Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

LiliMai, če ti znese, bom hvaležna ..lahko samo pofotkaš stran z receptom ... mam tud jaz v planu knjižnico, sam ne bo šlo .. Saj v bistvu se ne mudi tolk, samo oblubila sem mami, da izbrskam in bom pozabila ..

Je pa fora, da imam nekje tole knjigo, pa je nikakor ne najdem :/ Med eno selitvijo očitno zašla v en kup, ki je končal bogsigavedi v kateri hiši/stanovanju, ko smo se razselili na tolk koncev ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja, jedli :D

 

Zjutraj nič, ker sva popokali malico v kufrček in s kolesom v ZOO .. sem mimogrede omenila in potem pol ure poslušala, da greva v živalski vrt in vse si je spakirala v vrečko in čevlje obula in nisem mogla več rečt ne :D

Tam na klopci pojedli brezglutenski kruh (kupila Schar B moko, za probat kako to zgleda) z ghee maslom in vsaka pol kumare in pol še posodico borovnic (ameriških), vmes klical I, kaj naj kuha, ker je že doma ..

 

Sem rekla, da je v loncu juha iz krompirja in blitve (in zelenja od zelja, kapucink, brokolija, ...) in naj kaj sčara za glavno jed .. Prideva domov, mi že na vratih reče: 'nisem poslušal' .. Ja?

In mi je kliknilo v trenutku, sem se samo smejat začela .. Je naredil za glavno jed blitvo s krompirjem in ribo :D :D :D

 

In smo pač pojedli juho iz blitve in krompirja in potem čez ribo z blitvo in krompirjem, samo še sladoled iz blitve in krompirja je manjkal :P

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

važno je, da te juhe iz blitve NE pogrevaš (ista fora kot špinača, nitriti in nitrati). Pri nas jo v.d.tašče skuha, pol jo pogreje za tamalga (da jo skupi fejst pihamo/hladimo), pol še enkat da lonc na šporhet da pogreje zame(http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif ), pol pa še za takrat, ko pride dragi iz službe. jbg

 

******

druidka, kaj delaš z odraslimi listi pese? Za mlade vem, da so za jest v solati, odrasle mi je nekak škoda na kompost metat...

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jp, mi itak še tistega, kar bi lahko ne uspemo pogrevat, ker I. pride mimo posod x;)x

 

Čeprav malo juhe je ostalo, si jo bom verjetno pogrela zvečer .. Tamali ne dajem pogretih nitratov, če ne poje takoj, lahk pol mrzlo je, itak ji včasih tko še bolj paše.

 

Vsi listi od vsega grejo lahk v juhice, smoothije (sam prej probaj kolk so pekoči), narežeš na rezance za v rižoto, vse za kar bi blitvo al pa špinačo uporabla recimo ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj naj bi se torej lahko pogrevalo in česa ne? Jaz sem pri tem skrajno nestriktna, tudi gobe pogrevam (v juhi ali rižoti), pa krompir (kot prilogo ali v juhi), pa recimo jetrca, pa še kaj bi se našlohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif.

 

Vem, da se te stvari naj ne bi, ampak nikoli nisem zasledila (iskalahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif), zakaj točno ne oziroma kakšne so lahko posledice.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj smo imeli brokoli v pivskem testu in paradižnikovo ter kumaričino solato. (domače vse :) )

in pa eno tako fino makovo pecivo sem spekla..ga je ostalo samo še par kosov. ta mlajša vihala nos - mak ji ne gre najbolj v slast...ampak ostali smo pa kar navalili.

 

danes pa bodo špageti...še ne vem s kakšno omako..pa zeljna solata..samo pogruntat še moram omako :))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj naj bi se torej lahko pogrevalo in česa ne? Jaz sem pri tem skrajno nestriktna, tudi gobe pogrevam (v juhi ali rižoti), pa krompir (kot prilogo ali v juhi), pa recimo jetrca, pa še kaj bi se našlohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif.

