Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Včeraj sva bla z ženo v Puli /jst pri notarju/ in sva pol obiskala še njihovo tržnico. V ribarnico nisva šla, ker se jst ne bi zmogel ustavt in bi zihr nabavljal čez mero, sva pa kupila par kil krompirja /bogovski/ in en rdeč radič v mejhnih rozetah. Za popizdit dober. In fest drago. Sploh majo vse občutno dražje kt tle, tko da mi ni jasn, kako pridejo skoz.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

za kosilo ; riževa juha a la Slovenian style , not the china style http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

 

...

 

Uf, Čudovito je ratala !!! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Zahvaljujoč Bogu-Stvarniku za to :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... jaz sem tudi mislil, da bom pico, ker sem bil že pozen, ... ampak, ker ni dovolj zdrava ( bela moka, pa masten sir, pa star paradajz, pa to ,,, ) sem si zadnje trenutke premislil, in raje ponovil včerajšnjo riževo juho, le da tokrat brez paradižnika, in je tudi istosuperjamynjami :-)

 

Pravkar posiliral, ... prehitro zmanjkalo ;)

 

Za večerjo pa verjetno isto kot sinoči ; skuta + med + olivno olje ... :)

 

Ju3 za kosilo pa skutin namaz z paradižnikom + črrrne žemlje :)

 

Have a great day , everyone :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jz pa pizzo danes. S tem, da sem dala pol pirine polnovredne moke. Za nadev sem pa na olivnem olju prepražila tudi tanke kolobarčke čebule, papriko, dodala sem tudi olive, češnjev paradižnik, koruzo...in seveda sir. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes sem pekla meso s krompirjem in mešano solato.. in fižolovo juho.

 

jjutri upam, da bom šla pohajat. upam,

 

pekla sem tudi črnca brez jajchttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg navaden biskvit z jogutrom in kakavom, brez jajc, prelit s čokolado.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif metin čaj, za zajtrk, kosilo in večerjo..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hmmm, jaz bi tudi Post, ... čeprav se mi sezona Postov še ni začela, ... ker še ni dovolj Toplo Ozračje :)

 

Bo pa Kmalu , navkljub nekoliko slabšemu Globalnemu Ogrevanju ... :)

 

Ajmo' :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Goveja juhica se kuha .. dragi pride jutri domov po 14 dneh in si je zaželel nekaj normalne hrane http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Je rekel govejo juhico pa kakšno solatko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Blitva in krompir bila danes, brez ribe za spremembo ..

 

Za zajtrk bo pa jabolčna čežana s kokosovo moko (so televizijci prehitro ušli in je ostalo za naju).

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tole temo moram ob priliki malo preletet v nizkem letu, cel lup razlicnih idej!

 

danes na jedilniku pecen piscanec, rjavi riz, solata iz nopala - nopal, paradiznik, cebula, koriander, avokado, beli sir

 

Skratulja bo pa imela jabolcno cezano za vecerjo

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Včeraj regrat z jajcem, sojini polpeti

Danes pire z grahkovo omako

Za zvečer se mi lušta kakšen carski praženec ali pa morda rižev narastek

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Danes sem imela čas, včeraj pa nabiralnisko soboto:

Kremna juha iz topinamburja, krompirja in koprive.

Solata iz mladega radica in spinace.

Rizota s hmeljevimi vršički in jajcem.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Od Četrtka pa do včeraj Nič jedel - Post :)

 

 

wow, meni pa težijo, da kakšna sem-presuha.

 

zato danes musako, mešano solato s feta sirom, za zajtrk pa jabolko, muesly, pa še banana.

 

post pa cenim kot ne vem kaj, res občudujem.

