaso in amarant in zlila vse skupaj, se tekoce, v modelcek. Pustila uro, da se je skuhalo do konca, ohladilo in strdilo in potem narezala na zrezke. I. Je naredil gobovo omako za zraven, T je pa namesto gob dobila fizolcke (čist nora nanje)

 

Ostalo še pol za jutri za v službo.

 

Uau Aliana tale tvoj nasvet mi je pa zdej tako prav prišel, ker nisem vedela kaj naj naredim za amarantom, ki sem ga zadnjič kupila, da sej bom že kaj pogruntala kako ga narest in poglej zdaj vidim tvoje polpetke :) Sam ne razumem v kakšen modelček jih to daš?

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmmmm in kmalu spet naredim Damen kapric. Poznate?

 

Preberem in si mislim - o, to je pa ena Lilina pogruntavščina za žensko kaprico, pač nekaj zase, za razvajanje (zihr kakšna sladica).... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif

Potem pa le grem na google. No, nisem dosti sfalila. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif

 

Hm, ja, zdaj poznamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

 

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uau Aliana tale tvoj nasvet mi je pa zdej tako prav prišel, ker nisem vedela kaj naj naredim za amarantom, ki sem ga zadnjič kupila, da sej bom že kaj pogruntala kako ga narest in poglej zdaj vidim tvoje polpetke http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Sam ne razumem v kakšen modelček jih to daš?

 

Jaz dam kar v tisti silikonski modelček za pecivo pečt ... (samo malo moraš eksperimentirat s količino vode, ker še tekoče zliješ not .. mora biti dovolj malo vode, da jo proso in amarant res vso popijeta in se strdi .. jaz sem jo dala tokrat za pol deci preveč, je kar razpadalo ...

Pa seveda lahko narediš tud sladko varianto tega - z rozinami, oreški, suhimi slivami, jabolki ...

Tole: http://www.pekaindom.si/images/P/sft%20326.jpg

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pinka, super, hvala za odgovor. Možno, da bom že jutri skuhala čičerikino juhco. Sama bova z možem in najbrž greva v savno, pa bo ena taka juhca čisto dovolj.

 

Zdaj grem pa iskat damen kapric http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

- ciplji v pečici (olivno olje, sol, česen, rožmarin) + rezina limone

- krompir v kosih, prelit s sokom od rib

- kozarec črnega domačega vina

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmm, nehite http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Gold, nisem še kdaj skuhala te jedi, bo treba, sploh poleti, ko bo svež čili na vrtu. Prava kavbojska jed http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png . Razmišljam tudi o pripravi čilijevega olja.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...