 

Vem, da se te stvari naj ne bi, ampak nikoli nisem zasledila (iskalahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif), zakaj točno ne oziroma kakšne so lahko posledice.

no, gob zazihr ne, če ne poješ takoj, jih pri nas vržemo stran (se še ni zgodilo). Jaz ne pogrevam špinače, blitve, kopriv, školjk (oz.morskih stvari), knedlov, svaljkov, testenin (ker razpadejo), rižot na splošno ne. Ko se shladi, pojem kar tako; na splošno pa itak ne maram vročih in mrzlih jedi. Najrajš na sobni.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, jaz vso zelenje, kot že Aliana napisala, porabim za omake, juhice in smoothije.

 

juhica bo danes, iz buče in korenja. pa palačinke iz kamutove moke z domačo marmelado in kompot. to vsi jemo, no ja, tamala lumpika še vedno nič ne je. štrajka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif to dete bi samo se dojilo. moj včeraj skoraj živce zgubil, ko ji ponudil juhico, cel bil popljuvan. ne da se mi dvojno kuhat. mogoče se bo moj kaj pritoževal, ker ne bo mesa, samo res se mi ne da http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kako včasih prav pride tale moja mašinca, ki je mikser in kuhalnik obenem (ja, vem, saj prisegam na plin, ampak če že nimamo sploh električne, indukcijske plošče, je tale mašinca za nadomestilo včasih.

 

V glavnem, kosilo v 5 minutah ... Olupila čebulo, vrgla not skupaj z veliko žlico gheeja, zmiksala na hitro in cmarila minutko, vmes narezala kar tako počez eno manjšo glavo zelja, vrgla not, dodala še eno šalčko rdeče leče in eno žlico začimbe za juho, 3 kozarce vode, nastavila kuhanje na pol ure in popokala tamalo in šla s kolesom ven :)

 

Prišla domov čez dve uri, kosilo ready, samo še malo bučnih semen in olja čez zlijem in lahko jem.

 

Za večerjo bom pa tudi jaz probala sčarat palačinke, sem na kmetiji dobila nek recept iz pol čičerikine in pol riževe/ajdove moke, pa da vidim kaj nastane ... Ampak to potem, ko se malo ohladi, zdajle bo samo juhica in potem knjiga na kavču ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Trenutno imam obsedno stanje z ajdovo kašo, pred časom pa z ribam pa ponavadi jem bolj raznoliko sam kaj, če pa kr skoz paše...Sem pa ugotovila, da že dolgo časa nisem jedla testenin...to se tud redko zgodi...hm no evo pa sem dobila idejo za današnje kosilo...domače bučke v omaki svežega paradižnika + obvezno sveža bazilika in česen :) pa eno ornk skleda grške solate :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj naj bi se torej lahko pogrevalo in česa ne? Jaz sem pri tem skrajno nestriktna, tudi gobe pogrevam (v juhi ali rižoti), pa krompir (kot prilogo ali v juhi), pa recimo jetrca, pa še kaj bi se našlohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif.

 

Vem, da se te stvari naj ne bi, ampak nikoli nisem zasledila (iskalahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif), zakaj točno ne oziroma kakšne so lahko posledice.

 

Nič se Ne sme Pogrevati, če hočeš zdrava ostati, kajti Vsaka pogreta hrana Je Energijsko oslabljena, in Zato Toliko Bolj Škodljiva namesto Zdravilna.

 

Torej : Sveža Hrana = NajMax 4 Ever ! :)

 

GpB :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Res je, enolončnic, juh in ostale hrane naj se ne bi pogrevalo, saj imajo po eni uri bakterije čas za razmnoževanje, mutiranje,.......

Hrana sveže pripravljena je najboljša, kar ostane- adijo.