 

frka v bajti, btw

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, Silvija, sami nabrali. Zdajle so še čisto mladi in mehki, imam ene dva kraja na barju, kjer vem, da so vsako leto in jih grem nabrat enkrat ali dvakrat (blizu mojih, tako da sva tamalo pustila v varstvu) .. ravno toliko, da se spomnimo, da je začetek pomladi ;)

Drugače pa mimogrede, da pohvalim .. naša varuška je otroke začela učit nabiranja užitnih divjih rastlin in mi je tamala zadnjič kazala kako izgleda regačica .. Drugo leto spomladi jih bo poznala več, kot jaz :) Trenutni seznam dovoljenih (vse ostale so 'strupene' oz. prepovedane, dokler jih ne osvojijo): marjetica, trobentica, vijolica, regrat (listi in popki), regačica, bukovi, lipovi listi, kisla gozdna detelja (prvič slišala za tole) ... Zjutraj jih naberejo na vrtu in skupaj naredijo smoothie, potem se pa v gozdu za malico pasejo po drevju :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Regačico so gojili že Rimljani; pa baje je bila poslastica.

Čeprav, men ima isti okus kot poganjki bezga - ogaben.

Pr nas rast divje in jo kot tako tudi divje pulim(o) in kosimo.

 

edino skuhat je pa nisem poskusila, da ni to slučajno kot kopriva (surova "pusti me da vrisnem", skuhana pa wow?)

 

btw, gozdna kislica ni preveč za jest. Ajde, sem pa tja par listkov, da bi pa kilo naenkrat??

ma sej je isto z mladim bukovim listjem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Nekje ga namakajo v šnopcu in je bojda delicija.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma ja, saj to je tko, par listkov med sprehodom, ni to glavna malica :) naša tamala ima itak take probleme s 'teksturo', kot jaz in mal zgrize, pol pa ven pljune zelenjavo, ki ji je čudna .. Mandlje pa lahko bp poje in zgrize cele x:o)x

 

Regačica je pa meni fajn, kot dodatek v solati .. Kuhala je nisem ..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Drugače pa mimogrede, da pohvalim .. naša varuška je otroke začela učit nabiranja užitnih divjih rastlin in mi je tamala zadnjič kazala kako izgleda regačica .. Drugo leto spomladi jih bo poznala več, kot jaz http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Trenutni seznam dovoljenih (vse ostale so 'strupene' oz. prepovedane, dokler jih ne osvojijo): marjetica, trobentica, vijolica, regrat (listi in popki), regačica, bukovi, lipovi listi, kisla gozdna detelja (prvič slišala za tole) ... Zjutraj jih naberejo na vrtu in skupaj naredijo smoothie, potem se pa v gozdu za malico pasejo po drevju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Zakon! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif

To je blo pa super prebrat, res.

 

 

**

Juha: krompir na kocke zrezan, hmeljevi in bljuščevi vršički, čemaž narezan, čemaževi popki, grah, slanina, sol, poper, čili... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a to je bljušč? zgleda kot šparga na hitro :)

prejšnji vikend sem "nabrala" par vejic tega tzi. bljušča in ker ni imel okusa po špargi, sem lepo stran vrgla.

še dobro, da zdaj vem, da je to za jest.

Če ne bi Ale kar naprej mantrala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif o bljušču (btw, ime me asociira na kozlanje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ) pa tega ne bi vedla.

 

danes sva zajtrkovala frtaljo z šparglji (pred hišo med vrtnicami raste par špargljev in sem si drznila še v pižami odlomit dve stebletini debeli).

Pa zadnjič v Merkurju vidla semena (!!!) gojenih šparglejv. Sem mislila, da se to razmnožuje s koreninami, pa szgleda da tut s semeni.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:)

 

Je za jest, pa še okusno je. meni diši po gobah. In je podobno ja, kle eni domačini rečejo kar vsemu šparga - hmelju, bljušču, špargljem - pol pa si pomagaj če znaš... :)

Ime pa ni lih posrečeno.



Pravzaprav je ime zaradi rdečih plodov, ki so strupeni, in po njih bruhaš.

Mladi poganjki so pa užitni, zdravi in zelo okusni.

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...