 

Drugače pa danes sataraš z malo pršuta. njami.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Res je, enolončnic, juh in ostale hrane naj se ne bi pogrevalo

Pa ravno te so najboljše naslednji dan! Golaž, pasulj, ričet....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Majka proti takrat, ko se skuha.

 

Moja filozofija podobna Liliini.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nič se nau hrane proč metalo. Pogreta pašta je bila nekaj najboljšega, mineštrce so pa tudi fejst.

 

 

Kumarična solata zdajle.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Odvisno...sem jedel včeraj pogreto pico,

ki je bila boljša kot ravnokar pečena!!!

 

Pasta pa tud, odlična pogreta, celo,

če je doma narejeno testo!!!!!!

By the way, se še sploh kje dela doma testo???

jaaa ... pogreta pašteta diši skoraj tak kot chapy

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Odlično Lil... sem jo glih pred nekaj dnevi jedel pa je res veeeelika razlika...

Pasta neeeds love...kot vse ostalo!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Kolikor čas dopušča, za štrudl in štruklje, ja. Knedle itak - vedno samo domače.

Imam pa namen tudi pašto sama delat, ko nabavim eno tistih fajn ''mašinc'', ki sem jih gledala po netu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem tudi sama mnenja, da je sveže pripravljena hrana najboljša in večinoma jem tako, a kake mineštre vseeno pogrejem če ostanejo, nisem za metanje stran.

Me je pa babica učila, da v mineštre dam kako žlico kisa za preventivo, da se ne pokvari in potem na hladno. Mi je kar ostalo v navadi.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa tudi mineštre skuham Sveže in Vse "pospravim" , pa čeprav kdajkrat tudi kaj "pretrpim" , Tko, da se Nič stran ne meče .

 

Važno da je Sveže http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

God Told me So ! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Lp + http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, jaz vso zelenje, kot že Aliana napisala, porabim za omake, juhice in smoothije.

 

juhica bo danes, iz buče in korenja. pa palačinke iz kamutove moke z domačo marmelado in kompot. to vsi jemo, no ja, tamala lumpika še vedno nič ne je. štrajka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif to dete bi samo se dojilo. moj včeraj skoraj živce zgubil, ko ji ponudil juhico, cel bil popljuvan. ne da se mi dvojno kuhat. mogoče se bo moj kaj pritoževal, ker ne bo mesa, samo res se mi ne da http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

čak mal; odrezane odrasle pesine liste daš v mikser (bledner) in zmiksaš?

V kakšnih kombinacijah pa?

 

Odvisno...sem jedel včeraj pogreto pico,

ki je bila boljša kot ravnokar pečena!!!

 

Pasta pa tud, odlična pogreta, celo,

če je doma narejeno testo!!!!!!

By the way, se še sploh kje dela doma testo???

OMG, pogreta pica je pa RES podplat. No, jst jo jem rajši mrzlo. Nekateri pogrevajo (pazi zdej!) že spečene krofe!! Rukne čez vlažen papirnati serviet in hop v mikrovalovko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif

 

btw, jst mineštre pogrevam, sploh bobiči, ješprenj, okej golaž, segedin, chili con carne in tak je znano, da so še boljši naslendji dan...tut krompirjevo župo pogrevam, pireja, tenstanega, pečenega, ocvrtega pa ne.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kolikor čas dopušča, za štrudl in štruklje, ja. Knedle itak - vedno samo domače.

Imam pa namen tudi pašto sama delat, ko nabavim eno tistih fajn ''mašinc'', ki sem jih gledala po netu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Men tud najboljš domači http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png tko da se zdej učim delat najboljši študl k sem ga probala do sedaj (po receptu ene gospe) V tretje je bil že skoraj tipi top sam mal premalo sladek (pač šparam s sladkorjem, k ga nočem preveč dodajat v hrano, sam pri res kislih jabolkah ne gre drugač http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png , razen nadomestkov)

Kakšno mašinco? Radovedna.sem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...